0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet arabanın soğuması için 4 saat bekledik üst kapak açık. Zaten ben direk rektefiyeciye gittim.Rektefiyeci yaptı ayarı.
yuvarlak metaller mi verdi elinize usta.
Yok hiç birşey vermedi30 rakamıyla bir ifade kullandı.30 a çıkardık dedi sorun olan silindirdeki subap ayarini
Egsoz 25-30 ateşleme 20-25diye hatırlıyorm kitapcıkta subab boşluklarını öyle adlandırmışlar. 50 lirayı o işi kimse yapmaz. O yüzden şüphelendim.
Arkadaşlar herkese merhaba arabamda sulu tip akü var ve artık canımı sıkıyor. Su taşırması falan oluyor. Aracın konjektörü arızalı idi yuksek gerilimden tasirma yapiyordu bunu değiştik daha sonra akü suyu ekledik biraz fazla eklemiş olmalıyız sanırım yine taşırma devam etti geçenlerde bir miktar eksilttim akü suyunu yine nemlenme var hepsinde birisinde bir miktar fazla var. Ne yapmam lazım biraz daha eksiltmeli miyim? İnternette okudum sulu tip akulerin sürekli bakıma ihtiyacı oluyormuş ne yapmalı kuru tip bir akü mü almalıyım? Akü yaklaşık 2 senelik acaba bütün suyu boşaltıp yeni su falan mı koymak gerekiyor içindeki suyun özelliğini yitirmesi söz konusu mu? Bir de bu sudan dolayı akuyu tutan demirde sürekli korozyon oluyor demir çürüme aşamasına girdi böyle de bir sorunum var
Bu stop etme işine normal diyenler var. bu arabada düz lpg sistemi daha çok randıman veriyor diyenler var. 3 debriyaj dan ayağımı çekerken yani yarım debriyajda ses geliyor sürtünme gibi.
Sulu akülerde su seviyesi alt tarafta çizgiyle belirtilmiştir,fazla doldurulduğu zaman taşma yapar plaka üzerinde 2cm su olması yeterlidir. Aküye su konduktan sonra mutlaka tam şarj olması gerekir aksi halde donar. Akücüde asit eklettirip ölçtürün biri taşma yapıyorsa akü gözü ölü ve kusma yapıyor. Normalde akünün kaynamaması lazım.
Elime bir çubuk alarak gözleri kontrol ettim. Çubuğu plakaya kadar degdirdim yaklaşık 6 cm falandı 1.5 cm e indirdim bağladım bir iki tanesinden bir miktar su geldi yine sonra kesildi su gelmesi tamamını boşaltıp yeni su koyayım diyorum. Ölçme işlemini nasıl yaparım bi taktik verebilir misiniz fazla su koymamak için her su dokusumde ölçüm mü yapayım?
Akünün alt tarafına doğru bakarsanız max çizgisi görünür,su orayı geçmeyecek fazla olursa taşma yapar ve patlama riski oluşur. En sağlıklısı elektrikçiye götürmek. Kendiniz boşaltırken dikkat edin yakıcı özelliği var sülfirik asitin şırınga ile boşaltın ve doldururken ölçülü kap ile doldurun hepsi eşit olur. Saf suyu asitli su ile karıştırın,sadece saf su eklenirse mutlaka tam şarj edin aksi halde saf su donar.
Bi dakka saf suyu anlayamadım direk benzincilerden alınan akü suyu değil mi ayrı bir su daha mı var yoksa?
Aynen akü suyu saf su diye bilinir. Üzerinde akü ve ütü için yazar.
Teşekkürler ben yakın bi zamanda yeni bi su alıp komple değişim yaparım heralde bir şişe yeterli olacaktır. Komple değişim yapinca herhangi bir şarj vs işlemine gerek olacak mıdır acaba? Yoksa direk aracın üzerine koyup calistirsam terli olur mu?