Gönderen Konu: Toyota Corolla 93-98 model Efsane kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 682188 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla 93-97 model eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #380 : Temmuz 19, 2013, 15:50:42 »
merhaba arkdaşlar benim sıkıntım aracımın sabahları ilk hareket ettikten sonra frene ilk dokunuşumda gelen gıcırdama sesi...normal fren sesine benzemiyor çok rahatsız edici bir ses...fren disklerindeki pas kir yada tozdan kaynaklanıyor olabilirmi acaba ? gevşemiş metal parcaların çıkardığı sürtünme sesine benziyor sanki tarif edemedim pek ama olsn.
Gökhan bey bende de benzer durum var,balata spreyi ile de denedik ama maksimum 3 gün ses kesildi,ön fren balatalarının sertleşmesi sonucu da çıkabiliyormuş bu ses,yumuşak balata tercih edilmeli imiş.(Rot-balans-lastik işi yapan arkadaşımın önerisidir) ben TRW almıştım,tekrardan değiştirmeyi düşünüyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Temmuz 19, 2013, 15:50:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #381 : Temmuz 21, 2013, 15:19:52 »
hayırlı ramazanlar arkadaşlar.
bende 95 model xe .1.3 tüplü bir corolla var.
1-motorda yağ damlatma sorunu vardı. krank keçelerini değiştirmek, mobil 10w/60 yağ kullanmak gibi çözümler aradım. ancak bunların hiçbiri çözüm olamadı. sorun yağ pompasının yanında bulunan bir contaymış. görseniz 25 kuruş etmez ama takım conta içerisinde bulunabildiği için takım conta ve yüksek bir işçilik ödemek zorunda kaldım. ayrıca içime hiç sinmemesine rağmen 20-50 elf motor yağı koydular.
gelelim soruya;
bu conta ile birlikte,motorun  açılmış yerlerindeki keçeler, contalar da değiştirildi. sonrasında motorda bi cızırtı gibi tarif edebileceğim bir ses oluştu. usta keçeler alışınca sesi keser dedi. 100 km. oldu ses duruyor. bu konuda ne yapmalıyım? elf 20/50 işimi görür mü?

2-vites geçişlerinde bir takım problemler var. mesela bir süre önce 1'e zor geçiyordu. nasıl olduysa düzeldi. şu anda 3. vites hariç problem yok. vitesi 3'e geçirmek için çok özenli ve sakin davranmak zorunda kalıyorum. ki o zaman bile zorlanıyor. bazen de herhangi bir vitese geçerken tam oturmuyor ve sürtünme sesi geliyor. şanzıman yağına baktırdım. yağ iyi dedi usta. azalmamış ve rengi iyiydi. ancak debriyaj balatasının azaldığını biliyorum çünkü çok yüksekte kavrıyor.
gelelim soruya; bu izah etmeye çalıştığım sorunları balatadan yapar mı? ya da hangi sebepten yapar? çözümü nedir?

3-frenlerden ses geliyor diye 4 balatayı değiştirdim. ön ve arka kampanalara torna attırdım. ancak ses eskisi kadar olmasa da devam ediyor. bilhassa eskiden de en çok sağ arka frenden ses geliyordu. şimdi de sadece ondan geliyor.
gelelim soruya;    bu sesi kesmek için deneyeceğim başka ne kaldı?

4-aracımın ön panelinden, en çok ön camın dibindeki havalandırma boşluklarının oradan çok sinir bozucu bir  gıcırtı geliyor. bunu kesmek için ne yapmalıyım?

Bu arada Sakarya da ikamet ediyorum. devlet memuruyum. Sakarya içerisinde ya da yakın! çevre illerde önereceğiniz ustaları ziyaret edebilirim.
şimdiden teşekkürler.
1995 corolla - 1.3 xe - lpg - 120.000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vatanım Gardaş Vatanım
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #382 : Temmuz 27, 2013, 21:34:37 »
Atilla abi dediğin gibi amortisörleri kyb exell g ile değiştirdim allah izin verirse aracımın 4 lastiğinide değiştirmek istiyorum lastik olarak önerebileceğin bir marka ve model varmı ? ücret olarak sorun yok yeterki en uyumlusu olsun samurayımı seviyorum ve ona yaptığım masraf benim için masraf değil.lastikleri taktırdıktan sonra rot balans ayarını hemenmi yaptırayım yoksa biraz bindikten sonramı(balans ve rotta herhangi bir sorunum yok) ilginize teşekkür ediyorum...hayırlı ramazanlar
Bir insanın benimdir dediği iki toprağı
vardır;
Biri doğduğu topraktır,diğeri mezarıdır...

