Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 693268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #580 : Mart 30, 2011, 11:35:26 »
Arkadaşlar ekstra olarak lpg sistemini ruhsata tescil edilirken izlenmesi gerekenler hakkında bir bilgi paylaşmak istedim.Bilgilerinize...

LPG ruhsata nasıl işletilir ? ( Prosedürü )

Lpg montaj istasyonu
1. Öncelikle Fatura , Garanti belgesi ve Projenizi LPG montajını yaptırdığınız yerden almanız gerekiyor.
2. Bulunduğunuz yerdeki defterdarlığa (vergi dairesine) giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Borcunuz varsa yatıracaksınız

Lpg gaz sızdırmazlık raporu
3. MMO (Makine Mühendisleri Odası) ya gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporunu almanız gerekiyor. Gaz Lpg sızdırmazlık raporu veren yerler
4. Herhangi bir Trafik Sigortacısına veya Şöförler Cemiyetine gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.

LPG araç muayene
5.Şimdi sıra araç muayenesinde... Araç muayenesi nasıl yapılır? bölümünde detaylarını anlattığımız şekilde araç muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..
6. Şimdi Emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız..

Lpg gaz
7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak..
Elinizde "LPG projesi, Fatura, Garanti Belgesi, Sızdırmasızlık Raporu (ya da ruhsatı), EK-1 Belgesi ve Çift Yaprak Ruhsat" olmuş olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor.

Lpg Stepne sabitleme nasıl
8. Şimdi elinizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyorsunuz.. Emniyet Müdürlüğündeki Trafik Tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İşlemimiz tamamdır. Ya aynı gün yada ertesi günü yeni ruhsatınızı alabilirsiniz.

ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ
1. Fatura
2. Montaj tespit raporu
3. İmalat yeterlilik belgesi
4. Karayolu uygunluk belgesi
5. Karayolları Muayene İstasyonu'ndan tespit yaptırılacak
6. Dilekçe
7. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
8. Eski Tescil ve Trafik belgeleri getirilecek
9. Aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Mart 30, 2011, 11:35:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #581 : Mart 30, 2011, 20:28:36 »
mehmet bey.
normal bir lpg sistemi yani sıralı olmayan sistem (brc marka) sıralı sisteme dönüştürülür mü?
dönüştürüldüğünde masrafı çok olur mu?
almayı düşündiüğüm bir gli de normal sistem var.
bilgi paylaşırsanız sevinirim.
You are a legend!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #582 : Mart 31, 2011, 09:16:51 »
Merhaba ,

Emülatorlu sistemi sıralı sisteme dönüştürürken ; sistemdeki şamandralar birbiri ile  uyumluysa tank ve şamandra hariç tüm sistem değişir.Tank ve şamandra için ortalama 100 tl ile 150 tl arasında bir indirim söz konusu olabilir.Sealamlar...

mehmet bey.
normal bir lpg sistemi yani sıralı olmayan sistem (brc marka) sıralı sisteme dönüştürülür mü?
dönüştürüldüğünde masrafı çok olur mu?
almayı düşündiüğüm bir gli de normal sistem var.
bilgi paylaşırsanız sevinirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Mart 31, 2011, 18:27:45 »
Mehmet abi merhaba nasılsın iyisindir inşallah.

Abi bizim enjektörler ve nozul degiştikten sonra geçişlerdeki silkele olayı düzeldi çok şükür .Fakat ısınınca garip çalışma olyı devam ediyor .nasıl diyecek olursan.Mesela dün işten gelirken hem trafik vardı hemde birkaç okuş çıktım .eve dönerken tatlı bir rampada 1-2 viteslerde araçta bir kasılma var basıyorsun gitmiyor veya tepki vermiyor sonradan toparlıyor .kapının önüe geldim rolantide sesli çalıyor araba rolanti tam 8 ama böyle bir vuruntu hali var araçta hararet yerli yerinde .Bujiler ve ateşleme sistemi normal hatta şöyle deyim aracı benzine alınca sorun yok .Buharlaştırıcıdan kaynaklı bir sorun olabilir mi .Dikkatimi çekiyor ne zaman yüksek devre çıksam ondan sonra araç başlıyor sapıtmaya.Dün arkamdaki sellektör yapınca biraz fazla bastım 5000-5500 devre kadar felan o ana kadar bir sorun yok ondan sonra başladı zaten bu anlattıgım anormallik .abi yardımını bekliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #584 : Nisan 01, 2011, 13:59:39 »
Mehmet bey 1 onceki sayfada bir sorum olmustu gormediniz sanirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #585 : Nisan 01, 2011, 15:19:56 »
Merhaba Efe Bey ;

Evet malesef mesajınız gözden kaçmış ,kusura bakmayın .Şimdi sorularınıza cevap vereyım.

