Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692753 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2620 : Nisan 20, 2015, 10:38:08 »
Erdem Bey Merhaba ;
Bu tip sorunlar aracı bilgisayarı bağladığınızda ortaya çıkmaz ki zaten araç sıcakken sorun yok , ustanızın sorunu bulması bu şartlarda zor.
Aracınızdaki sorunun nedeni valflerin soğuk motorda açmaması ile ilgili . Muhtemelen bir kirlilik söz konusu , regılatörün üzerindeki valfi söktürün ve temizletin , sorununuz büyük ihtimal düzelecektir. Selamlar...

Teşekkür ederim.Bende şimdi araştırdım.Bu sistemlerin yıllık bakımları ve filtreleri değişmesi gerekiyormuş sanırım.Ben hiç değiştirmemiştim ve bakımda yaptırmadım.En kısa zamanda götürcem.Çok sağolun :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2620 : Nisan 20, 2015, 10:38:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2621 : Nisan 20, 2015, 10:42:53 »
Ahmet Bey bir önceki sayfada sorunuza cevap verdim .

merhaba , benim şöyle bir sorum olacaktı, lpg enjektörlerinin açıklamalarında enjektörler için 3 ohm, 2.8 ohm, 2 ohm yada 1.9 ohm ve enjektör aralığı 1-3,5 mm yada 1-2.8 mm  şeklinde ibareler yazıyor, prins te bu değer nedir, ne anlama gelir, değer yuksek mi düşük mü daha iyidir, ne yararı vardır, bu değerlerin en iyisi olduğunda yakıta bi katkısı yada daha uzun yol yapmamıza bi hayrı varmıdır  ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2622 : Nisan 21, 2015, 16:49:25 »

Mehmet bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, benim gibi lpg den çok anlamayanlar için bulunmaz nimet gibisiniz  :D , şimdi yazdıklarınızdan anladığım şu, enjektörün ohm değeri ne kadar düşükse iyi ve enjektör aralığı da ne kadar kısa ise oda iyi, doğru mu anladım, buradaki ohm tepki süresini gösteriyor sanırım ve 2. maddeyi anlatıyor yanlış anladıysam düzeltin lütfen, bununla birlikte kafama takılan bir soru daha var

o soruda şu, şimdi her lpg üreticisinin kendine has kodlama ile ecu su var ve işi bu yapıyor, lpg enjektörleri de bildiğimiz dizel araç enjektörü gibi bi görev üstleniyor, o halde örnek veriyorum aracında Atiker marka lpg sistemi olan birisi, enjektörünü beğenmeyip gidip daha iyi değerlerde Landirenzo, brc yada ne bilim Prins  enjektör taktığında sorunsuz çalışır mı ?

birde cevap yazmamışsınız, bu mevcut lpg değerlerini iyilaştirdiğimizde mesela 3 ohm ve 1-3,5 mm değer yerine , 1.9 ohm ve 1-2,8mm enjektör aralığına sahip enjektör kullanılsa, aynı araçta ilk enjektör ve sonraki enjektörler arasında yakıt farkı oluşur mu ? yani eskiden 9 yakıyosa yenisinde 8 lt yakar mı ?

mesela bu özelliklere sahip bir enjektör aracımıza uygunsa nasıldır ?

- 1.2 Bar Basınçta Maksimum Debi 115 Nl/Dk.
- Nozul seçeneği Maksimum 2,8 mm
- Direnç 1,9 ohm
- Açma Süresi; 1,9 ms
- Kapama Süresi; 1,2 ms
- Maksimum Akım; 4
- Maksimum Akım Tutma; 2
- Çalışma Basıncı; 0,2 Bar / 4,2 Bar
- Maksimum Çalışma Basıncı 4,5 Bar
- Çalışma Sıcaklık Aralığı -20 / +120
- Voltaj Çalışma Aralığı 6 / 18
- Garanti 100.000 km
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2623 : Nisan 21, 2015, 18:17:21 »
Uzun iletilere alıntı yapmadan cevap yazarsak, anlaşılabilirlik ve yer tasarrufu açısından daha iyi olur arkadaşlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2624 : Nisan 21, 2015, 18:54:12 »
Merhaba ;

Malesef biraz yanlış anlamışsınız :) Bir enjektörü kaliteli yapan kesinlikle hızı , ses, , fiyatı değildir , enjektörü kaliteli yapan yukarıda yazılı özellikleri bünyesinde bulundurmasıdır. Hızlı enjektör kesinlikle iyi enjektör demek değildir öyle olsaydı örneğin Waltek enjektörün 1 ohm luk olanı dünyanın en iyi enjektörü olurdu.

