0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tadın damağımda kaldı....
Herkese merhaba bende efsane kasa 96 model 1.6 XLI sahibi oldum. Öncelikle Bursa'da usta arayışındaydım tavsiyeler üzerine İsa Oto'ya gitmeyi düşünüyorum dün uğradım pazartesi müsaitim getirirsen hallederiz dedi. Aracı alırken bildiğim bazı eksiklikleri var dı (Direksiyon kutusu yağ kaçağı ve aks körükleri değişimi) bir de ustanın bakmasını başka birşey varmı kontrol etmesini istedim.Yapılacak işlemler : 1- Direksiyon kutusu yağ kaçırıyor düzeltilmesi (500 TL)2- Ön aks körüklerinde yırtık var değiştirilmesi ve fren diskleri değişimi titreme yapıyor frene basınca. (Bu forumdaki özellikle atilla abinin tavsiyesi ile TRW marka internetten kendim aldım montajını yapacak) (150 TL)Artı olarak ustanın tavsiyesi ile3- Triger değişimi,4- Üzerindeki bujileri kontrol ettiğinde bu araca ait olmadığını ve değişmesi gerektiğini.5- Eksantrik mili kurulması ayarlanması gerekiyor dedi. (3, 4, 5 maddeleri için 550 TL) Yapılacak işlemler ve fiyatlar hakkında fikriniz nedir. Özellikle 5. madde Eksantrik mili kurulması ayarlanması gerekiyor dedi, bu ne demek olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. İnternette de herhangi bir bilgi bulamadım. Eksantrik üzerindeki kapak sökülecek ve dişliler ayarlanacak gibi birşeyler dedi. 550 TL içerisinde sadece 150 TL si bunun için yazdı. Bilgi ve fikir paylaşımında bulunan herkese şimdiden teşekkürler.
Bu arada bugün öğlen tatilinde aracı görmeye gittiğimde direksiyon kutusu benim araçtan çıkan kenarda, usta başka bir tane takıyordu. Sorduğumda tamir için anlaştığı yerden yapılmış bir tane göndermişler vakit kaybı olmasın diye oda benim direksiyon kutusunu onlara gönderecekmiş onuda tamir edince başka birine gönderiyorlarmış. Sistem böyle dedi ancak pek içime sinmedi. Çünkü benim direksiyon kutumda herhangi bir problem yoktu, ne bir tıkırtı ne bir takılma yada gıcırtı. Sadece yağ kaçağı. Acaba bir sorun ile karşılaşma ihtimalim var mı?Herkese tekrar teşekkürler.
Öyle saçma şey olur mu? Bir keçe setinin değişimi için komple direksiyon kutusu değişir mi? O direksiyon kutusunun orjinalliğinden eminler mi? Hadi orijinal diyelim, kremayer durumu nedir?.Şahsi fikrim böyle bir işlemi kabul etmeyin (yada etmeseydiniz), ne sizin hakkınız başkasına ne başkasının hakkı size geçmesin.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlk gördüğümde içime sinmedi zaten ustaya zaten araç yarına kalacak benimki tamir olsun gelsin dedim, Araç fazladan bir gün daha kalır (yani 3 gün toplam olacaktı). Ben yine de olsun sorun değil beklerim dediğimde ustanın söyledikleri şöyle : "Rahat ol, direksiyon kutusu bu da orjinal, ayrıca bir sorun çıkarsa asıl bana bir sürü iş çıkacak, sökmesi uğraştırmalı 1 sene garantisi var" gibi şeyler söyledi yaklaşık yarım saat beni ikna etmek için dil döktü birşey diyemedim öğle tatili molası idi işe dönmem gerektiğinden olsun artık diyerek ve üstelemeden ayrıldım. Bahsettiğiniz kremayer durumu nedir onu bilmiyorum.
Bugün ustaya aracı bıraktım yarın akşama ancak yetişir dedi usta. Öncelikle Atilla abi teşekkürler, eksantrik ile ilgili ustanın demesi bunu daha önce ustası olmayan biri sökmüş ama ayarlamayı bilmeyen toyotadan anlamayan biriymiş ondan böyle dedi. Hatta sen bittiğinde aracını bir gör performansın hissedilir şekilde değişecek dedi bilmiyorum ne kadar doğru görezeğiz.Hakan bey ilginize teşekkürler, inşallah hayırlı olur, bir hevesle bakımlarını önce yapalım dedik. Diskler ile birlikte balatalar da değişiyor TRW marka hepsi. P valfi kontrolü ile ilgili ustayı yarın arayacağım. Triger değişecek ancak devirdaim değişimi yada gerekliliği ile ilgili usta birşey demedi. Siz şimdi yazınca internetten baktım fiyatlar çok farklı, hangisini takmam gerektiğinide bilmiyorum. Devirdaim kısa sürede bozulabilecek birşey midir ve triger değişimi dışında başka zaman sökülmesi ve değişimi olabilir mi? Bu arada bugün öğlen tatilinde aracı görmeye gittiğimde direksiyon kutusu benim araçtan çıkan kenarda, usta başka bir tane takıyordu. Sorduğumda tamir için anlaştığı yerden yapılmış bir tane göndermişler vakit kaybı olmasın diye oda benim direksiyon kutusunu onlara gönderecekmiş onuda tamir edince başka birine gönderiyorlarmış. Sistem böyle dedi ancak pek içime sinmedi. Çünkü benim direksiyon kutumda herhangi bir problem yoktu, ne bir tıkırtı ne bir takılma yada gıcırtı. Sadece yağ kaçağı. Acaba bir sorun ile karşılaşma ihtimalim var mı?Herkese tekrar teşekkürler.
13. Ay sorun çıkarırsa kafanızda soru işareti olmayacak mı?Meslektaşlarım, sektörümdeki insancıklar yüzünden bazen mesleğimden soğuyorum.. .SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu an bile kafamda halen soru işaretleri var. Benim ısrarlarıma rağmen usta çok üsteleyince kabullenmek zorunda kaldım ancak içime hiç sinmedi.
Affınıza sığınarak birkaç sorum olacak; -Aracı kaç paraya aldınız? -Aldığınız veya alırken baktırdığınız kişi(ler) bu tamir itmeye çalıştığınız arızalardan bahsitti mi? -Klima-kalorifer (ısıtma/soğutma) sistemini kontrol ettiniz mi? -Fren ve direksiyon yağları ne durumda? (Bakan/değişen bi kişi oldu mu?) -Amortisör ve rot/rotil gibi bağlantı padçaları kontrolü sağlandı mı?