Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692924 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2660 : Mayıs 10, 2015, 18:04:25 »
 Mehmet bey kismetse tuplu bir arac alacam (vw'nin standart 1.6 102 hp motoru) bu aracin motorunda nelerine dikkat etmeliyim neresine baktirmaliyim ?
 Gecen bir mondeo alacaktim adamlar araci getirdi sanayiye gostermeye giderkrn stop etti arac subaplari eritmis 2.5 bin lira masraf cikti lpg'den de gozum korktu...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2660 : Mayıs 10, 2015, 18:04:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2661 : Mayıs 10, 2015, 20:46:13 »
Mehmet bey.. Sızdırmazlık raporunu (Yeni takıldığında ilk aldığımız) LPG yi hangi ilde taktırmış sak ordan mı almak zorundayız. Ben Sinop da ikamet ediyorum, montajı samsunda veya Çorum da yaptırsam oradan mı almak zorundayım.

Mehmet bey birde sıcaklığını min. kaça kadar düşürmemizi tavsiye edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2662 : Mayıs 11, 2015, 09:58:31 »
Mustafa Bey Merhaba ;

İlk sızdırmazlık montajı yapan servisin bağlı bulunduğu ildeki MMO'dan alınmaldır.
Soğuk motorda LPG'ye geçiş ısısı 35 derece olmalıdır.

Mehmet bey.. Sızdırmazlık raporunu (Yeni takıldığında ilk aldığımız) LPG yi hangi ilde taktırmış sak ordan mı almak zorundayız. Ben Sinop da ikamet ediyorum, montajı samsunda veya Çorum da yaptırsam oradan mı almak zorundayım.

Mehmet bey birde sıcaklığını min. kaça kadar düşürmemizi tavsiye edersiniz.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 10:18:41
Oğuz Bey Merhaba ;
LPG'li araç alırken dikkat edilmesi gerekenler bir kaç konu ;
*LPG markası nedir ?
*Ne zaman takılmış ?
*Lpg ile kaç km yol yapmış ?
*Lpg montajında hata var mı ?
*Ruhsata tescil edilmiş mi ?
*Lpg periodik bakımları ne zaman yapılmış?

