Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682188 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #540 : Kasım 21, 2013, 21:04:58 »
Merhabalar,

Malum havalar soğudu ve araç içinde klima özellikle sabahları en çok ihtiyaç duyulan birşeydir.

Bizim araçlar da bildiğiniz gibi ısınmayı öyle kolay kolay yapmaz, motoru geç ısınır ve klimayı çalıştırsam da sıcak hemen üflemez.

Bu nedenle de tabiki kontağı çevirir çevirmez sıcak üflesin demiyorum ancak en kısa sürede nasıl klima sıcak üflemeye başlar?

Bir de klima normalde sıcak üflüyor ancak bu arabayı fırın gibi yapacak cinsten değil.

Bu konuda ne yapmam gerekir acaba?
Abi aksine japon araçlarının motoru erken ısınır bizim arabada öyle garajdan çıkarıyorum sokağı dönmeden ısınıyo ankaranın ayazında.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Kasım 21, 2013, 21:04:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #541 : Kasım 22, 2013, 00:12:05 »
Merhabalar,

Malum havalar soğudu ve araç içinde klima özellikle sabahları en çok ihtiyaç duyulan birşeydir.

Bizim araçlar da bildiğiniz gibi ısınmayı öyle kolay kolay yapmaz, motoru geç ısınır ve klimayı çalıştırsam da sıcak hemen üflemez.

Bu nedenle de tabiki kontağı çevirir çevirmez sıcak üflesin demiyorum ancak en kısa sürede nasıl klima sıcak üflemeye başlar?

Bir de klima normalde sıcak üflüyor ancak bu arabayı fırın gibi yapacak cinsten değil.

Bu konuda ne yapmam gerekir acaba?

Kudret bey,

Bizim araclarda egr yok dolayısıyla hemen isinmaz. 2-3 km sknra isinir. Termostatiniz yenileyin... 82 lik olmasi lazim bizim termostwtlar....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Kasım 22, 2013, 08:17:29 »
Kudret bey,

Bizim araclarda egr yok dolayısıyla hemen isinmaz. 2-3 km sknra isinir. Termostatiniz yenileyin... 82 lik olmasi lazim bizim termostwtlar....

Peki, bu termostat için bir marka öneriniz var mı? Fiyatı ne kadardır?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2013, 08:18:54
Kudret bey,

Birde benim bundan sonraki sabah ve akşam yolculuklarım ( ofisin yeri değiştiği için ) maksimum 3-4 km olacaktır ve belirttiğini durumda ben sıcaklığı kullanamayacağım.

Alternatif bir çözüm var mı acaba?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2013, 14:18:23
Merhabalar,

Aracım ile özellikle sisli yollarda giderken sis lambası olmadığı için bazen sıkıntı yaşıyorum. Özellikle Balıkesir çevrelerini dolaştığım için bu durumu sıklıkla yaşıyorum kış aylarında.

Bu konuda bana ne önerebilirsiniz. Fiyatı ne kadar olur ve nelere dikkat etmem gerekmektedir.

Aracım satılık ilanı hala mevcut ancak eğer çok pahalı birşey değilse alıcısına hediye olacak şekilde takmak isterim. Çünkü hala daha aracımı kullanıyorum ve bu nedenle de güvenliğimi riske etmek istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '03
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #543 : Aralık 06, 2013, 11:25:56 »
  Merhabalar;
 Geçen hafta aracımın kaputundan dumanlar çıktığını fark ettim hararet göstergesi sonuna kadar çıktığını gördüm hemen motoru stop ettim sonra motor soğuduğunda suyunu doldurup sanayiye gittim usta termostat açmamış değişmesi lazım dedi servisten orjinalini aldım (83,00 TL) bu hafta sonu değiştiricem şu an termostat iptal motor ısınmadan çalışıyor aracı kullanmıyorum bu şekilde tabiki sormak istediğim hararet müşürünüde değiştirmek gerekiyormu fanın açmasında sıkıntı yok kolay bozulan bir parçamıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
« Yanıtla #544 : Aralık 06, 2013, 14:23:27 »
Herkese merhaba,

Değerli Efsane kasa sahipleri sıkılmadan, üşenmeden 164 sayfayı okudum; çok faydalı bilgilerin olduğunu, epeyce öğrendiğimi de düşünüyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

95 Model 1.6 GLI Otomatik vites Toyota Corolla.

Tüplü, 280000 km.

