0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@MEHMET ÖZENÇ (12871) bey geçmiş olsun benim bir sıkıntım var 2006 avensis 1.6 aracım var araç benzinden tüpe geçerken birden hopluyor sebebi ne olabilir? Birde araç soğukken ilk marşda hiç almıyor hep iki üç marşta alıyor acaba sorun nedir?
Mehmet bey merhaba. Tavsiyeniz uzerine brc Taktirdik. Ancak usta kalibrasYonu yolda yapmadi. Defalarca soylememe ragmen. 1000 km dolunca gel yapalim dedi. Acaba usta nin hareketi mantikli mi ve ben son 100 kmde benzin falan kullanayim mi LFT degerleri icin...Tesekkur ediyorum. Gecmis olsun bu arada...
Merhaba Mehmet bey ; Geçmiş olsun . Benim simit tankla acayip sıkıntım var. Birde takıntı yaptı ki hiç sorma , takılalı beş ,altı ay oldu. Alçak simit takılmadığı için üstün deki , stepne kapağı vuruyor. Depo 40 lt bunun 1cm 2cm daha alçağı yokmu, varsa garantiden değişim sağlanırmı ? Bu hatalı montaj sayılırmı ? Değişim sonrası herhangi bir tadilat gereklimi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Teşekkürler Mehmet Bey.bu gün sabah itibariyle Samsundan 170 km yoldan sonra Çorum Özençler oto gaza gittim. Gittiğimde Mehmet bey yoktu ayağı alçıdaymış biraz geç gelecek dediler ancak . Sağ olsunlar oradaki Burhan bey, Abdullah bey kusura bakmasınlar adlarını hatırlayamadığım diğer arkadaşların misafirperverliği ve iş hakimiyetlerini görünce doğru yere geldiğimi anladım ve aracı gözümüz arkada kalmadan bırakarak arkadaşımla beraber Çorum gezimizi gerçekleştirdik. denilen saate döndüğümüzde tam dedikleri gibi montaj bitmek üzereydi. ve Mehmet beyle de görüşme imkanımız oldu . gerçekten bilgisi ve mütevaziliği ile hem tam bir usta, hem tam bir esnaf olduğunu daha ilk konuşmalardan anlıyorsunuz ( bu arada Mehmet bey diye diye gittik bir baktık genç ve dinamik bilgi küpü bir arkadaş haberiniz olsun ) neyse çok uzatmayayım sağolsun kendisi alçılı ayağı ile aracımın kalibrasyonunu bizzat yaptı. gerçi öyle bir ekip var ki darılmasın Mehmet beyin Yokluğunu hissettirmiyorlar. Yapılan montaj, işçilik ,ustalık, misafirperverlik, ve en önem verdiğim insan ilişkileri dört dörtlük bir firmaya işinizi yaptırmanın güvencesi ile yol aldığım her kmye değdi doğrusu. Tekrar teşekkürler Özençler Otogaz ve geçmiş olsun Mehmet Bey bakımda görüşmek üzere. iyi çalışmalar.Düzeltme; Kanuni hız sınırlarına uyalım.Not; Samsuna gelirken kanuni hız sınırları olan bölünmüş yollarda 110 km geçilmemiştir. Trafiğe kapalı alanda yapılan çekiş ve gaz yeme denemesinde de şöyle bir 170 km görülüp ayak gazdan çekilmiştir
Gecmis olsun Mehmet Bey. Yeni Corolla 1.33 life model araca hangi lpg modelini takiyorsunuz. Lpg nin montaj fiyatı nedir. Montaji ne kadar sürede yapıyorsunuz. 1.33 ufak motor olmasindan dolayi lpg takilmasini tavsiye edermisiniz? Teşekkürler
Lpg regulatörü[attach=1]
Fırat Bey merhaba ;Regulatörün resimdeki gibi olduğunu biliyorum ben aracınızın üzerindeki bağlantıları görebilmek için fotoğraf istemiştim. Kontrol edilmesi gereken noktalar ; regulatörün üzerindeki ısı sensörü , kablo bağlantısı ve de ayrıca selenoıd valflerin bağlantısıdır. Bu bağlantıları kontrol etmelisiniz aksi halde sisteme PC ile bağlantı yapılıp sorunun neden kaynaklandığının anlaşılması gerekiyor. Kolay gelsin...
Mehmet bey kusura bakmayın ukalalık yapmak değil amacım Benim söktüğüm parçanın orjinal resmini gösterdim size. Şöyle anlatayım söktüğüm kablo veya boruları aynı yerlerine taktım. Aracı çalıştırdım su belli bir sıcaklığa geldiğinde lpg ye geçme sinyalini verdi geçmedi bunu 3 kere yaptı normalde 2. seferde geçiyordu bende yanlış yaptığım birşey mi var diye zorlamamak için stop ettim ve bağlantı noktalarını iyice kontrol ettim. Herşey yerinde doğru eksik yok fazla yok. sonra sorun olmasın diye elektrik bağlantı kablolarını söküp sanayiye gittim orada ki usta bu markaya bakmıyorum dedi gönderdi. eve gelip söktüğüm elektrik kablolarını takıp tekrar denemek istedim bu sefer ise lpg ye geçiş sesi gelmedi ve lpg göstergesinde hem benzin hem lpg seviye ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başladı. Tahminimce lpg elektronik beyin kendini korumaya mı aldı? Sanırım bunun için pc ye bağlanıp çözülmesi gerekecek.Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:37:16ben yinede sanayiye gitmeden önce size aracımdaki resimleri çekip burada yayınlayacağım.Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:47:01Mehmet bey bir sorum daha olacak. Ben lpg pc bağlantı kablo ve programını kullanarak kendim sorunu çözebilirmiyim?