Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 681987 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #180 : Mart 03, 2013, 23:09:24 »
iyi aksamlar arkadaslarr ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Mart 03, 2013, 23:09:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #181 : Mart 07, 2013, 01:48:16 »
iyi akşamlar beyler.1.3 XL var bende tüplü.Şehiriçi yakıt 33 kuruşun altına inmiyor.Çok yakıyor gibi geldi bana ve gaz ayarı ile bujiler geldi ilk aklıma.Sizce de çok mu yakıyor yoksa bi baktırmam mı lazım ?
'97 Corolla XL 1.3 Gümüş Grisi
Aldesa
Bridgestone B330 Evo 175/65/R14

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mart 07, 2013, 23:20:54 »
ben daha yeni hesapladım lpg yi 2.69 dan aldım 0.309 krş yakmış biraz fazla geldi sizinki hava filitreniz ve egzoz emisyonunuz da normalse eminimki aracınızı devirli kullanıyosunuz biraz sakin kullanın. yani gaza birden yüklenmeyin aracımız karbüratörlü oldugu için yakıtı hörp diye çekecektir :D
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Mart 09, 2013, 20:28:59 »
selam arkadaşlar ae101 1.6gl aracım var 1. vitesle kalkarken özellikle ışıklarda  :)  aralıklarla hur hur hur diye ses geliyor  2de 3te 4te 5te yapmıyor bir anda yüklendiğim zaman yapıyor normal kalkışta bişeyyok hızlı kalkmaya korkuyorum distribütör kapağı çatlak demişti aldığım adam ondan olur mu acaba? ama fekerin ordan geliyor gibi geliyor teşekkürler şimdiden arkadaşlar  :alkis:
egzost manifolt contalarını kontrol ettir iki yerde conta olur ikisi dörtköşe ikiside yuvarlak bilya şeklinde olur bide seyir halinde giderken ayağını birden gazdan çek aynı ses varsa kesinlikle contalardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Mart 09, 2013, 21:16:20 »
iyi akşamlar beyler.1.3 XL var bende tüplü.Şehiriçi yakıt 33 kuruşun altına inmiyor.Çok yakıyor gibi geldi bana ve gaz ayarı ile bujiler geldi ilk aklıma.Sizce de çok mu yakıyor yoksa bir baktırmam mı lazım ?
Benimki de 92 model 1.3 XL   Ankara şehiriçinde, kış şartlarında ve en sıkışık trafiklerde sert kullanımda bile 11lt / 100 km  (yani km.de 26 kuruş) oluyor. Bujiler hava filtresi gaz ayarı hepsine kontrol lazım.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Mart 09, 2013, 22:33:40 »
bendede 1.6 gl var.. 205 taban lastık 17 jantla s.içi sakin kullanımda 29-30 kurus yakıyor.. senınkıde s.içi kasa agır gelıyor olabılır..dur kalk coksa sıkıntı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #186 : Mart 10, 2013, 21:24:27 »
benim efsane km de 30 kr yakıyor şehiriçi..
yakıt pahalı araba ne yapsın. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Mart 11, 2013, 01:13:52 »
arkdaslar il il lpg fiyatları değişebiliyor daha doğru ölçüm için aynı pompadan alınan gazla litre hesabı yaparak konuşursak daha kaliteli sonuç alabiliriz...
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #188 : Mart 11, 2013, 19:45:00 »
ben daha yeni hesapladım lpg yi 2.69 dan aldım 0.309 krş yakmış biraz fazla geldi sizinki hava filitreniz ve egzoz emisyonunuz da normalse eminimki aracınızı devirli kullanıyosunuz biraz sakin kullanın. yani gaza birden yüklenmeyin aracımız karbüratörlü oldugu için yakıtı hörp diye çekecektir :D

Egzos muayenesinden benzinde geçebildi gazda geçemedi.Yarın bi gaz ayarı yaptıracağım onun da etkisi vardır elbet.Hava filtresine baktım o da iyi gözüküyor.Eyvallah sağolasın fikirlerin için.
'97 Corolla XL 1.3 Gümüş Grisi
Aldesa
Bridgestone B330 Evo 175/65/R14

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Mart 13, 2013, 12:31:35 »
önden geliyor gazdan çekince yok o ses motor dağılacak gibi geliyor yavaş kalkıp sonradan hızlanıyorum ses yok ama bir anda hızlanmak için yüklendiğimde hurr hurr diye aralıklarla o ses var sanayiyede gitmeye korkuyorum problemi büyütüp duruyorlar  geçen bi distribütör kapağını değiştiriyim dedim  20 tl dediler taa 100 tl ye kendi hatasını ben ödedim altı üstü kapak değiştirecek yanlış bağlamış sigarta yanmış felan değiştirmiş derken 100 oldu
1.6xli 1994