*Markaların uyumlu enjektörleri ecülerinin yazılımlarında belirtilmiştir , ecü ile uyumlu ise farklı marka enjektör takılabilir. Uyumlu enjektör değişimi sonrası aracın yakıt ve performansında farklılık olabilir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2625 : Nisan 25, 2015, 00:10:34 »
Öncelikle merhaba 0 avensis aldım 1.6 valvematic önümüzdeki hafta gelicek tüp taktırmayı düşünüyorum ama sizce 1-)ne zaman taktırmalıyım? bide 2-)brc ile prins arasında kaldım fiyat önemli değil asla prinsmi brc mi taktırayım takacakk usta prins kendini aşmış daha iyi ama brcde kötü değil dedi sizce hangisi ?Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2626 : Nisan 25, 2015, 09:03:15 »
ben de bir konuda takıldım kaldım. yıllık 10000km civarı yol yapıyorum belki de bulmaz bile 10000i. ev iş arası yokuşlu ve dur kalklı sıkıntılı 5km'lik bir yol. lpg taktırmak  benim için gerekli mi değil mi kararsızım. araba tam ısınana kadar yolun yarısına gelmiş oluyorum. lpg benim için kayda değer bir tasarruf sağlar mı? eğer gerçekten bu şartlarda %30-35 civarı kar sağlayacaksa taktıracağım ama bu kadar tasarruf edemeyeceksem arabama kıymak istemiyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var. taktır derseniz ayar otogaz evime yakın bir yerde gidip brc taktırırım.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2627 : Nisan 25, 2015, 09:56:25 »
Dizellerin tasarrufunu yakalamak hoşunuza gidicektir,Ben de aracımı severim onun için PRİNS TAKTIRDIM 2800 e..Önceki aracıma Brc takılmıştı o da iyiydi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2628 : Nisan 25, 2015, 10:48:09 »
Merhaba Kerem Bey ;

İki üründen hangisini tercih ederseniz edin kaliteli bir ürün tercih etmiş olacaksınız. Bu iki ürün kullandıkları enjektör tipi ile piyasadaki tüm ürünlerden ayrılır , sektörün en tepesine yerleşir.
BRC gerek pistonlu enjektörleri , gerek ürün kalitesi gerek araca özel tesisatları gerek yaygın servis ağı gerekse satış sonrası hizmetleri ile sektörde lider konumdadır.
Prinsin fiyatının yüksek olması ürün kalitesinin daha iyi olmasından ziyade prinsin üretici firma olmaması , ürünleri tedarikçi firmalardan temin etmesi  ve de satış adetlerinin düşük olması ile açıklanabilir. BRC gerek dünyada gerekse Türkiye'de satış lideridir, tüm parçaları kendi bünyesinde ürettiği için üretim maliyeti çok daha düşüktür.
Bulunduğunuz ilde işçiliği düzgün olan firma hangisi ise o servise BRC ya da prins taktırın sorun yaşamayacaksınız. Selamlar...

ben de bir konuda takıldım kaldım. yıllık 10000km civarı yol yapıyorum belki de bulmaz bile 10000i. ev iş arası yokuşlu ve dur kalklı sıkıntılı 5km'lik bir yol. lpg taktırmak  benim için gerekli mi değil mi kararsızım. araba tam ısınana kadar yolun yarısına gelmiş oluyorum. lpg benim için kayda değer bir tasarruf sağlar mı? eğer gerçekten bu şartlarda %30-35 civarı kar sağlayacaksa taktıracağım ama bu kadar tasarruf edemeyeceksem arabama kıymak istemiyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var. taktır derseniz ayar otogaz evime yakın bir yerde gidip brc taktırırım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2629 : Nisan 25, 2015, 10:54:19 »
Dizellerin tasarrufunu yakalamak hoşunuza gidicektir,Ben de aracımı severim onun için PRİNS TAKTIRDIM 2800 e..Önceki aracıma Brc takılmıştı o da iyiydi. :)
biraz pahalı geldi fiyat bana 1.6 valvetic motora silverline takılıyomuş prinsde onun fiyatıdada 2000-2200 arası bişey diye öğrendim siz neden o kadar verdiniz acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2630 : Nisan 25, 2015, 11:03:13 »
Merhaba Kerem Bey ;

İki üründen hangisini tercih ederseniz edin kaliteli bir ürün tercih etmiş olacaksınız. Bu iki ürün kullandıkları enjektör tipi ile piyasadaki tüm ürünlerden ayrılır , sektörün en tepesine yerleşir.
BRC gerek pistonlu enjektörleri , gerek ürün kalitesi gerek araca özel tesisatları gerek yaygın servis ağı gerekse satış sonrası hizmetleri ile sektörde lider konumdadır.
Prinsin fiyatının yüksek olması ürün kalitesinin daha iyi olmasından ziyade prinsin üretici firma olmaması , ürünleri tedarikçi firmalardan temin etmesi  ve de satış adetlerinin düşük olması ile açıklanabilir. BRC gerek dünyada gerekse Türkiye'de satış lideridir, tüm parçaları kendi bünyesinde ürettiği için üretim maliyeti çok daha düşüktür.
Bulunduğunuz ilde işçiliği düzgün olan firma hangisi ise o servise BRC ya da prins taktırın sorun yaşamayacaksınız. Selamlar...
cevap için teşekkür ederim. peki anlatmış olduğum kullanım ve yol koşullarımda bana kayda değer bir tasarruf sağlar mı? kısa mesafeli yani 5kmlik bir yol gidip geliyorum her sabah ve akşam. motor ısınayım diyene kadar zaten yolun yarısı bitmiş oluyor. taktırmama değer mi sizce?
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2631 : Nisan 25, 2015, 11:22:15 »
Aracı bütün yıl sadece 5 km'lik yolda kullanıyorsanız size lpg sistem değil toplu taşıma aracı tavsiye edeceğim :)
Yılda 10.000 km yol yapan herkese lpg sistemi tavisye ederim.Selamlar...

