0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey.. Sızdırmazlık raporunu (Yeni takıldığında ilk aldığımız) LPG yi hangi ilde taktırmış sak ordan mı almak zorundayız. Ben Sinop da ikamet ediyorum, montajı samsunda veya Çorum da yaptırsam oradan mı almak zorundayım.Mehmet bey birde sıcaklığını min. kaça kadar düşürmemizi tavsiye edersiniz.
Mehmet bey kismetse tuplu bir arac alacam (vw'nin standart 1.6 102 hp motoru) bu aracin motorunda nelerine dikkat etmeliyim neresine baktirmaliyim ? Gecen bir mondeo alacaktim adamlar araci getirdi sanayiye gostermeye giderkrn stop etti arac subaplari eritmis 2.5 bin lira masraf cikti lpg'den de gozum korktu...
Mehmet abi merhaba bu ara bu lpg taktırma olayına iyice niyetlendim aracımı seviyorum ve daha uzun yıllar binmek istiyorum .Aracım 2006 Corolla sedan 1.6 motor. Benim aklıma takılan sorular var bunları maddeler halinde yazacağım cevap verebilirsen sevinirim video sitesinde yaptığınız işleri görüyorum gerçekten süper işçilikler çıkartıyorsunuz Çorum da olsam direk sorgusuz gelip size montaj yaptıracağım o derece .Yardımcı olursanız sevinirim 1 -Öncelikle brc my11 mi yoksa Lovato obd 2 mi taktırmalıyım2- Obd 2 sistem kendi kendine ayar yapıyor diyorlar bu ne kadar doğru3- Aracıma ileriki tarihlerde ne gibi zararlar verme ihtimali var4- 40 bin km civarlarında sibop yakma oluyor diyorlar ne derece doğru5- Ben BRC my-11 taktırmak istiyorum Fiesta aracım da daha önce Brc kullandım aldığım kişi taktırmış tadına doyamadım aynı verimi alır mıyım6- Ankara Mavi denizler montaj ve sonrası için tavsiye eder misiniz7- PİPOLU yöntem düşünüyorum aracın delinmesini istemiyorum sağlıklı mı ( sizin focus uygulamanızı gördüm çok beğendim )8- Şu an için uygun montaj fiyatı nedir .Taksitlendirme yapılıyor mu 9- Aracım şu an gayet seri ve kullanışlı ne gibi bir güç kaybı yaşarım örn : 110 bg ise bu 100 e mi düşer Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 14:54:46Mehmet abi cevabını bekliyorum
selamın aleyküm aracımda atiker sıralı sistem takılı. izmitteyim. atiker bayisine ayar için gittiğimde enjektörler gitmiş değiştirelim dedi. böyle gitmeye devam edersen subaplara zarar verir dedi. enjektörler vuruyormuş söylediği o. ben değiştirmedim enjektörleri. ama içime bir şüphe düştü. birde başka yere gidip göstereyim dedim. zavoli ye gittim.(biraderin tanıdığıymış) orda ki arkadaş ta enjektörler yeni vurmaya başlamış dedi. böyle bir 30bin km gidersin dedi. bir zararı da olmaz dedi. istersen de değişiriz dedi. zavoli de italyan enjektör varmış markası aklımda değil 200 de tanıdık olduğundan 180 tl ye değişiriz dedi. atiker de 200 tl fiyat verdi enjektör değişimine. zavoli de ki arkadaş atiker enjektör taktırma dedi. çok gitmezmiş. kararsız kaldım siz değerli üstatların fikrine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım. enjektörleri değiştirmelimiyim. değiştirsemde hangi markayı kullanmalıyım.
