0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. 98 corolla sahibiyi yaklaşık iki aydır arabamda rolantide sarsıntı oluyor aniden araba stop edecek gibi oluyor ama sonra rolanti düzeliyor yani tekler gibi çalışıyor. Bununla birlikte araç düşük devirlerde silkinme yapıyor.Ustama gösterdim bujileri,buji kablolarını,distiribütör kapağı ve tevzi makarasını değiştirdi faydası olmadı.En sonunda distiribütörü değiştirdi ama nafile aynı sorun devam ediyor.Bir de "distiribütör kronik bu araçlarda "dedi.Acaba benim aracımdaki sorun ne olabilir. Şimdideden herkese teşekkürler.
Elektrik problemi gibi duruyor. Buji ve buji kablolarını kontrol ettirdiniz mi? Bide distribütör ve Bobini kontrol ettirin. İçi tozlanınca paslanınca sarsıntı yapar.
Kapı kolunu kıran kişiyi merak ettim ..Bayram sonrası tamire götür fazla uğraşma derim..Yedek parça her türlü bulunur yeni veya çıkma..
Geçenlerde Ankara ya gitmiştim sağ kapı kolu işini hallettimde, gitmişken birde yedek sustalı yaptırmışdım 60 tl aldılar sustalıya, ikide sağ iç açma kapı kolu aldım 50 de ona verdimfren debriyaj pedal lastiklerinide değişdim iyice aşınmışdı,Bugün de arabanın sol kapı merkezi kilit kumandadan açıp kapamaz oldu anahtarla kapanıyor, araba alarmlı acaba bunlarda her kapının merkezi kilit sigortaları ayrı ayrımı yoksa tek sigortadanmıdır yoksa bizim merkezi kilidin motoru mu gitti bozulduysa tamir olmaz gibime geliyor başım belada bu kilitlerle motordansa başka bir motor uydurabirmiyiz ayrıyeten bagaj da da kumandadan açma var o sorunsuz çalışıyor
Sigortadan değilse kesin motor gitti bi çaresine bakacaz o zaman hafta sonu kabloya bakarım,iç kolları 5 tl ye iyi almışınız sağ kol nette bile zor bulunuyo burdaki parçacıda sol var 15 liraydi sağ yokdu Ankara da cok aradım bi yerde buldum taiwan malı elinde iki tane varmış ikisine 50 dedi birinide yedek aldım sanırım ütüldük
Yaşar bey dün sol kapı döşemesini titizlikle söktüm sizin resimde gösterdiğiniz motordan takılıymış, orjinali daha önce bozulmuş demekki yerinde motoru göremedim, gittim resimdeki kilit motorundan aldım 10 liraymış iki civatayla tutuyor taktım, otomatik camın rayınada sökmüşken biraz gres sürdüm döşeme kumaşı az gevşeme yapmış onları yapıştırdım saat gibi oldu,Atilla abi bizim buraları bilirsin bu kilidin orjinalini bırak çıkmasını bile bulalam sol tarafı bu motorla idare etcez,Arabayı alalı 1200 km civarı yol gittim huyunu suyunu bilmediğimden devamlı yağına suyuna fanlara bakıyorum hiç bi sorun yok,motor orjinal,hepsi tıkır tıkır çalışıyor, aldığım kişi motora 15-40 yağ koymuş yeni değiştirdim demişdi sapsarı duruyor hala, 15-40 yağa devammı etmeliyim acaba şimdi 205 binde 210 bine gelince değiştircem..
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Motorda yağ eksiltme yoksa 10w40 kullanın derim.Şunu merak ettim şöför tarafından anahtarla kapıyı manuel kilitleyince komple kapılar kilitleniyormu?