0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002 model Corolla aracım LPG'de bazen (her zaman değil )3000 devirde takılı kalıyor 3000 e çıkarken de tekliyor(sanki gaz bitiyormuş gibi) dip gaz yaptığımda ise hiç gaz yemiyor devir düşmeye başlıyor benzine alınca düzeliyor bir süre sonra gaza alınca sorun düzelmiş oluyor.Özellikle camlar açık giderkende gaz kokusu oluyor sizce neden yapar ?
2019 model 1.6 motor corollaya uygun lpg tavsiyelerine ihtiyacım var ve lpg kullanımına rağmen benzin miktarını gösteren ibrenin düşmesi sorunu gündemde ne tavsiye edersiniz? ekstradan bazı beklentilerim de var sorunsuz olmasının yanında:1. enjektör sesi duymak istemiyorum.2. simit deponun üzerine köpük muhafaza olmadığında bagajın zeminindeki halıfleks benzeri şeyde lpg tankının şeklini alırcasına bir çökme meydana geliyor buna da çözüm üretecek bir materyal kullanımı ilavesiolsun isterim.
Melih Bey merhaba ;Ateşleme sistemi ve LPG enjektörlerini kontrol etmenizi tavsiye edeceğim.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2019, 16:31:20Merhaba Ümit Bey ;Tavsiyem BRC Sequent 32 Platinum Kittir. Benzin göstergesinin sanal olarak düşmesini engelleyen role için çalışmalarımız devam ediyor. 1) Araç içerisinden kesinlikle enjektör sesi duymazsınız.2) Montajı yaptıracağınız servisten ya da bir döşeme ustasından bu konuda destek alabilirsiniz.
Ümit bey, farklı enjektör ile deneme yapıldı sonuç değişmedi. Ayrıca stop etme durumu motor soğuk değil sıcakken gerçekleşiyor.
Enjektör hortumlarının silindir sıralaması da yeni enjektör denemesi de yapıldı. Atiker müşteri hizmetlerine elektronik posta ile sorunu bildirmem üzerine Ankara'da bir bayilerine yönlendirdiler, oradaki ustada her yerine baktı en son boğaz kelebeği temizliğinden sonra kalibrasyon yapılması gerek dedi. Ancak, Yeni Dörtnal Toyota'da ki arkadaşlarla telefonla görüştüm, bu modellerde kalibrasyon otomatik dediler. Kısaca her yolu denedim. Motor sıcakken olmasından mütevellit hararet müşürü ihtimali üzerinde duruyorum. Yakında onu değiştirecem. Bakalım ne olacak.
merhabaaynı sorun benim aracımda da var 2013 1.33 corolla E140 120 000 km de.ne toyota servisi nede lgp ustası sorunu bulamadı.aracın yağ ve filtre değişimi yapıldı.kompresyon testi yapıldı.bujiler değişti.akü değişti. akışmetre temizlendi.boğaz kelebeği temizlendi. lpg enjektör değişti .lpg filtreler değişti. fakat araç boştayken rolenti düşmesi hala yaşıyorum sorun çözülmedi.farlar açıkken araç stop etmiyor. bu sorun galiba bu araçlarda kronik.artık uğraşmıyorum.sürekli farlar açık kullanıyorum.