0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba brc obd li olmayan kit ek bir kablo aparat gibi şeylerle obd li hale getirilebilir mi ? Bir de 2003 Toyota yaris 1.3 aracımda benzinden LPG ye geçerken titreme sarsılma yığılma oluyor ve defalarca ayar yapılıp döndürülmesine rağmen motor arıza ışığı tekrar yanıyor yokmudur bunun çaresi şimdiden teşekkürler.
efe bey merhabalar obdsiz kit obdli yapılabilir mi bilgim yok ama benzinden gaza geçerken titreme LPG enjektörleri nin debi ayarlarının bozulmasından veya LPG regülatör basıncının bozulmasından yada lpg'ye geçiş ısısının kışın düşük kalmasından kaynaklı olabilir,eğer ısı ayarı yazlık konumdaysa 25 derecelere ayarlıyor kışın tam ısınmadan geçişlerde tekleme silkeleme bazende stop etme olabilir kış aylarında minimum 35 dereceye ayarlı olması lazım çoğu kişi benzin sarfiyatı için düşük derecelere ayarlar ve lpg filtresinin tıkalı olması da bazen teklemelere hatta uzayan zamanda lpg enjektörlerinin bozulmasına sebebiyet verir iyi bir ayar ile sorununuz çözülebilir geçmiş olsun.
Mehmet Bey merhaba. Aracımın henüz regülatör arızasına baktırmadım. Ama bu aralar kontağı çevirince LPG düğmesinden uzun sinyal sesi geliyor, düğmeye basınca ses gidiyormuş. Aracı eşim kullandığı için bana hiç denk gelmedi, 1-2 kez olmuş bu sabahta aynı şekilde uzun sinyal sesi vermiş. Ve kısa süreliğine gaz kokusu oluştuğunu söyledi. Bazı yerlerde okudum sinyal sesi bakım süresinin geldiğinden bahsediyormuş BRC de de bu böyle midir, endişelenmeli miyim? Hayırlı cumalar
Isı 40 dereceye ayarlı o ihtimali eleyebiliriz zaten İzmirde özellikle şu ara hava soğuk değil ayrıca aracı kullanıp park edip 3 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda sanırım hala su sıcak olduğundan hemen LPG ye geçiyor ama geçiş esnasında yine titreme yapıyor. İyi bir ayar demişsiniz zaten geçiş esnasında stop ediyordu ayardan sonra stop etmiyor ama can çekişiyor sarsarak geçiyor neredeyse stop edecek. Ama şöyle de katip bir durum var o sarsılma anında biraz gaz verince herşey düzeliyor bir daha problem olmuyor2 filtre yeni değişti o ihtimale ortadan kalkıyor geriye basınç ve debi ayarı kalıyor debi ayarı yaptırılır ama basınç konusunda regülatör nasıl test edilir ona aklım ermedi.Biraz bu konuyla ilgili YouTube videoları izledim orada da hortum uzunluğunun fazla olması yada eşit uzunluklarda olmaması ya da manifolda açılan deliklerin yeri açısı vs bunlar da etkiler diyor. Bazen başlarım brc ye şok at eski günlerdeki gibi atiker tak kurtul diyorum hazır takılı kit ona da kıyamıyorum İlgi alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Selman Hocam Merhaba ;Son seri olan BRC Sqnt32 'lerde bakım için servis ayarı mevcut lakin hepsinde değil son versiyon ile takılanlarda. Benim bildiğim sizin aracınızdaki sistem daha eski bir sistem yanılıyor muyum ? Yani sizin araçta servis bakım ayarı mevcut değil. Eski sistem ise ve de ses geliyorsa sizden ricam bir video çekip paylaşmanız . Görüşmek üzere...Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2019, 10:17:20
sistem 2012 yılının kasım yada aralık ayında sizin servisinizde takılmış Ses bana denk gelirse video çekmeye çalışayım