cevap için teşekkür ederim. peki anlatmış olduğum kullanım ve yol koşullarımda bana kayda değer bir tasarruf sağlar mı? kısa mesafeli yani 5kmlik bir yol gidip geliyorum her sabah ve akşam. motor ısınayım diyene kadar zaten yolun yarısı bitmiş oluyor. taktırmama değer mi sizce?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2015, 11:24:30
Prins'in iki farklı modeli var;
Prins VSI2 Khein enjektör kullanır ve benim tavsiyem de budur . Bunun dışında Prins'in bir de ucuz modeli vardır o da silverline. Bu kit khein kullanmaz , prins enjektör kullanır bunun fiyatı 2.000 TL  - 2.200 TL arasındadır , lütfen VSI2 diye bu ürünü tercih etmeyin.

biraz pahalı geldi fiyat bana 1.6 valvetic motora silverline takılıyomuş prinsde onun fiyatıdada 2000-2200 arası bişey diye öğrendim siz neden o kadar verdiniz acaba ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2632 : Nisan 25, 2015, 11:28:12 »
1.6 valvetic 132 hp motora Prins VSI2 Khein enjektör mü kullanılmalı yani bayi bana silverline demişti yani VSI2 dahamı iyi olur gereksizmi olur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2633 : Nisan 25, 2015, 12:45:11 »
Prins silverline 2200 tl idi ben Prins VSI2 Khein enjektör taktırdım beygir gücü farkından dolayı aslında oda olurdu ama ben daha iysini istedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2634 : Nisan 25, 2015, 13:18:40 »
Aracın beygir gücü değiştikçe enjektör markası değişmez sadece aynı enjektörün o aracın HP'sine uygun olanı takılır.
Örneğin 70 HP araca mavi enjektör takılırken 110 HP araca turuncu enjektör takılır ama enjektör aynı markadır. Yüksek HP'li araçta enjektörü değiştiren marka mevcut enjektörüne güvenmiyor demektir.
Örneğin BRC'de 1.33 Toyota'ya mavi enjektör , 1.6 valvematik'e turuncu enjektör takılır ama enjektör yine BRC markalıdır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2635 : Nisan 25, 2015, 14:24:29 »
Mehmet bey şuanda BRC fiyatı nekadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2636 : Nisan 25, 2015, 17:58:47 »
Merhaba Mustafa Bey ;

BRC MY11 tavsiye edilen montaj fiyatı 650 Euro'dur . Özellikle döviz kuru ile fiyat veriyorum çünkü merkez Bankası günlük Euro kuruna göre fiyat belirleniyor

Mehmet bey şuanda BRC fiyatı nekadar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2637 : Nisan 25, 2015, 23:24:29 »
Mehmet bey merhaba  2015 avensis 1.6 e.extra aldim. Servis 3000 tlye bbrc my11 takti. Disarda 1750+330+80=2160 tlye muayene sigorta(7500tlye kadar motor arizasi) takiyorlarmis. Disardan ne farkiniz var dedigimde servis garantisi var dediler. Dogru bir kararmi verdim bilmiyorum. 2. Husus ise araci acana kadar benzinlemi kullansam. Yoksa lpgye baslasam bir sikinti olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2638 : Nisan 26, 2015, 19:26:29 »
Mehmet bey özelden bi sorum vardi , buradan mi yazmam gerekiyor konuya cevap veriyorsunuz yada telden mi arayayim bilemedim, donus yaparsan sevinirim Teşekkürler
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2639 : Nisan 27, 2015, 08:57:01 »
Merhaba İlker Bey ;

Montaj fiyatı biraz pahalı olmuş. BRC'nin zaten 3. şahıs mali mesuliyet sigortası mevcut. LPG kaynaklı motor arızalarını 25.000 TL2ye kadar karşılıyor.
Aracı aldığınızda doğrudan lpg ile kullanabilirsiniz. Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Mehmet bey merhaba  2015 avensis 1.6 e.extra aldim. Servis 3000 tlye bbrc my11 takti. Disarda 1750+330+80=2160 tlye muayene sigorta(7500tlye kadar motor arizasi) takiyorlarmis. Disardan ne farkiniz var dedigimde servis garantisi var dediler. Dogru bir kararmi verdim bilmiyorum. 2. Husus ise araci acana kadar benzinlemi kullansam. Yoksa lpgye baslasam bir sikinti olurmu

Mesaj Birleştirildi: Nisan 27, 2015, 09:04:04
Ahmet Bey;

Özel mesajlara bakmadığım için cevap veremedim hemen bakıp cevap yazıyorum.

Mehmet bey özelden bi sorum vardi , buradan mi yazmam gerekiyor konuya cevap veriyorsunuz yada telden mi arayayim bilemedim, donus yaparsan sevinirim Teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