1) MY10 larda  gaza geçiş stratejileri MY07 lerden farklıdır.Bizin programdan direk olarak LPG'ye geçiş süresi ayarlama gibi bir şansımız yok, sadece geçiş şartlarının limitlerini aşağı çekme şansımız var.Normalde geçiş şartlarımız şu şekilde;Soğuk motorda: 40 derece Sıcak motorda: 50 derece.
Aracı çalıştırdığımızda gaz sıcaklığı 40 derecenin altında ise ECU kendisi hesaplama yapıyor. Şu şekilde motor sıcaklığının yaklaşık 5 sn de 1 derece arttığını kabul ediyor.Araç çalıştığı zaman gaz sıcaklığını sistemin 0 derece gördüğünü kabul edelim. 40x5 =200 sn 200/60= 3.3 dk sonra geçiş olur.
Biz tavsiye etmiyoruz ama burada soğuk motor ve sıcak motorda geçiş şartları ile oynamak sureti ile geçiş süresini kısaltıyoruz. ;Soğuk motorda geçiş 30 dereceye ayarlandığını kabul edelim; Gaz sıcaklığıyine 0 derece olsun 30x5=150 sn 150/60=2.5 dk. Sonra geçiş olur.Ayrıca sistem geçiş için hesaplama yaparken -10 dereceden aşağıdaki sıcaklık değerini dikkate almaz.Buna rağmen geçiş derecenizi 45 dereceye ayarlamasına rağmen sizin aracınızın 1 dakıkadan daha kısa sürede lpg ye geçmesinde bir sorun var.Muhtemelen lpg enjektor railinin üzerinde bulunan gaz ısı sensöründe ya da bu ısyı ilettiği lpg ecüsünde bir sorun var ki , araç soğuk olmasına rağmen sıcakmış gibi veri gidiyor.Bence yapılması gereken soğuk motorda aracı bilgisayara bağlayıp ısı derecelerini kontrol etmek ve sonuca göre hareket etmek yönunde olacak.

Ustanızın regulatore ekstra olarak ısı sensörü bağlamasının nedeni de bu.Zahmetli ama net çözüm için ekstra bir ısı sensörü regulatore bağlanarak geçiş şartlarından emin olmak istiyor.Bu işlemi yaparsanız sorun %100 düzelecek ya da dediğim kontrolleri yapıp arızalı parçayı ( 4.5 mbar basınç sensörü ya da ecü) tesbit edip buna göre de hareket edebilirsiniz.

2) Ustanın yaptığı yol ayarı doğru fakat sizden ricam ustamıza belli etmeden su bağlantılarını seri mi paralel mi yaptıgını sorun .Şayet T kullanmayıp giriş çıkış yaptıysa böyle bir durumda yakıt sorununuz olacaktır.Çünkü MY10 sistemde sistem gaz sıcaklığına göre yakıt ayarı yapar şayet t kullanılmayıp su bağlantıları giriş çıkış şeklinde yapıldıysa muhakak hareket halinde ısı düşecek ve ayarda farklılık olacak ve yakıt sorunu yaşanacak.
Şayet su bağlantısında sorun yoksa yol ayarında EOBD Cihazı kullansın ve prartık olarak LFT ve SFT değerlerinin toplamını 0 ( sıfır) olarak ayarlasın.

3)Aracınızda sanırım simit depo mevcut.Takılan depo ile şamandranın uyumlu olduğundan emin olun.Örneğin depo 220 lik ise 220 lik simit şamandra kullanılması gerek.Burda bir sorun yoksa öncelikle deponuzu fulleyın ve tam depo seviyesi aldırın ardından seviye led voltajlarını 3 ,15,38,55 olarak revize ettırın.

4)Ustanızın söylediklerine %100 katılıyorum :) Dolumun sonuna doğru tırrrr dıye ses gelir bu sesi duyduğunuzda ikmale son verin.