Mehmet Bey ses dün ilk defa bendeyken oldu. Videosunu da çektim ama sanırım olayı çözdüm. LPG düğmesinin olduğu yerde bir temazsızlık oluyor oraya dokununca düğme üzerindeki ışıklar tamamen sönünce ötmeye başlıyor yada susuyor. İlk aldığım zamanlarda da vardı aynı problem soketini güzelce takınca düzelmişti. Yine aynı problem var sanırım, akşam karanlığında uğraşamadım ama o iş bende
Mehmet bey benzinden LPG ye geçerken sarsıntı olmuyor sadece lpgden benzine geçerken oluyor. Enjektör sıralamalarını kontrol ettim kabloların üzerinde numaralar yazıyor zaten2 ) motor sıcak olsa bile kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda yine aynı sorun oluyor.3 ) aracı satın aldığımda da aynı sorun vardı evveliyatında araca ne yaptılar bilmiyorum.Bu arada 2 tane brc servisine daha gittim adamlar bilgisayara bağlıyor herşey normal görünüyor diyorlar onlara aracı akşamdan bıraktım sabah soğukken kontrol etmişler herhangi bir sorun görünmüyor diyor.Benim aracın aynısından arkadaşımda da var belki problem araçta olabilir diye muhtemel parçaları onun aracından söküp benimkine taktik yine düzelmesi brc ci test için kullandığı regülatör ve enjektörü taktı yine düzelmedi Bakılmayan başka ne kaldı bilmiyorum bilsem ona da baktıracağım bıkkınlık geldi artıkMesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2019, 23:13:10Ek olarak şunu farkettim geçiş esnasında Silkeleme olurken rölanti ani düşüyor silkeleme geçtiğinde rölanti kısmen yükselmiş oluyor zaten seyahat esnasında problem olmuyor 1dakikalığına bir yere uğrayıp tekrar bindiğinde yine aynı problem... bir de henüz her iki manifold a baktırmadım orada kaçak varsa yapar mı bilmiyorum
Bakalım mehmet bey ne diyecek... Sizin tahmininiz de doğru olabilir siz benzin yanmaya devam ederken lpgnin gelmesinden dolayı olabilir demişsiniz öyle birşey varsa sebebi ne olabilir ki ?
lpg'ye geçiş süresi kaç saniye ayarlı ?LPG enjektörleri orjinal BRC mi yoksa BRC nin yan ürünümü bide İzmir'de Özsoy LPG Recep usta var formda çok iyi olduğunu bahsediyorlar kimsenin çözemediği bir kaç arkadaşın sorununu çözmüş.
. LPG ye geçiş süresi derken kastettiğimiz aracı çalıştırdıktan sonra geçen süre ise sabahları 2 dakikayı buluyor eğer kastettiğimiz diğeri ise şamandıradan şak diye ses geldikten sonra 3 saniye içinde geçiyor
Arkadaşlar Merhaba;Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra Toyota Clup TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...
2019 model 1.6 motor corollaya uygun lpg tavsiyelerine ihtiyacım var ve lpg kullanımına rağmen benzin miktarını gösteren ibrenin düşmesi sorunu gündemde ne tavsiye edersiniz? ekstradan bazı beklentilerim de var sorunsuz olmasının yanında:1. enjektör sesi duymak istemiyorum.2. simit deponun üzerine köpük muhafaza olmadığında bagajın zeminindeki halıfleks benzeri şeyde lpg tankının şeklini alırcasına bir çökme meydana geliyor buna da çözüm üretecek bir materyal kullanımı ilavesiolsun isterim.
Aracınız hayırlı olsun. Hangi marka lpg kiti taktırırsanız taktırın, ustanız iyi değilse mutlaka sorun çıkartıyor. Ustayı iyi seçin derim.
iyi montaj ve yolda her yük ve devirde ayar yapan ister adına Afr ayarı diyen ister yol ayarı diyen birini bulup yaptırın gerisi teferruattır Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2019, 20:09:23Artı olarak birde bütçeniz dahilinde obd li bir kit tercih edin,
sağolun umarım.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2019, 21:18:25sağolun ama afr yahut obd hakkında bilgim yok ilgili bir başlık varsa linkini paylaşabilir misiniz?