0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlker Bey,Çok nokta enjeksiyonlu araçlarda kullanılan sıralı sistem lpgler motor soğutma sıvısı belli bir dereceye yükselinceye kadar benzinle aracı çalıştırır ve kullanır. Ardından LPG'nin yazılımında yüklü olan ısınma derecesinde motor LPG'ye geçirilir. Yani motor ısınıncaya kadar araç benzinde çalışır daha sonra lpg ye geçer. Bu durumda bir sorun yoktur. Ancak, LPG kontrol göstergesini takip edin, bazen lpg de gidiyor bazen de lpgden benzine kendiliğinden geçme yapıyorsa Lpg sisteminde sorun var demektir.
Mustafa Bey, LPG göstergesini sürekli takip ediyorum, LPG den benzine geçişlerde (LPG bittiğinde) sesli ikaz sinyali veriyor, onun dışında benzinde kullanım göstermiyor. Motor belli bir ısıya gecinceye kadar benzinde çalışması gerektiğini biliyorum. Daha önceki aracımda motor sogutma sıvısı 30 derece ısıya ulaştığında benzinden lpg ye geçiş yapıyordu. Ayar yaptırıken verilere baktım, bundada 30 derece olarak ayarlanmış. Ayrıca her sabah aracı çalıştırmam motorun ısınması ve benzinden lpg ye gecişinin genelde yol güzergahımda aynı yerlere geldiğinden bunun takibinde bir farklılıga rastlamadım. Sabah evden işe gidiş güzergahım hafif rampa oldugu için lpg ye geciş araç içersinde hissediyor. Bu aracta benim çözemediğim, daha önceki aracımdan ( Motorda yağ yakma vardı ) daha iyi bir motora sahip oldugu halde yakıtının daha fazla olması. Daha önce bir arkadaşım lpg ile aynı anda benzinde kullanan (karbüratörlü) aracından şikayet etmişti. mümkünmü bilemiyorum ama ilk aklıma gelen bu oldu. Onun haricinde birde gaz kelebeği aklıma geliyor onun temizliği ile alakalı yakıta etkisi olurmu acaba.
Sevgili Efsaneciler,İyi geceler...Benim 1.3 XE efsanemi benzinde sürerken gaz pedalına yüklendim mi araç bir pusuyor resmen kesiliyor gitmiyor. Ama hafif ayağımı çektiğimde kendi devrinde gidiyor. LPG'de giderken bir sorun yok! Sebep ne olabilir?Ayrıca bir sorum daha olacak? Ben bezin deposunun sonuna kadar bitmesini hiç beklemedim. Acaba benzin bitinceye kadar süren var mı bir sakıncası olur mu? Deponun dibi pis midir?
Merhabalar direksiyonun sertleşmesi için ne yapabilirim? Benim direksiyonda biraz boşluk var zaten kutudan kaynaklı o mu sebep oluyordur sizce ani bi hareket yapsan sanki geri toplanmayacak gibi hafif varmi böyle bi problem yaşayan acaba?
Atilla abi aracın arkasından kasislerde lıkırtı geliyordu ustaya götürdüm arka denge çubuklarından geliyormuş baktım gerçektende çok boşluk var bu 40cm uzunluğunda bir tarafı çatallı diğer tarafı plastik takozlu olan abi bunu servise sordum 200 tl dediler tanesine bana çok geldi başka orjinale yakın japon malı ne önerirsin araç ae101 1997 model corolla gli
Atilla abi usta tek lastik değiştirirsek randıman vermiyor dedi abi birde bu denge çubukları bozuk olursa kasislerde lık lık lık diye ses yaparmı
Bu hafta aracımı servise kontrole götürdüm. Sol aks dış kafanın ve sağ aks iç dış arızalı ve durumlarının kötü oldugunu öğrendim. Bu parçalarla birlikte sağ rot kolu, rot başları ile askı rotları değişti. Rot ve balans ayarından sonra arabadaki ses ve 100 km sonrası başlayan titreme kesildi. Kilbiratör contası ve buji keçeleri ile birlikte bujileride değiştirdik. Bogaz temizliğinde sonra arac bambaşka bir hale dönüştü. Yakıtını hesaplayabilmek için gazın bitmesini bekliyorum ama çekişinde ve yol tutuşunda farkedilir derecede iyileşme var. Bu arada aldığımda xenon olan farlarımıda normale çevirdik.
Dostlar yardım,95 model corollanın bagajı kapatınca mandaldan açamadık. Anahtar zaten açmıyor. Ne yapabiliriz?
Benimde başıma gelmişti. Kaportacıya yada servise giderseniz bu sorunu çözeceklerdir. Mandal ile bagaj arasındaki telde sorun olabilir.Aracı kaldırdığımızda bu telleri aracın altında görebilirsiniz.
Herkese cevapları için teşekkür ederim.İlk sanayiye gittik, tüp sökülüp bagaj açılacak, tel değiştirilecek dediler. 2 saat sürermiş. Koltukları da sökmek gerekecekmiş 70 lira dediler.Başka bir yere gittik anahtarcıya gönderdi sanayideki usta. Maymuncuk varmış toyota için iki dakikada açar demişti. Gittik adam uğraş dur hayatta olmaz dedi. Maymuncuk falan hikaye anlayacağınız. Ya kilidi patlatıcaz, yeni göbek takacağız ya da tüpü söküp öyle açacağız dedi. Bundan da vazgeçtik. Gittik bizim tanıdık kaporta ustasına Zirai Aletler Sanayi'nde 5 dk ya halletti. Ne tüpü söktü ne kilidi patlattı.Kaldırdı pandizotu, yatırdı koltukları aradan uzun bi demir çubukla açtı bagajı. Bu kadar.Bagajdaki göbeği söktü gittik Orhan Camii'nin yanındaki anahtarcıya; sağolsun adam gerçekten işinin ehli milim milim ölçerek eğe ile bagajı açan bir anahtar yaptı. Aldığı para da ₺20. Bizim AE101 lerle alakalı şunu söyledi bagaj çok kullanılmadığı için orjinale çok yakın anahtar olmadan açılmıyormuş. Kontak anahtarı kapıyı da açıyordu ama bagajı açmıyordu.Ertesi gün bizim kapırtacıya gittik kilidi taktı çok da güzel oldu. 10 lira yeter dedi. Uzun oldu ama bir yanda patlatmak lazım, tüpü sökmek lazım diyenler de usta hiç bunları yapmayıp işi kolay ve zahmetsizce halledenler de...Ayıp yahu!Güvenmediğiniz, bilmediğiniz usta sıfatıyla ortalarda gezen insanlara arabalarımızı emanet etmemeliyiz.