Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 693268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #600 : Nisan 06, 2011, 01:15:40 »
Tacir bey bölge belirtmemişsiniz eger istanbul anadolu yakasında iseniz benim ustamı size tavsiye ederim şahsımın 2 cevremden 3 arkadaşımın aracına otogaz takdırdım ustalık olarak bir sıkıntı yaşamadım. Sistamatik ufak tefek sorunlar mevcut olsada çözüm yine ustaya bağlı diyorum ve öneriyorum. kadıköy hasan paşada özmarmara lpg var ismail ustayı bulmanız yeterli telefonu şuan elimde yok kartı araçta kaldı netten bulursun fiyat sorarsınız brc takıyorlar başka marka yok orda ona göre ararsınız. saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #600 : Nisan 06, 2011, 01:15:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Nisan 06, 2011, 08:17:27 »
Merhaba ;

Gaz valfinin içerisinde bir filitre var belirli aralıklarla bu filitreyi değiştirebilirsiniz ve ayrıca regulatorde biriken kostikleri tıpasını çıkararak temizleme yapılmalıdır.

Mehmet Bey.Emülatörlü sistemlerde gaz filtresi tarzı aparat var mıdır,nerededir,periyodik aralıklarla değişir mi temizlenir mi?
Saygılar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #602 : Nisan 06, 2011, 08:19:02 »
Merhaba ;

Öncelikle acele etmeyin , araştırın bilgi edinin daha sonra karar verin derim .Bulunduğunuz ili yazarsanız referans olabilirim.Selamlar...

Merhaba    Arkadaşlar

Arkadaşlar bana çok acil tecrübe ve bilgileriniz lazım,yardımcı olursanız çok sevinirim.Öncelikle 2004 model toyota corolla versoma lpg bağlatmak istiyorum hangi markayı tavsiye edersiniz,son güncel fiyatları nelerdir ve en önemlisi tavsiye edeceğiniz işciliğine ve tecrübelerine inandığınız bayi tavsiyesi istiyecektim.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Herkese şimdiden çok teşekkür ederim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #603 : Nisan 06, 2011, 08:20:44 »
Mevlüt Bey ;
Çok afedersiniz benim hafızamın zayıflığındandır bu sebeble aracınızı ,aracınızın teknik özelliklerini aracınızda takılan lpg sistemini hatırlayamıyorum,bu sebeble yorum yapamıyorum.

arabayı ik çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince su sesi gibi bi ses geliyor ama çok kısa bir süre normal mi bu lpg ile ilgilimi ?

birde araç neden rölantisi bi aşağı bi yukarı hareket eder.. en son böle yaptığında regülatörü değiştirmişlerdi düzelmişti gaz ayarı yaptıktan sonra ısnana kadar rölanti dengesizleşiyor ??
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #604 : Nisan 06, 2011, 10:43:41 »
pardon arkadaşlar özür dilerim acemiliğime verin.bulunduğum bölge İstanbul  Avrupa yakası ,teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #605 : Nisan 06, 2011, 11:30:33 »
Merhabalar,
Sabah aracı özel servise bırakmıştım, kontrol etmişler, subaplara da bakmışlar ve subapların değişmesi gerektiğini söylediler. Bu değişim işini özel servise güvenebilir miyim? Önemli bir iş olacak. Toyota yetkili servisi daha güvenilir olur mu? Epey de fiyat farkı olacak gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #606 : Nisan 06, 2011, 17:22:26 »
Arkadaşlar benim sorularıma kimse cevap vermeyecek mi?özellikle mehmet bey sizdende cevap bekliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #607 : Nisan 06, 2011, 18:41:01 »
Mevlüt Bey ;
Çok afedersiniz benim hafızamın zayıflığındandır bu sebeble aracınızı ,aracınızın teknik özelliklerini aracınızda takılan lpg sistemini hatırlayamıyorum,bu sebeble yorum yapamıyorum.

aracım toyota corolla 2000 model 1.3 cc motor ... zavoli lpg var.... bi de gaz valfindeki filtreden bahs etmişsiniz bende hiç o filtrey dğiştirmediler ve regülatör biz kendimiz de temizleyebilirmiyiz anlatabilirmisin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #608 : Nisan 07, 2011, 08:20:05 »
P.m gönderildi.

