0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim de sw aracımda arka cam suyu çalışmıyor kolu çevirince ses de gelmiyor, ön ve arka cam suyu aynı bidondan mı su çekiyor ?
Sw araç kullananlar daha iyi bilirler. @Osman Şenyurt (4631)
Aynen ayrı bir su kabı yok, aynı kaptan çekiyor suyu. Ama su çekmesi için kolu normal sola tık çevirmek yetmiyor.Biraz daha soldan sağa çevirip o yaylı kısımda su çekiyor, yani çevir bırak modu su çekmesi için. Bu arada @Yaşar Akgün (20123) , ne yaptın nasıl yaptın bilmem ama, bu linke bahsedilenler kısmından eriştim ilk defa.
Geçen ay arabanın muayenesi gelmişti randevu alıp gittim arka servis freni sanırım sapmaydı yüzde 30 dan yüksek diye agır kusurlu çıktı doğru özel servise gittim kagıdı gösterdim usta arka balataları söktü orjinalle değişti ayar çekti arka kampanalarda taşlandı gittik fren testine yine hatalı çıktı arabanın ön göğüste fren borularının bağlı olduğu küçük bir parça var limitör sanırım sökmesi baya zor onu söktüler sibopları yanmış dedi bi yere götürdü orda ne yaptılar bilmiyorum geri taktı parçayı ayar çekti dot 4 hidrolik ekledi tekrar teste girdik şimdi düzeldi dediler bu kagıdı muayeneye girince ver dediler frenler çok yumşadı bu işlemden sonra ani frende kızaklama olayıda bitti neyse 1000 km falan yaptım gittim muayene tekrarına sordular agır kusuru yapıldımı diye yaptırdık dedim fazla incelemediler frenleri farları lpg kaçagını test ettiler onayı aldık yaklaşık 3 bin km yol yaptım arabanın frenleri çok güzel tutuyor bozulma falan olmadı, arka balata değişimi kampana taşlanması fren testi gögüsteki fren limitörü nün tamiri 1lt fren yagı işçilik 265 tl ye hallettik.Kafama takılan bir konu var geçen sene arkalarda 185 65 14 lastik takılıydı önde de aynı ful doluyken arka teker çamurluğa sürttü bende arkaya 175 70 14 taktım şimdi sürtmüyor,aynı bi arabada gördüm 185 60 14 takmış biraz küçük gibi duruyor bende 4 lastiğide 185 60 14 e çevirsemmi diyorum sanırım yükteyken arkada sürtme olmaz boşuna almayalım lastikleri 200 tl tanesi netten sipariş vercem herkese Hayırlı Ramazanlar
Benim araçta sağ ön kızaklıyor:). Ama bir iki pompaladıktan sonra harika tutuyor. Fren ana merkezi mi bu kızaklama sorunu ?
Madem frenden gidiyor bi sorum var. Benim araç aldığımda sağ teker kızaklıyordu teker havası inen lastik için sol tarafı söktük tesadüf gördüm balata bitmiş sebebide kaliper pimi korozyondan dolayı takılı kalmış sorunu giderdim balatalarıda yeniledim. Frencide sol teker kaliper contaları değişti frenlerden mennunum dengeli tutuyor. Sorum şu benim araçta frene dokunduğum anda araba etkili şekilde duruyor arkadaşların gli xli xe araçlarını kullandım üçünün frenide benimkine göre zayıf ve pedal benimkimde üstten kavrıyor, onlarda biraz aşağıda kalıyor ve fren mesafesi uzun ( üçününde fren bakımları tam)Fren hidroliğini değiştirmedim aklıma gelen acaba dot4'mü konuldu fikri olan?
Arka kampana ayarı geliyor ilk olarak aklıma. Ayrıca kaliperlere yaptığınız bakım ve hidroliğin yeni olmasının da hatrı sayılır bir farkı vardır. Ama tekrar edeyim, fren pedalının yüksek olması arka kampana ve balata mesafesinden. O kullandığınız diğer araçların frenlerini bir de el frenini bir diş çekerek deneyin hem pedal yukarıda olacak hem de bu yukarı gelen pedal fren gücünü daha artıracak. Şahsen bende böyle. Gereken zamanda ayarlıyorum kampanayı.
Benim araba sapıttı lpg de depoyu fullemişdim dur kalksız 140 km yol gittim arada klima açtım bi doldurayım ne yakmış diye bakayım dedim 2.20 den fullettirdim 23 tl gaz aldı 1,64 kuruş yakmış bazen 20 kuruşa çıkıyor geçen gaz ayarını açmışdım araba şaha kalkıyordu yakıt 2,70 e çıkmışdı hemen kıstım
Bir kaç ay önce arabaya 70 liralık benzin koymuşdum içinde de biraz vardı gösterge yarıya yakın yerde duruyordu , 25-30 km anca benzinde kullanmışımdır şu anda benzin göstergesi en aşada duruyor acaba benim benzin bittimi göstergemi şamandıramı bozuk koku falan yapmadı yere dökülmede yok biyerden kaçıyorıyo desek, uçuyormu ne ediyor bu benzin lambada yakmıyor, geçen eğilip bakdım deponun hortumuda kıvrımlı gidiyor bi çubukla bakacakdım bakamadım