5)Tamamen lpg kalibrasyonu ile ilgli ,ayar ile bu sorun hallolur.

Umarım yardımcı olabilmşimdir.Selamlar...

Mehmet bey merhaba .

Ben şahsen corolla kullanıyorum brc lpg mevcut ve 3 yıldır hiç sorunsuz kullanmaktayım, bayada menunum. fakat eşime aldıgımız  Audi A3 e de  yine aynı yerde brc taktırdım o aracada fakat bazı sorunlarımız var.

Aynı verimi bu araçta alamadık. Kadıköy brc de ismail usta var kendisine her konuda güveniyorum ve ılgı alakasından da çok memnun olmama rağmen aracımın sorunları cozulmedi.Bende gide gele baya brc hakkında usta olacak kadar olmasa bazı seyleri ogrendim. Sizinlede bu konularımı tartışmak istiyorum sonucta sizde brc bayisi snz. Şimdiden teşekkürler.

1. sorum
- Araç gaza geçişte stop ediyor du, ismail usta geçiş ısı sını yükseltsede ve my10 tipi yeni enjektör ler taksada bu sabah geçişlerindeki stop sorunum düzelmedi.Araç 1dk dan daha az sürede gaza geçtiğini ve ısı derecesının 45 oldugunuda bılgınıze sunmak isterim. Yalnız bana randevu verdi su ısı müşürü takacagından bahsetti sizce uygun mudur. Veya bunun hariçinde neler yapılabilir. Yukarıda yazdıgınız bır yazıda sürüş konfuru n dan bahsettiğinizi hatırlıyorum bu konu benim aracımı ilgilendiriyormu.

2. sorum

Benim araçım corolla km de 230-240 krş yakmasına karsın denemek için 1 haftalıgına eşim aracını aynı yolda hemen hemen aynı şartlarda kullanmama rağmen km de 280-300 krş arası değişmekte. 4-5 defa ayar yaptırdım bu oran hemen hemen hiç değişmedi. Aradaki bu fark ne sizce. İlk olarak otomatik ayar yapıyor map baglayıp sonrada yola cıkıyoruz ve sabıt hızda ani gaza basmamı soyleyerek ben gaz aralıklarını ayarladıgından bahsediyor bu sizin belirttiğiniz yol ayarımı oluyor yada yanlış yaptıgı birsey varsa bana soylerseniz ben kendisine uygun bir dille anlattır ve sizin önerilerinizi araça uygulanmasını saglarim. Kendisi beni kırmaz. Araçın nornal oranlara gelmesini eminim benden çok o istemektedir çünki oda ugraşmak istemez tabiki.

3. sorum

Seviye sensörü ara ara 4 ısık yanıp sönüyor ve bazende gaz 4 ısıkta uzun kalıp son çeykrek depoda anı den düşüyor tek ışık yanıp sönmeye başlıyor. Bununda bazı oranlarının değiştirdiğini görmeme ragmen pek faydası olmadı.

4. sorum
Araça gaz alırken deponun son dolum larında tankdan yüksek ses  geliyor ve ustamızın söylemine göre yuzde20 lik bos tank seviyesini ayrlamaya calstıgınan o sekılde ses cıkardıgından bahsedıyor fakat o ses benım aracımda olmuyor. Bazı fırmaların bu sesı kesmek ıcın şamandıralarda bazı oynamalar yapıldıgını fakat kendısının tafsıye etmedıgını ve bu uygulamayı yapmayacagını soyledı. Faydalı bır uygulama varsa sızce bu ses olayını cozebılırmıyız.

