Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682176 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #480 : Eylül 21, 2013, 13:17:17 »
merhaba arkadaşlar. bende 1.3 xe corolla var ki evlere şenlik. şu ana kadar ki hiçbir sorununu çözemedim, çözdüremedim. şimdiki sorun şudur;
araçta yağ yakma var. 1000 km de 1 litre. 2 bujinin başı kurum yapıyor. sağolsun arkadaşlardan öğrendik, sübap contasından sızdırıp bujilere yağ iniyordur dediler. ustaya gittim bugün. diyor ki "sübap contasındansa sübapları açarsak ayarı kaçar, şimler değişecek ama şimleri bedava hallederim,  ayar yapılacak, conta değişecek. 200 tl işçilik alırım. 50 lira da malzeme parası. eğer contadan değilse, segman atılacak, yani yarı motor yapılacak, o da en az 700"
bu fiyatlar makul mudur? başka çözüm var mıdır?

kardeş bendede sorunlar bitmek tükenmek bilmiyordu artık bazı şeyleri kabullendim vazgeçtim..öncelikle bana göre yağını 20-50 olarak değiştir ben aracıma bor yağ katkısıda koydum şuan 1200 km oldu gram kaçak yok...bujiler kurum yapiyorsa zaten orjinal 4 tanesi 25 tl en fazla 5000-10000 km de buji değiştir gitsin o kadar masraf etmeye gerek yok

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #480 : Eylül 21, 2013, 13:17:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #481 : Eylül 22, 2013, 05:31:29 »
Arkadaşlar bu araçlarda egzantrik kayışının kopması bir soruna neden olur mu? Bazı forumlarda bir şey olmadığı yazıyor ama emin olamadım
merhaba triyger önemli araçta oluşacak zarardan ziyade sizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmış olursunuz sebebi ise hızla akan bi trafikte seyrederken kayış koparsa motor stop eder ve yolda sıkıntı çıkar doğal olarak frenlerde şişeceğinden allah korusun kaza kaçınılmaz ihmal etmeyin bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #482 : Eylül 22, 2013, 06:00:43 »
merhaba arkadaşlar. bende 1.3 xe corolla var ki evlere şenlik. şu ana kadar ki hiçbir sorununu çözemedim, çözdüremedim. şimdiki sorun şudur;
araçta yağ yakma var. 1000 km de 1 litre. 2 bujinin başı kurum yapıyor. sağolsun arkadaşlardan öğrendik, sübap contasından sızdırıp bujilere yağ iniyordur dediler. ustaya gittim bugün. diyor ki "sübap contasındansa sübapları açarsak ayarı kaçar, şimler değişecek ama şimleri bedava hallederim,  ayar yapılacak, conta değişecek. 200 tl işçilik alırım. 50 lira da malzeme parası. eğer contadan değilse, segman atılacak, yani yarı motor yapılacak, o da en az 700"
bu fiyatlar makul mudur? başka çözüm var mıdır?
Gökhan Bey'e katılıyorum bende kabullendim yağ yakmasını her usta farklı söylüyor biri parçalar dahil 1500 diğeride 2000 tl gözden çıkar diyor temizce yapılması için motor kapalı kutu malum ne çıkacağını bilemezsiniz segman atılırsa bu seferde kompresyon artar ve sübablara zarar verir daha çok sıkıntı çıkarır arkadaş öyle yarı motor yaptırdı başka bi marka araçta usta bunu komple yapalım dedi yoksa dayanmaz diyordu arkadaş kabul etmedi piston ve krank yatağı yapıldı ve sonuç maalesef araç 50 km yapmadan motoru yedi benimki gene kurum yapıyor bujilerde hatta 1.bujiden yağ sızıyordu bujileri değiştirince düzeldi siz bilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #483 : Eylül 24, 2013, 15:11:28 »
merhaba  benim 96 model gli aracım var arabamdan çok memnunum ama tek sıkıntım bu tablalarda sorun cıkıyor aracı alalı 1 yıl oldu bu süre zarfında 5 defa tabla burçlarını degıstırdım ama takılıyor 1-2 ay sonra takırtı yapmaya başlıyor baktım olmuyor servisi aradım sadece burç olmaz bizde tabla ile beraber oluyor parça dediler onunda fiyatı 784 diyorlar çiftine sırf bu sorundan dolayı toyotadan soğumaya başladım yoksa yakıtı performansı çook iyi 30 lt gaz ile şehir içi 275 km yapıyorum klima açık uzun yolda ise 330 km bınıyorum ama tablalar canımı sıkmaya başladı. yardımcı olabilir misiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #484 : Eylül 24, 2013, 21:11:15 »
arkadaslar benmde ön fren balataları bıtmeye baslad hangı marka ve fıyat önerısı olan varmı ankaradayım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #485 : Eylül 24, 2013, 22:21:11 »
arkadaslar benmde ön fren balataları bıtmeye baslad hangı marka ve fıyat önerısı olan varmı ankaradayım ?
balata konusunda trw yi öneriyorlar genelde. Bende balatalarımı 3 4 hafta önce değiştirdim ustadan trw istedim bosch takmış ötmeye başladı götürdüm trw istiyorum özellikle değiştir dedim trw taktı yine ötüyor nedenini anlamış değilim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #486 : Eylül 24, 2013, 22:34:03 »
Fren balatası Trw, Valeo, Bosch kalite ve güvenilirlik olarak Forum üstat'larımız bunları öneriyorlar.
Ben arka balataları Trw marka 40 TL ye Ön balataları Valeo marka olarak 60 TL ye aldım.
Takılalı 2.000 kilometre yol yaptım İki ürün dende memnunum.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #487 : Eylül 24, 2013, 23:29:50 »
tskler arkadaslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #488 : Eylül 24, 2013, 23:46:02 »
balata konusunda trw yi öneriyorlar genelde. Bende balatalarımı 3 4 hafta önce değiştirdim ustadan trw istedim bosch takmış ötmeye başladı götürdüm trw istiyorum özellikle değiştir dedim trw taktı yine ötüyor nedenini anlamış değilim .