Mehmet bey kismetse tuplu bir arac alacam (vw'nin standart 1.6 102 hp motoru) bu aracin motorunda nelerine dikkat etmeliyim neresine baktirmaliyim ?
 Gecen bir mondeo alacaktim adamlar araci getirdi sanayiye gostermeye giderkrn stop etti arac subaplari eritmis 2.5 bin lira masraf cikti lpg'den de gozum korktu...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2663 : Mayıs 11, 2015, 13:46:12 »
Anladim Mehmet bey cok tesekkur ederim...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2664 : Mayıs 15, 2015, 00:40:30 »
Gasitaly montajlı bir araç aldım, geçenlerde servisine gittim filtreesini falan yeni değişmişler. Araç lpg azaldığında devir yükseklere çıkınca otomatik olarak benzine geçiyor . Servis baktı 4.5 devirden sonra benzin desteği alsın seçeneği işaretliymiş onu iptal ettirdim, fakat lpg azaldığında yine otomatik benzine geçiyor. 80 tl lik lpg ile 160 km yol yaptım kullanım şekli çok sratli değildi ama neden bukadar yaktı çözemedim? Sistemdemi sıkıntı var anlamadım, araç c 180 k 1.8 şayet bu markanın çalışması böyleyse gerekirse lpg yi değiştirmeyi düşünüyürum prins ile. Lpg yeni aldığım zaman devir yüksekte olsa benzine geçme diye birşey söz konusu olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2665 : Mayıs 16, 2015, 02:00:18 »
Mehmet bey iyi günler. Yeni corolla otomatik advantage aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık. Servis landirenzo ile anlaşmalı taktırıyor fakat landirenzo nasıl bir marka kaliteli mi corollaya uyumu nasıl servis ağı nasıl bilgim yok ve biraz pahalı.2400TL diyor. 3 yıl garanti veriyor motor garantisi. Bir de enjektör leri sesli mi çalışıyor Brc ye göre? Brc mi landirenzo mu lütfen yardımcı olun. Brc de bazı bayiler manifoldu deleriz diyor diger bir Brc bayisi ise delmeden sibop gibi bir şeyle takıyoruz diyor. Doğru olan nedir? Brc mi daha sessiz Landirenzo mu? Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.  Birde Tekirdag da Lpg takan iyi bir Brc veya landirenzo bayisi var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2666 : Mayıs 20, 2015, 09:24:18 »
selamın aleyküm  aracımda atiker sıralı sistem takılı. izmitteyim. atiker bayisine ayar için gittiğimde enjektörler gitmiş değiştirelim dedi. böyle gitmeye devam edersen subaplara zarar verir dedi. enjektörler vuruyormuş söylediği o. ben değiştirmedim enjektörleri. ama içime bir şüphe düştü. birde başka yere gidip göstereyim dedim. zavoli ye gittim.(biraderin tanıdığıymış) orda ki arkadaş ta enjektörler yeni vurmaya başlamış dedi. böyle bir 30bin km gidersin dedi. bir zararı da olmaz dedi. istersen de değişiriz dedi. zavoli de italyan enjektör varmış markası aklımda değil 200 de tanıdık olduğundan 180 tl ye değişiriz dedi. atiker de 200 tl fiyat verdi enjektör değişimine. zavoli de ki arkadaş atiker enjektör taktırma dedi. çok gitmezmiş. kararsız kaldım siz değerli üstatların fikrine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım. enjektörleri değiştirmelimiyim. değiştirsemde hangi markayı kullanmalıyım.
Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2667 : Mayıs 20, 2015, 10:57:01 »
Mehmet abi merhaba bu ara bu lpg taktırma olayına iyice niyetlendim aracımı seviyorum ve daha uzun yıllar binmek istiyorum .Aracım 2006 Corolla sedan 1.6 motor. Benim aklıma takılan sorular var bunları maddeler halinde yazacağım cevap verebilirsen sevinirim video sitesinde yaptığınız işleri görüyorum gerçekten süper işçilikler çıkartıyorsunuz Çorum da olsam direk sorgusuz gelip size montaj yaptıracağım o derece .Yardımcı olursanız sevinirim

1 -Öncelikle brc my11 mi yoksa Lovato obd 2 mi taktırmalıyım
2- Obd 2 sistem kendi kendine ayar yapıyor diyorlar bu ne kadar doğru
3- Aracıma ileriki tarihlerde ne gibi zararlar verme ihtimali var
4- 40 bin km civarlarında sibop yakma oluyor diyorlar ne derece doğru
5- Ben BRC my-11 taktırmak istiyorum Fiesta aracım da daha önce Brc kullandım aldığım kişi taktırmış tadına doyamadım aynı verimi alır mıyım
6- Ankara Mavi denizler montaj ve sonrası için tavsiye eder misiniz
7- PİPOLU yöntem düşünüyorum aracın delinmesini istemiyorum sağlıklı mı ( sizin focus uygulamanızı gördüm çok beğendim )
8- Şu an için uygun montaj fiyatı nedir .Taksitlendirme yapılıyor mu
9- Aracım şu an gayet seri ve kullanışlı ne gibi bir güç kaybı yaşarım örn : 110 bg ise bu 100 e mi düşer

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 14:54:46
Mehmet abi cevabını bekliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2668 : Mayıs 22, 2015, 10:15:55 »
Merhaba Yücel Bey ;

1) Bu sektörde diğer markalardan ayrılan 2 ürün vardır ; birisi BRC diğeri Prins'tir. Mukayese bu iki ürün arasında yapılabilir , diğerlerinin kulvarı farklıdır.Tavsiyem BRC'dir.
2)Piyasada bilinenin aksine EOBD Lİ KİTLER MÜŞTERİYİ KANDIRAN ,UYUTAN BİR SİSTEMDİR(benim düşüncem). EOBD li kit bağlantılarında aracın K-LİNE ya da CAN-BUS özelliğine göre eobd bağlantısı yapılır ,bu bağlantı ile aracın LFT ve SFT değerli anında lpg yazılımında gözükür ve bu değerlere göre ayar yapılır fakat EOBD aktif edildiğinde sistem ayarı yapan ustaya şunu sorar ;
*Sadece LPG de mi ?
*Herzaman mı ?

