0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ağabeylerim kardeşlerim herkese merhabalar. Ben aranıza yeni katıldım. Bu başlığı 4 gündür okuyorum üşenmeden baştan sona kadar okudum. Dolayısıyla birçoğunuzu tanır hale geldim. 96 model babadan kalan xei corollam var. Babam araçla pek ilgili değil genelde yazları uzun yola gider gelir. Sadece motor yağını ve lastikleri değiştirir. Ancak artık iş hayatına atıldığımdan dolayı arabayı ben devraldım. Araç yaklaşık 10 yıldır bizde. Küçük büyük birkaç sorunu var bunları sizlerle de paylaşmak isterim. Efsane uzun zamandır yattığından dolayı sanırım hafif bir yağ kaçırma durumu olmuş motor kapağının ordan. conta dan kaçak mı var sizce yoksa aklıma gelmeyen daha kötü bir sorun mu vardır? büyük sorun yaratır mı?
arkadaşlar benim araç sabahları çalışırken zorlanıyor ilk marşta alıyor ama istop etçekmiş gibi 500 devirde çalışıyor ben gaz pedalından destek verince tekleyerek çalışıyor bu sorun ilk çalışmadan sonra 3-4 dakika sürüyor sonrasında ise motor ısınına kadar 1500 devirde çalışıyor motor sıcaklığı 90° ye ulaşınca yani fan açınca rolanti 1100 devirden aşağı düşmüyor. sizce sorun ne olabilir. daha önce bu olaydan başına gelen varmı
Ertan servisten orijinal buji ve hava filtresi al tak büyük ihtimalle düzelir.
1995 model 1.3 xe corollam var. ilk aracım olduğu için amatör kullanımdan dolayı biraz üzüldü sanırım. bir süredir ustalarla beni arkadaş yaptı. öncelikle grank keçesinden yağ sızdırıyormuş. ayda 1 litre yağ eksiltiyor. ilk başta önemsemedim nasılsa yağ değiştiriyorum, böylelikle azar azar değiştirmiş olurum dedim. ancak araçta tekleme sorunu oluştu. ustam yağ yaktığı için bujilere pislik birikmiş dedi, temizledi. bir süre normal çalıştı ancak yine tekleyince başka bir ustaya götürdüm. o da mikseri değiştirdi. araç şu an iyi durumda ancak hala yağ eksiltmeye devam ediyor. öncelikle ilk sorum bu; shell 15/40 kullanıyorum. araç ayda yaklaşık 1 litre yağ eksiltiyor. krank keçesinden sızdıyor dedi usta. bu ciddi bir problem midir? yapmak için motoru indirmek lazım diyor, haliyle ücret artacak. krank keçesini değiştirmek için motoru indirmek gerekli midir? ikinci problem ise; araçla her gün işe gidip geliyorum, evden iş yaklaşık 30 km. ancak aracın hareret göstergesi ilk çizgide kalıyor. bazı rampalarda araç zorlanırken bir iki çizgi yükseliyor ama sonra yine düşüyor. kaloriferden nispeten sıcak hava geliyor ama yeterince sıcak değil. eskiden araç çalışınca bir kaç kilometre gider gitmez hararet göstergesi ortada stabil olarak kalıyordu. şimdi ise en fazla bir iki çizgi yükseliyor. motorun soğuk çalıştığını düşünerek motora zarar verebileceğini düşünüp endişe ediyorum. ustam ise bu konuda; muşuru değiştiririz sorun hallolur diyor. ancak ben ustama güvenemiyorum çünkü bir çok konuda beni oyaladı. bir çok şeyi yaptım dedi fakat yapmadı. bu kez bilinçli bir sürücü olarak gitmek istiyorum. aslında en iyi çözüm ustayı değiştirmek ama çalıştığım ilçede toyotodan anlayan sadece 1 usta var maalesef. yardımlarınızı bekliyorum.
SELAMUNALEYKUM ABİLER 96 GLİM VAR YAGINI DEGIŞTIRMEK ISTIYORUM BIRAZ ARASTIRDIM EN IYISI MOBİL S 0W 40 DEDİLER SİZCE HANGİ YSGI KATAYIM.....
sayın forumdaslar bir süredir farkına varamadıgım otomatik jikleme elektrik gelmiyomuş bu konuyla alakalı ufuk bey veya atilla abi ve diger forumdaki arkdaslar bir isteğim var bu elektrik nerelerden geçerek geliyo bir devre şeması varmı elinizde gönderebilirmisiniz dün aksam sanayide baktılar herşey tamam elektrik gelmiyo dediler onu ben size en basta söyledim dedim bozuldular hemende yetkili servise gitmek istemiyom öncelikle sizlerden yardım istiyeyim die düşündüm varsa devre şeması elektrik nerden ne şekillerde nasıl gelir bir devre şemeası olsa kendimde halledicem....şimdiden yardım edene etmeyene teşekkürler .....
Atilla abi orjinal buji ve hava filtresini 5000 km önce taktırdım ve 5000 km'dir bu sorun var. Acaba soğuk hava şartlarından yapabilirmi bunu?