0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abiler arabamla 40 50 ile seyir halındeyken saga çevirdiğim zaman dıreksiyon kitliyo biraz bırakıp tekrardan çevirdiğimde dönüyor 4 5 defa bu olayı yaşadım sizce sorun nedir?96 model gli aracım şimdiden teşekürler.
Merhaba hayırlı olsun öncelikle corollaya 4 adet monreo al tak kafan rahat eder 1 yılda garantisi var arka amortisörlere 2-3 cm kalınlığında takozlar var ondan da attır harika rahatbinersin efsane 98 gli spc/ac
selamun aleykum arkadaşlar 95 corolla xe var . ve el freni lambası elferini indirdiğim halde sönmüyor . baze kasislerde yavaşlıyorum sönüyor. vites yükseltip devem ettiğimde ise tekrrar yanıyor. ve bazen fren tuttuğumda metal sesi geliyo fren veya balatalarla ilgili birşey olabilirmi ..
arka koltuğun kapıların yanlarındaki bu hareketsiz kısımlardan sağdakinde açıklık var düzeltmek için itekledim oturmadı kendime çektim sökülmedi ama açıklık dahada artti bu parçalar nasıl sökülür yada düzeltebilirim
ufuk bey bizim araçların orjinal bujisinin ateşleme aralığı kaç mm bu benzine ve lpg ye göre değişirmi?
peki bu lpgli araçlarda farkedermi?
lpg montajı yapan adamlar neden 0,65 mm yapıyolar peki?
Benzin erken yada geç ateşlemeyi bir nebze tolere edebilir, en kötü ihtimalle bile avans vuruntusu dediğimiz vuruntu ile çalışır hee doğrumu doğru değil tabi ki motor parçalarının ömrü kısalır, ancak LPG için durum öyle değil LPG çok daha kolay tutuşan bir yakıt olduğu için kıvılcım ile patlama arasında çok hassas bir süre ayarlaması gerekmiyor ancak geç olması durumunda patlama iyi gerçekleşmiyor.Bunu da LPG enjeksiyon süresini milisaniyeler civarında ayarlayabilen (yada uğraşıp ayarlayan diyeyim) montajcı sayısı da bir elin parmağını geçmiyor, sonra kimse benim arabamın LPG'de çekişi düştü diyerek şikayet etmesin diye montajcılar işin kolayına kaçıyor, erken ateşlesin LPG nasıl olsa patlar mantığıyla kendi kafalarına göre yapıyorlar birşey işte
gayet mantıklı geldi. peki bunun bir sakıncası varmıdır?