0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam mehmet bey aracım 2000 model corolla 1.3 enjeksiyonlu. üzerinde sıralı zavoli var... ancak taktığım yere hep lanet etmişimdri bi türlü sıkıntıdan kurtulamadım... araç takıldıktan 25000 km sonnra karbiratör ve çalışmayan bir enjektörü değiştirlidi. ayar falan da yapıldı ancak araç uzun yolda 20 krş yakıyor gazı 2.07 den alıyorum bu değer bana çok geliyor ve kimse bunu düzeltemiyor en son çare bujileri değiştirecem sizce sorun nedir gazla mı alakalı kaçak mı var rölanti mi yüksek (gerçi giderken rölantinin yakmada bir etkisi yok die biliyorum) ne tavsiye edersiniz...
mehmet bey 10 bin bakımıma az,kaldı bu bakımda neler yapılıyor ne kadar bir ücret alınıyor bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.
Mevlüt Bey ;1.3 motora sahip bir araca göre bu değerler biraz fazla.Aracın motor kapasitesi düşünüldüğünde lpg enjektörlerine takılan nozzle çapları acaba büyük takılmış olabilir mi ? Şayet 1.7 mm in üzerinde bir nozzle takıldıysa bu araçta yakıt sorunu giderilemez.Sizden ricam nozzle çaplarını öğrenip şayet büyükse en fazla 1.7 mm taktırıp tekrardan lpg kalibrasyonu ve yol ayarı yaptırmanız olacaktır.Sonuçları lütfen burdan paylaşalım.
nozzle nedir? ben lpg yi adanada taktırmıştım ve yozgat sorgunda görev yapmaktayım burdada servisi yok... bunun 1.7 mm olup olmadığını kimden öğrenebilirim veya enjektörlerin yada garanti belgeindeki bir numaradan falan anlayabilir misiniz siz? bu arada bu zamlar olmadan öncede lpg 1.85 aldığımda 175 krş yakıyordu yani diyeceğim bu araç hiç az yakmadı yakıt konusunda hiç memnun değilim... arkadaşın opel astra 2001 var 135 krş yakıyor 1.6 motoru var bana söyledikçe kıcık oluyorum nolur bir yardım....
hocam benim de bi sorum olacak araca atiker marka tüp takıldı ve takıldığı yer gerçekten kaliteli belki bilirsiniz candan mühendislik benim merak ettiğim şey performansta düşüklük yaşar miyiz aracım 2004 corolla 1.6 şimdiden teşekkürler
sıralı sistemse yaşamazsın kardeşim 5 bg lik güç kaybından söz ediliyor oda hissedilir derecede değil.
Merhaba ;Herhangi bir ustaya götürüp lpg enjektörlerinin önündeki nozzlların (boru ) çapını ölçtürebilirsiniz.Nozzlın üzerinde de yazar fakat matkap ile genişletilmiş olabilir bu sebeble kumpas ile ölçtürün.
Merhabalar arac?m ae101 96 1,6 1 hafta evvel arac?ma brc marka kit tak?ld?.( yetkili brc bayisinde) genel olarak ilk izlenimlerim belki biraz erken ama olumlu ancak kafama tak?lan bir husus araç içerisine net bir ?ekilde gelen su ?ar?ldama sesi muhtemelen kaloriferden gelen bir ses benzinde böyle bir durum söz konusu deïildi.( radyatör soïutma suyu kontrol edildi) Herkese kazas?z belas?z sürü?ler.
hocam benim de bi sorum olacak araca atiker marka tüp tak?ld? ve tak?ld?ï? yer gerçekten kaliteli belki bilirsiniz candan mühendislik benim merak ettiïim ?ey performansta dü?üklük ya?ar miyiz arac?m 2004 corolla 1.6 ?imdiden te?ekkürler
peki karbüratörlü araçlar için mikserle deïilde bir yeri delerek lpg tak?ld?ï?nda zor çal??ma diye birs?k?nt? olmuyormu? doïrumu?[/quote]
hocam benim arac?m 2003 model corulla terra mimgaz s?ral? lpg var ilkkez s?ral? kullan?yorum özellikle sabahlar? benzinden lpg ye geçerken hafif vuruyor normalmidir.lpg markam nas?l kalite olarak
Mehmet bey kolay gelsin. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi özenle okuyorum öğretdiklerimizi de arkadaşlarımıza, merak edenlere aktarıyoruz. Aracım 2000 model 1.6 sol vwt-ı corolla. 2007 de zavoli taktırdım. memnunum, bir problemle karşılaşmadım ancak son 2 aydır aracım bana göre LPG de kullanmama rağmen fazla benzin harcamakta. Şöyle ki 45 lt. Lpg tankına yaklaşık 38 40 lt lpg alıyorum ayrıca her gaz alışımda ortalama depoda her seferinde çeyrek depo oranında benzin bırakmak şartı (artık çeyrek depo muhakak bırakıyorum çünkü benzin pompası konusundak yorumunuzu okuduktan sonra) ile üstüne 20-25 TL benzin alıyorum. yaklaşık 8 gün oldu, depomda çeyrek deponunun üstünde yarım deponun biraz altında benzin vardı ancak günde bu çeyrek deponunun neredeyse altına düştü. Mevsimlerden kış normaldir diyordum ancak 2 haftadır Manisada hava sıcaklığı sabahları 12-15 derece. Aracımın bu kadar benzin harcamasına anlam veremiyorum, gaza geçil süresi de makul daha doğrusu olması gereken seviyede. yani 85 TL lpg harcanken yanında 50 60 TL benzin harcamak bana pek de tasarruflu gelmemekte. Problem sizce ne olabilir? Siz bu tür problemler ile karşılaştınız mı? Burada zavoli servisine gittim araç yol aldıkca depodaki benzin azalmasa da azalmış gibi benzin göstergesi düşer dedi. İyi tamam da 8 gün de yaptığım km 80 km yok yani. Şaşırıp kalıyorum, LPG de kullanmama rağmen gözüm benzin göstergesinde kalmaya başladı. Bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim.