Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 693268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #540 : Mart 21, 2011, 22:14:47 »
Merhaba;
Kısaca ozetlemek gerekırse ; satmak ıstesenız de satamazsınız.

arkadaslar
mü?terisi olduïum bi araçta voltran s?ral? sistem lpg  var. araç corolla gli.
1-voltran s?ral? sistem lpg nas?ld?r.
2-arac? ald?ktan sonra "voltran?" satmak istesem satabilir miyim?
te?ekkürler.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Mart 21, 2011, 22:14:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #541 : Mart 21, 2011, 22:18:47 »
mehmet bey iyi aksamlar size bir sorum olacak 1,6 xei toyota aracım var brc takdırıdm  size göre 100km litre bazında gaz sarfıyatı ne olmalıdır tesekkurler..
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #542 : Mart 21, 2011, 22:49:42 »
Merhaba;
Aracınızdakı sıstem ;emulatorlu sıstem mı ? Sıralı sıstem mı ?
Sayet Sıralı sıstem ıse uzun yolda ortalama 8lt-100 km lpg
Sayet emulatorlu ıse uzun yolda 9lt-100 km Lpg tuketır.

mehmet bey iyi aksamlar size bir sorum olacak 1,6 xei toyota arac?m var brc takd?r?dm  size göre 100km litre baz?nda gaz sarf?yat? ne olmal?d?r tesekkurler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #543 : Mart 21, 2011, 22:55:45 »
Sıralı sistem 40tl lık gazla şehir içi ve dışı karısık azda olsa benzınde var  120 km yaptım verdiğiniz degerlere göre bayagı bi fazla sanırım
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #544 : Mart 21, 2011, 23:01:41 »
   Mehmet Bey  85 TL LPG +50 TL benzin ile aracım şehir içi(!) ortama 370 400 km  yapmaktadır. Kullanmala göre değişiyor.
   Af buyurun AEB yazılım nedir onu da bilmiyorum.
   Haftasonu yetkili servise gidip söylemiş olduğunuz testlerin yapılmasını isteyeceğim.
   Teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.

Merhaba Hasan Bey ;

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Öncelikle servisiniz hatalı bilgi vermiş.Toyotanın bu modelinde ya da başka modelinde Fransız gurubu araçlarda yaşanan gösterge problemi bu araçlarda yaşanmaz;yani lpg de giderken aracın benzin ibresi düşmez.Belirttiğiniz gibi 85 tl lpg nın yanında 50 tl benzin tüketimi oldukça fazla.Fakat burda şu bilgi eksik acaba 85tl lpg + 50 tl benzin ile toplamda ne kadar yol gidiyorsunuz ? Ve sorunun iki nedeni olabilir
1)Araç kendiliğinden benzine geçiyor : AEB yazılımlarda lpg basıncı azaldığında sistem benzine geçer fakat bu geçişte sesli ikaz verir ve siz bunu kolayca fark edersiniz anladığım kadarıyla sizin aracınızda böyle bir durum söz konusu değil.geriye diğer seçenek kalıyor ;şayet aracınızın devir ya da ısı bağlantılarında sorun varsa sistem benzine dönem dönem geçiş yapar ve böyle durumlarda sesli ikaz etmez ve siz lpg de gidiyorum diye düşünürken araç benzinde hareket etmiş olur.Diğer bir seçenekte AEB yazılımda aracın programsal olarak rolantide ya da yuksek devirde tamamen benzinde çalıştırılıp hareket halinde lpg ye geçiş yaptırılabilir ve kullanıcı lpg tukettığını düşünürken araç benzin tüketir.
2) Benzin sistemi ile ilgili problemler : Lpg ayarından dolayı aracın LFT değerindeki sapmalar aracın sabahları soğu motorda open loopta fazla benzin tüketmesine neden olabilir.Aracınızın motor ısı ya da hava ısı sensörundekı problemler yıne aracın benzınde aşırı yakıt tuketmesıne neden olabilir.Bu değerleri Toyota servisinde dagnostık cihaz ile görebilirsiniz.

Tavsiyelerim bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir.Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #545 : Mart 22, 2011, 09:15:15 »
Yakıt ölçümünü uzun yolda yaparsanız daha net bir ölçüm olur.Selamlar...

Sıralı sistem 40tl lık gazla şehir içi ve dışı karısık azda olsa benzınde var  120 km yaptım verdiğiniz degerlere göre bayagı bi fazla sanırım
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #546 : Mart 22, 2011, 09:17:16 »
Merhaba ;

AEB Yazılım Zavolinin kullandığı programın ismidir.Sonuçları burdan paylaşalım.

