Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 693268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #520 : Mart 17, 2011, 08:52:28 »
Mevlüt Bey ;

1.3 motora sahip bir araca göre bu değerler biraz fazla.Aracın motor kapasitesi düşünüldüğünde lpg enjektörlerine takılan nozzle çapları acaba büyük takılmış olabilir mi ? Şayet 1.7 mm in üzerinde bir nozzle takıldıysa bu araçta yakıt sorunu giderilemez.Sizden ricam nozzle çaplarını öğrenip şayet büyükse en fazla 1.7 mm taktırıp tekrardan lpg kalibrasyonu ve yol ayarı yaptırmanız olacaktır.Sonuçları lütfen burdan paylaşalım.

selam mehmet bey

aracım 2000 model corolla 1.3 enjeksiyonlu. üzerinde sıralı zavoli var... ancak taktığım yere hep lanet etmişimdri bi türlü sıkıntıdan kurtulamadım... araç takıldıktan 25000 km sonnra karbiratör ve çalışmayan bir enjektörü değiştirlidi. ayar falan da yapıldı ancak araç uzun yolda 20 krş yakıyor gazı 2.07 den alıyorum bu değer bana çok geliyor ve kimse bunu düzeltemiyor en son çare bujileri değiştirecem sizce sorun nedir gazla mı alakalı kaçak mı var rölanti mi yüksek (gerçi giderken rölantinin yakmada bir etkisi yok die biliyorum) ne tavsiye edersiniz...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Mart 17, 2011, 08:52:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #521 : Mart 17, 2011, 08:55:34 »
Merhaba Mustafa Bey ;

10.000 km periodik bakımında öncelikle ana gaz filitreniz değiştirilecek ,lpg ve su kaçak kontrolleri yapılacak ayrıca gaz tankı ve elektirik tesisatının  bağlantıları kontrol edilecek.Subablar için ekstra koruma sağlayan tunap subab yağlayıcıları ilave edilecek ve en son lpg ayarı ve yol ayarı yapılacak.Maliyet 30 tl civarında + tunap katkı maddesi 40 tl ,toplamda 70 tl civarında bir masrafınız var.Selamlar...

mehmet bey 10 bin bakımıma az,kaldı bu bakımda neler yapılıyor ne kadar bir ücret alınıyor bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #522 : Mart 17, 2011, 17:36:43 »
Mevlüt Bey ;

1.3 motora sahip bir araca göre bu değerler biraz fazla.Aracın motor kapasitesi düşünüldüğünde lpg enjektörlerine takılan nozzle çapları acaba büyük takılmış olabilir mi ? Şayet 1.7 mm in üzerinde bir nozzle takıldıysa bu araçta yakıt sorunu giderilemez.Sizden ricam nozzle çaplarını öğrenip şayet büyükse en fazla 1.7 mm taktırıp tekrardan lpg kalibrasyonu ve yol ayarı yaptırmanız olacaktır.Sonuçları lütfen burdan paylaşalım.

nozzle nedir? ben lpg yi adanada taktırmıştım ve yozgat sorgunda görev yapmaktayım burdada servisi yok... bunun 1.7 mm olup olmadığını kimden öğrenebilirim veya enjektörlerin yada garanti belgeindeki bir numaradan falan anlayabilir misiniz siz????  bu arada bu zamlar olmadan öncede lpg 1.85 aldığımda 175 krş yakıyordu yani diyeceğim bu araç hiç az yakmadı yakıt konusunda hiç memnun değilim... arkadaşın opel astra 2001 var 135 krş yakıyor 1.6 motoru var bana söyledikçe kıcık oluyorum :D nolur bir yardım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #523 : Mart 17, 2011, 19:02:06 »
Merhaba ;

Herhangi bir ustaya götürüp lpg enjektörlerinin önündeki nozzlların (boru ) çapını ölçtürebilirsiniz.Nozzlın üzerinde de yazar fakat matkap ile genişletilmiş olabilir bu sebeble kumpas ile ölçtürün.

