0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey aramızdan ayrılmış sanırım 2 sayfadır birtane bile cevap görmedim .
merhaba mehmet bey. benim brc seq 32 kitimin montajını siz yapmıştınız 4 sene oldu maşallah tık yok ancak son 2 aydır bir problemim var. lpg bitince kendiliğinden benzine geçerdi aracım birde ses çıkardı. şimdi lpg bitiyor benzine geçmiyor gaza yüklenince araç gitmiyor bayılıyor gibi. kendim manuel benzine alıyorum düğmeden araba düzeliyor. sebebi ne olabilir?Birde aracım toque programından kontrol ediyorum ltf +10 stf +2-3 civarında yükte ltf+5-6 stf +2-3 civarında oluyor. şanlıurfada işinin ehli tanıdığınız brc bayisi varsa ayar için yönlendirebilirmisiniz. teşekkürler
en son 1.5 sene önce kayseride bağlatmıştım bilgisayara konuyuda biliyorsun mehmet bey irtibata geçmiştik. son 2 aydır yapması sensör arızası gibi geldi bana. polat otogaza uğrayacağım en kısa sürede.
@MEHMET ÖZENÇ (12871) bey merhabalar benim araç 2.0 93 model corona LPG sistemi akl 4 yıl oldu takılalı sistemin dizilmesi güzel ortada kablo enjektör veya regülatör gözükmüyor o yönden memnunum ama tek sıkıntım gaz azaldığı zaman rampada 2500 devir üzerine çıkınca benzine atıyor halbuki düzde aynı gaz ile daha 15 20 km aralığında gidiyor bu durum için herhangi bir ek ayar yapılabilir mi Hatay'da ikamet ediyorum depo 32 veya 33 lt gaz alıyor rampalı düz yol şehir içi 370 çok sakin kullanırsam 400 km gidiyor LPG filtresi ni değiştirdiği iz zaman ayarları kontrol etmek gerekir mi elzemmidir,yakıt filtresi tasarruf sağlarmı.
Samet Hocam ;Sonucu lütfen bana da bildirin . Görüşmek üzere...
1. Seçenekte söylediğiniz olmuş bağlı değil i işaretledi salih bey gaz bitince görece artık teşekkürler.
benim anlamadığım bu ayar kendiliğinden nasıl değişmiş olabilir. hiçbir şekilde bilgisayara bağlanmadı, sadece 1 sene önce bağlattım ama son 1-2 aydır yapması garip bir durum.
Mehmet Bey Merhaba,2015 1,6 Corolla sahibiyim. Aracıma LPG düşünüyorum. Konya'da yaşıyorum. Konya içi usta tavsiyenizi rica ediyorum.Bu BRC nin yeni bir kiti çıkmış diye duydum. Bu kit valvematic motora uygun mu? Yoksa İlla Seq 32 mi olmak zorunda ?Teşekkür ederim.Hayırlı işler
Selçuk Bey merhaba ;Toyota araçlarına LPG takıldığı zaman karşılaşılan bir kaç sorun var.1) Yaklaşık 2000 RPM'de anlık tekleme 2) Rolantide Dalgalanma 3) Arıza lambası Bu sorunların tek nedeni lpg kitinin yetersizliğidir. BRC ürünlerinde bu tip sorunlar olmaz. BRC Comfort fiyatı oldukça cazip , ürün %80 Sequent ile aynı . Regulatör ve enjektörleri farklı lakin bu ekipmanlar yine BRC üretimi ve sorunsuz çalışmakta. Her iki üründe de sorun yaşamazsınız. Lakin Sequent 32 bana göre sektörün 1 numaralı ürünü , fiyatı sizi zorlamayacaksa ilk tavsiyem budur. Konya'da ECE OTOGAZ'a selamlarımızı lütfen iletin.
Ustanın ayar yapmayı bilmemesi ve bu ayarsızlık nedeniyle olamaz yani? Brc yazılımının otomatik kalibrasyon ayarı diğer kitlere göre çok iyi olabilir ama her zaman güzel bir şekilde tutturamıyorlar ve bu sorunları farklı marka araçlarında yaşayan brc kit takılı araç kullanan arkadaşlarım var. Hepsine de söylediğim ilk şey yolda lpg ayarı olur.Diğer kitler de düzgün bir yol ayarıyla gayet güzel sonuç verirler. Aradaki farkları son kullanıcının anlaması imkansız. Tabi ki yol ayarı yapabilecek usta bulamayan tavsiye isteyen kişilere otomatik kalibrasyonu ve tolere seviyesi nedeniyle brc tavsiye ederim.