aynı problem bende de var. kampanalar ve diskler salgı yapmıştır taşlatmak lazım dediler. taşlattık ama çare değil. benim problem devam ediyor. sen de taşlat belki çare olur. ama taşlama işleminden sonra sıfır balata takmak lazım.
1995 corolla - 1.3 xe - lpg - 120.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #489 : Eylül 25, 2013, 16:52:05 »
merhaba benim 96 model gli aracım var arabamdan çok memnunum ama tek sıkıntım bu tablalarda sorun cıkıyor aracı alalı 1 yıl oldu bu süre zarfında 5 defa tabla burçlarını degıstırdım ama takılıyor 1-2 ay sonra takırtı yapmaya başlıyor baktım olmuyor servisi aradım sadece burç olmaz bizde tabla ile beraber oluyor parça dediler onunda fiyatı 784 diyorlar çiftine sırf bu sorundan dolayı toyotadan soğumaya başladım yoksa yakıtı performansı çook iyi 30 lt gaz ile şehir içi 275 km yapıyorum klima açık uzun yolda ise 330 km bınıyorum ama tablalar canımı sıkmaya başladı. yardımcı olabilir misiniz...
Alper bey,geçmiş olsun,parçaları aldığınız parçacı da muhakkak garanti durumu vardır,en az 1 en fazla 2 senedir bildiğim kadarıyla mekanik aksamdaki parçaların garanti süresi.Bence kullanımdan kaynaklı bir problem yoksa onu tetikleyen bir başka durum olabilir.Yan sanayi parçaların arasında en kötüsüne-kalitesizine bile denk gelmiş olsanız bu kadar kısa sürede sorun çıkartması anormal bir durum.Parça marka ve fiyatları ile ilgili Ufuk Sönmez arkadaşımızla irtibata geçip en azından bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.Eğer isterseniz ben irtibata geçmenizi sağlarım Özel mesajla,ama yine söylemek isterim ki muhtemelen başka bir sorun olmalı.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #490 : Eylül 25, 2013, 17:25:53 »
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba,

Uzun bir aradan sonra Opel aracımı satıp efsaneye tekrar geri dönüş yaptım,gli 1,6 otomatik araç aldım, araçla ilgili deneyimleri olanların paylaşmasını rica ederim. Bu araçlarda klima standart mı yoksa opsiyonel mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #491 : Eylül 25, 2013, 17:37:50 »
Merhabalar,

AE101 aracımın ön disk+balata ve aks bilyalarını değiştirmek istiyorum.

