Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 693275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2520 : Şubat 06, 2015, 09:10:14 »
Kadir Bey Merhaba ;

1. Toyota Corolla 1.33 araçlara gaz piposu takılmaz , gaz nipeli uygulaması yapılır.
2. Muhtemelen enjektör railinin , bağlantı ayağının  ya da yakıt hattının motor bloğuna temas etmesinden dolayı içeriye titreşim alıyor. Siz araçta otorurken ustanız bağlantı noktalarına müdehale ederek sesin kaynağı bulunup düzeltilebilir. Selamlar...

hayırlı akşamlar Mehmet bey,
bende aracıma (2011 model 1.33 corolla) brc my11 lpg taktırdım.2 sorum var?
-takan bayii manifotu delerek taktı.Pipolu olabilirmiydi?
-birde rolantide enjektörlerin sesi arabanın içine çok geliyor.Bu sese br çare var mı?
cevaplar için teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 09:21:53
Merhaba Talat Bey , sizi de görmek güzel :)

Valvematik Toyota'nın bugüne kadar ki en sağlam motoru , subab yapısı önceki Toyotalara nazaran daha kuvvetli. 400.000 km LPG ile kullanılan valvematik Toyota'nın motorunu incelediğimizde subabplarda her hangi bir aşınma ile karşılaşmadık.
Şimdi yüksek devir konusuna önceki sayfalarda değinmiştim burada da kısaca özetleyeyim. Yüksek devirin en önemli sorunu lpg enjektörlerinin tam yükte ideal gazı dozajlayamaması ile ilgilidir. Bir çok lpg markası selenoid valfli yaylı enjektörler kullanır , bu enjektörler yüksek devirde o hıza yetişemez ve açık kalır , böyle bir durumda silindirlerde yanlış bir yanma meydana gelir. Araç bu tip tam yükte durumlarında open loop (açık döngüdedir) dır , bu döngüde oksijen sensörü devre dışı olduğundan araçta yakıt düzeltmesi yapılamayacağı için motordaki yanlış yanma devam edecek ve araç bunu bir arıza olarak algılayamayacak , bu ise motor ömrünüz açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaracak.
Bu nedenle LPG ile yüksek devirlere çıkacaksanız aracınızdaki lpg sistemi oldukça kaliteli ve lpg yazılımı düzgün olmalıdır , sisteminiz üst sınıf bir ürün ve lpg yazılımınız profesyonel bir şekilde yapıldıysa böyle bir durumda yüksek devirde de lpg ile gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
Hareket halinde geçişlerin her hangi bir zararı yoktur.

hoş geldiniz mehmet bey.
Sizi görmek güzel.
Daha önce sormuştum arada kaynamış olabilir tekrar sorayım.
Lpg kullananların genel kanısı şudur yüksek devirde kullanmamalısın.
Valvematik132bg motoru baz alırsak örneğin 4.000 devir uzun süre -20,30 dk.- çevirmek motora zarar verir mi?
Birde dik rampalarda lpg sistemini zorlamamak motoru rahatlatmak için benzine alıyorum yokuş bitince geri gaza alıyorum. Bu gerekli mi ve hareket halinde lpg -benzin geçişi zararlı mıdır?

Soru uzun oldu hakkınızı helal edim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2520 : Şubat 06, 2015, 09:10:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2521 : Şubat 06, 2015, 10:50:02 »
arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

aracım 2005 corolla hb terra 1.6. aracımda BRC tüp var... anlamadığım bir şekilde gaza aşırı yüklenmemde benzine geçmesi..
aracı biraz zorladığım zaman hemen tüpten benzine geçiyo.. bu neyden kaynaklanabilir.. çözümü vardmıdır...?
Teeşkkürler... Hayırlı Cumalar...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2522 : Şubat 06, 2015, 13:27:04 »
 !!!

merhaba Mehmet bey; ( araç 1.6 xei ) benimde şöyle bir sıkıntım var. motor tam soğukken benzinden lpg ye geçtikten sonra giderken, gaza  yüklendiğimde değil de, ayağımı gazadan çekince, dehşet bir şekilde silkeleme yapıyor. motor iyice ısınınca sorun olmuyor. ikinci sıkıntım simit tankla, simit tank  stepne nin yerine konulunca biraz yüksek oldu stepne kapağı tam oturmadı. takır takır ses yapıyor. daha önceki aracım da  atikerin   40lık depo taktırmıştım sıkıntı yoktu. araç, aynı  araç.  brc nin 40lık  depo sıkıntı verdi, stepne kapağı oturmuyor.  bu simit deponun yine 40lık olupda daha alçağı yokmu. cevabınız için teşekkürler.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2523 : Şubat 06, 2015, 13:37:34 »
Hasan Bey Merhaba ;