Bu soru nedir biliyor musunuz ? Araç herhangi bir neden dolayı arıza lambasını yaktığında sistemin sürücünün bu arızayı görmeden kayıtlı arızayı silmesidir.Örneğin araç p0401 -402 ....P404 gibi silindir tekleme arızası verdi ya da P0171 ya da P0172 Fakir - Zengin yakıt karışım arızası verdi ama OBD li akıllı kitlerde siz bu arızayı görmeden sistem otomatik olarak bu arıza kodlarını silecektir yani SÜRÜCÜYÜ UYUTACAKTIR. Sonra araç sahibi de çıkıp vay benım kıtım obd li kesinlikle arıza lambası yakmıyor diye övünecektir. EOBD aktif edilse dahi kalibrasyon düzgün olmadığı sürece sistem yine arıza verecektir.

3) Doğru ürün , doğru montaj ve doğru kalibrasyon ile kesinlikle sorun yaşamazsınız.
4) Valvematik'in subap sorunu yoktur. Lakin subap sorununun nedenleri bellidir , bununla ilgili detaylı yazılarım önceki sayfalarda mevcut.
5) En az daha önceki aracınız kadar randuman alırsınız.
6) Tavsiye ederim.
7) Bu araçlara gaz nipeli takılabilir , pipo için uygun manifolt ve enjektör yapısına uygun değil.
8) Tavisye edilen  minimum montaj fiyatı 1.800 TL /9 Taksit .
9) Teknik olarak yaklaşık güç kaybı %3 ile % 5 arasındadır fakat bu sizin hissedebileceğiniz bir güç kaybı değildir.

Mehmet abi merhaba bu ara bu lpg taktırma olayına iyice niyetlendim aracımı seviyorum ve daha uzun yıllar binmek istiyorum .Aracım 2006 Corolla sedan 1.6 motor. Benim aklıma takılan sorular var bunları maddeler halinde yazacağım cevap verebilirsen sevinirim video sitesinde yaptığınız işleri görüyorum gerçekten süper işçilikler çıkartıyorsunuz Çorum da olsam direk sorgusuz gelip size montaj yaptıracağım o derece .Yardımcı olursanız sevinirim

1 -Öncelikle brc my11 mi yoksa Lovato obd 2 mi taktırmalıyım
2- Obd 2 sistem kendi kendine ayar yapıyor diyorlar bu ne kadar doğru
3- Aracıma ileriki tarihlerde ne gibi zararlar verme ihtimali var
4- 40 bin km civarlarında sibop yakma oluyor diyorlar ne derece doğru
5- Ben BRC my-11 taktırmak istiyorum Fiesta aracım da daha önce Brc kullandım aldığım kişi taktırmış tadına doyamadım aynı verimi alır mıyım
6- Ankara Mavi denizler montaj ve sonrası için tavsiye eder misiniz
7- PİPOLU yöntem düşünüyorum aracın delinmesini istemiyorum sağlıklı mı ( sizin focus uygulamanızı gördüm çok beğendim )
8- Şu an için uygun montaj fiyatı nedir .Taksitlendirme yapılıyor mu
9- Aracım şu an gayet seri ve kullanışlı ne gibi bir güç kaybı yaşarım örn : 110 bg ise bu 100 e mi düşer

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 14:54:46
Mehmet abi cevabını bekliyorum

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2015, 10:18:17
Merhaba ;

Enjektör debisinin bozuk olduğu ortada , enjektörlerinizi değiştirmeniz gerekiyor çünkü her silindirde eşit yanma meydana gelmeyeceği için aracınıza bunun zararı olacaktır. Zavoli'nin enjektör takımı 200 TL olamaz , daha pahalıdır , muhtemelen o firma da 3 ohm bir enjektör takacaktır. 200 TL bu iş için çok uygun bir ücret.

