Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #440 : Ağustos 22, 2013, 19:25:53 »
Ufuk çok güzel bir araban var, Allah kazadan beladan korusun. normalde amortisörler 70-100 bin km de işlevini yitirir ama bu arabalarda ses filan kolay kolay yapmadığından başka şekillerde hata verir. yol tutuşu zayıflar , araba fazla yaylanır, en ufak kasiste sıkıntı yaşatır. senin fişeklerin bozulmasına amortisörlerin sebep olmuş olmalı çünkü kolay kolay bozulmaz. sen ön arka bir takım kyb excell g gazlı amortisör takıcaksın , tokico da olabilir oda oem parçadır ama ben hiç kullanmadım.
unutmadan arka gergi kollarının lastik burçlarını ve arka viraj demiri takozlarını iyice kontrol ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Ağustos 22, 2013, 19:25:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Ağustos 22, 2013, 19:29:15 »
teşekkür ederim Atilla bey. parça ve işçilik dahil toplam kaç civarında patlar bana bilginiz var mı? malum uzun yola çıkacağım bi hafta sonra filan, maaşı da bayağı eksilttik tatilde :) onları zaten haziranda kontrol ettirmiştim, değişmesi gerekenleri değiştirtmiştim tabi şimdi de kontrol ettiririm
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Ağustos 22, 2013, 19:35:18 »
teşekkür ederim Atilla bey. parça ve işçilik dahil toplam kaç civarında patlar bana bilginiz var mı? malum uzun yola çıkacağım bir hafta sonra filan, maaşı da bayağı eksilttik tatilde :) onları zaten haziranda kontrol ettirmiştim, değişmesi gerekenleri değiştirtmiştim tabi şimdi de kontrol ettiririm
amortisör işçiliği 100 lira ancak tutar amortisörleri de firmalara sormak lazım, internetten ae101 için kyb excell g amortisör diye arat büyük ve ciddi firmalardan alabilirsin. esasında yaşadığın şehirdeki japon parçacısına sor yoksa bile 2-3 günde getirtir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #443 : Ağustos 23, 2013, 13:42:40 »
Cumhur bey, karbiratorun sol tarafinda bjr vida var onu kisin rolanfiyi 800 lere indirin... 250 km gitti niz mi tup beyni takildiktan sonra?

bahsettiğiniz vida parlak sarı ve üzerinde tornavida oyuntusu olan vida sanırım. onunla düşürdüm. ama o zaman da çok zor çalışıyor. hoş zaten ilk marşta çalışmıyor hiçbir zaman. gaz beynini değiştireli 20 bin km oldu aşağı yukarı. uğultu ise son zamanlarda başladı.
1995 corolla - 1.3 xe - lpg - 120.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Ağustos 23, 2013, 21:13:10 »
amortisör işçiliği 100 lira ancak tutar amortisörleri de firmalara sormak lazım, internetten ae101 için kyb excell g amortisör diye arat büyük ve ciddi firmalardan alabilirsin. esasında yaşadığın şehirdeki japon parçacısına sor yoksa bile 2-3 günde getirtir.
Yardımlarınız için teşekkürler. bugün antalya kumluca sanayisinde tokico marka buldum tanesine 180 dedi, bir de dj marka vardı ona 90 dedi güvenemedim ben de arkalar için tokico aldım, biraz pazarlıkla ikisine 330 civarı ödedim. işçiliğe de 50 lira aldılar. sonrasında 50 km civarı yol yaptım ve oldukça memnun kaldım. uzun süredir arayıp bulamadığım jantları da bugün sonunda bulup taktırdım :) hatta foruma başlık bile açmıştım fakat yanıt alamamıştım. sıfır lastik fiyatı sormak için bi lastikçiye uğradım ve duvarda asılı "98 special limited" orijinal jantlarını gördüm, lastikleri boşverip onların fiyatını sordum hemen :) 250 dedi lastikçi, arabanın üzerinde bulunan küflenmiş jantlar ve kapaklarını bıraktım 50 lira indirim yaptı, balansı da yaptırdım 200 liraya muradıma erdim :) jantlar kullanımdan dolayı biraz yıpranmış ancak boyamaya verince sıfır gibi olur inşallah :) yani totalde 600 lira gibi harcama yaptım bugün fakat EFsaneye değer :)
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "GLI"
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Ağustos 23, 2013, 21:23:08 »
fotoğrafını ekleyeyim dedim :)
Çıkarım senle her yola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #446 : Ağustos 26, 2013, 23:14:15 »
arkadaslar benım arabamda sorun yoktu fakar akıs bılyaları ve polyaları degıstı önceden 200 yapan araba smdı işe 140 gorunce dreksıyonda tıtreme yapıyo neden yapar rot lardamı yoksa lastık ayarlarındamı sıkıntı vardır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #447 : Ağustos 26, 2013, 23:47:33 »
arkadaslar benım arabamda sorun yoktu fakar akıs bılyaları ve polyaları degıstı önceden 200 yapan araba smdı işe 140 gorunce dreksıyonda tıtreme yapıyo neden yapar rot lardamı yoksa lastık ayarlarındamı sıkıntı vardır ?