Bu vatan benim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #383 : Temmuz 27, 2013, 22:33:10 »
Atilla abi dediğin gibi amortisörleri kyb exell g ile değiştirdim allah izin verirse aracımın 4 lastiğinide değiştirmek istiyorum lastik olarak önerebileceğin bir marka ve model varmı ? ücret olarak sorun yok yeterki en uyumlusu olsun samurayımı seviyorum ve ona yaptığım masraf benim için masraf değil.lastikleri taktırdıktan sonra rot balans ayarını hemenmi yaptırayım yoksa biraz bindikten sonramı(balans ve rotta herhangi bir sorunum yok) ilginize teşekkür ediyorum...hayırlı ramazanlar
Murat bence efsaneler için 185 65 14 bridgestone B330 Evo ideal tutunma sağlayan lastiktir. daha geniş tabanlı ve dayanıklı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vatanım Gardaş Vatanım
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Temmuz 29, 2013, 01:27:20 »
Cevabın için teşekkürler Atilla abi.....
Bir insanın benimdir dediği iki toprağı
vardır;
Biri doğduğu topraktır,diğeri mezarıdır...

Bu vatan benim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #385 : Temmuz 29, 2013, 13:52:58 »
merhaba  arkadaşlar herkese iyi günler...aracım yüksek hızlarda frene basınca titremesinden ve fren sesinden  dolayı diskleri tornalatacağım torna olacak durumda değilse yeni diskler ve balatalar alacağım...trw yada aisin balata öneriliyor forumda disk olarak hangi marka almalıyım...disk balata ücretlerini bilen birisi yardımcı olabilirmi acaba vaktim olmadığı çalıştığım  için parçaları ustanın almasını istiyorum ama kazıklanmakta istemiyorum şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • İyi Seyirler
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #386 : Temmuz 30, 2013, 12:55:40 »
herkese hayırlı ramazanlar..
öncelikle burada değerli bilgilerini paylaşan herkesten Allah razı olsun
aracım 95 model xei 196.000 km de tüplü 10 ay oldu alalı. şimdiye kadar sadece yağ eksiltdiğinden yağ eklettim onuda yanlış yapmışın burada okuduktan sonra anladım 10 - 40 koydurdumda..
hava filitresinin içerisindeki bezlerde yanıklar olmuş neden olabilir resimde kırmızı çerceve içerinde olan yerler..

Uploaded with ImageShack.us
1995 xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #387 : Temmuz 30, 2013, 17:25:44 »
aracım 95 model xei 196.000 km de tüplü 10 ay oldu alalı. şimdiye kadar sadece yağ eksiltdiğinden yağ eklettim onuda yanlış yapmışın burada okuduktan sonra anladım 10 - 40 koydurdumda..
hava filitresinin içerisindeki bezlerde yanıklar olmuş neden olabilir resimde kırmızı çerceve içerinde olan yerler..