selamın aleyküm  aracımda atiker sıralı sistem takılı. izmitteyim. atiker bayisine ayar için gittiğimde enjektörler gitmiş değiştirelim dedi. böyle gitmeye devam edersen subaplara zarar verir dedi. enjektörler vuruyormuş söylediği o. ben değiştirmedim enjektörleri. ama içime bir şüphe düştü. birde başka yere gidip göstereyim dedim. zavoli ye gittim.(biraderin tanıdığıymış) orda ki arkadaş ta enjektörler yeni vurmaya başlamış dedi. böyle bir 30bin km gidersin dedi. bir zararı da olmaz dedi. istersen de değişiriz dedi. zavoli de italyan enjektör varmış markası aklımda değil 200 de tanıdık olduğundan 180 tl ye değişiriz dedi. atiker de 200 tl fiyat verdi enjektör değişimine. zavoli de ki arkadaş atiker enjektör taktırma dedi. çok gitmezmiş. kararsız kaldım siz değerli üstatların fikrine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım. enjektörleri değiştirmelimiyim. değiştirsemde hangi markayı kullanmalıyım.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 22, 2015, 10:20:34
Başaran Bey Merhaba ;

Landi Renzo BRC'ye göre 50 Euro daha ucuz bir kit. Vereceğiniz fark üründen ziyade montaj firmasının yüksek kar marjından kaynaklanıyor.Kalite olarak kesinlikle kötü değil ama BRC gerek pistonlu enjektörleri , gerek plug and drive yazılımı gerekse ürün kalitesi ile daha üst sınıf bir ürün.
Not:Landi renzo enjektörleri daha sesli bir enjektördür.

Mehmet bey iyi günler. Yeni corolla otomatik advantage aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık. Servis landirenzo ile anlaşmalı taktırıyor fakat landirenzo nasıl bir marka kaliteli mi corollaya uyumu nasıl servis ağı nasıl bilgim yok ve biraz pahalı.2400TL diyor. 3 yıl garanti veriyor motor garantisi. Bir de enjektör leri sesli mi çalışıyor Brc ye göre? Brc mi landirenzo mu lütfen yardımcı olun. Brc de bazı bayiler manifoldu deleriz diyor diger bir Brc bayisi ise delmeden sibop gibi bir şeyle takıyoruz diyor. Doğru olan nedir? Brc mi daha sessiz Landirenzo mu? Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.  Birde Tekirdag da Lpg takan iyi bir Brc veya landirenzo bayisi var mı?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2669 : Mayıs 23, 2015, 20:08:05 »
Mehmet Bey,

2014 yeni corolla icin 52 lik simit tank nasil olur? Yani 47 lik takilmis bir yere sordum 47 ve 52 lik takiyoruz dedi. 52 likte yerine takilinca sagdan soldan arkadan 2 parmak mesafe kalir gibi. Acaba muayeneden veya sizdirmazliktan sikinti yaparlar mi? Yapmiyorlar takiyoruz dediler ama. Lpg tesisat ile ilgili pdf dokuman okudum izolasyon ve eksozdan 15cm uzakliktan bahsediyor ama icinde su kadar bosluk olacak diye bisey yok.

Sanirim 52 taktiracagim ama yorumunuzu alabilir miyim?

Ornek bir 52 lt lik ve dolum yeri olarak gordugum montaj:

http://www.aksoyotomotiv.com.tr/index.php/uygulamalar/category/15-toyota.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2670 : Mayıs 26, 2015, 21:43:24 »
Lpg son 10 litreden sonra bitti diye uyarı verip benzine geçiyor. Lpg ciler çözemedi sağolsunlar.