5. sorum

aracımım son hızlanması da tepkımede yavaşlama var vıtes gaz ayar aralıgını yukselttı fakat çok tatmin edici bir ayar olmadı.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #586 : Nisan 01, 2011, 20:06:01 »
Merhaba;
Aracınızdakı sıstem ;emulatorlu sıstem mı ? Sıralı sıstem mı ?
Sayet Sıralı sıstem ıse uzun yolda ortalama 8lt-100 km lpg
Sayet emulatorlu ıse uzun yolda 9lt-100 km Lpg tuketır.
Mehmet bey sıralı sıstem için uzun yolda 8lt lpg öngörmüşsünüz kısa mesafe şehir içi 14lt ye kadar cıkabılmesı normalmıdır . brc  my 10 yetkılı servisde montaj 500km cıvarı toplam km yapıldı. ayar yapılmak süreti ile daha az tüketim mümkün olabilirmi.Zira bu şartlarda benzine göre çok cüz'i bir tasarruf oluşuyor. Aracım benzınde aynı şartlarda 10,5 lt benzın tuketiyor. Teşekkürler..
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #587 : Nisan 01, 2011, 23:22:51 »
mehmet abi merhaba akşam dedigini denedim .emme manifoltuna giren hotumu çıkardım bahsettigin gibi aracın rolantisi yükseldi.Daha sonra köpük yöntemini denedim gördügüm şeyi söylüyorum birincisi ilk başata baktım birşey yok daha sonra üfledigini fark ettim .Yani sık aralıklarla üfledigini gördüm azcık sabun köpügü ucuna koydum onu dışarı dogru attırıyordu daha fazla kurcalamadım geri horrtumu yerine taktım .Yarın sabahtan götürecegim bakalım usta ne diyecek degiştirmesini isteyecegim .Ama dikkatimi çeken şey gaz kokusu gelmiyor neyse yarın inşallah sorun çözülür
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #588 : Nisan 02, 2011, 14:34:58 »
dun brc aksam servise gittim usta soylemis oldugu isi musurunu takti.
su girislerini sormusdunuz onlarda kalarifere giden iki hortumda T takili normal
bu sabah gecis normale dondu 2 km de gecis yapti ve stop u kesti
ayarlari tekarar yeniledi ve yol ayari yapildi cekisinde de fazla bir problem kalmadi
gostergeler konusunda konusmak daha erken

tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #589 : Nisan 02, 2011, 17:52:14 »
Merhabalar ;

Bence bu havalarda ve kısa süreli mesafelerde yakıt ölçümü yerine havaların ısınmasıyla beraber uzun yolda ölçüm yapmak daha sıhhatli olacaktır.Benzin tüketimine göre litre bazında %15 fazla bir lpg tüketimi varsa tüketim normal değerlerdedir.14lt/100 km fazla bir tüketim fakat dediğim gibi soğuk hava ve kısa mesafeye bağlı olarak bu tüketimin fazla olması normal.Lpg sistemleri ideal yakıt tüketimi için min.70 derece soğutma suyu sıcaklığına ihtiyaç duyar .Aracınız soğuk motorda ve kısa mesafelerde fazla yakıt tüketecektir.Selamlar...

Mehmet bey sıralı sıstem için uzun yolda 8lt lpg öngörmüşsünüz kısa mesafe şehir içi 14lt ye kadar cıkabılmesı normalmıdır . brc  my 10 yetkılı servisde montaj 500km cıvarı toplam km yapıldı. ayar yapılmak süreti ile daha az tüketim mümkün olabilirmi.Zira bu şartlarda benzine göre çok cüz'i bir tasarruf oluşuyor. Aracım benzınde aynı şartlarda 10,5 lt benzın tuketiyor. Teşekkürler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #590 : Nisan 02, 2011, 17:53:34 »
Merhaba ;

Zahmetli ama kesin çözüm olacağını belirtmiştim.Sorununuzun düzelmesine sevindim.LPG li güzel günler dilerim.

dun brc aksam servise gittim usta soylemis oldugu isi musurunu takti.
su girislerini sormusdunuz onlarda kalarifere giden iki hortumda T takili normal
bu sabah gecis normale dondu 2 km de gecis yapti ve stop u kesti
ayarlari tekarar yeniledi ve yol ayari yapildi cekisinde de fazla bir problem kalmadi
gostergeler konusunda konusmak daha erken

tesekkurler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #591 : Nisan 02, 2011, 17:54:27 »
Yücel merhaba ;

Herkesin sorununu hallettik bir senin atikere çözüm bulamadık :) Son durum nedir ? Regulator değişti mi?