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Mart 13, 2013, 12:51:11 »
iyi akşamlar beyler.1.3 XL var bende tüplü.Şehiriçi yakıt 33 kuruşun altına inmiyor.Çok yakıyor gibi geldi bana ve gaz ayarı ile bujiler geldi ilk aklıma.Sizce de çok mu yakıyor yoksa bir baktırmam mı lazım ?
Oğuzhan kardeşim kesinlikle çok yakıyor benim 2.0 36-40 krş gibi ona göre kıyasla
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #191 : Mart 13, 2013, 13:18:04 »
önden geliyor gazdan çekince yok o ses motor dağılacak gibi geliyor yavaş kalkıp sonradan hızlanıyorum ses yok ama bir anda hızlanmak için yüklendiğimde hurr hurr diye aralıklarla o ses var sanayiyede gitmeye korkuyorum problemi büyütüp duruyorlar  geçen bir distribütör kapağını değiştiriyim dedim  20 tl dediler taa 100 tl ye kendi hatasını ben ödedim altı üstü kapak değiştirecek yanlış bağlamış sigarta yanmış felan değiştirmiş derken 100 oldu
  ben kapağı 50 tlye aldım iki tane civatası var ben değiştim onun yaptığı hatayı ben size söylüyeyim orjinal kapağın üzerindeki buji kablo sıralaması ile sonradan alınan kapaktaki sıralama farklı o dikkatimi çekmişti yoksa yanlış bağlanacak bi yer yok bobini sökmediği sürece o sesle ilgili bi karbüratörcüye uğrayın derim sizin araç karbüratörlü bi yerlerden hava alıyor olabilir aklıma başka bir şey gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Mart 13, 2013, 13:28:40 »
bi gaz ayarı yaptırın bujileri kontrol ettirin bide karbüratörü temizletirseniz iyi olur bazıları karbüratörün temizlenmesinin lpg ile alakası yok diyor(!) ben geçen yıl kışın temizlettim komple söktü dağıttı temizledi ondan önce 20 tl gaz ile 7km yapıyordu araba canlandı bide lpg ayarı yapılırken çekişten şikayet edilince lpg beyni ile karbüratör arasındaki vanayı açıyor kısınca araba çekmiyor çok açınca araba sıcakken tekler bide ilk çalıştırmayı etkiler bilgisayarla yapılan bi yerde lpg ayarını kontrol ettirin lpg beyni atiker ise etkiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Mart 17, 2013, 16:10:40 »

