0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar...7 yıldan beri kullandığım 95 model corolla aracımda ilk kez direksiyon ötmesi sorunu ortaya çıktı.Direksiyonu tam sağa ya da tam sola çevirdiğim zaman rahatsız edici bi ötme sesi meydana geliyor.Normal kullanımlarda sıkıntı yok tam çevirdiğim zaman oluyor bu ses.Daha önce yoktu böyle bi ses.Geçenlerde aracın altını ve motorunu yıkattım.Ustaya direksiyon hidrolik yağını değiştirmek için gitmiştim usta baktı ve değiştirmeyelim değiştirirsek ötme yapabilir dedi bende o zaman kalsın dedim.Ertesi gün ötme başladı araçta ne hikmetse.Bu sorun neyden kaynaklanır ve çözüm önerileriniz nedir arkadaşlar.Şimdiden teşekkür ederim.
benim 1996 model bordo renkli otomatik EXi corollam vardi 2003te sol sedan otomatik ile takas ettim istanbulda...cok klas arabaydi o zaman bana takiliyolardi yasli arabasi diye ama hic de oyle degildi..gule gule guzel arabam simdi kimbilir nerdedir...
Metin kardeşim benim efsanede 94 xli extra idi, arabanın kıymetini bil böyle araba bir daha eline geçmez. gelelim bakımına, servisten triger seti, yağ ve hava filtreleri, bir takım buji (bunları mutlaka servisten al), 2litre 75w90 şanzıman yağı (mobilube1 shc ful sentetik), mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 yağ, 2 kutu DOT4 hidrolik fren yağı, 1litre mobil ATF 320 (hidrolik direksiyon için) , 3litre antifriz ( paraya kıyarsan kırmızı organik olanlardan ) bu malzemeleri iyi bir tamirciye taktırırsan arabanın hem ömrünü arttırırsın hemde 100 bin bakımın aradan çıkar. fren balataların iyi mi diye kontrol da ettir .
Sevgili Atilla amca ve diğer efsane severler...Aşağıdaki fotoda benim şanzımanın keçesınde yağlanma var. Bu normal mi? Yoksa keçeleri değiştirmem gerek mi? Vites değiştirirken bir sorun yok. Ustalar ısınma sonrası terleme olarak addettiler...
Aynı ürünler 98 xli 1.6 Benzin+LPG araç için de uygun olur mu acaba? Fren hidroliği 1 litre mi olacak acaba, iki kutu denmiş?
efsane severler merhaba arkadaşlar aracım 95 xei aracımda değişmesi gereken parçalar var bana önericeğiniz hangi markayla değiştirmeliyim parçalar şunlar :1- debriyaj seti 2- amortisörler 3- fren balataları4- fren diskleri
aracım traktör gb ses çıkarmaya başladı yağ seviyesi normal 20-50 yağ var içinde neden olabilir ne yapılmalı acaba ilginize teşekkür ler şimdiden.
kaç km oldu? çok önemli!!!!!!!!bu arabaların yağ değişim peryodu 10 bin km fakat 15w40 20w50 yağlar mineral yağ olduğundan max 5 bin km ömürleri vardır, dolayısiyle değişmek gerekir.
çok fazla olmadı değişeli 3 bin km anca fakat en son yağ değişiminde motorsilk koymuştuk ondan süpheleniyorum aracım 6 7 ay önce çalısırken dışarıdan yanına gelen birisi çalıştığının farkına varmıyordu stop mu ettin diyordu şimdi bariz şekilde ses geliyor ek olarak gaza basarken sanki daha zorlanıyormuş gb bir hisse kapılıyorum subap ayarı ile ilgili olabilirmi acaba ?