Merhaba    Arkadaşlar

Arkadaşlar bana çok acil tecrübe ve bilgileriniz lazım,yardımcı olursanız çok sevinirim.Öncelikle 2004 model toyota corolla versoma lpg bağlatmak istiyorum hangi markayı tavsiye edersiniz,son güncel fiyatları nelerdir ve en önemlisi tavsiye edeceğiniz işciliğine ve tecrübelerine inandığınız bayi tavsiyesi istiyecektim.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Herkese şimdiden çok teşekkür ederim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #609 : Nisan 07, 2011, 08:58:55 »
Merhaba ;

Soğutma suyu hattında hava varsa bundan dolayı o sesi yapabilir.Servisinize kontrol ettırın.Soğuk motorda Rolantıdeki düzensizliğin en önemli nedeni lpg enjektörlerinin doğru oranda gazı dozajlayamamasıdır.Lpg enjektorlerini de kontrol ettırmenızde fayda var...

arabayı ik çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince su sesi gibi bi ses geliyor ama çok kısa bir süre normal mi bu lpg ile ilgilimi ?

birde araç neden rölantisi bi aşağı bi yukarı hareket eder.. en son böle yaptığında regülatörü değiştirmişlerdi düzelmişti gaz ayarı yaptıktan sonra ısnana kadar rölanti dengesizleşiyor ??
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #610 : Nisan 07, 2011, 09:04:45 »
Bahsettiğim regulator ,karburatorlu araçlar için geçerlidir ,sıralı gaz sistemleri için değil.Gaz valfindeki filitrenin  30.000 km de bir değiştirilmesinde fayda var.

aracım toyota corolla 2000 model 1.3 cc motor ... zavoli lpg var.... bi de gaz valfindeki filtreden bahs etmişsiniz bende hiç o filtrey dğiştirmediler ve regülatör biz kendimiz de temizleyebilirmiyiz anlatabilirmisin ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #611 : Nisan 07, 2011, 10:58:12 »
Mehmet bey verdiğiniz bilgi için çok teşekkür edrim.Birde tasarrufum ne kadar olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #612 : Nisan 07, 2011, 14:21:31 »
Rica ederim ; şuanki gaz-benzin fiyatlarına göre yaklaşık %40 tasarruf sağlarsınız.

Mehmet bey verdiğiniz bilgi için çok teşekkür edrim.Birde tasarrufum ne kadar olur.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #613 : Nisan 07, 2011, 23:07:29 »
Merhaba ;

Soğutma suyu hattında hava varsa bundan dolayı o sesi yapabilir.Servisinize kontrol ettırın.Soğuk motorda Rolantıdeki düzensizliğin en önemli nedeni lpg enjektörlerinin doğru oranda gazı dozajlayamamasıdır.Lpg enjektorlerini de kontrol ettırmenızde fayda var...

mehmet bey çok teşekkür ederim sağolun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #614 : Nisan 08, 2011, 12:00:00 »
Arkadaşlar merhaba. aracım corolla 2005 terra,brc sıralı lpg var.Normalde motor soğukken 1km 'de sıcakken hemen tüpe geçiyordu.bir süredir sıcakken geç geçmeye başladı.iki defa lpg servisine gittim bu seferde sıcakken hemen,soğukken 300m.de geçmeye başladı.motor sıcakken tüpe hemen geçmeme sorunu devam ediyor.Ayrıca bazende kendiliğinden benzine geçiyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Hepinize saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #615 : Nisan 08, 2011, 16:38:43 »
Abdullah Bey Merhaba ;

Aracınızdaki sistem BRC nin hangi modeli ? BRC Fast ,SQNT24 ,MY07 ,MY10 ?