nozzle nedir? ben lpg yi adanada taktırmıştım ve yozgat sorgunda görev yapmaktayım burdada servisi yok... bunun 1.7 mm olup olmadığını kimden öğrenebilirim veya enjektörlerin yada garanti belgeindeki bir numaradan falan anlayabilir misiniz siz????  bu arada bu zamlar olmadan öncede lpg 1.85 aldığımda 175 krş yakıyordu yani diyeceğim bu araç hiç az yakmadı yakıt konusunda hiç memnun değilim... arkadaşın opel astra 2001 var 135 krş yakıyor 1.6 motoru var bana söyledikçe kıcık oluyorum :D nolur bir yardım....
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #524 : Mart 17, 2011, 21:38:32 »
Merhabalar aracım ae101 96 1,6  1 hafta evvel aracıma brc marka kit takıldı.( yetkili brc bayisinde) genel olarak ilk izlenimlerim  belki biraz erken ama olumlu ancak kafama takılan bir husus  araç içerisine net bir şekilde gelen su şarıldama sesi muhtemelen kaloriferden gelen bir ses benzinde böyle bir durum söz konusu değildi.( radyatör soğutma suyu kontrol edildi) Herkese kazasız belasız sürüşler.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #525 : Mart 17, 2011, 22:18:29 »
hocam benim de bi sorum olacak araca atiker marka tüp takıldı ve takıldığı yer gerçekten kaliteli belki bilirsiniz candan mühendislik benim merak ettiğim şey performansta düşüklük yaşar miyiz aracım 2004 corolla 1.6 şimdiden teşekkürler   
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #526 : Mart 17, 2011, 22:25:20 »
hocam benim de bi sorum olacak araca atiker marka tüp takıldı ve takıldığı yer gerçekten kaliteli belki bilirsiniz candan mühendislik benim merak ettiğim şey performansta düşüklük yaşar miyiz aracım 2004 corolla 1.6 şimdiden teşekkürler   
sıralı sistemse yaşamazsın kardeşim 5 bg lik güç kaybından söz ediliyor oda hissedilir derecede değil.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #527 : Mart 17, 2011, 22:29:03 »
sıralı sistemse yaşamazsın kardeşim 5 bg lik güç kaybından söz ediliyor oda hissedilir derecede değil.
sağol abi içimi rahatlattın :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #528 : Mart 17, 2011, 22:34:05 »
Merhaba ;

Herhangi bir ustaya götürüp lpg enjektörlerinin önündeki nozzlların (boru ) çapını ölçtürebilirsiniz.Nozzlın üzerinde de yazar fakat matkap ile genişletilmiş olabilir bu sebeble kumpas ile ölçtürün.

tamam ölçtürürüm tşkr ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #529 : Mart 17, 2011, 22:43:48 »
peki karbüratörlü araçlar için mikserle değilde bir yeri delerek lpg takıldığında zor çalışma diye birsıkıntı olmuyormuş doğrumu?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Mart 18, 2011, 00:33:15 »
LPG filtreleri  hakkında birşey soracaktım. Bunlar oem mi üretiliyor yoksa her marka kendinin hava filtresini mi üretiyor. Demek istediğim lpg filtresinin kabı gördüğüm sistemlerin çoğunda aynıydı. İçi fark eder mi. Bir de  Beynin içinde de filtre var. onun değişim aralığı ne kadar olmalıdır.
Diğerini 10000 km de değiştiriyorum. Fiyat olarak da 20 TL alıyor servisi. Açıkçası koca hava filtresi 10 tl iken küçücük filtreye 20 tl alması (kabı yok sadece filtrenin içi) biraz tuhafıma gitti.
Benim lpg sistemi Şimşek otogaz da Ramses taktırmıştım. Düşüncem Bu tip yan ürünlerden kazanç elde ediyor gibi.
Beyindeki filtre ve hortumdaki filtre arasında ne gibi bir fark var.
Eğer bilginiz var ise diğer markaların lpg filtrelernin fiyatları nedir.

