Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692932 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '13
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2580 : Mart 26, 2015, 00:07:50 »
Mehmet bey merhaba. Tavsiyeniz uzerine brc Taktirdik. Ancak usta kalibrasYonu yolda yapmadi. Defalarca soylememe ragmen. 1000 km dolunca gel yapalim dedi. Acaba usta nin hareketi mantikli mi ve ben son 100 kmde benzin falan kullanayim mi LFT degerleri icin...Tesekkur ediyorum. Gecmis olsun bu arada...
Herkes kendi geleceğinin mimarıdır!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2580 : Mart 26, 2015, 00:07:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2581 : Mart 26, 2015, 00:31:37 »
Merhaba Mehmet bey ;  Geçmiş olsun . Benim simit tankla acayip sıkıntım var. Birde takıntı yaptı ki hiç sorma , takılalı  beş ,altı ay oldu. Alçak simit takılmadığı için üstün deki , stepne kapağı  vuruyor. Depo 40 lt bunun  1cm 2cm daha alçağı yokmu, varsa garantiden değişim sağlanırmı ?  Bu hatalı montaj sayılırmı ? Değişim sonrası herhangi bir tadilat  gereklimi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2582 : Mart 26, 2015, 09:21:17 »
@MEHMET ÖZENÇ (12871)  bey geçmiş olsun benim bir sıkıntım var 2006 avensis 1.6 aracım var araç benzinden tüpe geçerken birden hopluyor sebebi ne olabilir? Birde araç soğukken ilk marşda hiç almıyor hep iki üç marşta alıyor acaba sorun nedir?
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2583 : Mart 26, 2015, 21:47:04 »
İyi günler kolay gelsin. Bende 2011 model toyota corolla 1.6 comfort extra var. Lpg taktırmak istiyorum hangi marka taktırmalıyım.Brc düşünüyorum... Yağlı denilen sistemler ne işe yarıyor faydası nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '14
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2584 : Mart 26, 2015, 22:25:51 »
@MEHMET ÖZENÇ (12871)  bey geçmiş olsun benim bir sıkıntım var 2006 avensis 1.6 aracım var araç benzinden tüpe geçerken birden hopluyor sebebi ne olabilir? Birde araç soğukken ilk marşda hiç almıyor hep iki üç marşta alıyor acaba sorun nedir?

Aynı problem bendede var çözülemedi hala çok sıkıyor canımı bu durum
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2585 : Mart 27, 2015, 12:27:33 »
Merhaba Ahmet Bey

Öncelikle BRC'niz hayırlı olsun.
Aracınızı benzin ile kullanmanıza gerek yok şayet LFT bozulduysa usta obd ile % olarak hatayı görüp ona göre düzeltme yapacaktır. Örneğin araç zenginde kaldı ve  hareket halinde LFT -10 oldu bu durumda bu Değeri görüp düzeltme yapacaktır. Selamlar...

Mehmet bey merhaba. Tavsiyeniz uzerine brc Taktirdik. Ancak usta kalibrasYonu yolda yapmadi. Defalarca soylememe ragmen. 1000 km dolunca gel yapalim dedi. Acaba usta nin hareketi mantikli mi ve ben son 100 kmde benzin falan kullanayim mi LFT degerleri icin...Tesekkur ediyorum. Gecmis olsun bu arada...

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2015, 12:31:05
Merhaba Güven Bey

Eğer aracınızdaki lpg Tankı 200/40 LT ise bunun 2 cm daha yüksekliği az olan 180/44 LT Depo kullanılırsa sorununuz düzelecek gibi. Aracınızdaki sistemi ruhsata tescil ettirdiyseniz değişim biraz problemli olabilir.

