0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abilerim herkese merhaba, arabama lastik almayı düşünğüyorum tavsiye edebileceğiniz marka model var mıdır? Ayrıca boyut olarak ne almalıyım 185 65 R14 diyenler var şuanda üzerindekiler 175 65 R14 ama arkaya 3 kişi oturunca yükle birlikte falan uzun yolda lastik tabana ve çamurluğun kenarına sürtme yapıyor.Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2016, 18:19:39Biraz araştırma yaptım Yokohama almaya karar verdim 175 65 R14 düşünüyorum tabana ve kenarlara sürtme yapmaması için 165 65 R14 önerdi lastikçi ama ince olur yol tutuşu azalır dedi sanırım yine 175 65 alacağım peki bu sürtme olayını nasıl halledebiliriz arka çamurluk kenarlarını büktürme falan mı yapmam lazım?
175/65/14te sürtme yapıyor. Yazlık -kışlık bu ebatta lastiklerim. Kesinlikle kulak asmayın. 15 jant kullanan arkadaşlar var. Sorun olmuyor Hami bey, orjinal ebatlardan şaşmayın. 165 kesinlikle taktırmayın fren mesayi yol tutuşu etkiler.
Tamamdır teşekkür ederim bugün taktıracağım 4 lastik epeydir aklımdaydı zaten. Bu arada bu gece arabada farklı bir şey fark ettim giderken yada dururken fark etmez direksiyonla sağa sola oynama yaparken tam kırmaktan bahsetmiyorum sadece sallarken bi gıcırtı sesi alıyorum. Bu tip bir şey başına gelen var mı forumlarda falan okudum da birisi arabayla drag yapmış şanzıman takozlarını falan filan kırmış ondan da böyle sesler gelmiş. Bazen araba patinaj a falan düşüyor lastikler de kötü olduğu için bir de garip bi şekilde ara ara yere tutunur gibi yapıp bırakıyor kendini bu sırada küt küt küt diye bir vuruntu oluşuyor bazen yokuşlarda falan başıma geliyor. Bu yüzden şüpheye düştüm acaba nedir diye yeni çıktı bu ses de. Bir de bu patinaj çekerken vuruntu yapması normal mi yani araç yere tutunmaya çalışırken tutunamayarak vuruntu yapması.
Hami bey takozlar olsa her çukurda hissedersiniz bu sesi, Akslarla ilgili geldi bana. Aks bilya dağıtmışta olabilir. Direksiyon kutusuda ses yapabilir. Olay ciddi bir şeye benziyor. Bunu ihmal etmeyin. Ehil bir ustaya gösterin.
Arabada cukurlara girince önden tıkırdı geliyordu dün sanayiye gitmişdim rot balanscıda kotrolleri yapıldı iki rotil, ön iki z rot arkadada iki tane ufak lastik değişdi rot ayarı yapıldı150 parçalar 80 de usta aldı ses sorunu bittisanırım hava filtresinin ordaki motor takoznda da ufak bir sorrun var onada ilerde bakıtacağım şimdilik önemli bi sorunu yok
Arkadaşlar arabayı verdim ustaya direksiyon kutusunu soktuler. Direksiyoncu kramer mili ile pinyon dişliyi birbirine yakınlaştırmış ikisi arasında aşınma varmış bu yüzden ses veriyormuş ses sorunu halledildi ama bu sefer de direksiyon çok sert oldu. Kullandıkça rahatlama yapar mı? Bir de bunun bir tamir seti vs var mıdır? Direksiyon ile ilgili başına bu tarz sorun gelen var mı?
Arkadaşlar, Ön cama cam suyu gelmiyor. Cam suyunu pompalayan motorun sesi de gelmiyor. Bu konuda bir fikri olan var mı acaba? Cam suyunu pompalayan motor aracın neresindedir?