Yetkile servisinize gidip deltaP değerinin 1.200 mbar , geçiş ayarları bölümünde minumun deltaP değerinin 500 mbar , bekleme süresinin 1 saniye olduğundan emin olun , farklı değerlerdeyse bu değerler ile düzeltme yaptırın sorununuz düzelecektir.

arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

aracım 2005 corolla hb terra 1.6. aracımda BRC tüp var... anlamadığım bir şekilde gaza aşırı yüklenmemde benzine geçmesi..
aracı biraz zorladığım zaman hemen tüpten benzine geçiyo.. bu neyden kaynaklanabilir.. çözümü vardmıdır...?
Teeşkkürler... Hayırlı Cumalar...

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 13:42:48
Merhaba Güven Mayda ;
Bahsettiğiniz sorun ciddi bir sorun ; aracı görmeden tam olarak yorum yapmak zor. Lpg geçiş ısısının ,Enjektör sıralamasının , enjektörlerin ,regulatörün devir bağlantısının , map değerlerinin vb kontrol edilmesi gerek. Servisinize aracı akşamdan bırakın soğuk motorda kendileri bizzat test etsin.
Simit depoların yüksekliği genelde 20 cm dir fakat BRC'de 44 LT /18 cm lik bir tank daha var .Ölçüleri (çap) uygun olursa bu tankı da tercih edebilirsiniz

!!!

merhaba Mehmet bey; ( araç 1.6 xei ) benimde şöyle bir sıkıntım var. motor tam soğukken benzinden lpg ye geçtikten sonra giderken, gaza  yüklendiğimde değil de, ayağımı gazadan çekince, dehşet bir şekilde silkeleme yapıyor. motor iyice ısınınca sorun olmuyor. ikinci sıkıntım simit tankla, simit tank  stepne nin yerine konulunca biraz yüksek oldu stepne kapağı tam oturmadı. takır takır ses yapıyor. daha önceki aracım da  atikerin   40lık depo taktırmıştım sıkıntı yoktu. araç, aynı  araç.  brc nin 40lık  depo sıkıntı verdi, stepne kapağı oturmuyor.  bu simit deponun yine 40lık olupda daha alçağı yokmu. cevabınız için teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2524 : Şubat 06, 2015, 13:55:28 »
teşekkürler mehmet bey..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2525 : Şubat 06, 2015, 20:29:01 »
Mehmet bey uzun süredir başlığı takip ediyorum bi soruda ben yöneltmek isterim :)

2011 model avensis aracımız var Prins vs2 LPG li ...buradaki okuduğum yorumlar olsun çevrem olsun genel kanı performansta çok fark etmiyor diyolar ama ben benzinle LPG arası farkı oldukça hissediyorum Ankara'da gitmedik usta kalmadı ayar için hepsi rölentide 1-2 değer değiştirip gönderiyor sizin önerebileceğiniz bi uygulama var mı ?
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2526 : Şubat 06, 2015, 21:54:31 »
Rölantide Lpg ayarı yapmak , kahve falına bakmaya benzer. Kısaca hiç bir şey ifade etmez. Bir Aracın Yakıt haritasını görüp ayarlayabilmeniz için muhakkak yol ayarı yapılması gerek aksi halde yapılan ayar hiç bir şey ifade etmez.

Mehmet bey uzun süredir başlığı takip ediyorum bi soruda ben yöneltmek isterim :)

2011 model avensis aracımız var Prins vs2 LPG li ...buradaki okuduğum yorumlar olsun çevrem olsun genel kanı performansta çok fark etmiyor diyolar ama ben benzinle LPG arası farkı oldukça hissediyorum Ankara'da gitmedik usta kalmadı ayar için hepsi rölentide 1-2 değer değiştirip gönderiyor sizin önerebileceğiniz bi uygulama var mı ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2527 : Şubat 07, 2015, 02:14:17 »
Rölantide Lpg ayarı yapmak , kahve falına bakmaya benzer. Kısaca hiç bir şey ifade etmez. Bir Aracın Yakıt haritasını görüp ayarlayabilmeniz için muhakkak yol ayarı yapılması gerek aksi halde yapılan ayar hiç bir şey ifade etmez.

