0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bizim araçlar kaç litre şanzıman yağı alıyor komple değiştirmeyi düşünüyorum, akslarla birlikte tabi.aksları nerden almalıyım önerisi olan varmı marka olarak ve fiyat bilgisi verirseniz sevinirim.
geçmiş mesajlarda Atilla Bey 2lt aldığından bahsetmişti sanırım. Marka olarak ta Mobilube 1 shc 75w-90 önermişti. Bende aldım pazartesi günü değiştirmeyi düşünüyorum.
kullanıcağım yağ hakkında bilgim var yinede sağolun hatırlattığınız için ufuk bey. fakat şöyle bir durum var aracı gösterdiğimde akslar değişmesi lazım dediler. benim sorunum araç hareket halindeyken direksiyonu 45° ile 90° arasında tuttuğum zaman içeri aşırı şekilde bir kütürtü sesi geliyor + 100 km hızda hafif gaza dokunduğumda arac silkeleme yapıyor. sizce bu sorunlar sadece aks kafasındanmıdır. eğer aks ve aks kafası komple değişçekse malzeme maliyeti ne olur bilginiz varmı?
Muhtemelen aks kafasındandır, aksa kafası değiştirmek işçilik olarak daha zahmetli ve parça üzerinden kazanacakları para daha az olduğundan komple aks değiştirmek bütün ustalarımızın işine geliyor, aks milinde ne gibi bir aşınma olduğunu açıklasınlar bence.
aks değişirken kafasıyla birliktemi değişiyor acaba. peki nasıl anlarız gerçekten aks kafasından olduğunu
kalkışlarda küt küt ses yapar
eğer kalkışta direksiyon dönükse ses veriyor ama düz ise ses yok
sizde bu sorun var mı peki ?
Ertan Bey ben yaşadığım şehirde bulamadığım için internetten sipariş etmiştim. Litresi 38 liradan 2 litre aldım.
kimseden yanıt alamıcam mı _? sanayicilere kalmak istemiyom çünkü bir yerden elektrik alıp vericekler biliyorum al çalışıyor işte diyecekler prosedüre uygun kitaba şekle diagramlara uygun nasıl olması gerekiyorsa öyle olsun istiyorum nereden araştırmam gerekiyor sonuca ulaşamıyorum....
Değerli arkadaşlar aracım corolla 96 model 1.3 xe lpgli. Son günlerde lpg tüketiminde bir artış dikkatimi çekmeye başlamıştı bunun sebeplerini araştırınca forumdaki bazı arkadaşlar termostattan olacağını motor suyu iyi ısınmadığı için lpg tüketiminin de buna bağlı olarak artabileceğini belirtmişlerdi. Ben de bunun üzerine termostatı tamirciye gösterdiğimde termostattın arızalı olduğunu belirtti ve bunu değiştirdi. Daha sonraki lpg ölçümümde 18litre lpg ile şehiriçinde 118 km yaptığını tespit ettim yani anlayacağınız bana göre birşey değişmemişti. Kış aylarına göre bu tüketim normalmi yoksa sorunum halen devammı ediyor? İlginize teşekkürlerBu arada lpg litre fiyatı 2.75 tl dir.