Selamlar.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #545 : Aralık 07, 2013, 22:21:42 »
değerli toyota forumdaşları bende 1997 model 1.6 corolla gli var araç 171 binde aracıma çok dikkatli biriyim öyle bir çok önemli koronik sorunu yok Allahaşükür sıkıntım sabah veya gün içinde aracı çalıştırırken marşa bastığımda 4 veya 5 kere gıy gıy yapıp öyle çalışıyor akü yeni bujiler yeni buji kabloları yeni dediğim parçalar toyota yetkili servisinde değişmiştir yani orjinal parçalar servis normal dedi pek üzerine düşme dedi bende saniyede serviden ayrılma ustalar var baya iyi dediler onlara gittim baktılar benzin pompasından yapar bunu sakura marka benzim pompasını aldılar geldiler 35 tl ye taktık değişen birşey olmadı yani boşu boşuna benzin pompası değişti 15 tl de işçilik verdim 50 tl boşu boşuna gitti sorun hala devam ediyor başta atilla abi olmak üzere değerli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #546 : Aralık 07, 2013, 22:43:23 »
değerli toyota forumdaşları bende 1997 model 1.6 corolla gli var araç 171 binde aracıma çok dikkatli biriyim öyle bir çok önemli koronik sorunu yok Allahaşükür sıkıntım sabah veya gün içinde aracı çalıştırırken marşa bastığımda 4 veya 5 kere gıy gıy yapıp öyle çalışıyor akü yeni bujiler yeni buji kabloları yeni dediğim parçalar toyota yetkili servisinde değişmiştir yani orjinal parçalar servis normal dedi pek üzerine düşme dedi bende saniyede serviden ayrılma ustalar var baya iyi dediler onlara gittim baktılar benzin pompasından yapar bunu sakura marka benzim pompasını aldılar geldiler 35 tl ye taktık değişen birşey olmadı yani boşu boşuna benzin pompası değişti 15 tl de işçilik verdim 50 tl boşu boşuna gitti sorun hala devam ediyor başta atilla abi olmak üzere değerli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum
Hakan önce stp veya würth benzinli enjektör temizleyici ilaç alıp dolu depoya boşalt depo bitene kadar kullan bakalım bir fark olacak mı? bir an öncede orijinal pompanı geri taktır sakura yedek kalsın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #547 : Aralık 07, 2013, 22:46:27 »
araçta lpg varmı
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #548 : Aralık 07, 2013, 23:53:17 »
sayın Ahmet yavaş ve Atilla özdemire teşekkür ederim würt marka enjektör temizleyiciyi 6 ay kadar önce kullandım araç lpg li 30 bim km dedir lpg de kullanıyorum ama sıralı sistem mevcud yani ilk çalışırken benzide çalışıyor atilla abi orjinal çıkanı iyiki geri aldım onu hemen geri  taktırırım yetili servisde avans ve tüm ayarları yeniden yapıldı marş motoru kömürleri ve bilyası değişti ama sorun devam ediyor 2 yakın arkadaşımda ae101 var onların arabaları tek marş da çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #549 : Aralık 08, 2013, 09:36:00 »
sayın Ahmet yavaş ve Atilla özdemire teşekkür ederim würt marka enjektör temizleyiciyi 6 ay kadar önce kullandım araç lpg li 30 bim km dedir lpg de kullanıyorum ama sıralı sistem mevcud yani ilk çalışırken benzide çalışıyor atilla abi orjinal çıkanı iyiki geri aldım onu hemen geri  taktırırım yetili servisde avans ve tüm ayarları yeniden yapıldı marş motoru kömürleri ve bilyası değişti ama sorun devam ediyor 2 yakın arkadaşımda ae101 var onların arabaları tek marş da çalışıyor
serviste komple boğaz kelebeği ve iddle control valve temizliği yaptır ve bir iki depo benzinde kullan motor rejime girsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #550 : Aralık 08, 2013, 23:20:15 »
Atilla abi bu sorun ben aracı 4 sene önce aldığımda araba yaklaşık 130 binde iken henüz gaz takılmamıştı o zamanlardada vardı ben gazı 141 binde taktırdım atilla abi birde şimdi takılan sakura marka benzin filtresi üzerinde kalsa birşey olurmu sökmesi çok zor yerde nedeni ise gaz regülatörünü tam üzerine takmışlar o yüzden ama illada zarar verir söktür dersen söktürürüm abi birde ben aracın triger setini 160 binde iken yetkili servise değiştirdtim bununla alakalı birşey olabilirmi yani sente ayarı ile ilgili takan usta sente ayarını öyle bir ayarladım şimdi tek marş da alır bu araba diye  ama ben ilk aldığımdada bu sorun vardı aslında çokda önemli değil sonuçda araba 3 marşda olsa sorunsuz çalışıyor hani benim gayem basit bir sorunsa gidereyim diye yardımların için sonsuz teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #551 : Aralık 09, 2013, 10:21:30 »
Atilla abi bu sorun ben aracı 4 sene önce aldığımda araba yaklaşık 130 binde iken henüz gaz takılmamıştı o zamanlardada vardı ben gazı 141 binde taktırdım atilla abi birde şimdi takılan sakura marka benzin filtresi üzerinde kalsa birşey olurmu sökmesi çok zor yerde nedeni ise gaz regülatörünü tam üzerine takmışlar o yüzden ama illada zarar verir söktür dersen söktürürüm abi birde ben aracın triger setini 160 binde iken yetkili servise değiştirdtim bununla alakalı birşey olabilirmi yani sente ayarı ile ilgili takan usta sente ayarını öyle bir ayarladım şimdi tek marş da alır bu araba diye  ama ben ilk aldığımdada bu sorun vardı aslında çokda önemli değil sonuçda araba 3 marşda olsa sorunsuz çalışıyor hani benim gayem basit bir sorunsa gidereyim diye yardımların için sonsuz teşekkürler
  hakan bey aynı sorun bende de var araç genelde 2. marşta ve 4-5 saniye de çalışıyor bende trigeri aküyü filan değiştirdim boğaz kelebeği temizlendi ama hala sorun devam ediyor. atilla amca subab ayarıyla alakalı olabilirmi araç 190 binde ve hiç ayar yapılmamış ustalarda bu araçlar kendi ayarını kendi yapıyor diyor anlamadım
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #552 : Aralık 09, 2013, 10:57:52 »
madem sökmesi zor üstünde kalsın ama eski pompayıda arabanın güvenli bir yerinde sakla. trigeri servis değiştirdiyse problem olmaz. rahatsızlık vermiyorsa arabanla artık oynatma bir arıza varsa zamanla artar ve bulmak o zaman kolaylaşır.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2013, 11:00:17
  hakan bey aynı sorun bende de var araç genelde 2. marşta ve 4-5 saniye de çalışıyor bende trigeri aküyü filan değiştirdim boğaz kelebeği temizlendi ama hala sorun devam ediyor. atilla amca subab ayarıyla alakalı olabilirmi araç 190 binde ve hiç ayar yapılmamış ustalarda bu araçlar kendi ayarını kendi yapıyor diyor anlamadım
normalde ae101 lerde sibop ayarı gerekmiyor ama lpg varsa siboplar ve ayar zamanla bozuluyor ya servise veya çok iyi bir ustaya kontrol ettirebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #553 : Aralık 09, 2013, 11:31:16 »
Atilla abi ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 267000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #554 : Aralık 25, 2013, 22:52:24 »
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #555 : Aralık 26, 2013, 01:47:55 »
değerli forumdaşlar bugün birşey fark ettim başta atilla abi olamk üzere yorumlarınızı bekliyorum akşam arabayı yıkattım araca bindim 1km sonra hareret normale gelince kaloriferi açtım havayıda sona getirip ön ızgaralar verdirdim kırmızı ışıkta durduğumda fan biraz duru gibi oldu gaz verinde fan hızlı dönüyor gazdan ayağımı çekince hızı biraz azalıyor bu normalmi bilemedim ustam sordum dediki ışıklardada azalma çoğalma oluyormu dedi evet denedim biraz gaza basınca ışıklardada biraz parlama oluyor gazdan çekince ayağıma azalıyor verince ışık biraz artıyor bu durumlar norlmi değilmi anlayamadım ustam ya alternatör yada konjektörde bir sorun vardır dedi yorumlarınızı bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #556 : Aralık 26, 2013, 15:30:23 »
normal hakan bey
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #557 : Ocak 01, 2014, 22:56:41 »
değerli forumdaşlar bugün birşey fark ettim başta atilla abi olamk üzere yorumlarınızı bekliyorum akşam arabayı yıkattım araca bindim 1km sonra hareret normale gelince kaloriferi açtım havayıda sona getirip ön ızgaralar verdirdim kırmızı ışıkta durduğumda fan biraz duru gibi oldu gaz verinde fan hızlı dönüyor gazdan ayağımı çekince hızı biraz azalıyor bu normalmi bilemedim ustam sordum dediki ışıklardada azalma çoğalma oluyormu dedi evet denedim biraz gaza basınca ışıklardada biraz parlama oluyor gazdan çekince ayağıma azalıyor verince ışık biraz artıyor bu durumlar norlmi değilmi anlayamadım ustam ya alternatör yada konjektörde bir sorun vardır dedi yorumlarınızı bekliyorum