Özelliklede devir 4-5 bin olunca araç c180 1.8 motor 156 beygir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2015, 21:43:47
Bunu istanbulda halledicek birisi varsa çok iyi olur,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2671 : Mayıs 26, 2015, 23:35:13 »
abdullah bey yıllar önce benım corolla dda vardı.ani gaza yuklenmelerde direkt lpg den benzıne geciyordu.basınc ayarını eğişince düzeldi.ilk sayfalardaydı konu9,-10 o civarlarda bir bakın isterseniz
buldum galiba mehmet beyın yanıtı delta p basıncı idi
Merhaba Oğuzhan Bey ;

Sistem lpg den benzine geçiş yaptığında sesli ikaz veriyor ise bu sorunun nedeni yetersiz lpg basıncıdır.( Büyük ihtimal sizin aracınızdaki sorun bu olmalı)

Lpg deponuzda yeterince lpg olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ;
a)Delta P basıncı düşük olabilir ;ideal değer 1.100 mbar ile 1.200 mbar arasıdır .Servisinize gittiğinizde lütfen kontrol etsinler.
b)Geçiş ayarları bölümünden minimum Delta P değeri yüksek olabilir bunu  700 mbardan 500 mbara inirsinler.

Lpgden benzine geçiş yaptığında sesli ikaz vermeyip sadece göstergenizdeki yeşil ışık kırmızıya dönüyorsa ;
a)Devir bağlantısında sorun var demektir
b)Map değerlirinde değişkenlik var demektir.
c) Isı değerlerinde değikenlik var demektir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2672 : Mayıs 29, 2015, 15:48:33 »
dual wvt-i ile  valvematic motorların subapları aynı özelliktemidir acaba.
lpg uyum sorunu ve aşınma konusunda
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2673 : Mayıs 29, 2015, 18:18:26 »
Merhabalar ;

Her iki aracın subaplarını gören birisi olarak Valve matik Toyota'nın subaplarının daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim .Belki basit bir tanımlama olacak lakin subapların kalınlığı bile daha farklı . Ayrıca 250.000 km BRC ile devam eden Valvematik montajlarımız mevcut. Selamlar...

dual wvt-i ile  valvematic motorların subapları aynı özelliktemidir acaba.
lpg uyum sorunu ve aşınma konusunda

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2015, 18:21:03
Merhaba Necmi Bey ;

Sizinde belirttiğiniz gibi tank ile sac arasında belirli bir mesafe kalması gerek. Gerek çarpışma anında mesafe açısından gerekse metal metale temas ve buna bağlı paslanma nedeniyle belirli çaptaki uygun tankların takılması gerek. Aracınıza uygun tank 47 LT lik Simit Depodur.

Mehmet Bey,

2014 yeni corolla icin 52 lik simit tank nasil olur? Yani 47 lik takilmis bir yere sordum 47 ve 52 lik takiyoruz dedi. 52 likte yerine takilinca sagdan soldan arkadan 2 parmak mesafe kalir gibi. Acaba muayeneden veya sizdirmazliktan sikinti yaparlar mi? Yapmiyorlar takiyoruz dediler ama. Lpg tesisat ile ilgili pdf dokuman okudum izolasyon ve eksozdan 15cm uzakliktan bahsediyor ama icinde su kadar bosluk olacak diye bisey yok.

Sanirim 52 taktiracagim ama yorumunuzu alabilir miyim?

Ornek bir 52 lt lik ve dolum yeri olarak gordugum montaj:

http://www.aksoyotomotiv.com.tr/index.php/uygulamalar/category/15-toyota.html

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 29, 2015, 18:23:41
Tuncay Bey sağolsun gerekli bilgiyi vermiş lakin ufak bir düzeltme yapayım :)
Tuncay beyin mesajındaki A Şıkkı atmosferik motorlar için geçerli . Sizin aracınız aşırı beslemeli olduğu için deltaP 1.500 mbar civarında olmalı.
Ayrıca aracınızdaki sorunun ürün kaynaklı da olabilir , acaba hangi marka ve kompressor motora uygun bir ürün mü ?

abdullah bey yıllar önce benım corolla dda vardı.ani gaza yuklenmelerde direkt lpg den benzıne geciyordu.basınc ayarını eğişince düzeldi.ilk sayfalardaydı konu9,-10 o civarlarda bir bakın isterseniz
buldum galiba mehmet beyın yanıtı delta p basıncı idi
Merhaba Oğuzhan Bey ;

Sistem lpg den benzine geçiş yaptığında sesli ikaz veriyor ise bu sorunun nedeni yetersiz lpg basıncıdır.( Büyük ihtimal sizin aracınızdaki sorun bu olmalı)

Lpg deponuzda yeterince lpg olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ;
a)Delta P basıncı düşük olabilir ;ideal değer 1.100 mbar ile 1.200 mbar arasıdır .Servisinize gittiğinizde lütfen kontrol etsinler.
b)Geçiş ayarları bölümünden minimum Delta P değeri yüksek olabilir bunu  700 mbardan 500 mbara inirsinler.