bir örnek
http://urun.gittigidiyor.com/Stefanelli-Tip-Otogaz-Regulator-Filtresi-85sf37_W0QQidZZ35981466#aciklama
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #531 : Mart 18, 2011, 00:50:28 »
Merhaba;
Soz konusu arac Fransız gurubu ya da Fıat gurubu olsa aracın su sogutma sıstemınde hava kalmıs olabılır derdım fakat arac efsane kasa Toyota olunca bu ıhtımal soz konusu degıl :) Bu aracın sogutma sıstemı hava yapmaz.Gerıye tek bır neden kalıyor o da kalorıfer petegının tıkalı olması fakat bu durumda benzınde de aynı sesı yapar.Bence aracı benzınde de dınleyın aynı ses gelecektır fakat lpgde var benzınde yok dıyorsanız maalesef yorum yapamayacam.Selamlar...

Merhabalar arac?m ae101 96 1,6  1 hafta evvel arac?ma brc marka kit tak?ld?.( yetkili brc bayisinde) genel olarak ilk izlenimlerim  belki biraz erken ama olumlu ancak kafama tak?lan bir husus  araç içerisine net bir ?ekilde gelen su ?ar?ldama sesi muhtemelen kaloriferden gelen bir ses benzinde böyle bir durum söz konusu deïildi.( radyatör soïutma suyu kontrol edildi) Herkese kazas?z belas?z sürü?ler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #532 : Mart 18, 2011, 00:54:44 »
Merhaba;
Mustafa Bey'ın de belırttıgı gıbı Lpg donusumu sonrası araclarda %5 lık bır guc kaybı yasanır fakat bu kayıp sıstemın kalıtesı ıle de ters orantılıdır.Dogru kalıbre edılmıs bır sıstemde bu kaybı hıssetmenız kucuk bır ıhtımal.Onemsız guc kaybını kafanıza takmadan Lpg nın tasarrufunu yasayın.Selamlar...

hocam benim de bi sorum olacak araca atiker marka tüp tak?ld? ve tak?ld?ï? yer gerçekten kaliteli belki bilirsiniz candan mühendislik benim merak ettiïim ?ey performansta dü?üklük ya?ar miyiz arac?m 2004 corolla 1.6 ?imdiden te?ekkürler   
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #533 : Mart 18, 2011, 00:59:36 »
Merhaba;
Belırttıgınızın tam aksıne yanlıs mıkser secımı aracın benzındekı calısma sıtemıne olumsuz etkı eder.Dogru olan karburatorun delınmesı yerıne orjınal ve dogru mıkser kullanımıdır fakat artık orjınal mıkserler bulmak cok zor ,maalesef Konya yapımı mıkserler fıyatından dolayı tercıh edılıyor...