Bunlar normal gücünü aracın motorundan alıyor. Aracınızın elektrik tesisatı 13,5 volt ile çalşıyır rölantide gaza basınca 14,5 volta çıkar bu normaldir. Hiç bir sorun yok!
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #558 : Ocak 02, 2014, 00:18:15 »
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim sorun dün kendini belli etti sabah araba çalışmadı takviye çalıştırıp ustaya gittim oda baktı akü gütmiş gibi dedi akü satan yere gittik test sonucu akü değişmesi lazım dedi 2.5 sene önce balıkesir toyota yetkili servisinden 45 amperlik varta akü almıştım ben çok araba değiştim brodway for doğan şahin ne bindi geçmiş yıllarda en az 4 sene giderdi marka akü bile olmasa malesef 2.5 senede varta akü bitti tavsiye etmiyorum kimseye yeni akü yiğit akü aldım ama bu sefer 60 amperlik taktım şu anda yukarıda yazdığım sorun kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota ''CAN''dır...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #559 : Ocak 02, 2014, 01:34:45 »
Kudret bey,

Aracım 2000 mode ae101  xei sw klima açmıyorum araba çalışıyor 2 dk sonra ılık üflüyor araç hiç hareket etmeden 7 dk gibi bi sürede ateş üflüyor ve çevremdeki bütün insanlar senin arabanın en çok kaloriferine hastayım diyor :S nasıl çabuk ısınmıyor, bi abimde passat var bnmkinden çabuk ısıtıyor diyor 2011 model