çok sağolun ..bunu Ankara'da yapabilecek biryer var mıdır ? genelde hep rölentide yapıp yolluyorlar :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2528 : Şubat 07, 2015, 02:54:26 »
Kadir Bey Merhaba ;

1. Toyota Corolla 1.33 araçlara gaz piposu takılmaz , gaz nipeli uygulaması yapılır.
2. Muhtemelen enjektör railinin , bağlantı ayağının  ya da yakıt hattının motor bloğuna temas etmesinden dolayı içeriye titreşim alıyor. Siz araçta otorurken ustanız bağlantı noktalarına müdehale ederek sesin kaynağı bulunup düzeltilebilir. Selamlar...

cevabınız için çok teşekkür ederim.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2529 : Şubat 07, 2015, 12:02:38 »
Mehmet bey merhaba 2012 avensise brc my 11 taktırdım 4500 km yaptım şu an için problemim yok.yazınızda belirttiğiniz gibi lpg ilk takıldığında başlarında durdum ya çok tecrübeliler yada çok iyi ustalar ki yol testi ile ayar yapmadilar.Lpg ayarı yapılırken yol testi mutlaka yapılmalımi yoksa ustanın tecrübesi yeterli olacakmı dır. Teşekkür ederim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2530 : Şubat 07, 2015, 12:29:28 »
Mehmet bey merhaba 2012 avensise brc my 11 taktırdım 4500 km yaptım şu an için problemim yok.yazınızda belirttiğiniz gibi lpg ilk takıldığında başlarında durdum ya çok tecrübeliler yada çok iyi ustalar ki yol testi ile ayar yapmadilar.Lpg ayarı yapılırken yol testi mutlaka yapılmalımi yoksa ustanın tecrübesi yeterli olacakmı dır. Teşekkür ederim.

Cavit abi yol testinde aracın benzin ecu'sundaki yazılımı LPG ecu'suna kopyalıyorlar bildiğim kadarı ile.Bence yol testi güç kaybı yaşanmaması adına gerekli.

Bir soruda benden gelsin.Aracımda Teleflex GFİ marka sistem var.Şuanda takılalı 7.000 km oldu.LPG seviyem az iken tam gaz yaptığımda araç benzine geçmekte fakat tank dolu iken böyle bir problem olmamakta.Bunun sebebi ne olabilir normalmidir.Aynı olay iki aracımdada mevcut , ikisindede aynı marka sistem var.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2531 : Şubat 07, 2015, 15:48:04 »
Cavit abi yol testinde aracın benzin ecu'sundaki yazılımı LPG ecu'suna kopyalıyorlar bildiğim kadarı ile.Bence yol testi güç kaybı yaşanmaması adına gerekli.

Bir soruda benden gelsin.Aracımda Teleflex GFİ marka sistem var.Şuanda takılalı 7.000 km oldu.LPG seviyem az iken tam gaz yaptığımda araç benzine geçmekte fakat tank dolu iken böyle bir problem olmamakta.Bunun sebebi ne olabilir normalmidir.Aynı olay iki aracımdada mevcut , ikisindede aynı marka sistem var.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Taktırdığım yere gitsem yol testini yapacaklarını zannetmiyorum.İlk soracakları problem varmı diyecekler bende yok diyeceğim o zaman sorun yok deyip başlarından savacaklar. :(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2532 : Şubat 07, 2015, 17:10:13 »
Cavit Bey Merhaba ;
Tüm lpg sistemleri belirli bir hata oranı ile lpg kalibrasyonu yapar , kimi otokalibrasyon sonucunda hata oranı düşük olabilir kimi sistemde fazla olabilir , otokalibrasyon bitiminde bu nedenle usta araçla beraber yol ayarına çıkmalı varsa hata oranı düzeltmeli. Gerek yok demek işin kolayına kaçmak. Yol testi sonucunda 0 hata ile ayar yapılmış olur. Bununla ilgili birazdan detaylı bir yazı paylaşacağım. Selamlar...