mehmet abi merhaba akşam dedigini denedim .emme manifoltuna giren hotumu çıkardım bahsettigin gibi aracın rolantisi yükseldi.Daha sonra köpük yöntemini denedim gördügüm şeyi söylüyorum birincisi ilk başata baktım birşey yok daha sonra üfledigini fark ettim .Yani sık aralıklarla üfledigini gördüm azcık sabun köpügü ucuna koydum onu dışarı dogru attırıyordu daha fazla kurcalamadım geri horrtumu yerine taktım .Yarın sabahtan götürecegim bakalım usta ne diyecek degiştirmesini isteyecegim .Ama dikkatimi çeken şey gaz kokusu gelmiyor neyse yarın inşallah sorun çözülür
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #592 : Nisan 05, 2011, 17:05:52 »
Merhaba Mehmet Bey,
az önce servisle görüştüm, hava akış sensöründe problem olsa arıza lambası yanar, ondan değildir, sübaplar yanmıştır, araç motor istiyor diyorlar :) Sensörü de temizlemediklerini ve değiştirdiklerini söylediler. Özel servislerde temizleme işlemini yaparlar mı? Sübapların yanmış olması ihtimali nedir sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #593 : Nisan 05, 2011, 17:08:44 »
arabayı ik çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince su sesi gibi bi ses geliyor ama çok kısa bir süre normal mi bu lpg ile ilgilimi ? bi deben yozgattayım çoruma gelme ihtimalim var ancak yakın bir zamanda değil bana size ulaşabileceğim adres ve tel no özelime yollayabilirmisiniz ?? teşekürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #594 : Nisan 05, 2011, 17:11:48 »
bi şey daha var gaz ayarını yaptırdım rölanti bi aşağı bi yukarı çıkıp iniyor benzinde yapmıyor regülatör bozulmuş olabilir mi ve ya enjektörlerden biri tıkanmış olabilir mi ? siz enjektör temizliği yapıormusunuz zavoli marka lpg var aracımda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #595 : Nisan 05, 2011, 17:52:20 »
Merhaba ;

Subablarda sorun varsa yani servisin dediğine göre subablar yandıysa aracınızın motor kompresyonunu ölçtürün.Zaten dört gözden birinin basıncı farklı çıkacaktır.Şayet böyleyse subabların değişmesi gerekir fakat motor kompresyonunu ölçtürdünüz ve sorun yoksa subablar oturmuş olabilir ve bunlar ayarlanabilir.Zaten kapak sökülünce herşey ortaya çıkar ama ben bu kadar olumsuz düşünmüyorum ,öncelikle size önerdiğim temizliği yaptırınız sonuçları burdan paylaşalım.

Merhaba Mehmet Bey,
az önce servisle görüştüm, hava akış sensöründe problem olsa arıza lambası yanar, ondan değildir, sübaplar yanmıştır, araç motor istiyor diyorlar :) Sensörü de temizlemediklerini ve değiştirdiklerini söylediler. Özel servislerde temizleme işlemini yaparlar mı? Sübapların yanmış olması ihtimali nedir sizce?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #596 : Nisan 05, 2011, 17:55:31 »
Mesajlarımın altında firmamıza ait web adresi mevcut ,o adresten bize ulaşabilirsiniz.Her zaman bekleriz ...

arabayı ik çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince su sesi gibi bi ses geliyor ama çok kısa bir süre normal mi bu lpg ile ilgilimi ? bi deben yozgattayım çoruma gelme ihtimalim var ancak yakın bir zamanda değil bana size ulaşabileceğim adres ve tel no özelime yollayabilirmisiniz ?? teşekürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #597 : Nisan 05, 2011, 19:30:38 »
Mehmet Bey.Emülatörlü sistemlerde gaz filtresi tarzı aparat var mıdır,nerededir,periyodik aralıklarla değişir mi temizlenir mi?
Saygılar...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #598 : Nisan 05, 2011, 20:44:30 »
Merhaba    Arkadaşlar

Arkadaşlar bana çok acil tecrübe ve bilgileriniz lazım,yardımcı olursanız çok sevinirim.Öncelikle 2004 model toyota corolla versoma lpg bağlatmak istiyorum hangi markayı tavsiye edersiniz,son güncel fiyatları nelerdir ve en önemlisi tavsiye edeceğiniz işciliğine ve tecrübelerine inandığınız bayi tavsiyesi istiyecektim.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Herkese şimdiden çok teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #599 : Nisan 05, 2011, 22:59:08 »
arabayı ik çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince su sesi gibi bi ses geliyor ama çok kısa bir süre normal mi bu lpg ile ilgilimi ?

birde araç neden rölantisi bi aşağı bi yukarı hareket eder.. en son böle yaptığında regülatörü değiştirmişlerdi düzelmişti gaz ayarı yaptıktan sonra ısnana kadar rölanti dengesizleşiyor ??