0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkdaşlar benim sıkıntım aracımın sabahları ilk hareket ettikten sonra frene ilk dokunuşumda gelen gıcırdama sesi...normal fren sesine benzemiyor çok rahatsız edici bir ses...fren disklerindeki pas kir yada tozdan kaynaklanıyor olabilirmi acaba ? gevşemiş metal parcaların çıkardığı sürtünme sesine benziyor sanki tarif edemedim pek ama olsn.
Atilla abi dediğin gibi amortisörleri kyb exell g ile değiştirdim allah izin verirse aracımın 4 lastiğinide değiştirmek istiyorum lastik olarak önerebileceğin bir marka ve model varmı ? ücret olarak sorun yok yeterki en uyumlusu olsun samurayımı seviyorum ve ona yaptığım masraf benim için masraf değil.lastikleri taktırdıktan sonra rot balans ayarını hemenmi yaptırayım yoksa biraz bindikten sonramı(balans ve rotta herhangi bir sorunum yok) ilginize teşekkür ediyorum...hayırlı ramazanlar
herkese hayırlı ramazanlar..öncelikle burada değerli bilgilerini paylaşan herkesten Allah razı olsun aracım 95 model xei 196.000 km de tüplü 10 ay oldu alalı. şimdiye kadar sadece yağ eksiltdiğinden yağ eklettim onuda yanlış yapmışın burada okuduktan sonra anladım 10 - 40 koydurdumda..hava filitresinin içerisindeki bezlerde yanıklar olmuş neden olabilir resimde kırmızı çerceve içerinde olan yerler..
bende faklı bir şeymi var diye meraklandım Can bey..o zaman en iyi yenisi alıp takmak..teşekkür ederim..
servisten orijinal.
Atilla abi malesef erzincanda servis yok.. hava filtrelerinin bir markası varsa önerecegin varmı?
aracım 1,3 diye usta 20/50 elf yağ koydu. bu şekilde yağ yakmazmış ve eksiltmezmiş. ancak motor sesi yükseldi aracın. bu ses yağdan mı kaynaklıdır? 10/40 mobil kullansam sesi azaltır mı?
herkese hayırlı ramazanlar..öncelikle burada değerli bilgilerini paylaşan herkesten Allah razı olsun aracım 95 model xei 196.000 km de tüplü 10 ay oldu alalı. şimdiye kadar sadece yağ eksiltdiğinden yağ eklettim onuda yanlış yapmışın burada okuduktan sonra anladım 10 - 40 koydurdumda..hava filitresinin içerisindeki bezlerde yanıklar olmuş neden olabilir resimde kırmızı çerceve içerinde olan yerler..Uploaded with ImageShack.us
Arkadaşlar bizim araçlara kaç litre yağ koyuluyor bide hangi marka tercih etmeliyim castrol ve mobil genelde kullanılıyor sanırım...
büyük bir ihtimalle kullandığınız yağ filtresi kalitesiz, 20 w50 5bin km lik yağdır 5bin dolar dolmaz mobil 10w40 a geç.
atilla ağabey, bosch marka yağ filtresi taktırdım 1 ay önce. bu marka kalitesiz ise hangi markayı önerirsin?ayrıca önerdiğin gibi aracıma orjinal buji ve hava filtresi siparişi verdim, 85 tl ödedim. bujilerin tanesi 10.48 TL imiş. hava filtresi 40 lira civarına denk geliyor. fiyatlar normal mi?