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2015, 17:12:31
Yunus Bey Merhaba ;

Sıralı sistemlerde gaz basıncı azaldığında sistem otomatik olarak benzine geçecektir , yani araçlarınızdaki durum normal. Fakat bu geçişler depoda hala gaz varken ya da az da olsa geçmemesi gereken durumda yaşanıyorsa , lpgsisteminin ayarlar bölümünden minimum geçiş basınç değerinin kontrol edilmesi gerek , şayet bu değer 500 mbar ın üzerindeyse tekrar revize edilmelidir. Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2533 : Şubat 07, 2015, 18:11:57 »
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim.En yakın zamanda gidip bahsetmiş olduğunuz basınç değerini kontrol ettiricem  :saygi:
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2534 : Şubat 07, 2015, 20:37:29 »
Mehmet Bey, gaz nipeli dediğiniz manfoltu delme mi?(çünkü benim 1.33 corollama manifotu delerek taktılar.
ayrıca araba lpg ralantide çalışırken sanki dizelmiş gibi bir ses var.lpgyi takan yer normal diyor.Siz ne dersiniz?
bir de brc firmalarında fiyat konusunda çok farklılıklar var.Mesala aynı lpg (brc my11) için bir firma 1850 tl,diğeri 1800 tl,başka bir firma 1700tl fiyat verdi.Bu normal mi?
Son olarak bir firma brc nin bire bir aynısı olan(ekusu ve regülatörü gsi-mtm miş) bir kitden bahsetti.Fiyat olarakta 1400Tl dedi.böyle birşey olabiliir mi?
Bu muhabbetten sonra arabama indim.Tüm malzameleri kontrol ettim.Brc yazıyor mu diye.Ne bilim brc diye farklı birşey takmasınlarda.
cevabınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2535 : Şubat 07, 2015, 22:11:34 »
Merhaba Süleyman Bey ;
Öncelikle hangi silindirin tekleme arızası verdiğini öğrenin. Örneğin p0401 ; 1. silindir yanma bozukluğu arızasının kodudur. Örneğin 1. silindirde tekleme tesbit edilsin bu durumda o silindire giden lpg enjektörünün testini yaptırın.Muhtemelen açık kalıyor yada düzensiz yakıt gönderiyor. Sorun büyük ihtimal ile lpg sistemi ile alakalı , araca kabahat bulup masraf yaptırmayın. Selamlar...

Alıntı yapılan: SÜLEYMAN GÜLER (13748) - Eylül 03, 2014, 09:19:48

Mehmet ustam kolay gelsin.1 yıl önce 2011 auris 1.6 132hp brc my11 taktırdım. 1yıl yaklaşık 7bin km hiç sorun yaşamadım.Fakat 1 hafta önce arıza lambası yandı.toyota srv.bilgisayara bağladı ve ateşleme hatası olduğunu söyledi.bandırmada lpg yi taktırdığım özbora lpg srv.bujileri yine orj.bujileriyle değiştirdi ki arabam 45 binde bujilerin ömrü 100bin olduğu söylendi.Arıza lambası söndü.Fakat 3 gün önce yine yandı.ve araba rolantide zaman zaman hafif sarsıntilı çalısıyor.Sizce arızayı sebebi nedir ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim.
mehmet bey lpg enjektörünün testi yapıldı ve hatalı öldüğü için sıfır enjektörle değiştirildi. Fakat bir sonra tekrar arıza lambası yandı ve yine 1 silindir yanma hatası verdi lpg ustası siboblarda sorun var dedi yani lpg taktiralı 10000 km oldu 4 buji değişti 1 lpg enjektörü değişti şimdide siboblarda değişecekmiş lpg ustasına göre. Kafayı yemek üzereyim. HELP!!!

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 14:07:11mehmet bey lpg enjektörünün testi yapıldı ve hatalı öldüğü için sıfır enjektörle değiştirildi. Fakat bir sonra tekrar arıza lambası yandı ve yine 1 silindir yanma hatası verdi lpg ustası siboblarda sorun var dedi yani lpg taktiralı 10000 km oldu 4 buji değişti 1 lpg enjektörü değişti şimdide siboblarda değişecekmiş lpg ustasına göre. Kafayı yemek üzereyim. Bu arada araba 50000km de.HELP!!!