Mehmet Bey  85 TL LPG +50 TL benzin ile aracım şehir içi(!) ortama 370 400 km  yapmaktadır. Kullanmala göre değişiyor.
   Af buyurun AEB yazılım nedir onu da bilmiyorum.
   Haftasonu yetkili servise gidip söylemiş olduğunuz testlerin yapılmasını isteyeceğim.
   Teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #547 : Mart 22, 2011, 10:54:13 »
Dün milano marka sıralı sistemin montajını yaptırdım. Usta 20-25 dakika seyir halinde ayar yaptı. Yaklaşık olarak 50 km kullandım performansı çok iyi benzinle lpg arasında hiç bir fark hissetmedim özellikle çok dik rampalarda denedim.300-500 metrede gaza geçiyor. Tek şikayetim rölantide çalışırken pıt-pıt-pıt diye enjektör sesi geliyor içeriye oldukça rahatsız edici bir ses. Gaza dokununca ses kesiliyor.
1)Normal bir durummudur? sesi kesme şansım varmı ?
2)Enjektörü sarıp bir nevi izolasyon yapsak zararı olurmu ?
3)Bu ses milanoya has bir ses mi yoksa tüm Markalarda da var mı?
4)Eğer daha sessiz bir enjektör varsa taktırabilirmiyim.    Yardımcı olursanız sevinirim.
1999 Corolla Terra 1.3 Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #548 : Mart 22, 2011, 11:05:43 »
O ses enjektörlerin çalışma - tetikleme sesi. aynı şekilde BRC sıralı sistemde de aynı çalışırken enjektör sesi vardı. şıp - şıp-şıp-şıp........ şeklinde enjektörün sesini duyarsınız çok normal merak etmeyin
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #549 : Mart 22, 2011, 11:24:03 »
Merhaba ;
Öncelikle lpg li aracınızı güzel günlerde kullanın.Lpg enjektör sesini araç içerisinde duymamalısınız ,muhtemelen enjektör ya da enjektör hattı araç üzerinde bir parça ile temas halinde ,bu sebeble enjektör sesi araç içerisine kadar geliyor.(araç içerisinde ses yoksa sorun yok) Özel yalıtımlı metal ayaklar ile enjektör sabitlenmeli ve diğer enjektör hattının temas edip etmediği kontrol edilmelidir.Selamlar...

Dün milano marka sıralı sistemin montajını yaptırdım. Usta 20-25 dakika seyir halinde ayar yaptı. Yaklaşık olarak 50 km kullandım performansı çok iyi benzinle lpg arasında hiç bir fark hissetmedim özellikle çok dik rampalarda denedim.300-500 metrede gaza geçiyor. Tek şikayetim rölantide çalışırken pıt-pıt-pıt diye enjektör sesi geliyor içeriye oldukça rahatsız edici bir ses. Gaza dokununca ses kesiliyor.
1)Normal bir durummudur? sesi kesme şansım varmı ?
2)Enjektörü sarıp bir nevi izolasyon yapsak zararı olurmu ?
3)Bu ses milanoya has bir ses mi yoksa tüm Markalarda da var mı?
4)Eğer daha sessiz bir enjektör varsa taktırabilirmiyim.    Yardımcı olursanız sevinirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #550 : Mart 22, 2011, 17:02:27 »
Merhaba ;
Öncelikle lpg li aracınızı güzel günlerde kullanın.Lpg enjektör sesini araç içerisinde duymamalısınız ,muhtemelen enjektör ya da enjektör hattı araç üzerinde bir parça ile temas halinde ,bu sebeble enjektör sesi araç içerisine kadar geliyor.(araç içerisinde ses yoksa sorun yok) Özel yalıtımlı metal ayaklar ile enjektör sabitlenmeli ve diğer enjektör hattının temas edip etmediği kontrol edilmelidir.Selamlar...

Mehmet bey cevabınız için teşekkürler. Enjektörün altına kauçuk tarzı bir parça yerleştirdik ses bir miktar azaldı ama yinede içeriye ses alıyor. Bahsettiğiniz özel yalıtımlı metal ayaklardan tedarik etmeye çalışıyoruz. İnş. buluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #551 : Mart 22, 2011, 20:07:21 »
Merhaba ;

Şayet bulamazsanız adresinizi bana gönderin yarın Kargoya vereyim.Selamlar...

Mehmet bey cevabınız için teşekkürler. Enjektörün altına kauçuk tarzı bir parça yerleştirdik ses bir miktar azaldı ama yinede içeriye ses alıyor. Bahsettiğiniz özel yalıtımlı metal ayaklardan tedarik etmeye çalışıyoruz. İnş. buluruz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #552 : Mart 23, 2011, 00:16:11 »
Merhaba ;

Şayet bulamazsanız adresinizi bana gönderin yarın Kargoya vereyim.Selamlar...

Mehmet bey ilginiz için çok teşekkür ediyorum Adres bilgilerini özelden gönderdim bakarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #553 : Mart 23, 2011, 01:08:34 »
mehmet bey konuyla pek alakalı değil ama şöyle bir izlenimim var 2 bp istasyonu birinde gaz alırken gaz ağır ağır dolmakta sayaç ağır ağır ilerlemekte diğer bp istasyonunda gaz alırken dolum hızlı olmakta ve sayaç tıpkı benzin dolumunda olduğu gibi hızlı ilerlemekte ancak ben hızlı dolum yapılan istasyondan aldığım gazla daha fazla km yapıyorum acaba ağır dolum yapan istasyon eksik mi gaz basıyor anlamadım gitti.Bu konuda ki değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #554 : Mart 23, 2011, 06:51:52 »
Merhaba;
Enjektor ayagını  bugun kargoya verıyorum,selamlar...