Merhaba Mehmet bey ;  Geçmiş olsun . Benim simit tankla acayip sıkıntım var. Birde takıntı yaptı ki hiç sorma , takılalı  beş ,altı ay oldu. Alçak simit takılmadığı için üstün deki , stepne kapağı  vuruyor. Depo 40 lt bunun  1cm 2cm daha alçağı yokmu, varsa garantiden değişim sağlanırmı ?  Bu hatalı montaj sayılırmı ? Değişim sonrası herhangi bir tadilat  gereklimi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2015, 12:36:19
Merhaba Mustafa Bey

Aracı lpg'de stop ettiğinizde geç çalışma olduğundan dolayı GAZ SIZINTISI olduğu kesin . Gaz sızıntısı emme manifoltunuza gazın birikmesine ve start alırken benzin ile karıştığında aracın boğulmasına ve de geç çalışmasına neden olur. Soğuk motorda geçişte sarsıntının nedeni de yine enjektörün açık kalması ile açıklanabilir.
Özetle sorununuz bir ya da bir kaç gaz enjektörünün açık kalıp sızıntı yapması ile ilgili. Servis açık kalan enjektörü/leri bulup değiştirdiğinde sorununuz düzelecektir. Ayrıca regulatörün de kontrol edilmesi gerekiyor , vakum yoluyla o da gaz sızdırabilir. Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2586 : Mart 31, 2015, 14:58:06 »
Cihan Hocam Merhaba ;

Şehir dışından gelip bizi tercih ettiğiniz için biz teşekkür ederiz. Umarım aracınızı güzel günlerde kullanır bizi hep hatırlarsınız.
Bu arada ayağım alçıdan çıktı fakat artık iş yerine gidemiyorum , 10 gün daha sürekli yatmam gerekiyor. Sizin ve tüm forum üyelerinin geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla...

Teşekkürler Mehmet Bey.
bu  gün sabah itibariyle Samsundan 170 km yoldan sonra Çorum Özençler oto gaza gittim. Gittiğimde Mehmet bey yoktu ayağı alçıdaymış biraz geç gelecek dediler ancak . Sağ olsunlar oradaki  Burhan bey, Abdullah bey  kusura bakmasınlar adlarını hatırlayamadığım diğer arkadaşların misafirperverliği  ve iş hakimiyetlerini görünce doğru yere geldiğimi anladım ve aracı gözümüz arkada kalmadan  bırakarak arkadaşımla beraber Çorum gezimizi gerçekleştirdik. denilen saate döndüğümüzde tam dedikleri gibi montaj bitmek üzereydi. ve Mehmet beyle de  görüşme imkanımız oldu . gerçekten bilgisi ve mütevaziliği ile hem tam bir usta, hem tam bir esnaf olduğunu daha ilk konuşmalardan anlıyorsunuz ( bu arada Mehmet bey diye diye gittik bir baktık genç ve dinamik bilgi küpü bir arkadaş haberiniz olsun ) neyse çok uzatmayayım sağolsun kendisi alçılı ayağı ile aracımın kalibrasyonunu bizzat yaptı. gerçi öyle bir ekip var ki darılmasın Mehmet beyin Yokluğunu hissettirmiyorlar. Yapılan montaj, işçilik ,ustalık, misafirperverlik, ve en önem verdiğim insan  ilişkileri  dört dörtlük bir firmaya işinizi yaptırmanın güvencesi ile yol aldığım her kmye değdi doğrusu. Tekrar teşekkürler Özençler Otogaz ve geçmiş olsun Mehmet Bey bakımda görüşmek üzere. iyi çalışmalar.

Düzeltme; Kanuni hız sınırlarına uyalım.

Not; Samsuna gelirken kanuni hız sınırları olan bölünmüş yollarda 110 km geçilmemiştir. Trafiğe kapalı alanda yapılan çekiş ve gaz yeme denemesinde de  şöyle bir 170 km görülüp ayak gazdan çekilmiştir :)

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2587 : Mart 31, 2015, 15:05:57 »
Geçmiş olsun.. Allah acil şifalar versin Mehmet Abi...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '15
  • 40 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2588 : Nisan 02, 2015, 15:00:31 »
Gecmis olsun Mehmet Bey. Yeni Corolla 1.33 life model araca hangi lpg modelini takiyorsunuz. Lpg nin montaj fiyatı nedir. Montaji ne kadar sürede yapıyorsunuz. 1.33 ufak motor olmasindan dolayi lpg takilmasini tavsiye edermisiniz? Teşekkürler  :)
2015 Corolla 1.33 life brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2589 : Nisan 02, 2015, 16:04:56 »
Gecmis olsun Mehmet Bey. Yeni Corolla 1.33 life model araca hangi lpg modelini takiyorsunuz. Lpg nin montaj fiyatı nedir. Montaji ne kadar sürede yapıyorsunuz. 1.33 ufak motor olmasindan dolayi lpg takilmasini tavsiye edermisiniz? Teşekkürler  :)