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2015, 22:13:49
Enson böyle bir ekranla karşılaştık mehmet bey lütfen yardım toyota srv ile BRC srv arasında helak oldum.
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2536 : Şubat 08, 2015, 11:52:58 »
Merhaba Süleyman Bey ;
Öncelikle hangi silindirin tekleme arızası verdiğini öğrenin. Örneğin p0401 ; 1. silindir yanma bozukluğu arızasının kodudur. Örneğin 1. silindirde tekleme tesbit edilsin bu durumda o silindire giden lpg enjektörünün testini yaptırın.Muhtemelen açık kalıyor yada düzensiz yakıt gönderiyor. Sorun büyük ihtimal ile lpg sistemi ile alakalı , araca kabahat bulup masraf yaptırmayın. Selamlar...

Mehmet ustam kolay gelsin.1 yıl önce 2011 auris 1.6 132hp brc my11 taktırdım. 1yıl yaklaşık 7bin km hiç sorun yaşamadım.Fakat 1 hafta önce arıza lambası yandı.toyota srv.bilgisayara bağladı ve ateşleme hatası olduğunu söyledi.bandırmada lpg yi taktırdığım özbora lpg srv.bujileri yine orj.bujileriyle değiştirdi ki arabam 45 binde bujilerin ömrü 100bin olduğu söylendi.Arıza lambası söndü.Fakat 3 gün önce yine yandı.ve araba rolantide zaman zaman hafif sarsıntilı çalısıyor.Sizce arızayı sebebi nedir ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim.
mehmet bey lpg enjektörünün testi yapıldı ve hatalı öldüğü için sıfır enjektörle değiştirildi. Fakat bir sonra tekrar arıza lambası yandı ve yine 1 silindir yanma hatası verdi lpg ustası siboblarda sorun var dedi yani lpg taktiralı 10000 km oldu 4 buji değişti 1 lpg enjektörü değişti şimdide siboblarda değişecekmiş lpg ustasına göre. Kafayı yemek üzereyim. HELP!!!

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 14:07:11mehmet bey lpg enjektörünün testi yapıldı ve hatalı öldüğü için sıfır enjektörle değiştirildi. Fakat bir sonra tekrar arıza lambası yandı ve yine 1 silindir yanma hatası verdi lpg ustası siboblarda sorun var dedi yani lpg taktiralı 10000 km oldu 4 buji değişti 1 lpg enjektörü değişti şimdide siboblarda değişecekmiş lpg ustasına göre. Kafayı yemek üzereyim. Bu arada araba 50000km de.HELP!!!

Enson böyle bir ekranla karşılaştık mehmet bey lütfen yardım toyota srv ile BRC srv arasında helak oldum.
durumunuza çok üzüldüm.
lpg yi takan yer bana 2 yıl veya 100.000 km motorun garanti altında olduğunu söyledi.
eksper atanıyormuş.eğer lpgden kaynaklı bir hasar var ise brc firması 25.000 tl ye kadar karşılıyormuş.
sizde geçen yıl taktırmışsınız lpgyi.
isterseniz bir garanti olayını deneyiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2537 : Şubat 08, 2015, 16:20:56 »
Merhaba Süleyman Bey ;

Mustafa Bey, daha önce de yazdım ama kaale almadınız.
O Özbora'dan hiç birşey olmaz. Boşu boşuna orada zaman ve para kaybı yaşamayın.  Arkadaşım 1 haftadan beri kendileriyle uğraşıyor, sağlam arabayı bozuyorlar.

Bir an önce Balıkesir'deki Efe Otogaz'a gitmenizi tavsiye ederim. Sonuçta sistemin garantisi var, onlar da BRC'nin yetkili servisi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2538 : Şubat 11, 2015, 12:13:03 »
Süleyman Bey Merhaba ;

Aracınızın plakasını gönderebilir misiniz?

Merhaba Süleyman Bey ;

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2539 : Şubat 12, 2015, 17:09:11 »
Ayrıca mehmet bey yol ayarının mutlak yapılması gerektiğini söylüyorsunuz ama servislerde ustalar bundan bihaber hatta tam tersini savunuyorlar Allah  aşkına toplantılarda 2 a bu basit bilgiyi ve eğitimi srv ustalarına veremiyorsa vay kj ne vay bişey demiyorum.
auris