Mehmet bey ilginiz için çok te?ekkür ediyorum Adres bilgilerini özelden gönderdim bakarsan?z sevinirim.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #555 : Mart 23, 2011, 07:00:50 »
Merhaba Mustafa Bey;
Lpg ıstasyonlarında Dıspenserler standart bır basıncla maalesef dolum yapmıyor.BU basıncın standartı 8 bar dır fakat bazı fırmaların dıspenserler farklı oranlarda ıkmal yapıyor.Dıspenserlerın onunde ya da yan tarafında ufak bır sayac vardır , bu sayactan o pompanın kac bar ıle bastıgını gorebılırsınız.En az 6 bar en cok 12 bar olmalı , yukarda dedıgım gıbı ıdealı 8 bardır.Yuksek ya da dusuk lımıtlerdekı ıstasyonlardan ıkmal yapmayınız.Ayrıca bu dıspenserlerın ıcerısınde bır dıslı var ,bu dıslı basınclı gazdan etkılenır ve asınır ,perıodık aralıklarla ıstasyon sahıbının bu dıslıyı degıstırmesı gerekır,aksı taktırde sız 30lt Lpg aldıgınızı dusunurken 28lt lpg de almıs olabılırsınız.Selamlar...

mehmet bey konuyla pek alakal? deïil ama ?öyle bir izlenimim var 2 bp istasyonu birinde gaz al?rken gaz aï?r aï?r dolmakta sayaç aï?r aï?r ilerlemekte diïer bp istasyonunda gaz al?rken dolum h?zl? olmakta ve sayaç t?pk? benzin dolumunda olduïu gibi h?zl? ilerlemekte ancak ben h?zl? dolum yap?lan istasyondan ald?ï?m gazla daha fazla km yap?yorum acaba aï?r dolum yapan istasyon eksik mi gaz bas?yor anlamad?m gitti.Bu konuda ki deïerli yorumunuz için ?imdiden te?ekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #556 : Mart 23, 2011, 07:03:41 »
Merhaba Mustafa Bey;
Lpg ıstasyonlarında Dıspenserler standart bır basıncla maalesef dolum yapmıyor.BU basıncın standartı 8 bar dır fakat bazı fırmaların dıspenserler farklı oranlarda ıkmal yapıyor.Dıspenserlerın onunde ya da yan tarafında ufak bır sayac vardır , bu sayactan o pompanın kac bar ıle bastıgını gorebılırsınız.En az 6 bar en cok 12 bar olmalı , yukarda dedıgım gıbı ıdealı 8 bardır.Yuksek ya da dusuk lımıtlerdekı ıstasyonlardan ıkmal yapmayınız.Ayrıca bu dıspenserlerın ıcerısınde bır dıslı var ,bu dıslı basınclı gazdan etkılenır ve asınır ,perıodık aralıklarla ıstasyon sahıbının bu dıslıyı degıstırmesı gerekır,aksı taktırde sız 30lt Lpg aldıgınızı dusunurken 28lt lpg de almıs olabılırsınız.Selamlar...

mehmet bey konuyla pek alakal? deïil ama ?öyle bir izlenimim var 2 bp istasyonu birinde gaz al?rken gaz aï?r aï?r dolmakta sayaç aï?r aï?r ilerlemekte diïer bp istasyonunda gaz al?rken dolum h?zl? olmakta ve sayaç t?pk? benzin dolumunda olduïu gibi h?zl? ilerlemekte ancak ben h?zl? dolum yap?lan istasyondan ald?ï?m gazla daha fazla km yap?yorum acaba aï?r dolum yapan istasyon eksik mi gaz bas?yor anlamad?m gitti.Bu konuda ki deïerli yorumunuz için ?imdiden te?ekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #557 : Mart 23, 2011, 22:39:15 »
Mehmet Bey ben de size şu katkılı gaz olayını soaracağım.birçok kişi katkılı gazların sıralı sistemlere zararlı olduğunu söylüyor.önceden hep aygazdan alırken şimdi bu nedenle shellgaz. iparagaz, tottalgaz ya da milangaz tercih ediyorum.bu konu hakkında bizi aydınlatır mısınız?
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #558 : Mart 24, 2011, 10:07:18 »
İyi günler Mehmet Bey,
Bende artık lpg dönüşümünü ciddi olarak düşünüyorum ve tercihim BRC olacak. Ben Antalya'da ikamet ediyorum, buradan tavsiye edebileceğiniz bir servis ya da usta varsa yardımcı olur musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #559 : Mart 24, 2011, 10:14:23 »
İyi günler Mehmet Bey,
Bende artık lpg dönüşümünü ciddi olarak düşünüyorum ve tercihim BRC olacak. Ben Antalya'da ikamet ediyorum, buradan tavsiye edebileceğiniz bir servis ya da usta varsa yardımcı olur musunuz?
süleyman bey 2A Mühendisliğin yetki verdiği servislerde montaj yaptırabilirsiniz sıkıntı olmaz.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /