0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar ae101 1.6gl aracım var 1. vitesle kalkarken özellikle ışıklarda aralıklarla hur hur hur diye ses geliyor 2de 3te 4te 5te yapmıyor bir anda yüklendiğim zaman yapıyor normal kalkışta bişeyyok hızlı kalkmaya korkuyorum distribütör kapağı çatlak demişti aldığım adam ondan olur mu acaba? ama fekerin ordan geliyor gibi geliyor teşekkürler şimdiden arkadaşlar
iyi akşamlar beyler.1.3 XL var bende tüplü.Şehiriçi yakıt 33 kuruşun altına inmiyor.Çok yakıyor gibi geldi bana ve gaz ayarı ile bujiler geldi ilk aklıma.Sizce de çok mu yakıyor yoksa bir baktırmam mı lazım ?
ben daha yeni hesapladım lpg yi 2.69 dan aldım 0.309 krş yakmış biraz fazla geldi sizinki hava filitreniz ve egzoz emisyonunuz da normalse eminimki aracınızı devirli kullanıyosunuz biraz sakin kullanın. yani gaza birden yüklenmeyin aracımız karbüratörlü oldugu için yakıtı hörp diye çekecektir
önden geliyor gazdan çekince yok o ses motor dağılacak gibi geliyor yavaş kalkıp sonradan hızlanıyorum ses yok ama bir anda hızlanmak için yüklendiğimde hurr hurr diye aralıklarla o ses var sanayiyede gitmeye korkuyorum problemi büyütüp duruyorlar geçen bir distribütör kapağını değiştiriyim dedim 20 tl dediler taa 100 tl ye kendi hatasını ben ödedim altı üstü kapak değiştirecek yanlış bağlamış sigarta yanmış felan değiştirmiş derken 100 oldu
selam arkadaş lar 1.6 94 model xliaracıma 100binbakımı yaptırmak istiyorum bir kac yerden fiyat aldım yetkili servis dumankaya 700 tl fiyat verdi alj servis 540tl fiyat verdi sanayide sordum 400 tl olur dediler sizce nerede yaptırayım bakımı 100 binde neler değişiyor daha önce yaptıran arkadaşlar cevap verirse memmun olurum
Atila Abi, dot3 ile dot4 arasında nasıl bir fark var? ae101 in fren hidroliğini 2yılda 1 değiştireceğiz değil mi?
atilla abi ben geçtiğimiz cumartesi günü sanayiye gittim bende 1997 model corolla gli var çok severek biniyorum arabaya ve genelde sen ne tavsiye edersen onu uygulamaya çalışıyorum arabada tek sorunun vardı fren konusu frenler çok çabuk kitleniyor araç kızaklıyordu istediğimzaman duramıyordum ben bu sorun için 2 kere yekili servise gittim ilk gittiğimde ön ve arka fren balataları yenisi ile değişti sorun düzelmedi 2.sefer gittiğimde denildiki ön diskler tornalanacak onuda yaptırdım aslında değişse daha iyi olur dediler ama disklere 360 tl gibi fiyat söyledilleri için değiştirtmedim sorunum malesef yine düzelmedi 160 bin servis bakımına gittiğimde fren hidolik yağı dot 4 ile değişti biraz faydası olur gibi oladu ama istediğim gibi değildi bende araştırdım trw marka fren balataları ve ön disk alaıp taktırayım diye nette araştırdım bikaç yerden fiyat aldım balıkesirde sanayide trw bayisi olduğunu öğrenip aradım netten aldığım fiyatlara kendisninde verebileceğini söyeldi ama önce bir gelip testedelim görelim ona göre yorum yapayım dedi bunların işi sadece fren işi imiş bende cumartesi günü vardım 2 usta var birincisi bindi bunda birşey yok taş gibi frenler dedi bende dedimki sorunum o zaten fren çok sert kızaklama yapıyor diye bu sefer tekerlere mana buldu markasını sordu bende 4 tekeri michelin ile değişmiştim bunada birşey diyemedi 2.usta daha tecrübeli imiş o sürdü aracı o arkadaş dediki arka kanpanalar öne göre adaha erken kitleme yaptığını söyledi söküp bakmamız lazım dedi bende olur dedim ön ve arka frenler söküldü ön diskler ölçüldü bunlar daha yeni gibi değişmesine gerek yok dedi ama balatalar çok sert bunlarda keyfe keder dedi balatalat daha yeni dedi bende trw marka balata ile değişelim dedim bu trw daha yumuşakmış diiğer balatalara göre önler takım 60 arkalara takım 45 dedi değiştirdik deneme sürüşüne çıktık o kadar bariz bir fark oldu şu an araba tam istediğim gibi oldu araç çok yumuşak bir şekilde frenler tutuyor bu başıma gelen olayı paylaşayım dedim