0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı akşamlar Mehmet bey,bende aracıma (2011 model 1.33 corolla) brc my11 lpg taktırdım.2 sorum var?-takan bayii manifotu delerek taktı.Pipolu olabilirmiydi?-birde rolantide enjektörlerin sesi arabanın içine çok geliyor.Bu sese br çare var mı?cevaplar için teşekkür ederim.
hoş geldiniz mehmet bey.Sizi görmek güzel. Daha önce sormuştum arada kaynamış olabilir tekrar sorayım.Lpg kullananların genel kanısı şudur yüksek devirde kullanmamalısın.Valvematik132bg motoru baz alırsak örneğin 4.000 devir uzun süre -20,30 dk.- çevirmek motora zarar verir mi?Birde dik rampalarda lpg sistemini zorlamamak motoru rahatlatmak için benzine alıyorum yokuş bitince geri gaza alıyorum. Bu gerekli mi ve hareket halinde lpg -benzin geçişi zararlı mıdır?Soru uzun oldu hakkınızı helal edim
arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...aracım 2005 corolla hb terra 1.6. aracımda BRC tüp var... anlamadığım bir şekilde gaza aşırı yüklenmemde benzine geçmesi.. aracı biraz zorladığım zaman hemen tüpten benzine geçiyo.. bu neyden kaynaklanabilir.. çözümü vardmıdır...?Teeşkkürler... Hayırlı Cumalar...
merhaba Mehmet bey; ( araç 1.6 xei ) benimde şöyle bir sıkıntım var. motor tam soğukken benzinden lpg ye geçtikten sonra giderken, gaza yüklendiğimde değil de, ayağımı gazadan çekince, dehşet bir şekilde silkeleme yapıyor. motor iyice ısınınca sorun olmuyor. ikinci sıkıntım simit tankla, simit tank stepne nin yerine konulunca biraz yüksek oldu stepne kapağı tam oturmadı. takır takır ses yapıyor. daha önceki aracım da atikerin 40lık depo taktırmıştım sıkıntı yoktu. araç, aynı araç. brc nin 40lık depo sıkıntı verdi, stepne kapağı oturmuyor. bu simit deponun yine 40lık olupda daha alçağı yokmu. cevabınız için teşekkürler.
Mehmet bey uzun süredir başlığı takip ediyorum bi soruda ben yöneltmek isterim 2011 model avensis aracımız var Prins vs2 LPG li ...buradaki okuduğum yorumlar olsun çevrem olsun genel kanı performansta çok fark etmiyor diyolar ama ben benzinle LPG arası farkı oldukça hissediyorum Ankara'da gitmedik usta kalmadı ayar için hepsi rölentide 1-2 değer değiştirip gönderiyor sizin önerebileceğiniz bi uygulama var mı ?
Rölantide Lpg ayarı yapmak , kahve falına bakmaya benzer. Kısaca hiç bir şey ifade etmez. Bir Aracın Yakıt haritasını görüp ayarlayabilmeniz için muhakkak yol ayarı yapılması gerek aksi halde yapılan ayar hiç bir şey ifade etmez.
Kadir Bey Merhaba ;1. Toyota Corolla 1.33 araçlara gaz piposu takılmaz , gaz nipeli uygulaması yapılır.2. Muhtemelen enjektör railinin , bağlantı ayağının ya da yakıt hattının motor bloğuna temas etmesinden dolayı içeriye titreşim alıyor. Siz araçta otorurken ustanız bağlantı noktalarına müdehale ederek sesin kaynağı bulunup düzeltilebilir. Selamlar... cevabınız için çok teşekkür ederim.
Mehmet bey merhaba 2012 avensise brc my 11 taktırdım 4500 km yaptım şu an için problemim yok.yazınızda belirttiğiniz gibi lpg ilk takıldığında başlarında durdum ya çok tecrübeliler yada çok iyi ustalar ki yol testi ile ayar yapmadilar.Lpg ayarı yapılırken yol testi mutlaka yapılmalımi yoksa ustanın tecrübesi yeterli olacakmı dır. Teşekkür ederim.
Cavit abi yol testinde aracın benzin ecu'sundaki yazılımı LPG ecu'suna kopyalıyorlar bildiğim kadarı ile.Bence yol testi güç kaybı yaşanmaması adına gerekli.Bir soruda benden gelsin.Aracımda Teleflex GFİ marka sistem var.Şuanda takılalı 7.000 km oldu.LPG seviyem az iken tam gaz yaptığımda araç benzine geçmekte fakat tank dolu iken böyle bir problem olmamakta.Bunun sebebi ne olabilir normalmidir.Aynı olay iki aracımdada mevcut , ikisindede aynı marka sistem var.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba Süleyman Bey ;Öncelikle hangi silindirin tekleme arızası verdiğini öğrenin. Örneğin p0401 ; 1. silindir yanma bozukluğu arızasının kodudur. Örneğin 1. silindirde tekleme tesbit edilsin bu durumda o silindire giden lpg enjektörünün testini yaptırın.Muhtemelen açık kalıyor yada düzensiz yakıt gönderiyor. Sorun büyük ihtimal ile lpg sistemi ile alakalı , araca kabahat bulup masraf yaptırmayın. Selamlar...Alıntı yapılan: SÜLEYMAN GÜLER (13748) - Eylül 03, 2014, 09:19:48Mehmet ustam kolay gelsin.1 yıl önce 2011 auris 1.6 132hp brc my11 taktırdım. 1yıl yaklaşık 7bin km hiç sorun yaşamadım.Fakat 1 hafta önce arıza lambası yandı.toyota srv.bilgisayara bağladı ve ateşleme hatası olduğunu söyledi.bandırmada lpg yi taktırdığım özbora lpg srv.bujileri yine orj.bujileriyle değiştirdi ki arabam 45 binde bujilerin ömrü 100bin olduğu söylendi.Arıza lambası söndü.Fakat 3 gün önce yine yandı.ve araba rolantide zaman zaman hafif sarsıntilı çalısıyor.Sizce arızayı sebebi nedir ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim.mehmet bey lpg enjektörünün testi yapıldı ve hatalı öldüğü için sıfır enjektörle değiştirildi. Fakat bir sonra tekrar arıza lambası yandı ve yine 1 silindir yanma hatası verdi lpg ustası siboblarda sorun var dedi yani lpg taktiralı 10000 km oldu 4 buji değişti 1 lpg enjektörü değişti şimdide siboblarda değişecekmiş lpg ustasına göre. Kafayı yemek üzereyim. HELP!!!Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 14:07:11mehmet bey lpg enjektörünün testi yapıldı ve hatalı öldüğü için sıfır enjektörle değiştirildi. Fakat bir sonra tekrar arıza lambası yandı ve yine 1 silindir yanma hatası verdi lpg ustası siboblarda sorun var dedi yani lpg taktiralı 10000 km oldu 4 buji değişti 1 lpg enjektörü değişti şimdide siboblarda değişecekmiş lpg ustasına göre. Kafayı yemek üzereyim. Bu arada araba 50000km de.HELP!!!Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2015, 22:13:49Enson böyle bir ekranla karşılaştık mehmet bey lütfen yardım toyota srv ile BRC srv arasında helak oldum.