Sorunun muhatabı değilim ama 1.33 motor da diğer modellerde olduğu gibi lpg'ye uyumlu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2590 : Nisan 03, 2015, 10:50:28 »
Merhaba ;
Aytaç Bey'in de belirttiği gibi 1.33 Toyotalar da BRC ile tam uyumludur.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '95
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2591 : Nisan 05, 2015, 18:44:42 »
Merhaba Mehmet bey. Bugün aracımın lpg beynini söküp güzelce temizledim. Söktüğüm gibi topladım. Fakat araç lpgye geçmedi. normalde lpgye geçiş sesi geldi iki üç kere geçmedi bende stop ettim. Tekrar bağlantı noktalarını kontrol ettim bir eksiklik göremedim. bağlı olduğu elktrik kablolarını çıkarıp sanayiye gittim açık yer bulmama rağmen nlp sisteme bakamıyormuş bulduğum yer geri geldim tekrar denemek için söktüğüm kabloları yerine takıp lpgye geçirmeyi denedim fakat bu sefer geçiş sesi gelmedi manuel yapmak istedim nafile. Lpg gösterkesindeki benzin ve gaz ışığı beraber yanıp sönüyor. Tahminimce beyin kendini resetlemiş olabilir mi?

araç sıralı sistem.
corolla(ae101) aşktır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2592 : Nisan 06, 2015, 22:12:47 »
Merhaba;
Söktüğünüz parçanın fotoğraflarını ekleyebilir misiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2593 : Nisan 07, 2015, 11:28:09 »
Lpg regulatörü
[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2594 : Nisan 07, 2015, 12:25:31 »
Fırat Bey merhaba ;

Regulatörün resimdeki gibi olduğunu biliyorum :) ben aracınızın üzerindeki bağlantıları görebilmek için fotoğraf istemiştim.
Kontrol edilmesi gereken noktalar ;  regulatörün üzerindeki ısı sensörü , kablo bağlantısı ve de ayrıca selenoıd valflerin bağlantısıdır. Bu bağlantıları kontrol etmelisiniz aksi halde sisteme PC ile bağlantı yapılıp sorunun neden kaynaklandığının anlaşılması gerekiyor. Kolay gelsin...

Lpg regulatörü
[attach=1]
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2595 : Nisan 07, 2015, 18:36:15 »
Fırat Bey merhaba ;

Regulatörün resimdeki gibi olduğunu biliyorum :) ben aracınızın üzerindeki bağlantıları görebilmek için fotoğraf istemiştim.
Kontrol edilmesi gereken noktalar ;  regulatörün üzerindeki ısı sensörü , kablo bağlantısı ve de ayrıca selenoıd valflerin bağlantısıdır. Bu bağlantıları kontrol etmelisiniz aksi halde sisteme PC ile bağlantı yapılıp sorunun neden kaynaklandığının anlaşılması gerekiyor. Kolay gelsin...

Mehmet bey kusura bakmayın ukalalık yapmak değil amacım :)