Balata ve Disklere kimi TRW kimi Aisin kimi Daikin diyor. Ben hangisini kullanmalıyım.

Aks bilyaları için de genel ortak cevap NSK

Sizce ne yapmalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #492 : Eylül 25, 2013, 18:24:48 »
Merhabalar,

AE101 aracımın ön disk+balata ve aks bilyalarını değiştirmek istiyorum.

Balata ve Disklere kimi TRW kimi Aisin kimi Daikin diyor. Ben hangisini kullanmalıyım.

Aks bilyaları için de genel ortak cevap NSK

Sizce ne yapmalıyım ?
TRW bence doğru tercih olur sizin için.Lakin piyasada gerçek 10 kutu TRW varsa 50 kutuda sahtesi var.Alırken dikkat etmek lazım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #493 : Eylül 25, 2013, 19:59:53 »
aynı problem bende de var. kampanalar ve diskler salgı yapmıştır taşlatmak lazım dediler. taşlattık ama çare değil. benim problem devam ediyor. sen de taşlat belki çare olur. ama taşlama işleminden sonra sıfır balata takmak lazım.
ben diskleride değiştim zaten ama yine aynı. sahte olduğundan şüphelendim açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #494 : Eylül 25, 2013, 22:39:34 »
TRW bence doğru tercih olur sizin için.Lakin piyasada gerçek 10 kutu TRW varsa 50 kutuda sahtesi var.Alırken dikkat etmek lazım.
  yedek parçayı daima büyük kuruluşlardan almak lazım, en iyisi distribütörlerden veya bayilerinden.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #495 : Eylül 30, 2013, 16:26:48 »
Gökhan Bey'e katılıyorum bende kabullendim yağ yakmasını her usta farklı söylüyor biri parçalar dahil 1500 diğeride 2000 tl gözden çıkar diyor temizce yapılması için motor kapalı kutu malum ne çıkacağını bilemezsiniz segman atılırsa bu seferde kompresyon artar ve sübablara zarar verir daha çok sıkıntı çıkarır arkadaş öyle yarı motor yaptırdı başka bir marka araçta usta bunu komple yapalım dedi yoksa dayanmaz diyordu arkadaş kabul etmedi piston ve krank yatağı yapıldı ve sonuç maalesef araç 50 km yapmadan motoru yedi benimki gene kurum yapıyor bujilerde hatta 1.bujiden yağ sızıyordu bujileri değiştirince düzeldi siz bilirsiniz

kardeş bendede sorunlar bitmek tükenmek bilmiyordu artık bazı şeyleri kabullendim vazgeçtim..öncelikle bana göre yağını 20-50 olarak değiştir ben aracıma bor yağ katkısıda koydum şuan 1200 km oldu gram kaçak yok...bujiler kurum yapiyorsa zaten orjinal 4 tanesi 25 tl en fazla 5000-10000 km de buji değiştir gitsin o kadar masraf etmeye gerek yok