LPG Regülatör'ün içindeki diyafram sertleşmiştir. Dolayıysla fala yakar. Tüp beynini değiştirin. Ayar yaptırın daha da azalacak emin olun. Tüp beyin ömrü 50 bin km dir... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Mart 17, 2013, 19:29:34 »
selam arkadaş lar 1.6 94 model xliaracıma 100binbakımı yaptırmak istiyorum  bir kac yerden fiyat aldım yetkili servis dumankaya 700 tl fiyat verdi alj servis 540tl  fiyat verdi sanayide sordum 400 tl olur dediler sizce nerede yaptırayım bakımı 100 binde neler değişiyor daha önce yaptıran arkadaşlar cevap verirse memmun olurum
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Mart 17, 2013, 20:03:15 »
selam arkadaş lar 1.6 94 model xliaracıma 100binbakımı yaptırmak istiyorum  bir kac yerden fiyat aldım yetkili servis dumankaya 700 tl fiyat verdi alj servis 540tl  fiyat verdi sanayide sordum 400 tl olur dediler sizce nerede yaptırayım bakımı 100 binde neler değişiyor daha önce yaptıran arkadaşlar cevap verirse memmun olurum
Metin kardeşim benim efsanede 94 xli extra idi, arabanın kıymetini bil böyle araba bir daha eline geçmez. gelelim bakımına, servisten triger seti, yağ ve hava filtreleri, bir takım buji (bunları mutlaka servisten al), 2litre 75w90 şanzıman yağı (mobilube1 shc ful sentetik), mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 yağ, 2 kutu DOT4 hidrolik fren yağı, 1litre mobil ATF 320 (hidrolik direksiyon için) , 3litre antifriz ( paraya kıyarsan kırmızı organik olanlardan ) bu malzemeleri iyi bir tamirciye taktırırsan arabanın hem ömrünü arttırırsın hemde 100 bin bakımın aradan çıkar. fren balataların iyi mi diye kontrol da ettir .
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1. Gülen bebek sesi 2) corollanin ekzoz sesi...
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Mart 18, 2013, 01:07:04 »
Atila Abi, dot3 ile dot4 arasında nasıl bir fark var? ae101 in fren hidroliğini 2yılda 1 değiştireceğiz değil mi?
Dost gerçekleri..
Düşman işine geleni..
Deli ağzına geleni..
Aşık içinden geçeni söylermiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #197 : Mart 18, 2013, 09:53:31 »
Atila Abi, dot3 ile dot4 arasında nasıl bir fark var? ae101 in fren hidroliğini 2yılda 1 değiştireceğiz değil mi?
İlkay dot4 yeni nesil hidrolik, dot3 ün kullanım ömrü 1 sene, dot4 ün ki 1.5 sene ve kaynama noktası daha yüksek. komple değiştirilirse dot3 ün yerine dot4 koymak çok daha avantaşlı olur. benim klasik bmwye de dot4 koydurmuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Mart 18, 2013, 12:19:11 »
atilla abi ben geçtiğimiz cumartesi günü sanayiye gittim bende 1997 model corolla gli var çok severek biniyorum arabaya ve genelde sen ne tavsiye edersen onu uygulamaya çalışıyorum arabada tek sorunun vardı fren konusu frenler çok çabuk kitleniyor araç kızaklıyordu istediğimzaman duramıyordum ben bu sorun için 2 kere yekili servise gittim ilk gittiğimde ön ve arka fren balataları yenisi ile değişti sorun düzelmedi 2.sefer gittiğimde denildiki ön diskler tornalanacak onuda yaptırdım aslında değişse daha iyi olur dediler ama disklere 360 tl gibi fiyat söyledilleri için değiştirtmedim sorunum malesef yine düzelmedi 160 bin servis bakımına gittiğimde fren hidolik yağı dot 4 ile değişti biraz faydası olur gibi oladu ama istediğim gibi değildi bende araştırdım trw marka fren balataları ve ön disk alaıp taktırayım diye nette araştırdım bikaç yerden fiyat aldım balıkesirde sanayide trw bayisi olduğunu öğrenip aradım netten aldığım fiyatlara kendisninde verebileceğini söyeldi ama önce bir gelip testedelim görelim ona göre yorum yapayım dedi bunların işi sadece fren işi imiş bende cumartesi günü vardım 2 usta var birincisi bindi bunda birşey yok taş gibi frenler dedi bende dedimki sorunum o zaten fren çok sert kızaklama yapıyor diye bu sefer tekerlere mana buldu markasını sordu bende 4 tekeri michelin ile değişmiştim bunada birşey diyemedi 2.usta daha tecrübeli imiş o sürdü aracı o arkadaş dediki arka kanpanalar öne göre adaha erken kitleme yaptığını söyledi söküp bakmamız lazım dedi bende olur dedim ön ve arka frenler söküldü ön diskler ölçüldü bunlar daha yeni gibi değişmesine gerek yok dedi ama balatalar çok sert bunlarda keyfe keder dedi balatalat daha yeni dedi bende trw marka balata ile değişelim dedim bu trw daha yumuşakmış diiğer balatalara göre önler takım 60 arkalara takım 45 dedi değiştirdik deneme sürüşüne çıktık o kadar bariz bir fark oldu şu an araba tam istediğim gibi oldu araç çok yumuşak bir şekilde frenler tutuyor bu başıma gelen olayı paylaşayım dedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Mart 18, 2013, 12:30:06 »
Hakancığı
atilla abi ben geçtiğimiz cumartesi günü sanayiye gittim bende 1997 model corolla gli var çok severek biniyorum arabaya ve genelde sen ne tavsiye edersen onu uygulamaya çalışıyorum arabada tek sorunun vardı fren konusu frenler çok çabuk kitleniyor araç kızaklıyordu istediğimzaman duramıyordum ben bu sorun için 2 kere yekili servise gittim ilk gittiğimde ön ve arka fren balataları yenisi ile değişti sorun düzelmedi 2.sefer gittiğimde denildiki ön diskler tornalanacak onuda yaptırdım aslında değişse daha iyi olur dediler ama disklere 360 tl gibi fiyat söyledilleri için değiştirtmedim sorunum malesef yine düzelmedi 160 bin servis bakımına gittiğimde fren hidolik yağı dot 4 ile değişti biraz faydası olur gibi oladu ama istediğim gibi değildi bende araştırdım trw marka fren balataları ve ön disk alaıp taktırayım diye nette araştırdım bikaç yerden fiyat aldım balıkesirde sanayide trw bayisi olduğunu öğrenip aradım netten aldığım fiyatlara kendisninde verebileceğini söyeldi ama önce bir gelip testedelim görelim ona göre yorum yapayım dedi bunların işi sadece fren işi imiş bende cumartesi günü vardım 2 usta var birincisi bindi bunda birşey yok taş gibi frenler dedi bende dedimki sorunum o zaten fren çok sert kızaklama yapıyor diye bu sefer tekerlere mana buldu markasını sordu bende 4 tekeri michelin ile değişmiştim bunada birşey diyemedi 2.usta daha tecrübeli imiş o sürdü aracı o arkadaş dediki arka kanpanalar öne göre adaha erken kitleme yaptığını söyledi söküp bakmamız lazım dedi bende olur dedim ön ve arka frenler söküldü ön diskler ölçüldü bunlar daha yeni gibi değişmesine gerek yok dedi ama balatalar çok sert bunlarda keyfe keder dedi balatalat daha yeni dedi bende trw marka balata ile değişelim dedim bu trw daha yumuşakmış diiğer balatalara göre önler takım 60 arkalara takım 45 dedi değiştirdik deneme sürüşüne çıktık o kadar bariz bir fark oldu şu an araba tam istediğim gibi oldu araç çok yumuşak bir şekilde frenler tutuyor bu başıma gelen olayı paylaşayım dedim
m acaba senin P valfin içini daha önce boşaltmış olmasınlar? balata seçiminin bu kadar etkili olmaması lazım. sen servise uğrayıp p valfi bir kontrol ettir istersen.