0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yok kendilerine yük olarak görüyorlar genellikle.Alet ile gazi kontrol edip sikayetiniz var ise ayarlarina bakabilirler.ama acemi biri ise ayarlari dahada bozabilir.O yuzden takdirdiginiz yerdeki ustaniza güveniyorsanız baska yerde ayarlarina baktirmayin bence
Benim aracım 2.0 avensis. Lpg ile uzun yolda 8-8.5 lt lpg tüketiyorum. Son 10000 km. Karma tüketimim ise 10 lt. Civarında. Lpg litresi 1.90-2.20 arası değişiyor izmirde. Hesap ortada karma 22 kr. Uzun yolda ucuz lpg ile en son 15 kr. Yaktım.
Merhabalar Mehmet Bey;Aracıma 1000 km önce lpg montajı yaptırdım. Bugün 1000 km kontrolleri için lpg ustama uğradım rolenti de bakarak değerlerimin güzel olduğunu söylediler benimde herhangi bir şikayetim yoktu yapılan işlem yeterli midir?Aracım 1.6 vvt-i motor tam otomatik vites 2012 model aurisBirde en çok aklıma takılan konu benzin takviyesi aracımda kapalıymış onu açtırdım. 4000 devir ile 6500 devir arası 10 ms'de 10 birim benzin açtım dedi ustam yada ben öle anladım ancak ekranda yazdığı değerler bunlardı. Doğru bir işlem mi oldu aracım için sağlıklı mıdır bu benzin takviyesi? çok üst devirlere çıkan biri değilim ancak çıktığımda benzinden yapılan tüketim çok artar mı?Cvp verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Merhbaa mehmet bey, Aracım 2016 1.6 advance Mds corolla 2500 km de,Aracım uzun yolda 6.3 lt benzin 4.49 tl üzerinden 27-28 kuruş arası tüketiyor,1- Brc squent 32 marka lpg taktırdığımda tüketimim 2 kuruşun altına kesin düşer mi?2- Yıllık yüketim miktarım 15000 km civarı aracımı 5 -6 sene kullanacağım lpg mantıklı olurmu, kararsızım!? ilk maliyeti yaklaşık 2500 tl oluyor.
Arkadaş ile aynı model ve değerlerdeyim, açıkçası aynı soruların araştırmasındayım, yardımcı olursanız sevinirim
Lpg tuketimi normal sartlarda benzinde yaptiginiz tuketimin birim olarak %20 fazlasi yani 100 km 6 litre benzin tuketen arac ayni yolda 7.2 lt lpg tuketir. Lpg fiyatlari il ve istasyon olarak degistigi icin hesabinizi krs olarak yapamazsiniz. Ornegin istanbulda 1.85 tl ye gaz alirken karabukte gaz birim fiyati 2.45. Varin hesabi siz yapin. Yani ayni yolu bir ildeki 14 krs giderken digeri 18 kurusa gidiyor.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Mehmet bey, bu şartlarda bir mühendis olarak kabaca hesap yaparsam...benzinde yakacağım en düşük (6.2lt) 27 kuruştur,,, lpg de (7.2lt) 2.3tl/lt gaz için enfazla 16 kuruş bu durumda,,,( yani benzin en ekonomik- lpg en fazla yakıta göre hesapladım)Yaklaşık km de 11 kuruş yani 0.11 tl ekonomi yapacağım, yılda 15000 km için,*0.11 tl: 1650 tl yılda ekonomi demek,Aracımı enaz 6 sene kullanma mantığındayım, 6*1650tl: 9900 tl ekonomi demek bu da...Brc seq11 Herşey dahil kabaca 2500 tl malolur sanıyorum, 2. El satığımdalpg takılı olduğundan 1000 tl muadillerinden fazla olsa, buişe 1500 ilk yatırım maliyetim var...Brc bakım masrafları nekadar bilmiyorum kabaca 6yıl/500 tl desek, ( yanlışım varsa düzeltin) 9900 tl-1500 tl-500tl : 7900 "~yani 8000 tl" gibi bir ekonomi en az 6 yıl yılda 15000km için hesabım mevcut,Hesabımda yanlışlık ve hata varsa düzeltmeinizi rica ederim... Şartlar lpg den yana...
Batuhan bey cogu firma montaj sonrasi motor garantisi sarti olarak benzin takviyesini aktif yapiyirlar. Bu motor icin yaglama kitinden daha saglikli bir uygulama. Yanliz 10 ms (enjektor calisma hizi ) ustu 10 birim de 2 birim olmasi gerek. Sanirim siz son 2 yi duymadiniz. Eger ki yokus acagi gidiyorsunuz arac 5000 devir ama enjektor 10 ms den daha dusuk hizda calisiyor benzin takviyesi devreye girmez.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2. Seneden sonra lpg nin masraf cikarma ihtimali artiyor. 6 yil 500 tl sadece filitre degisimi ve ayar parasi olur. Bunun haricin de 2 sene sonra yani garanti bittikten sonra olusacak masraflar olacak. Ayrica 6 sene sonra lpg sistemi omrunu tamamladigi ve arac lpg ila bariz km yaptigi icin aracinizi 1000 tl fazlaya degil 1000 - 2000 tl asagisina satarsiniz.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet Bey yanıt için teşekkürler ancak demek istediğinizi tam anlayamadım ilk değer 10 ms enjektör çalışma hızı burası tamamda ikinci değerde 10 yazıldı benim buraya 2 mi yazılması gerekiyodu?? Birde enjektör hızı 10 ms normal bir değer mi usta yaparken çokta iyi biliyormuş gibi gelmedi bana nedense
Zamanla Lpg nin ne gibi masrafları olur konuyu biraz araçarmısınız? Sakin ve aile kullanım şartlarında aracı ı zorlamadan kullanırım..Eğer aracım lpgli olduğu için değer kaybediyorsa işler değişir, bunu ilk defa duydum,Lpgli km yaptığı için 1000 tl ordan düşük 2500tl de lpg montaj masrafını da düşmemiz gerekirhesap yaparsam...benzinde yakacağım en düşük (6.2lt) 27 kuruştur,,, lpg de (7.2lt) 2.3tl/lt gaz için enfazla 16 kuruş bu durumda,,,( yani benzin en ekonomik- lpg en fazla yakıta göre hesapladım)Yaklaşık km de 11 kuruş yani 0.11 tl ekonomi yapacağım, yılda 15000 km için,*0.11 tl: 1650 tl yılda ekonomi demek,Aracımı enaz 6 sene kullanma mantığındayım, 6*1650tl: 9900 tl ekonomi demek bu da...Brc seq11 Herşey dahil kabaca 2500 tl malolur sanıyorum..Brc bakım masrafları nekadar bilmiyorum kabaca 6yıl/500 tl desek, ( yanlışım varsa düzeltin) 9900 tl-2500 tl(lpg) -1000(lpg değer kaybı) : 6400tl gibi bir ekonomi en az 6 yıl yılda 15000km için hesap