ya bende de aynı sorun vardı 1000 km 1 lt yağ eksiltiyordu aynı size söylenenler banada söylendi ama sonra usta dur bide yağı inceltelim dedi 5/40 yağ koyduk üstüne 5000 km yol yaptım gram eksiltme yok araçta şuanda yalnızca devirli kullanmanı tavsiye ederim devirden düştüğü anda eksozdan siyah yağ yaktıgı belli oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #496 : Eylül 30, 2013, 16:52:25 »
merhaba benim 96 model gli aracım var arabamdan çok memnunum ama tek sıkıntım bu tablalarda sorun cıkıyor aracı alalı 1 yıl oldu bu süre zarfında 5 defa tabla burçlarını degıstırdım ama takılıyor 1-2 ay sonra takırtı yapmaya başlıyor baktım olmuyor servisi aradım sadece burç olmaz bizde tabla ile beraber oluyor parça dediler onunda fiyatı 784 diyorlar çiftine sırf bu sorundan dolayı toyotadan soğumaya başladım yoksa yakıtı performansı çook iyi 30 lt gaz ile şehir içi 275 km yapıyorum klima açık uzun yolda ise 330 km bınıyorum ama tablalar canımı sıkmaya başladı. yardımcı olabilir misiniz...
merhaba onda başka bi sıkıntı vardır ben aracı alalı iki yıl oldu iki yılda 33000 km yol yaptım bunun 20000 km'si şantiye yollarında geçti bilirsiniz dağ yolu gibidir en ufak bi sıkıntı çıkmadı yürür aksamla ilgili sadece direksiyon kutusunda aldığımdan beri tıkırtı vardı onuda geçen ay komple sıfır taktım sizinkinde sert çukura düşüp bi yerlerinde eğilme olmuş olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #497 : Ekim 05, 2013, 20:10:28 »
herkese iyi akşamlar arkdaşlar.Aracımın ufak tefek sıkıntıları oluyor zamanla kafama takılan şeyler oluyor kendimce çözümler buluyorum usta usta gezdiğim oluyor ancak sıkıldım bu durumdan aracımı dinlemeden gönül rahatlığı ile binmek istiyorum hal öyleki acaba aracın motor sesi normal mi diye merak ettiğimden uzun süreli kullanımlarda radio teyp dinleyemiyorum bile. Sormak istediğim yetkili toyota servisine gidip aracı muayene ettirsem sıkıntılarını ortaya çıkarıp içimi rahat ettirilermi yoksa maddi olarak geçirirlermi bilemiyorum 1.3xe karbüratörlü aracım havaların soğumasıyla davranışlarıda değişti.2. sorumda aracı boşa alıp kullanmanın ne gb zararları var ofisten eve giderken baya uzun 6 -7 km kadar iniş var hızlanıp 80 km e kadar boşa alıyorum eve kadar geliyorum sıkınıtısı olurmu acaba ? ilginize şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolumuz açık olsun Toyota'cılar!
  • Kilometre: 244500
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #498 : Ekim 06, 2013, 13:05:40 »
herkese iyi akşamlar arkdaşlar.Aracımın ufak tefek sıkıntıları oluyor zamanla kafama takılan şeyler oluyor kendimce çözümler buluyorum usta usta gezdiğim oluyor ancak sıkıldım bu durumdan aracımı dinlemeden gönül rahatlığı ile binmek istiyorum hal öyleki acaba aracın motor sesi normal mi diye merak ettiğimden uzun süreli kullanımlarda radio teyp dinleyemiyorum bile. Sormak istediğim yetkili toyota servisine gidip aracı muayene ettirsem sıkıntılarını ortaya çıkarıp içimi rahat ettirilermi yoksa maddi olarak geçirirlermi bilemiyorum 1.3xe karbüratörlü aracım havaların soğumasıyla davranışlarıda değişti.2. sorumda aracı boşa alıp kullanmanın ne gb zararları var ofisten eve giderken baya uzun 6 -7 km kadar iniş var hızlanıp 80 km e kadar boşa alıyorum eve kadar geliyorum sıkınıtısı olurmu acaba ? ilginize şimdiden teşekkürler.

Merhaba Gökhan Bey! İyi günler dilerim.
Arabadan çok anladığımı söyleyemem. Ancak imkanınız varsa yetkili servise götürmeniz çok faydalı olur. Onlar öncelikle aracı kontrol ettikten sonra arıza durumu hakkında bilgi isterseniz, fiyat ve arıza konusunda, yaptırıp yaptırmamak size kalmış.
2. sorunuz ile ilgili olarak ise aracı boşa atmayı kesinlikle tavsiye etmem. Yakıttan tasarruf etmenin tek yolu motoru stop ettirmektir. o ise çok tehlikeli kesinlikle tavsiye edilmez. Trafiğin durumuna göre yüksek viteste gaza dokunmadan inerseniz aracınız daha az yakıt harcayacaktır.
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ... (Hz. Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolumuz açık olsun Toyota'cılar!
  • Kilometre: 244500
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #499 : Ekim 06, 2013, 13:10:43 »
Merhaba Arkadaşlar!
Aracım 94 Corolla GLİ. OMVL marka sıralı sistem takılı. 1 aydır motor ilk çalışmada benzinden LPG'ye geçince rolanti aniden düşüyor gaza basmayınca stop ediyor. Bulunduğum muhitte (Burdur - Tefenni) OMVL ayarı yapan servis yok.
1. Neden böyle yaptığı hakkında bilgisi olan var mı?  :wacko:
2. En yakın nerede OMVL ayarı yaptırabilirim?

Saygılar...
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ... (Hz. Mevlana)