0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet bey.normal bir lpg sistemi yani sıralı olmayan sistem (brc marka) sıralı sisteme dönüştürülür mü?dönüştürüldüğünde masrafı çok olur mu?almayı düşündiüğüm bir gli de normal sistem var.bilgi paylaşırsanız sevinirim.
Mehmet bey merhaba . Ben şahsen corolla kullanıyorum brc lpg mevcut ve 3 yıldır hiç sorunsuz kullanmaktayım, bayada menunum. fakat eşime aldıgımız Audi A3 e de yine aynı yerde brc taktırdım o aracada fakat bazı sorunlarımız var. Aynı verimi bu araçta alamadık. Kadıköy brc de ismail usta var kendisine her konuda güveniyorum ve ılgı alakasından da çok memnun olmama rağmen aracımın sorunları cozulmedi.Bende gide gele baya brc hakkında usta olacak kadar olmasa bazı seyleri ogrendim. Sizinlede bu konularımı tartışmak istiyorum sonucta sizde brc bayisi snz. Şimdiden teşekkürler. 1. sorum- Araç gaza geçişte stop ediyor du, ismail usta geçiş ısı sını yükseltsede ve my10 tipi yeni enjektör ler taksada bu sabah geçişlerindeki stop sorunum düzelmedi.Araç 1dk dan daha az sürede gaza geçtiğini ve ısı derecesının 45 oldugunuda bılgınıze sunmak isterim. Yalnız bana randevu verdi su ısı müşürü takacagından bahsetti sizce uygun mudur. Veya bunun hariçinde neler yapılabilir. Yukarıda yazdıgınız bır yazıda sürüş konfuru n dan bahsettiğinizi hatırlıyorum bu konu benim aracımı ilgilendiriyormu.2. sorumBenim araçım corolla km de 230-240 krş yakmasına karsın denemek için 1 haftalıgına eşim aracını aynı yolda hemen hemen aynı şartlarda kullanmama rağmen km de 280-300 krş arası değişmekte. 4-5 defa ayar yaptırdım bu oran hemen hemen hiç değişmedi. Aradaki bu fark ne sizce. İlk olarak otomatik ayar yapıyor map baglayıp sonrada yola cıkıyoruz ve sabıt hızda ani gaza basmamı soyleyerek ben gaz aralıklarını ayarladıgından bahsediyor bu sizin belirttiğiniz yol ayarımı oluyor yada yanlış yaptıgı birsey varsa bana soylerseniz ben kendisine uygun bir dille anlattır ve sizin önerilerinizi araça uygulanmasını saglarim. Kendisi beni kırmaz. Araçın nornal oranlara gelmesini eminim benden çok o istemektedir çünki oda ugraşmak istemez tabiki.3. sorum Seviye sensörü ara ara 4 ısık yanıp sönüyor ve bazende gaz 4 ısıkta uzun kalıp son çeykrek depoda anı den düşüyor tek ışık yanıp sönmeye başlıyor. Bununda bazı oranlarının değiştirdiğini görmeme ragmen pek faydası olmadı. 4. sorum Araça gaz alırken deponun son dolum larında tankdan yüksek ses geliyor ve ustamızın söylemine göre yuzde20 lik bos tank seviyesini ayrlamaya calstıgınan o sekılde ses cıkardıgından bahsedıyor fakat o ses benım aracımda olmuyor. Bazı fırmaların bu sesı kesmek ıcın şamandıralarda bazı oynamalar yapıldıgını fakat kendısının tafsıye etmedıgını ve bu uygulamayı yapmayacagını soyledı. Faydalı bır uygulama varsa sızce bu ses olayını cozebılırmıyız. 5. sorum aracımım son hızlanması da tepkımede yavaşlama var vıtes gaz ayar aralıgını yukselttı fakat çok tatmin edici bir ayar olmadı.
Merhaba;Aracınızdakı sıstem ;emulatorlu sıstem mı ? Sıralı sıstem mı ?Sayet Sıralı sıstem ıse uzun yolda ortalama 8lt-100 km lpg Sayet emulatorlu ıse uzun yolda 9lt-100 km Lpg tuketır.
Mehmet bey sıralı sıstem için uzun yolda 8lt lpg öngörmüşsünüz kısa mesafe şehir içi 14lt ye kadar cıkabılmesı normalmıdır . brc my 10 yetkılı servisde montaj 500km cıvarı toplam km yapıldı. ayar yapılmak süreti ile daha az tüketim mümkün olabilirmi.Zira bu şartlarda benzine göre çok cüz'i bir tasarruf oluşuyor. Aracım benzınde aynı şartlarda 10,5 lt benzın tuketiyor. Teşekkürler..
dun brc aksam servise gittim usta soylemis oldugu isi musurunu takti.su girislerini sormusdunuz onlarda kalarifere giden iki hortumda T takili normal bu sabah gecis normale dondu 2 km de gecis yapti ve stop u kesti ayarlari tekarar yeniledi ve yol ayari yapildi cekisinde de fazla bir problem kalmadigostergeler konusunda konusmak daha erken tesekkurler
mehmet abi merhaba akşam dedigini denedim .emme manifoltuna giren hotumu çıkardım bahsettigin gibi aracın rolantisi yükseldi.Daha sonra köpük yöntemini denedim gördügüm şeyi söylüyorum birincisi ilk başata baktım birşey yok daha sonra üfledigini fark ettim .Yani sık aralıklarla üfledigini gördüm azcık sabun köpügü ucuna koydum onu dışarı dogru attırıyordu daha fazla kurcalamadım geri horrtumu yerine taktım .Yarın sabahtan götürecegim bakalım usta ne diyecek degiştirmesini isteyecegim .Ama dikkatimi çeken şey gaz kokusu gelmiyor neyse yarın inşallah sorun çözülür
Merhaba Mehmet Bey,az önce servisle görüştüm, hava akış sensöründe problem olsa arıza lambası yanar, ondan değildir, sübaplar yanmıştır, araç motor istiyor diyorlar Sensörü de temizlemediklerini ve değiştirdiklerini söylediler. Özel servislerde temizleme işlemini yaparlar mı? Sübapların yanmış olması ihtimali nedir sizce?
arabayı ik çalıştırdıktan sonra lpg ye geçince su sesi gibi bi ses geliyor ama çok kısa bir süre normal mi bu lpg ile ilgilimi ? bi deben yozgattayım çoruma gelme ihtimalim var ancak yakın bir zamanda değil bana size ulaşabileceğim adres ve tel no özelime yollayabilirmisiniz ?? teşekürler...