Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1998 1.3 xl , klima - hidrolik direksiyon - lpg
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 219000
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #660 : Mayıs 14, 2014, 16:25:16 »
tüplü ise aracınız bence tüp ayarına baktırın, bu araçlarda sübap ayarı pek yapılmayan birşey.

aracım tüplü ama  benzinde çalışırkende motor devir saaatinde oynamalar oluyor .. rolentisi sabit durmuyor gibi. bildigim kadarıyla bunun sebebi sübap ayarından kaynaklanıyor. o yüzden dedim.
1998 1.3 xl  , klimalı - hidrolik direksiyon - lpg

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #660 : Mayıs 14, 2014, 16:25:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #661 : Mayıs 17, 2014, 18:16:50 »
Touring için ön koruma demiri yaptıracağım tavsiye edebileceğiniz imalathane varmı
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #662 : Mayıs 17, 2014, 18:49:13 »
Touring için ön koruma demiri yaptıracağım tavsiye edebileceğiniz imalathane varmı
Benim bildigim o koruma demiri yasak trafikte sikinti olmasin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #663 : Mayıs 17, 2014, 19:41:55 »
Sw lerde touring geçen modellerinde yokmu yani bunların orjinallerinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #664 : Mayıs 18, 2014, 00:35:41 »
Sw lerde touring geçen modellerinde yokmu yani bunların orjinallerinde
R.Gazete No. 27028
                                                 R.G. Tarihi: 18.10.2008

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

MOTORLU ARAÇLARDA ÖN KORUMA SİSTEMLERİNİN
KULLANIMI HAKKINDA TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ
(2005⁄66⁄AT)

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
     MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümleri uyarınca,  motorlu araçların yapım ve kullanım bakımından karayolu yapısına ve trafik güvenliğine uyma zorunluluğunu yerine getirmek ve pasif tedbirlerle yaya ve araç güvenliğini arttırmak üzere, motorlu araçların ve araçlara orijinal teçhizat olarak takılan veya ayrı teknik ünite olarak tedarik edilen ön koruma sistemlerinin tip onayına ilişkin teknik kuralları belirlemektir.

Kapsam
     MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, MARTOY'un 4 üncü maddesinde ve Ek II'sinde tanımlanan N1 kategorisi ve izin verilen toplam kütlesi 3.5 tonu geçmeyen M1 kategorisi motorlu araçlara orijinal teçhizat olarak takılan veya ayrı teknik ünite olarak tedarik edilen ön koruma sistemlerine ayrı teknik ünite tip onayı belgesi ve ön koruma sistemi takılı yukarıda belirtilen kategorilerdeki araç tipine AT tip onayı belgesi veya ulusal tip onayı belgesi verilmesine ilişkin hususları kapsar.
     Dayanak
     MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 13⁄10⁄1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29 uncu maddesine dayanılarak ve Avrupa Birliğinin 2005⁄66⁄EC direktifine paralel olarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
     MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
     a) Araç: Bu Yönetmeliğin amaçları bakımından, MARTOY'un 4 üncü maddesinde ve Ek II'sinde tanımlanan N1 kategorisi ve izin verilen toplam kütlesi 3.5 tonu geçmeyen M1 kategorisi motorlu aracı,
     b) Ayrı teknik ünite: MARTOY'un 4 üncü maddesi kapsamında ve bir ya da daha çok araç tipine takılması ve kullanılması tasarlanmış teknik üniteyi,
     c) Bakanlık: Sanayi ve Ticaret Bakanlığını,
     ç) İmalatçı: Tip onayı işlemlerinin bütün unsurlarından ve imalatın uygunluğunun sağlanmasından onay kuruluşuna karşı sorumlu olan ve araçların veya ayrı teknik ünitelerin ticari isim veya markasının sahibi olan kişi veya kuruluşu,
     d) MARTOY: 1⁄4⁄1999 tarihli ve 23653 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğini (98⁄14 ⁄AT),
     e) Onay Kuruluşu: Teknik hizmetler kuruluşlarını görevlendiren, bir araç tipinin, sistemin, aksam veya ayrı teknik ünitenin tip onayından bütün yönleri ile sorumlu olan, onay belgelerini veren ve gerektiğinde geri alan, diğer onay kuruluşlarıyla muhatap olan ve bunlarla temasları yürüten, imalatçının üretim uygunluk düzenlemelerine uyup uymadığını belirlemekten sorumlu ve yetkili kurumu,
     f) Tanıtım dosyası: Başvuru sahibi tarafından teknik hizmetler kuruluşuna veya onay kuruluşuna tanıtım bildirimi gereğince verilen bilgi, çizim, fotoğraf ve bunun gibi belgeleri içeren dosyayı,
     g) Teknik servis: Onay kuruluşunca deneyleri veya kontrolleri yapmak üzere görevlendirilen kurum veya kuruluşu,
     ğ) Tip onayı belgesi: Bir aracın veya ayrı teknik ünitenin bu Yönetmelik hükümlerine göre imal edildiğini gösteren belgeyi,
     h) Tanıtım paketi: Tanıtım dosyası ile teknik hizmetler kuruluşunun veya onay kuruluşunun görevlerini yerine getirmeleri sürecinde tanıtım dosyasına eklemiş oldukları deney raporları ve diğer belgeleri,
     ı) Tanıtım paketi fihristi: Tanıtım paketi içinde bulunan belgelerin uygun bir şekilde numaralandırılarak veya bütün sayfaların tanımlanabilmesine imkan verecek şekilde işaretlenerek bir liste halinde yazılmasını
     ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM
Uygulama Usul ve Esasları

