0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese selamlar, bazı araçların dolum yeri depo kapağındayken bazılarına alt kısımdan dolum yapılıyor. Depo kapağından dolum daha modern ve kullanışlı ve çoğu bayii de böyle yapıyor fakat diğer şekliyle dolum yeri yapmanın daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor bu konuda ki fikriniz nedir?
Merhabalar. Ortalıkta çok fazla bilgi karmaşa10sı var. Lpg filtresinin değişim periyodu nedir? Herkes farklı yorumlarda bulunuyor 10.xxx'de değişir diyen de var 80.xxx'de değişir diyende. Birde değiştirilmemesinin yakıta etkisi oluyor mu acaba?
Birde şunu duydum benzin kapağından dolum yeri yapmak için bir sök-tak yapılması gerekiyormuş. Bilgim yok duydum, bilen birisi varsa söyleyebilir doğrusunu.
Arka tampon altına taktirmanin araç sahibi icin daha iyi olacağını düşünüyorum. İlgili yönetmelik çıktığında benzin dolum yerinin yanına taktırmayi tercih etmiştim, ancak, kiti taktirdigim yer LPG dolum noktasının plastik tıpasini vermeyi unutmuş maalesef ve 2 yıl sonra (yani garanti bittikten sonra), LPG dolum noktasi ve bilyasi oksitlendigi/paslandigi için (emin değilim ama sanırım benzin dolum noktasının olduğu bölmeye yağmur suyu girebiliyor) her LPG aldığımda dolum Ağzı borudaki LPGyi kaçırmaya başlamıştı. Kolayca yenisi takıldı ve bu defa plastik tıpa verildi (kiti taktirdigim yer sagolsun, garanti bitmesine rağmen, ücret talep etmedi); takipteyim, simdilik bilyanin olduğu iç kısımda oksitlenme yok, dış kısımda ise eser miktarda oksitlenme yine olusmus gibi. Ayrıca, LPG dolum Ağzı aparatına sahip çıkmak da bir külfet, boynunumuza takip gezecek halimiz yok ya insan unutabiliyor, geçen yıl aparati Afyon'da unuttuğumu Sakarya'ya vardığımda fark edebildim. BRC'nin orijinal dolum aparatı maalesef çok pahalıydı, Allah'tan atikerinki uydu. Önceki araçlarımda LPG dolum Ağzı hep tamponun altındaydı ve hiç sorun yaşamamıştım.
Hasan bey bu sizin yaşadığınız bir talihsizlik diye düşünüyorum. Zira LPG dolum yeri tampon altında olduğu zaman yağmurda çamurda daha çok suya maruz kalıyor. Bazı pompacılar plastik kapağını takmayı unuttuğu da oluyor ve kimse eğilip bakmıyor kapağını taktı mı diye(en azından ben hiç bakmam) bu sefer toz toprak daha çok sıkıntı oluşturabilir.
Dolum ağzı tampon altında daha çok dış etmene maruz kalır. Benzin kapağı içinde koruyuculuk bir nebze daha fazla en azından ıslak ortama direk maruz kalmaz. Tampon altında tekerlerden kalkan ıslaklık direk dolum ağzıyla temas halinde.
Merhabalar ben de toyota ailesine 2019 yılında 2009 model Toyota Corolla alarak dahil oldum.Aracımda Prins Silverline kit var.2015 yılında takılmış.Aracım geçenlerde benzinlikteyken lpg dolumu sonrası benzin doldurmak istedim marşa bastım 2 metre gittim stop ettim benzinimi aldım.Tekrar marşa bastığımda check engine yazısı verdi.Cihazla bakıldı ve ateşleme bobini arızası verdi.Gazdayken pedal tepkimesi AFR ayarı sonrasında benzindeki gibiydi şimdi tepkime biraz düştü.Bunun sebebi ateşleme bobiniyle alakası olabilir mi? Bir de prins kiti takıldıktan 10 yıl sonra değiştirme zorunluluğu var mıdır? Sadece tankı değiştirsem yeterli olur mu? Şimdiden teşekkürler,iyi forumlar..