peki karbüratörlü araçlar için mikserle deïilde bir yeri delerek lpg tak?ld?ï?nda zor çal??ma diye birs?k?nt? olmuyormu? doïrumu?
[/quote
]
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #534 : Mart 18, 2011, 01:27:01 »
Hazım Bey Merhaba;
Gaz fılıtrelerının bır kısmı unıversal olup bır cok markada aynı fılıtre kullanılabılır fakat bazı kıtlerın kendıne has fılıtrelerı vardır.Gaz fılıtresı ve regulatordekı suzgecın temel gorevı  lpg parcalarının pıs gazdan etkılenmemesını saglamaktır.Lpg fılıtrelerı 10.000 km de degıstırlmelıdır ,regulatordekı suzgec ıse bellı donemlerde sokuluo temızlenmesı yeterlıdır.
Gaz fılıtrelerı ortalama 20 tl cıvarındadır ve bence servıslerın aldıgı ucret fazla degıldır ;aracınızdakı hava fılıtresını kendınız 2 dakıkada degıstırebılırsınız fakat Lpg fılıtresının degısımı , kacak kontrolu daha zahmetlı ve uzun suren bır ıslemdır.Fırmaların sıze ıyı hızmet sunabılmesı ıcın para kazanmaları gerekıyor ve bu ıslemden kar edeceklerı 10 tl cok buyuk bır para degıl dıye dusunuyorum.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 54 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #535 : Mart 18, 2011, 10:10:35 »
hocam benim aracım 2003 model corulla terra mimgaz sıralı lpg var ilkkez sıralı kullanıyorum özellikle sabahları benzinden lpg ye geçerken hafif vuruyor normalmidir.lpg markam nasıl kalite olarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #536 : Mart 18, 2011, 11:28:18 »
Merhaba;
Soguk motorda gaza sarsıntılı gecısın nedenı lpg gazının dogru oranda ve surede yanma odasına gonderılememesıdır.Sorun Lpg enjektorlerınden,hortum mesafesınden,manıfolt gırıslerınden kaynaklanabılır.Kalıte konusunda ıse maalesef Yerlı urunlerın katedecegı cok yol var.Selamlar...

hocam benim arac?m 2003 model corulla terra mimgaz s?ral? lpg var ilkkez s?ral? kullan?yorum özellikle sabahlar? benzinden lpg ye geçerken hafif vuruyor normalmidir.lpg markam nas?l kalite olarak
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #537 : Mart 19, 2011, 22:51:26 »
Mehmet bey kolay gelsin. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi özenle okuyorum öğretdiklerimizi de arkadaşlarımıza, merak edenlere aktarıyoruz. Aracım 2000 model 1.6 sol vwt-ı corolla. 2007 de zavoli taktırdım. memnunum, bir problemle karşılaşmadım ancak son 2 aydır aracım bana göre LPG de kullanmama rağmen  fazla benzin harcamakta. Şöyle ki 45 lt. Lpg tankına yaklaşık 38 40 lt lpg alıyorum ayrıca her gaz alışımda ortalama depoda  her seferinde çeyrek depo oranında benzin bırakmak şartı (artık çeyrek depo muhakak bırakıyorum çünkü benzin pompası konusundak yorumunuzu okuduktan sonra) ile üstüne 20-25 TL benzin alıyorum.  yaklaşık 8 gün oldu, depomda çeyrek deponunun üstünde yarım deponun biraz altında benzin vardı ancak günde  bu çeyrek deponunun  neredeyse altına düştü.  Mevsimlerden kış normaldir diyordum ancak 2  haftadır Manisada hava sıcaklığı  sabahları 12-15 derece. Aracımın bu kadar benzin harcamasına anlam veremiyorum, gaza geçil süresi de makul daha doğrusu olması gereken seviyede. yani 85 TL lpg harcanken yanında 50  60 TL benzin harcamak bana pek de tasarruflu gelmemekte. Problem sizce ne olabilir? Siz bu tür problemler ile karşılaştınız mı? Burada zavoli servisine gittim araç yol aldıkca depodaki benzin azalmasa da azalmış gibi benzin göstergesi düşer dedi. İyi tamam da 8 gün de yaptığım km 80 km yok yani. Şaşırıp kalıyorum, LPG de  kullanmama rağmen gözüm benzin göstergesinde kalmaya başladı. Bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #538 : Mart 21, 2011, 11:16:19 »
Merhaba Hasan Bey ;