Tip onayı belgesi başvuruları
     MADDE 5 – (1) Tip Onayı Belgesi başvuruları aşağıda belirtilmiştir.
     a) Bir araç veya ayrı teknik ünite tipi ile ilgili tip onayı belgesi başvuruları, tanıtım paketi içinde tanıtım paketi fihristine uygun olarak düzenlenmiş tanıtım dosyasıyla birlikte Ek II'de belirtildiği şekilde imalatçı tarafından Onay Kuruluşuna yapılır.
     b) Belirli bir araç veya ayrı teknik ünite ile ilgili tip onayı belgesi başvuruları, ancak bir onay kuruluşuna yapılabilir. Başvuru sahibi, başka bir ülkenin onay kuruluşuna başvuruda bulunmadığını bir yazı ile Bakanlığa bildirir.
     c) Onaylanacak her tip için ayrı bir başvuru yapılır.

Tip onayı işlemleri
     MADDE 6 – (1) Tip onayı işlemleri aşağıda belirtilmiştir.
     a) Onay Kuruluşu, bu Yönetmeliğin şartlarını sağlayan ön koruma sistemi tipine, örneği Ek II İlave IV'te bulunan AT tip onayı belgesini ve örneği Ek II İlave V'te yer alan AT tip onayı işaretini ve AT tip onayı numarasını verir.
     b) Onay Kuruluşu, bu Yönetmeliğin şartlarını sağlayan araç tipine, örneği Ek II İlave III'te bulunan AT tip onayı belgesini veya ulusal tip onayı belgesini verir.

Tip onayı uygulama takvimi ve hükümleri
     MADDE 7 – (1) Bu Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren, ayrı teknik ünite olarak Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara uygun bir ön koruma sistemi tipine ve bu ön koruma sistemi ile teçhiz edilmiş yeni bir araç tipine AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi verilmesi reddedilemez; ön koruma sisteminin satışı veya hizmete girişi ve araçların tescil, satış ya da hizmete girişi yasaklanamaz. 
     (2) 1⁄1⁄2009 tarihinden itibaren tip onayı belgesi olmayan yeni bir araç tipi bu Yönetmeliğe uygun ön koruma sistemi ile teçhiz edilmiş ise, Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara göre AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi almak zorundadır.
     (3) Tip onayı belgesi mevcut yeni bir araç tipi, 1⁄1⁄2010 tarihine kadar bu Yönetmeliğe uygun ön koruma sistemi ile teçhiz edilmiş ise, Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara uygun olarak AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi almak zorundadır. Aksi taktirde araçların tip onayı belgeleri iptal edilir. Ayrıca;
     a) MARTOY'a göre düzenlenmiş olan, uygunluk belgeleri, söz konusu yönetmeliğin  9 uncu maddesinin amaçları bakımından yukarıdaki tarihten itibaren geçersiz kabul edilir.
     b) MARTOY'a göre düzenlenen, beraberinde bir uygunluk belgesi bulunmayan yeni araçların tescili, satışı ya da hizmete girişi yasaktır.
     (4) Ön koruma sistemleri, 1⁄1⁄2010 tarihinden itibaren ayrı teknik ünite olarak Ek I ve Ek II'de belirtilen şartlara göre AT tip onayı belgesi ya da ulusal tip onayı belgesi almak zorundadır. Tip onayı belgesi bulunan ön koruma sistemlerinin MARTOY'un 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre satışına ve hizmete girişine izin verilir.

