0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar Mehmet Bey. Aracımın 2. marşta çalışma olayını hallettik, tahmin ettiğimiz gibi diyaframlardanmış. Diyaframlar değişti o sorun kalmadı şükür. Ama yeni bir sorun peyda oldu.Işıklarda durup kalktığımda aracım gaza geç tepki veriyor, sanki gaz yemiyormuş gibi olup sonradan kalkış yapıyor benzinde denedim öyle bir sorun yaşamadım. Ayrıca agresif kullanmak istediğimde devir 5.500-6.000 lere geldiğinde lpg deposu dolu olmasına rağmen benzine atıyor.(bu olay diyafram değişmeden öncede vardı) Diyafram değişikliği yaptığım yere yeniden gittim tekrar bir ayar yaptı ama sonuç değişmedi. Bu duruma sebep ne olabilir.
Selman Hocam merhaba ;Regulatörün bozuk olmasından mütevellit yüksek basınçtan lpg enjektörleri de zarar görmüş olabilir , bunların da kontrol edilmesinde fayda var. Selamlar...
Merhaba Mehmet Bey;Geç gelen cevap olsa da ilginize teşekkür ederim. Aracımı satalı epey oldu Aracın gaz yememe olayını hallettim, o durum hondanın subab ayarlarıyla alakalıymış, son yaptığım subab ayarıyla o sorunu çözmüştüm ama 6bin devirden sonraki benzine atma olayını çözemedim o şekilde de sattığım kişiye durumu izah ederek sattım. Şimdi ki aracım dizel olduğu için LPG ile ilgili soru sorup başınızı ağrıtmayacağım artık Ama bu aracın borcu bitince yine LPGli bir yeni kasa accord almak niyetindeyim o zaman sorularım olursa sizi rahatsız ederim. İyi çalışmalar dilerim
Selman bey siz aracı sattınız ama yine birinin işine yarar cevap olarak burada kalsın 6000 devirden sonra benzine atması normal bazı kitlerde motor koruma olarak vardır bazılarında gaz yetiştirmediği için atar.
s.a aracım corolla 1.6 2006 vvti lpg değerlerim bunlar yorumlayacak tavsiye verecek usta var mı https://imgyukle.com/i/RloZZY kalibrasyon öncesihttps://imgyukle.com/i/RloMpq kaLİBRASYON SONRASI
Ayar fakirde hocam
teşekkürler hocam. benzin enjeksyon süreleri neden değişti onu anlayamadım . kalibrasyon nedeni ile mi acaba?
havaların soğumasıyla (Kasımdan bu yana) aşağıdaki görseldeki hataları siliyorum 5dk geçmiyor tekrar hata veriyor. uzun yolda ve benzinde hata vermiyor. Önerileriniz.-LPG ayarını yaptırdım lpg filtreyi değiştirdim. 5-6 km gittikten sonra tekrar verdi. Daha önceleri vermiyordu. 2-3 yıldır yoktu.https://i.imgyukle.com/2020/01/04/VLr7Ie.jpg
Yanlış ayar veya enjektörlerinizin ömrü doluyor olabilir. Benzinde bir hafta sürün hiç lpgye geçmeden sonra ayara gidin tekrar. Daha sonra sorun devam ederse enjektörleri gözden geçirin.
Enjektörlerden biri veya bir kaçı hata vermiş olabilir yada LPG ayarı çok bozuktur,bu arıza kayıtlarını gören ustacıklar size direk ateşleme bobini arzalanmış diyebilir ama öncesinde enjektör kontrolü yaptırın eğer hepsi sağlamsa sonra iyi bir afr ayarı yaptırın sorun düzelir.
Teşekkürler dediğinizi yarından itibaren yapacağım.
Arkadaşlar 4 gündür benzinde kullanıyorum hata yok.Yarın LPG ayarını mı yaptırayım yoksa direkt LPG enjektör kontrolü mü yaptırayım?Teşekkürler
Önce LPG enjektör kontrolü sonrasında iyi bir lpg yol (afr) ayarı sorunu çözer,ama Enjektörlerden 1 dahi bozuksa hepsini değiştirerek ayar yaptırın.
2016 otomatik corolla 1.6 aracım var technomax lpg kit taktırdım 10 gün oldu ve ilk günden beri vuruntu var çözemiyorlar bilgisi olan varmı
Mocan taktı emre bey pazartesi tekrar bakacaklar düzeltirler inşallah iki sefer yaptıkları mudahale olmadı