0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dogrudur sekman ararak erteliyo yag yakimi buyuk oranda duruyo. Arac model ve km nedir.
Tabiki var temin edebileceginiz birini tanıyorum
Hocam ae101 kasanin 2000 modeli yok ama sizin ki o kasanin bir ust modeli kedi gozu far olani anladigim kadariyla. Km cok asiri degil tabi toyotaya gore. Ama emin olarak soyleyebilirim bu vvti motor olan 2001-2002 lerde kronik fabrikasyon yag yakma problemi var. bir arkadasimiz 2002 model vvti motoruna sekman attridi surekli yag yakma problemi yuzunden. Suan sikintisi yok gayet de memnun. Yanilmiyorsam 1300 tl civarina bitirdi bu islemi. Sizin araciniz da yag yakmamasi gerkiyor. Onceki sahipleri bakimlarini periyodik yapmadiysalar bundan kaynaklanan bir sikinti olabilir yag yakmasi. Ustanizla danisarak yapacagi sekman islemine ne kadar garanti verecek ise ona gore bir karar vermenizi tavsiye ederim. Kisa vadedeyse ve cok yag yakiyosa araci hemen satmak niyetiniz yoksa komle yaptirmanizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar araba yağ eksiltmeye başladı lpg takıldıktan sonra.. ustaya götürdüm bugün hem yağ değişme zamanı gelmişti hemde bir bakım yaptırdım ufakdan ustayla konuşmamızda motor yapılması gerek falan dedi ama sonra biz bunlara sekman atarak motor yapılma aşamasını epey ileriye atabiliyoruz dedi sizce doğru bir yöntem mi bu.. sonra biraz daha baktı yağını kontrol ederek biraz daha sür dedi bakalım ne gösterecek bundan sonra...
Bu arkadas ile irtibat kurarak temin edebilirsiniz
95 model 1.3 corollam var. servisten orjinal buji ve hava filtresi aldım. servisin benim aracıma verdiği bujiler DENDO W16EXRU11. orjinal toyota kutusunda geldi tanesinin fiyatı 11 tl. gelir gelmez netten fiyatlarına baktım, bu bujiler her yerde 5 lira maalesef. hava filtresini de 45 liraya aldım. ona bakmaya korkuyorum. servisten buji isterken kulağınıza küpe olsun. bir uyarı daha, aracınıza asla elf motor yağı koymayın. hele hele 20/50 asla koymayın. 2 haftada 2 litre yağ yaktı.
bugun aracımın yağını değiştirdim birde motorsilk ürününden aldım denemek amaçlı usta koydu yağı akşam yağ seviyesine baktım motor soğukken ileriye dönük km ve yağ yakma hesabı yapmak için ancak yağ seviyesinin max çizgisini yaklasık 2 cm geçtiğini farkettim.aklıma takıldı forumda biraz araştırdım genelde fazla yağın motora zarar vereceğine yönelik yorumlar vardı şimdi yağın bir kısmını tahliye etmelimiyim yoksa fazla olmasının bir zararı yokmu yardımcı olursanız sevnirim arkdaşlar ona göre işlem yapacağım...not : yağ çubuguna konulan max min çizgileri bir anlam ifade etmese koymazlardı diye düşünüyorum ustaların saçmalaması işte kontrollu şekilde koysalar aldıkları parayı hak etseler bizimde içimiz rahat olsa extradan işlem çıkmasa ama nerde :/
Atilla amca ve diger toyotadaslar,Bir sorum olacak ozellikle ae101 1.3 araci olanlara... benim memleket mersin.... dun 0 rakimdan 1200 rakima yaylaya ciktim. Cikarken aracta 4 kisi arti bagaj epey yukluydu. Bizim bhrada tabiri caizse essek snirtan yokuslar var yayla yollarinda benzinle cikmama ve de araci yormama ragmen aracin hararet ibresi ortadan az yukati cikti. Ben de araci sondurmeden rolangide kaputu actim. Radyatore su doktum ve hemen ortaya geri geldi ibre... arkadaslar hava sicakligi 38 dereceydi. Zorlamama ragmen bu kadar yukwelmesi hararetin normal mi? Bir de radyator fanini buyutsem ya da hararet musurunu yenilesem mi? Ne dersiniz?