Uygulama tedbirleri
     MADDE 8 – (1) Bir motorlu araca takılı orijinal teçhizat ve ayrı teknik ünite şeklindeki ön koruma sistemlerinin kullanımına ilişkin, Yönetmeliğin Ek I, Bölüm 3'ünde belirtilen deneylerin yapılması için gerekli ayrıntılı teknik şartlar, bu Yönetmeliğin Ek III'ünde yer almaktadır.
     (2) Bir araca takılı orijinal teçhizat şeklindeki bir ön korunma sisteminin tip onayı ile ilgili deneyler için, deneye tabi tutulacak sistemin birden fazla araç tipinde kullanılmak üzere tasarımlanmış olması durumunda, bu sistem tasarlandığı her araç tipi için ayrı ayrı tip onayı almalıdır. Ancak, araç tiplerinin ya da ön koruma sistemi modellerinin yeterince birbirine benzediğinin anlaşılması halinde, deney kuruluşu ilave deneyleri yapmayabilir.
     (3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girişinden önce ayrı teknik ünite olarak piyasaya arz edilen ön koruma sistemlerinin kullanımı yasaklanamaz.

Teknik servisler
     MADDE 9 – (1) Teknik servis olarak, TS EN ISO⁄IEC 17025 ve⁄veya TS EN ISO⁄IEC 17020 veya eşdeğer ulusal veya uluslararası standartları sağlayan, deney ve analizleri yapabilecek laboratuvarı ve⁄veya teknik imkanları bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar, yapılacak protokolle belirlenecek şartlar çerçevesinde Bakanlıkça görevlendirilebilir. Teknik servisler, Onay Kuruluşunun izni ile deneyleri kendi laboratuarları dışında aynı özelliklere sahip laboratuarlarda yaptırabilir. Görevlendirilen teknik servisler Bakanlığın internet adresinde yayımlanır.

Muafiyetler
     MADDE 10 – (1) Muafiyetlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir;
     a) Teknolojik olarak gelişmiş motorlu araçların yaya korunmasına ilişkin tip onayı belgesi talep edilmesi halinde; Avrupa Birliği Komisyonuna ve diğer AB üyesi ülkelerin onay kuruluşlarına bilgi verilerek, ulusal tip onayı belgesi verilebilir.
     b) Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce trafiğe çıkmış mevcut araçlar, bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir.

Eklerin uyarlanması
     MADDE 11 – (1) Avrupa Birliğindeki gelişmeler takip edilerek, bu Yönetmeliğin eklerinin teknik ilerlemelere uyarlanması için gerekli her türlü değişiklik, MARTOY'un 15 inci maddesinde belirtilen Komitenin çalışma usullerine uygun olarak yapılır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Son Hükümler

Yürürlük
     MADDE  12 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
     MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #665 : Mayıs 18, 2014, 13:29:35 »
Sonuç olarak teknik testlere tabi tutulmuş ve orjinal ise sorun yok diye anladım...

Yazının özeti bu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #666 : Mayıs 18, 2014, 14:12:36 »
Selamlar Toyotacılar  8-)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #667 : Mayıs 18, 2014, 15:08:10 »
Alperen nerelerdesin ? Özledik.....
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #668 : Mayıs 18, 2014, 17:09:35 »
Sonuç olarak teknik testlere tabi tutulmuş ve orjinal ise sorun yok diye anladım...