Aracinizi rot balansa sokun. Sorunu arkadaslara soyleyin ona gore ayarlama yaparlar.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #448 : Ağustos 28, 2013, 22:42:04 »
Aracinizi rot balansa sokun. Sorunu arkadaslara soyleyin ona gore ayarlama yaparlar.
tskler arkdasım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #449 : Ağustos 29, 2013, 17:35:35 »
bu konuyada aynı cevabımı ekliyeyim o halde :

İlker bey eski kasa corolladan kastınız nedir ? son çıkan kasadan öncekilerin tamamı eski kasa oluyor, lütfen bir model belirtin 93-97 arası 97-2007 arası vs gibi yada kasa kodu yazın ae86 - ae92 - ae101 - E9 - E11 - E12 - E15 gibi

bu arada aracınızla ilgili yazdığınız şeye gelirsek zaman içinde aracınızın yayları özelliklerini yitiriyor bence yayları değiştirin derim, amortisör araç büyük bir çukura düşmedikçe yada kaldırıma süratli çarpıp kaldırıma çıkmadıkça birşey olmaz

Merhaba ben daha 3 gün önce 98 corolla xei special aldım. Yukarıdakilerden hangisi oluyo benimkisi ?
98 Toyota Corolla xei Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #450 : Ağustos 29, 2013, 19:31:30 »
Merhaba ben daha 3 gün önce 98 corolla xei special aldım. Yukarıdakilerden hangisi oluyo benimkisi ?
ae101