Lpgden benzine geçiş yaptığında sesli ikaz vermeyip sadece göstergenizdeki yeşil ışık kırmızıya dönüyorsa ;
a)Devir bağlantısında sorun var demektir
b)Map değerlirinde değişkenlik var demektir.
c) Isı değerlerinde değikenlik var demektir.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2674 : Mayıs 29, 2015, 19:07:43 »
Merhabalar ;

Her iki aracın subaplarını gören birisi olarak Valve matik Toyota'nın subaplarının daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim .Belki basit bir tanımlama olacak lakin subapların kalınlığı bile daha farklı . Ayrıca 250.000 km BRC ile devam eden Valvematik montajlarımız mevcut. Selamlar...

buna gercekten canım sıkıldı  :argh:
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2675 : Mayıs 29, 2015, 19:41:09 »
Zeynal Bey ;
Bu- dual vvti'ın subap yapısı kötüdür demek değil. Aracınız LPG ile tam uyumludur ama yeni her zaman daha iyidir :) Selamlar...
Merhabalar ;

buna gercekten canım sıkıldı  :argh:
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2676 : Mayıs 29, 2015, 23:27:25 »
Tuncay beyin mesajındaki A Şıkkı atmosferik motorlar için geçerli . Sizin aracınız aşırı beslemeli olduğu için deltaP 1.500 mbar civarında olmalı.
Ayrıca aracınızdaki sorunun ürün kaynaklı da olabilir , acaba hangi marka ve kompressor motora uygun bir ürün mü ?

Alıntı yapılan: tuncay sahin (6765) - Mayıs 26, 2015, 23:35:13

Gasitaly diye bir marka çözemedim bayisi kim kim değil destek verecek dzgün servisleri yok gittiğim yerde adam telefondan birini aradı o bir iki ayar verdi ustada onu yaptı ama sprun devam ediyor, lpg ile zaten uzun yol yapılmıyor 30 lt ile ne kadar yol yapılıyorsa okadar gidiyorum çok sıkıcı hal alıyor. İstanbulda çözecek birini denk getirmem lazım bursada ürünü satan servisede gittim ama sonuç başarısız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2677 : Mayıs 30, 2015, 08:14:21 »
Merhaba Abdullah Bey ;

İşiniz zor gözüküyor lakin yine de muhatap bulabiilmeniz adına distiribütörünün iletişim bilgilerini veriyorum. Kolay gelsin ...

http://www.ekipgaz.com/

Alıntı yapılan: tuncay sahin (6765) - Mayıs 26, 2015, 23:35:13

Gasitaly diye bir marka çözemedim bayisi kim kim değil destek verecek dzgün servisleri yok gittiğim yerde adam telefondan birini aradı o bir iki ayar verdi ustada onu yaptı ama sprun devam ediyor, lpg ile zaten uzun yol yapılmıyor 30 lt ile ne kadar yol yapılıyorsa okadar gidiyorum çok sıkıcı hal alıyor. İstanbulda çözecek birini denk getirmem lazım bursada ürünü satan servisede gittim ama sonuç başarısız.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2678 : Mayıs 30, 2015, 23:36:06 »
Mehmet bey kusura bakmayın.Arada yorum yapıyoruz da yanlisimiz  olursa kusura bakmayan.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2679 : Mayıs 31, 2015, 18:59:57 »
Rica ederim Tuncay Bey , aksine memnun oluyorum. Bilgi paylaştıkça değer kazanır. Selamlar,saygılar...

Mehmet bey kusura bakmayın.Arada yorum yapıyoruz da yanlisimiz  olursa kusura bakmayan.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