Arkadaşlar merhaba. aracım corolla 2005 terra,brc sıralı lpg var.Normalde motor soğukken 1km 'de sıcakken hemen tüpe geçiyordu.bir süredir sıcakken geç geçmeye başladı.iki defa lpg servisine gittim bu seferde sıcakken hemen,soğukken 300m.de geçmeye başladı.motor sıcakken tüpe hemen geçmeme sorunu devam ediyor.Ayrıca bazende kendiliğinden benzine geçiyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Hepinize saygılar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #616 : Nisan 08, 2011, 18:37:51 »
Mehmet Bey Merhaba;

Öncelikle paylaşmış olduğunuz değerli bilgileriniz için teşekkürler. 2005 model 1,6 110 Hp Toyota Avensis arabamıza lpg taktırmak istiyoruz. Tabiki kullanacağımız ürünün de işçilik ve servis bakımından kaliteli olmasını istiyoruz. Adana da bize önerebileceğiniz bir BRC servisi varmı? MY10 taktırmak istersek sistem ve diğer masraflar ne kadar tutacaktır ? Geçen ay abim kendi arabasına (Ford Focus HB 1,6) O.M.V.L marka sistem taktırmış ve çok memnun fakat Adana da yetkili servis bulunmadığından ya da en azından ben bulamadım bu markayı düşünmüyorum (kendisi mersinde yaşıyor). Bu  marka hakkında ne düşünüyorsunuz.

Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #617 : Nisan 08, 2011, 18:44:50 »
Mehmet bey sormayı unutmuşum.  2A internet sitesinde MY10 için 100KW, 140 KW ve 160 KW gibi seçenekler var. Bunların araç gücü ile alakası varmı zira bizim aracımız yaklaşık 80 KW uygun değilmi ya da bunlardan hangisi uygun oluyor.

tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #618 : Nisan 08, 2011, 21:23:30 »
Mehmet Bey Merhaba;
Merhabalar;
Aracınıza uygun urun BRC MY11 ve takılacak regulator 1.200 mbar lık genısus ve turuncu renkte enjektorlerdır.Urunun enjektorlerı ve regulatoru aracın HP sıne gore degısır.Sınıflandırma yapılırken ust lımıt esas alınır yanı 100 KW ya kadar araclar ıcın ayrı 140 KW ya kadar olan araclar ıcın ayrı urunler vardır.Sızın aracınıza yukarda yazdıgım urun takılacak.Adana'da Polat ve Akan otogaz var ; her ıkısı de benı tanır ;lutfen her ıkısı ıle gorusup selamlarımı ıletın.
OMVL orta kalıte bır ıthal cıhazdır fakat bayı agının ve dıstırıbutor guvencesının yeterlı duzeyde olmadıgı ıcın uzgunum bu urunu tavsıye etmeyecegım.Aklınıza takılan tum soruları yazabılırsınız.Selamlar...

Öncelikle payla?m?? olduïunuz deïerli bilgileriniz için te?ekkürler. 2005 model 1,6 110 Hp Toyota Avensis arabam?za lpg takt?rmak istiyoruz. Tabiki kullanacaï?m?z ürünün de i?çilik ve servis bak?m?ndan kaliteli olmas?n? istiyoruz. Adana da bize önerebileceïiniz bir BRC servisi varm?? MY10 takt?rmak istersek sistem ve diïer masraflar ne kadar tutacakt?r ? Geçen ay abim kendi arabas?na (Ford Focus HB 1,6) O.M.V.L marka sistem takt?rm?? ve çok memnun fakat Adana da yetkili servis bulunmad?ï?ndan ya da en az?ndan ben bulamad?m bu markay? dü?ünmüyorum (kendisi mersinde ya??yor). Bu  marka hakk?nda ne dü?ünüyorsunuz.

?imdiden te?ekkürler. ?yi çal??malar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #619 : Nisan 08, 2011, 22:07:35 »

Teşekkürler tekrardan.

Adanaya dönünce selamınız kesinlikle ileteceğim.Acaba BRC MY11 kullanılınca daha önceki konularda bahsettiğiniz araç motorunda herhangi bir yerden delinmeden enjeksiyon bağlantılarının yapılması Avensis içinde uygulanabilir mi? BRC MY 11 için kurulum maliyeti ne kadardır acaba.

Önceki konularda yazdığınız lpg nin likit olarak kullanılması olayı aklıma dizel+lpg kullanımını aklıma getirdi aslında benim.Disel çevrimine motorin ve lpg'nin birlikte eşit enerji yayacak miktarlarda püskürtülmesi olabilir. İnternet üzerinde daha önce de okumuştum bu dönüşümle alakalı. Aklımda kalan ekonomiden çok performans arttırıcı bi yöntem olduğu. BRC'nin çalışmaları mutlaka vardır ama ne durumda olduğunu biliyor musunuz?