0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba ;Fotograflara baktığımızda sadece gaz valfinin fişleri takılı değil bunun dışında sorun oluşturabilecek bir şey gözükmüyor , bir de sanırım alt tarafta bir soket daha var , ısı sensörünün soketiyse onu kontrol etmekte fayda var. Buralarda bir sorun yoksa regulatör toplanırken bir hata yapılmış olunabilir. Profesyonel bir destek almakta fayda var , en net çözüm için sistemin pc ye bağlanması gerek. Selamlar...Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 13:47:29Rica ederim sayın hocam Sizin de bahsettiğiniz gibi bazen hata kodlarını lpg ecüleri kayıt ediyor. Örneğin atikerde elektirik bağlantısı söküldüğünde sistem hata kaydedip LPG'ye geçiş yapmıyor . Bu hata kodu program ile silindiğinde sistem tekrardan çalışmaya başlıyor. Sizin aracınızda da bu sorun olabilir. KOlay gelsin . Selamlar, saygılar...
Mehmet bey selamlar,Yeni Corolla (2013-2015) 1.6 multidrive için BRC MY11 mi tavsiye edersiniz? Kocaeli ve/veya Ankara da montaj için hangi firmaları tavsiye edersiniz ? Ayrıca istepne boşluğuna tüp düşünüyorum 200/40 mı 180/44 mü doğru seçim olur? değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
@MEHMET ÖZENÇ (12871) Mehmet Bey soruma cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Mehmet bey,1.6 enjoy twinport 2004 model Z16XEP motor kodlu Astra H aracımıza LPG montajına karar verdik.Aracımız şuanda 29.000km'de.Konya'da önerebileciğiniz BRC bayisi varmıdır.Aracın LPG uyumu nasıldır ?
Merhaba Mehmet Bey,Yeni corolla 1.6 advance manuel aracım var. 3-4 bin km bindikten sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. Aracım için hangi kit uygundur? Pipolu sistem diye isimlendirilen sistem sanırım bizim motorlar için uygun değilmiş. Emme manifoltuna takılan gaz nipellerinin yeri bu araçlarda da önemlimidir? Lpg tankını güvenlik ve kullanım açısından nereye konulmasını önerirsiniz? Son olarak Ankarada önerebileceğiniz yer varmıdır?Teşekkürler..
Mehmet Bey , Ekstra olarak kullanılacak Toyota tesisat demişsiniz. Ben montaj için Ankara'da gideceğim bayide bu ekstra tesisat kullanılacak mı? Yada benim montajdan önce konuşup bu tesisatı kullanmalarınımı söylemem gerekiyor? MY11'in Toyota da kullanılması durumunda bu tesisat standart olarak tüm bayilerde kullanılıyor mu?Teşekküer ederim..
Mehmet hocam merhabalar,Sizinde dediğiniz gibi Lpg ecu sunu bilgisayar bağlantısı yaparak sorunumu çözdüm. Regülatör basıncını 1 e ayarladım. Fakat dikkatimi çeken bir durum var. Benzin ms leri ile Lpg ms leri aynı fakat benzin ms leri kendi arasında eşit değil bunun nedeni nedir?Saygılarımla.[attach=1]
Bizde Mehmet Bey sayesinde BRC lendik. Samsundan soğuk havada sabah başlayan yolculuğumuz Mehmet Beylerin sıcak karşılaması ile son buldu ve aurisimizi teslim ettik Ustalara. Yaklaşık 6 saat süren montaj sırasında şehri gezdik. Tekrar Samsuna döndük. Ilk izlenimime göre hiçbir sorun yok. Kuklandikca daha da memnun kalacağımı düşünüyorum şimdilik. Mehmet Bey tekrar tesekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
Arkadaşlar LPG'den dolayı muzdaribim. Aracım 2009 model 1.6 manuel corolla.Aracımın üzerinde Lavato marka sıralı sistem LPG var.Araç özellikle sabahları yani motor soğukken benzinden lpg'ye geçtikten sonra sanki gaz bitmiş gibi uyarı veriyor ve tekrar benzine geçiyor.Sabahları bu sıkıntı en az 20 dk.sürüyor.Motor tam anlamıyla ısındığında bu sorunu vermiyor.Ustaya götürdüm bilgisayara bağladı herhangi bişi yok dedi bir de üstüne 10 lira aldı Ne yapacam bilemiyorum.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Haa unutmadan birde aracımla seyir halinde giderken frene bastığımda çok hafif ama ben müzik falan olmayınca duyabiliyorum frene bastığım sürece bir dıııt sesi geliyor.Frenden çekince ayağımı gidiyor.Anlamadım gitti