0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İthal enjektörleri 200 tl den aşağı montajını ve ayarını yaptırmanız cok zor.Yerli enjektörler için 150 tl isteyebilirler...
maralık olarak bir kaç marka yazmanız mümkün mü? Önceki cevabınız için de teşekkür ederim. Kendi obd cihazımla zaman zaman kontrol ediyorum.
Pardon sorunuzu tam anlayamadım.
aralık olarak bir kaç marka yazmanız mümkün mü? Önceki cevabınız için de teşekkür ederim. Kendi obd cihazımla zaman zaman kontrol ediyorum.
Mehmet bey selamlar benim soru listem biraz fazla kızmayın ben 3 ay evel 93 corollama( 1.6 karbüratörlü) lpg taktırdık lavato marka.Lpg takıldığında 302.000 km deidi şuan ise 309.000kmde. ilksorum;Lpg supaplarda yakma v.s yaparmı ben haftada birgün keyfi benzinde biniyorum ve performans çok çok fark ediyor abicim bugün eksoz muayenesi yaptırdım adam değer 3.50 max değer diyor benimki 0.66 mı ne değer verdi çok iyi dedi.Önceki yorumlarınızda fakir karışımı okudum aceba bu kadar düşük değer vermesi normalmi? ikinci sorum?Aracım yaz ayları dahil daha dün en basitinden her sabah rahat 2. marşı istiyor zor çalışıyor.Benzinde tek marşı 2.saniyeye bile ulaştırmadan çalışma meydana geliyor.lpg varkende yokkende bu böyleydi kış aylarında bile fark yoktu.Montaj yapılan yer normal dedi ayarlara ama verebileceğiniz bir akıl varmı? üçüncü sorum;Lpgli araca( benimki gibi karadüzen monte edilmiş lpg kiti) neden açık hava filtresi takamıyoruz? ben denedim taktım çok başarılıydı fakat. 2. boğazı açtığında karbüratör özellikle 4000rpm devir de araba boş bağırıyor sağırlık meydana geldi. taktığım filtre ufak deneme amaçlı zaten havamı yetişmiyor yoksa başka bir sorunmu meydana geliyor?dördüncü sorum;Belirli bir hızdan yukarı çıktığım zaman(hava koşuluna göre değişiyor ama ortalama 50 km ) boşa atınca neden stop ediyor aracım?beşinci sorum;lpgde uzun yolda seyahat ederken niçin yüksek hızlara çıkmamamız gerekiyor ve adana v.s gibi 40 derece gibi sıcaklıkta lpgde araç kullanmanın herhangi bir sakıncası varmıdır?
Hayırlı olsun ,aracınızı güzel günlerde kullanın.Aklınıza takılan soru ve sorunlar için bana yazabilirsiniz.Selamlar.Teşekkürler cümlemize
Mehmet abi yazdıklarınız cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bütün cevapları aldım ama bana şu açık hava filtresini nasıl bağlayacağımı anlatın ben boru yaptırdım hemde ısı yalıtımlı havası ısıtmasın diye. orj hava giriş kısmına filtreyi yerleştireceğim. dediğiniz gibi boruyu taktım filtre yoktu araç dengesiz çalıştı.fitreyi taktım düzelti ama dediğim gibi 2. boğazı açtığında sağırlık vardı abicim. avans ayarı o fitreye göre yapılırsa sorun kalkar demi ?
Atikerden buz gibi soğumaya başladım arkadaşlar. Baya bir kimseye tavsiye etmiş olmama rağmen dün mailime gelen cevap beni baya baya kızdırdı. İki varklı servislerinde yapılan 4 kalibrasyon sonucu aracımın arıza ışığı yaktığını ve son seferde çekiş problemide yaşamaya başladığımı bildirdim ve beni etrafımdaki 3 yerleşim yerinden birine hangisinde doğru düzgün yapılacaksa yönlendirmelerini istedim. Cevap olarak sadece aracınızda başka bir sorun olabilir yetkili bir servisimize başvurunuz şeklinde baştan savma bir cevap gönderdiler. Bakalım kendilerine durumu iyi anlatamadım heralde diye bugün daha ayrıntılı bir mail göndereceğim. Ona ne yumurtlayacaklar...
Mehmet Bey Merhaba.Bende yeni nesil corolla var 1.6 vvti yaklaşıl 5 ay önce lpg taktırdık. ( Zavoli ) taktırdıktan yaklaşık 15 gün sonra 1000 km lpg bakımına girdi. Şuan lpg' de 5000 km oldu...Şimdi sorum şu olacak; Yaz için ayrı bir ayar yaptırmamız gerekir mi? 2. sorum ise; benim depo simit 48 lik. max, 36 litre alıyor ve bunla yaklaşık, 390 km yapıyorum. ( klima kapalı ) sizce bu değerler normal mi?
Mehmet bey bir sorum daha var benim. Araç karbüratörlü ilk giriş boğaza flanş gibi bir parça koydular ordan lpg gidiyor karbüratöre. fakat benzinde iken 2. boğazı açtığında araç bir kafayı yıkıp geri şahlanıyor resmen.montaj yapan yer flanşın dar olduğunu havayı tam çekemediğini ve tedavisinin olmadığını kasdetti. benzinde iken o parçayı çıkardım cidden sorun kalktı. ama benzinde bindiğinde özellikle araç sollarken sıkıntı oluyor. Ustama daha büyük kelebeğin ağzını kapatmayacak birşey olmazmı dedim yok olmaz dedi abicim
merhaba peki siz bu lpg sistemlerinden hangisini tavsiye edersinşz ya da şöyle sorayım en iyisi hangisi size göre maliyet kısmı mühim değil cevap bekliyorum teşekkürler.