0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracıma bakım yaptırdıktan sonra yakıt konusunda şehir içi kullanımda yaptıgım hesaplamalarda 36 kuruş yaktıgını, bakımdan öncesiyle bir farkın olmadıgını gördüm. Ev ile iş yeri arası 2 km. Motor tam olarak ısınmadan iş yerine geliyordum. Gün içersindede ortalama 30 km yol yapıyorum ama marşa bastıktan sonra gittiğim en uzun mesafe 5 km. Öyle fazla yogun trafiğe girmesem sabit bir hız değil, değişken hızlarda 50 ila 60 km max hız ile kullanmaktaydım. Dün 350 km lik bir yol yaptım ve 3 kişi gidişte ortalama hızım 120 dönüşte de yolun müsait olması ile 130 yer yer 140 km bir hız yaptım. Arabada yükte yoktu sadece 3 kişiydik ortalama olarakta 80 kg * 3 = 240 kg oldugunu düşünürsek 90 TL ye gidip geldik. Kilometrede 26 kuruş yaktı. Eminim daha düşük hızlarda bu dahada düşecektir. Sizce yakıt değerlerim normal mi. Forumda olsun cevrem de toyota kullanıcıları olsun araçlarının şehir içi 25 kuruş yaktığını söyleyenler var. Yakıt değerlerim sizce nasıl. ( Lpg = Lt fiyatı 2,62 350 km de 34.79 lt yakıt harcadım )
Atilla amca. Benim efeane son zamanlarda yokuş aşağı giderken mesela pozantıdan mersine geçerken araç viteste oşsa bile Termostat aşağıya iniur ibre... nrseyse sıffıra iniyor. Boşa alırsam zaten orta seviyeden aşağı iniyor. Sanırım Termostat bpzuluyor. Ben de HKT marka 82 liik orjinal japon termostat aldım. Ben kendim takabilir miyim?
Arkadaşlar aracımın kalorifer musluğunda çatlak var ve her gün az bir miktar su eksiltiyor. Çıkma ya da uygun fiyatlı yan sanayi olabilir kalorifer musluğu arıyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Araç AE101 kasa
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2014, 11:55:58 uğraşacağına servisten orj. alman daha iyi.
Selamlar , yaklaşık 1 ay önce 98 model 1.3 corolla aldım .. geçen hafta yakıt sarfiyatını deneme amacı ile sonuna kadar bitirdiğim lpg depoma , 40 tl lik ( 14,5 litre ) gaz aldım ve kilometreyi sıfırladım . lpg tükendiğinde kilometreye baktığımda 123 km yol yaptığımı gördüm ve şok oldum . aracın bu kadar fazla yakmasının sebebi ne olabilir ( Lpg min markası BRC ) ?Gözlemleyebildiğim kadarıyla aracımda lpg de yada benzinde çalışırkan bir problem hissedemedim , sadece devir saati çalışma esnasında çok hafif oynamalar yapıyor , ki sanırım oda lpg de normal gibi geliyor bana . birde aracımın yağını değiştirmeyi düşünüyorum , aracın lpg li oldugunuda göz önünde bulundurursanız hangi marka ve kalınlıkta yağ uygun olur ? Bir de ümraniye yada üsküdar çevresinde önerebileceğiniz iyi -güvenilir corolla motor -mekanik ustası - elektirikcisi vs vs varmıdır ? Arabayı aldıktan sonra neyi var neyi yok doğru düzgün baktırtamadım bir yere. Şimdiden çok teşekkürler , saygılar...
Benzındeyken rolantı cubugu oynamaya devam edıyorsa subap ayarı isteyebılr o yüzden fazla yakar
Subap ayari bozuksa az veya cok her turlu performans duser yakit artar ayarlayamadigi icin motor. Ve motor sagligi icinde olumsuz etkiler.
peki klimanın çalışması yakıta ne kadar etki eder .. hoş ölcüm yaaptıgım sürede klimayı çok çok az kullandım . 3-5 km yi geçmez yani.