Yazının özeti bu mu?
aynen oyle fabrikan cikisi olup ruhsata isliyse sikinti yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #669 : Mayıs 18, 2014, 18:47:42 »
Ruhsatın bi yerinde belirtiliyor mu koruma demiri falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #670 : Mayıs 19, 2014, 11:40:54 »
19 mayıs gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun 
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #671 : Mayıs 21, 2014, 17:52:27 »
merhaba arkadaşlar. 95 1.3 xe corollam var. bujilerini değiştirmek istedim. eskiden servisten denso w16exr-u11 almıştım. yine servisten almak istedim ancak 1 hafta sonra gelir dediler. ben de japoncuya gittim. denso w16exr-u11 modeli sadece toyota servislerinden alabileceğimi, kendisinde de aynı buji olduğunu ama kodunun w2eop-u4 olduğunu söyledi. ben de güvendim ve aldım. ancak aracıma henüz takdırmadım. denso w2oep u4 model buji hakkında bilgisi olan varsa yardım istiyorum. bu buji çakma olabilir mi? aracıma takmamda sorun olur mu? ayrıca şu an yakıt sarfiyatı çok iyi. yeni buji bunu etkiler mi? bilhassa üstatların yardımını bekliyorum.
1995 corolla - 1.3 xe - lpg - 120.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #672 : Mayıs 21, 2014, 18:11:42 »
merhaba arkadaşlar. 95 1.3 xe corollam var. bujilerini değiştirmek istedim. eskiden servisten denso w16exr-u11 almıştım. yine servisten almak istedim ancak 1 hafta sonra gelir dediler. ben de japoncuya gittim. denso w16exr-u11 modeli sadece toyota servislerinden alabileceğimi, kendisinde de aynı buji olduğunu ama kodunun w2eop-u4 olduğunu söyledi. ben de güvendim ve aldım. ancak aracıma henüz takdırmadım. denso w2oep u4 model buji hakkında bilgisi olan varsa yardım istiyorum. bu buji çakma olabilir mi? aracıma takmamda sorun olur mu? ayrıca şu an yakıt sarfiyatı çok iyi. yeni buji bunu etkiler mi? bilhassa üstatların yardımını bekliyorum.
servisten orijinalini al.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1998 1.3 xl , klima - hidrolik direksiyon - lpg
  • Kilometre: 219000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #673 : Mayıs 28, 2014, 12:04:25 »
selamun aleyküm , 98 model  1,3 xl  sübap sente  değerleri nedir .. aracıma sübap ayarı yaptırmayı düşünüyorum o yüzden sordum.. saygılar.
1998 1.3 xl  , klimalı - hidrolik direksiyon - lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 186000
  • Model Yılı: '93
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #674 : Haziran 03, 2014, 18:46:09 »
iyi günler ben de aranıza yeni katıldım. ilk aracım 1993 model 1,3 xl corollamı yeni aldım.Ön sol taraftan(ön kısımdanmı kapıdanmı anlayamadım) bozuk yolda giderken  ses geliyor.Sanki biryerler kopmuş gibi, konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #675 : Haziran 03, 2014, 18:56:15 »
iyi günler ben de aranıza yeni katıldım. ilk aracım 1993 model 1,3 xl corollamı yeni aldım.Ön sol taraftan(ön kısımdanmı kapıdanmı anlayamadım) bozuk yolda giderken  ses geliyor.Sanki biryerler kopmuş gibi, konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Ön soldan geliyorsa 2 secenek var ya teker bilyası (rulman) dağılmıştır yada amartisor patlaktır iksini de kontrol ettirin ses gidecektir.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 197000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #676 : Haziran 13, 2014, 16:53:14 »

bence aracınızı bir rot balansçıya götürün orada size neyi var yok söylerler. ön takımda burçlarda yada rotillerde sorun olabilir. burada sorun yoksa başka yerlere mesela kapı menteşelerine bakılabilir. bunu kendinizde kapıyı açıp kapatıp yukarı aşağı oynatarak yapabilirsiniz. benim sol kapıdan tıkırtı geliyordu kapıyı açınca fazla açılmasın diye bir parça var oradan geliyormuş kaportacıda halledebilirsiniz.
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.3 XE 1997 Model
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '97
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #677 : Temmuz 13, 2014, 14:06:28 »
Tıktırtı burcundan olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #678 : Temmuz 16, 2014, 21:33:45 »
Z rotlardan geliyordur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 206000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #679 : Temmuz 17, 2014, 15:27:38 »
rot başı,rot kolu, zrot bu üçüne baktır.en önemlisi rot başının körükleri gitmiştir o ses yapar
yolların kıralı