Benim söktüğüm parçanın orjinal resmini gösterdim size. Şöyle anlatayım söktüğüm kablo veya boruları aynı yerlerine taktım. Aracı çalıştırdım su belli bir sıcaklığa  geldiğinde lpg ye geçme sinyalini verdi geçmedi bunu 3 kere yaptı normalde 2. seferde geçiyordu bende yanlış yaptığım birşey mi var diye zorlamamak için stop ettim ve bağlantı noktalarını iyice kontrol ettim. Herşey yerinde doğru eksik yok fazla yok. sonra sorun olmasın diye elektrik bağlantı kablolarını söküp sanayiye gittim orada ki usta bu markaya bakmıyorum dedi gönderdi. eve gelip söktüğüm elektrik kablolarını takıp tekrar denemek istedim bu sefer ise lpg ye geçiş sesi gelmedi ve lpg göstergesinde hem benzin hem lpg seviye ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başladı. Tahminimce lpg elektronik beyin kendini korumaya mı aldı? Sanırım bunun için pc ye bağlanıp çözülmesi gerekecek.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:37:16
ben yinede sanayiye gitmeden önce size aracımdaki resimleri çekip burada yayınlayacağım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:47:01
Mehmet bey bir sorum daha olacak. Ben lpg pc bağlantı kablo ve programını kullanarak kendim sorunu çözebilirmiyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2596 : Nisan 07, 2015, 19:43:37 »
@MEHMET ÖZENÇ (12871) bey aracı kontrol ettirdim regülatorden gaz kaçağı varmış şimdi regülatör alacağım aracımda zavoli marka var?Başka marka alsam olur mu? Ne tavsiye edersiniz? Siz parça satıyor musunuz?
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 900
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2597 : Nisan 07, 2015, 19:58:32 »
Mehmet bey selamlar,
Yeni Corolla (2013-2015) 1.6 multidrive için BRC MY11 mi tavsiye edersiniz? Kocaeli ve/veya Ankara da montaj için hangi firmaları tavsiye edersiniz ? Ayrıca istepne boşluğuna tüp düşünüyorum 200/40 mı 180/44 mü doğru seçim olur? değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2598 : Nisan 07, 2015, 21:35:50 »
Mehmet bey resimleri çektim umarım size fikir konusunda yardımcı olur.

[attach=1]
[attach=2]
[attach=3]
[attach=4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2599 : Nisan 09, 2015, 11:35:04 »
Merhaba ;

Fotograflara baktığımızda sadece gaz valfinin fişleri takılı değil bunun dışında sorun oluşturabilecek bir şey gözükmüyor , bir de sanırım alt tarafta bir soket daha var , ısı sensörünün soketiyse onu kontrol etmekte fayda var. Buralarda bir sorun yoksa regulatör toplanırken bir hata yapılmış olunabilir. Profesyonel bir destek almakta fayda var , en net çözüm için sistemin pc ye bağlanması gerek. Selamlar...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 13:47:29
Rica ederim sayın hocam :)
Sizin de bahsettiğiniz gibi bazen hata kodlarını lpg ecüleri kayıt ediyor. Örneğin atikerde elektirik bağlantısı söküldüğünde sistem hata kaydedip LPG'ye geçiş yapmıyor . Bu hata kodu program ile silindiğinde sistem tekrardan çalışmaya başlıyor. Sizin aracınızda da bu sorun olabilir. KOlay gelsin . Selamlar, saygılar...

Mehmet bey kusura bakmayın ukalalık yapmak değil amacım :)

Benim söktüğüm parçanın orjinal resmini gösterdim size. Şöyle anlatayım söktüğüm kablo veya boruları aynı yerlerine taktım. Aracı çalıştırdım su belli bir sıcaklığa  geldiğinde lpg ye geçme sinyalini verdi geçmedi bunu 3 kere yaptı normalde 2. seferde geçiyordu bende yanlış yaptığım birşey mi var diye zorlamamak için stop ettim ve bağlantı noktalarını iyice kontrol ettim. Herşey yerinde doğru eksik yok fazla yok. sonra sorun olmasın diye elektrik bağlantı kablolarını söküp sanayiye gittim orada ki usta bu markaya bakmıyorum dedi gönderdi. eve gelip söktüğüm elektrik kablolarını takıp tekrar denemek istedim bu sefer ise lpg ye geçiş sesi gelmedi ve lpg göstergesinde hem benzin hem lpg seviye ışıkları aynı anda yanıp sönmeye başladı. Tahminimce lpg elektronik beyin kendini korumaya mı aldı? Sanırım bunun için pc ye bağlanıp çözülmesi gerekecek.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:37:16
ben yinede sanayiye gitmeden önce size aracımdaki resimleri çekip burada yayınlayacağım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:47:01
Mehmet bey bir sorum daha olacak. Ben lpg pc bağlantı kablo ve programını kullanarak kendim sorunu çözebilirmiyim?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