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Öncelikle servisiniz hatalı bilgi vermiş.Toyotanın bu modelinde ya da başka modelinde Fransız gurubu araçlarda yaşanan gösterge problemi bu araçlarda yaşanmaz;yani lpg de giderken aracın benzin ibresi düşmez.Belirttiğiniz gibi 85 tl lpg nın yanında 50 tl benzin tüketimi oldukça fazla.Fakat burda şu bilgi eksik acaba 85tl lpg + 50 tl benzin ile toplamda ne kadar yol gidiyorsunuz ? Ve sorunun iki nedeni olabilir
1)Araç kendiliğinden benzine geçiyor : AEB yazılımlarda lpg basıncı azaldığında sistem benzine geçer fakat bu geçişte sesli ikaz verir ve siz bunu kolayca fark edersiniz anladığım kadarıyla sizin aracınızda böyle bir durum söz konusu değil.geriye diğer seçenek kalıyor ;şayet aracınızın devir ya da ısı bağlantılarında sorun varsa sistem benzine dönem dönem geçiş yapar ve böyle durumlarda sesli ikaz etmez ve siz lpg de gidiyorum diye düşünürken araç benzinde hareket etmiş olur.Diğer bir seçenekte AEB yazılımda aracın programsal olarak rolantide ya da yuksek devirde tamamen benzinde çalıştırılıp hareket halinde lpg ye geçiş yaptırılabilir ve kullanıcı lpg tukettığını düşünürken araç benzin tüketir.
2) Benzin sistemi ile ilgili problemler : Lpg ayarından dolayı aracın LFT değerindeki sapmalar aracın sabahları soğu motorda open loopta fazla benzin tüketmesine neden olabilir.Aracınızın motor ısı ya da hava ısı sensörundekı problemler yıne aracın benzınde aşırı yakıt tuketmesıne neden olabilir.Bu değerleri Toyota servisinde dagnostık cihaz ile görebilirsiniz.

Tavsiyelerim bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir.Selamlar...

Mehmet bey kolay gelsin. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi özenle okuyorum öğretdiklerimizi de arkadaşlarımıza, merak edenlere aktarıyoruz. Aracım 2000 model 1.6 sol vwt-ı corolla. 2007 de zavoli taktırdım. memnunum, bir problemle karşılaşmadım ancak son 2 aydır aracım bana göre LPG de kullanmama rağmen  fazla benzin harcamakta. Şöyle ki 45 lt. Lpg tankına yaklaşık 38 40 lt lpg alıyorum ayrıca her gaz alışımda ortalama depoda  her seferinde çeyrek depo oranında benzin bırakmak şartı (artık çeyrek depo muhakak bırakıyorum çünkü benzin pompası konusundak yorumunuzu okuduktan sonra) ile üstüne 20-25 TL benzin alıyorum.  yaklaşık 8 gün oldu, depomda çeyrek deponunun üstünde yarım deponun biraz altında benzin vardı ancak günde  bu çeyrek deponunun  neredeyse altına düştü.  Mevsimlerden kış normaldir diyordum ancak 2  haftadır Manisada hava sıcaklığı  sabahları 12-15 derece. Aracımın bu kadar benzin harcamasına anlam veremiyorum, gaza geçil süresi de makul daha doğrusu olması gereken seviyede. yani 85 TL lpg harcanken yanında 50  60 TL benzin harcamak bana pek de tasarruflu gelmemekte. Problem sizce ne olabilir? Siz bu tür problemler ile karşılaştınız mı? Burada zavoli servisine gittim araç yol aldıkca depodaki benzin azalmasa da azalmış gibi benzin göstergesi düşer dedi. İyi tamam da 8 gün de yaptığım km 80 km yok yani. Şaşırıp kalıyorum, LPG de  kullanmama rağmen gözüm benzin göstergesinde kalmaya başladı. Bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #539 : Mart 21, 2011, 20:53:46 »
arkadaslar
müşterisi olduğum bi araçta voltran sıralı sistem lpg  var. araç corolla gli.
1-voltran sıralı sistem lpg nasıldır.
2-aracı aldıktan sonra "voltranı" satmak istesem satabilir miyim?
teşekkürler.
You are a legend!!!!!