Mehmet bey iyi günler. Yeni corolla otomatik advantage aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık. Servis landirenzo ile anlaşmalı taktırıyor fakat landirenzo nasıl bir marka kaliteli mi corollaya uyumu nasıl servis ağı nasıl bilgim yok ve biraz pahalı.2400TL diyor. 3 yıl garanti veriyor motor garantisi. Bir de enjektör leri sesli mi çalışıyor Brc ye göre? Brc mi landirenzo mu lütfen yardımcı olun. Brc de bazı bayiler manifoldu deleriz diyor diger bir Brc bayisi ise delmeden sibop gibi bir şeyle takıyoruz diyor. Doğru olan nedir? Brc mi daha sessiz Landirenzo mu? Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Birde Tekirdag da Lpg takan iyi bir Brc veya landirenzo bayisi var mı?
dual wvt-i ile valvematic motorların subapları aynı özelliktemidir acaba.lpg uyum sorunu ve aşınma konusunda
Mehmet Bey,2014 yeni corolla icin 52 lik simit tank nasil olur? Yani 47 lik takilmis bir yere sordum 47 ve 52 lik takiyoruz dedi. 52 likte yerine takilinca sagdan soldan arkadan 2 parmak mesafe kalir gibi. Acaba muayeneden veya sizdirmazliktan sikinti yaparlar mi? Yapmiyorlar takiyoruz dediler ama. Lpg tesisat ile ilgili pdf dokuman okudum izolasyon ve eksozdan 15cm uzakliktan bahsediyor ama icinde su kadar bosluk olacak diye bisey yok.Sanirim 52 taktiracagim ama yorumunuzu alabilir miyim?Ornek bir 52 lt lik ve dolum yeri olarak gordugum montaj:http://www.aksoyotomotiv.com.tr/index.php/uygulamalar/category/15-toyota.html
abdullah bey yıllar önce benım corolla dda vardı.ani gaza yuklenmelerde direkt lpg den benzıne geciyordu.basınc ayarını eğişince düzeldi.ilk sayfalardaydı konu9,-10 o civarlarda bir bakın istersenizbuldum galiba mehmet beyın yanıtı delta p basıncı idiMerhaba Oğuzhan Bey ;Sistem lpg den benzine geçiş yaptığında sesli ikaz veriyor ise bu sorunun nedeni yetersiz lpg basıncıdır.( Büyük ihtimal sizin aracınızdaki sorun bu olmalı)Lpg deponuzda yeterince lpg olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ;a)Delta P basıncı düşük olabilir ;ideal değer 1.100 mbar ile 1.200 mbar arasıdır .Servisinize gittiğinizde lütfen kontrol etsinler.b)Geçiş ayarları bölümünden minimum Delta P değeri yüksek olabilir bunu 700 mbardan 500 mbara inirsinler. Lpgden benzine geçiş yaptığında sesli ikaz vermeyip sadece göstergenizdeki yeşil ışık kırmızıya dönüyorsa ;a)Devir bağlantısında sorun var demektir b)Map değerlirinde değişkenlik var demektir.c) Isı değerlerinde değikenlik var demektir.
Merhabalar ;Her iki aracın subaplarını gören birisi olarak Valve matik Toyota'nın subaplarının daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim .Belki basit bir tanımlama olacak lakin subapların kalınlığı bile daha farklı . Ayrıca 250.000 km BRC ile devam eden Valvematik montajlarımız mevcut. Selamlar...buna gercekten canım sıkıldı
Tuncay Bey sağolsun gerekli bilgiyi vermiş lakin ufak bir düzeltme yapayım Tuncay beyin mesajındaki A Şıkkı atmosferik motorlar için geçerli . Sizin aracınız aşırı beslemeli olduğu için deltaP 1.500 mbar civarında olmalı. Ayrıca aracınızdaki sorunun ürün kaynaklı da olabilir , acaba hangi marka ve kompressor motora uygun bir ürün mü ? Alıntı yapılan: tuncay sahin (6765) - Mayıs 26, 2015, 23:35:13Gasitaly diye bir marka çözemedim bayisi kim kim değil destek verecek dzgün servisleri yok gittiğim yerde adam telefondan birini aradı o bir iki ayar verdi ustada onu yaptı ama sprun devam ediyor, lpg ile zaten uzun yol yapılmıyor 30 lt ile ne kadar yol yapılıyorsa okadar gidiyorum çok sıkıcı hal alıyor. İstanbulda çözecek birini denk getirmem lazım bursada ürünü satan servisede gittim ama sonuç başarısız.
Mehmet bey kusura bakmayın.Arada yorum yapıyoruz da yanlisimiz olursa kusura bakmayan.