Murat bey,bence hava filtreniz uzunca bir süredir değişmemiş gibi geliyor,eğer aracınızı bakım esnasında ustaya emanet ederken "ustam araba senin ne gerekiyorsa yap,hesaplı olsun" derseniz bunu değiştirmeyip,o en son teknoloji ürünü hava tabancasıyla tüm kirlerinden arındırıp tekrar takıyorlar.Ve yine tahminimce hava filtresi hava tabancası ile temizlenirken zarar görmüş olabilir.
Not:Önceki aracımda başıma geldiği için örnekli anlattım.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #388 : Temmuz 30, 2013, 17:41:52 »
Efsane kasa toyotasina motor midifiyesi yaptiran varmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • İyi Seyirler
« Yanıtla #389 : Temmuz 30, 2013, 18:59:52 »
bende faklı bir şeymi var diye meraklandım Can bey..
o zaman en iyi yenisi alıp takmak..
teşekkür ederim..
1995 xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #390 : Temmuz 30, 2013, 19:41:50 »
bende faklı bir şeymi var diye meraklandım Can bey..
o zaman en iyi yenisi alıp takmak..
teşekkür ederim..
servisten orijinal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • İyi Seyirler
« Yanıtla #391 : Temmuz 30, 2013, 23:51:22 »
servisten orijinal.
Atilla abi malesef erzincanda servis yok.. hava filtrelerinin bir markası varsa önerecegin varmı?
1995 xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #392 : Temmuz 31, 2013, 00:15:34 »
Atilla abi malesef erzincanda servis yok.. hava filtrelerinin bir markası varsa önerecegin varmı?
yakında nerede varsa orayla irtibata geçersen kargoyla yollarlar. orijinalden şaşma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #393 : Temmuz 31, 2013, 09:28:28 »
aracım 1,3 diye  usta 20/50 elf yağ koydu. bu şekilde yağ yakmazmış ve eksiltmezmiş. ancak motor sesi yükseldi aracın. bu ses yağdan mı kaynaklıdır? 10/40 mobil kullansam sesi azaltır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #394 : Temmuz 31, 2013, 11:21:10 »
aracım 1,3 diye  usta 20/50 elf yağ koydu. bu şekilde yağ yakmazmış ve eksiltmezmiş. ancak motor sesi yükseldi aracın. bu ses yağdan mı kaynaklıdır? 10/40 mobil kullansam sesi azaltır mı?
büyük bir ihtimalle kullandığınız yağ filtresi kalitesiz, 20 w50 5bin km lik yağdır 5bin dolar dolmaz mobil 10w40 a geç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #395 : Temmuz 31, 2013, 12:35:56 »

Uploaded with ImageShack.us
Can arkadaşımızın söylediği gibi bir durum olabilir. Ayrıca silindir içindeki karışımın patlaması sırasında, yüksek avans etkisi ile emme supabı kapanmadan patlama olduğunda, alevin emme borusu boyunca dışarı yol alması ve hava filtresine ulaşması görülebilen bir durumdur. Avans ayarında ise kullanılan yakıt türü fark yaratır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #396 : Ağustos 01, 2013, 00:23:54 »
Arkadaşlar bizim araçlara kaç litre yağ koyuluyor bide hangi marka tercih etmeliyim castrol ve mobil genelde kullanılıyor sanırım...
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #397 : Ağustos 01, 2013, 00:37:39 »
Arkadaşlar bizim araçlara kaç litre yağ koyuluyor bide hangi marka tercih etmeliyim castrol ve mobil genelde kullanılıyor sanırım...
esasında filtre ile birlikte 3.1 litre ama 3 litrelik bir kutu yağda yeter. mobil, castrol ve bp yi rahatlıkla kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #398 : Ağustos 03, 2013, 12:10:17 »
büyük bir ihtimalle kullandığınız yağ filtresi kalitesiz, 20 w50 5bin km lik yağdır 5bin dolar dolmaz mobil 10w40 a geç.

atilla ağabey, bosch marka yağ filtresi taktırdım 1 ay önce. bu marka kalitesiz ise hangi markayı önerirsin?
ayrıca önerdiğin gibi aracıma orjinal buji ve hava filtresi siparişi verdim, 85 tl ödedim. bujilerin tanesi 10.48 TL imiş. hava filtresi 40 lira civarına denk geliyor. fiyatlar normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #399 : Ağustos 03, 2013, 12:38:20 »
atilla ağabey, bosch marka yağ filtresi taktırdım 1 ay önce. bu marka kalitesiz ise hangi markayı önerirsin?
ayrıca önerdiğin gibi aracıma orjinal buji ve hava filtresi siparişi verdim, 85 tl ödedim. bujilerin tanesi 10.48 TL imiş. hava filtresi 40 lira civarına denk geliyor. fiyatlar normal mi?
gayet normal, ben geçen hafta rav4 hava filtresine 52 lira verdim. bosch ta kalitelidir kullanabilirsin, oğlumun ravına yağ filtresi bosch almak zorunda kaldık gayet iyi. tabiiki önceliğim servis ve orijinal.