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Eylül 02, 2013, 00:01:55 »
ön tabla burçları değişmesi gerekiyormuş 1-2 gün içinde 600-700 km uzun yol yapacam zararı olurmu. araç 96 xei
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #452 : Eylül 05, 2013, 22:21:56 »
merhaba arkadaşlar. 1.3 xe lpgli  corollam var. usta aracıma 1 yıl kadar önce ngk bkr6ekub çift tırnaklı bir buji takmıştı. performansı iyiydi ve az yakıyordu aracım. aracım yağ yaktığı için bujilerden özellikle bir tanesi sürekli yağlanıyordu. usta yağlanan bujileri tornaya tutup temizleyip takıyordu. ancak bir süre önce bujileri değiştirmeye karar verdim ve öneriler üzerine servisten orjinal hava filtresi ve "genuine parts" kutusu içerisinde denso tek tırnaklı buji aldım. ancak yakıtım arttı. bu kez de önceki 2 tırnaklı ngk bujilerden almak istediğimde ngk brk6ekub model bujinin marea, renault9, corsa gibi araçlar için uygun olduğunu benim aracıma uygun olmadığını öğrendim. aracımda motorun soğuk olduğu zamanlar 2. marşta çalışıyor.
sorum şu;
üzerindeki bujiler kalmalı mı?
değiştirmem gerekirse çift tırnak buji mi alayım?
ngk bpr5eya-11 ile denso w16exru-11 bujileri arasında fark var mı?
akünün yeni olmasına rağmen neden soğukken 2. marşta çalışıyor? bujiden yapar mı?
ayda 1 litre yağ yakması/eksiltmesi normal mi?
EN ÖNEMLİSİ İSE, SAKARYADA COROLLADAN ANLAYAN İYİ BİR USTA VAR MI?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Eylül 05, 2013, 22:23:30 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #454 : Eylül 05, 2013, 23:10:12 »
merhaba arkadaşlar. 1.3 xe lpgli  corollam var. usta aracıma 1 yıl kadar önce ngk bkr6ekub çift tırnaklı bir buji takmıştı. performansı iyiydi ve az yakıyordu aracım. aracım yağ yaktığı için bujilerden özellikle bir tanesi sürekli yağlanıyordu. usta yağlanan bujileri tornaya tutup temizleyip takıyordu. ancak bir süre önce bujileri değiştirmeye karar verdim ve öneriler üzerine servisten orjinal hava filtresi ve "genuine parts" kutusu içerisinde denso tek tırnaklı buji aldım. ancak yakıtım arttı. bu kez de önceki 2 tırnaklı ngk bujilerden almak istediğimde ngk brk6ekub model bujinin marea, renault9, corsa gibi araçlar için uygun olduğunu benim aracıma uygun olmadığını öğrendim. aracımda motorun soğuk olduğu zamanlar 2. marşta çalışıyor.
sorum şu;
akünün yeni olmasına rağmen neden soğukken 2. marşta çalışıyor? bujiden yapar mı?
merhaba 1.3 ve 1.6 bujileri farklıdır Toyota buji olarak denso ve ngk kullanır bahsettiğiniz bujiler arasında pek fark yok ben aldığımda ngk vardı şimdi denso takılı bi fark görmedim bujilerin yağlanma sebebi sübap lastiği eskidiğinden pistonun kafasına yağ iniyor bir ayda derken kaç kmde ne kadar yağ eksiltiyor 1.3 kasanın genelinde yağ eksiltme sorunu mevcut aracın çalışması motorun durumuna karbüratöre ateşleme sistemine  ve yakıta göre farklılık gösterir benimkide zor çalışıyordu karbüratörü temizlettim bide avans ayarı yapıldı araç eksi 20 derecede lpgde tek marşta alıyor bide sübap ayarına baktırın sübaplar sıkıysa aracın çalışmasını ciddi derecede etkiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #455 : Eylül 08, 2013, 01:48:06 »

Balans yaptır sorun çözülür...
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #456 : Eylül 08, 2013, 13:29:44 »
sorum şu;
Cumhur bey , ayni aractan bende de var.  Bujileriniz w16exru dir. Ngk da olur. Kullanici kılavuzu nda yazar. Aracijizin yag eksiltmesi krank kecelerinden bir de ust subap contasindan sizdiriyordur. Kece ve contalari yenileyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #457 : Eylül 08, 2013, 19:09:15 »
arkadaşlar merhaba daha önceleri bir depo gaz ile şehir içi 210-220 km giden aracım son 3 depodur 170-180 gitmeye başladı gaz ayarına baktırdım sorun olmadığını tekrardan ayarladıklarını söyledi usta ama değişen birşey yok neden olabilir acaba araba durduk yere fazla yakmaya başlarmı ? 700 km önce bor yağ katkısı kullanmıstım onun etkisimi acaba anlamadım gitti .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #458 : Eylül 08, 2013, 20:27:50 »
arkadaşlar merhaba daha önceleri bir depo gaz ile şehir içi 210-220 km giden aracım son 3 depodur 170-180 gitmeye başladı gaz ayarına baktırdım sorun olmadığını tekrardan ayarladıklarını söyledi usta ama değişen birşey yok neden olabilir acaba araba durduk yere fazla yakmaya başlarmı ? 700 km önce bor yağ katkısı kullanmıstım onun etkisimi acaba anlamadım gitti .

Lpg regulatorunu (tup beyni) ne ve kac km dir kullanmaktasijiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #459 : Eylül 09, 2013, 09:21:07 »
Lpg regulatorunu (tup beyni) ne ve kac km dir kullanmaktasijiz?
atiker marka ben aracı alalı 8 bin km oldu ondan öncesini ne zamn takıldığını bilmiyorum