Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692741 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2840 : Ocak 04, 2016, 01:48:14 »
Mehmet Bey Merhaba,

BRC'li Mitsubishi Colt aracımızın LPG bakımı için Kocaeli'de AS Otogaz servisine götürdüm. Mesajlarınızda belirttiğiniz üzere periyodik LPG bakımı ve kalibrasyon yapılmasını istedim. Bilgisayar programı ile otokalibrasyon yapıldı fakat özellikle yol kalibrasyonu, ince ayar istememe rağmen gerek olmadığını söyleyip yapmadılar. Sizin tavsiye edeceğiniz başka bir usta var ise oraya giderek ayar yaptırmak isterim veya yakın çevre illerde bir usta tavsiye ederseniz sevinirim.
Soğuk motorda LPG geçişinde arabada silkeleme sorunu var, LPG sistem kontrolünde veya yetkili serviste yapılan kontrollerde herhangi bir arızaya rastlanmadı. LPG'nin ve aracın bakımları yetkili servis ortamında düzenli olarak yaptırılıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

İyi çalışmalar,

Emre
Akıl yaşta değil baştadır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2840 : Ocak 04, 2016, 01:48:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2841 : Ocak 04, 2016, 09:52:49 »

Mehmet ustam ilginiz için çok teşekkür ederim.Baktılar olmuyor yol ayarı yapıldı.Şimdilik bir sıkıntı yok ama yinede insan tedirgin olmuyor değil.Sizin gibi işini bilen iyi ustalar yok malesef buralarda.Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 925 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2842 : Ocak 04, 2016, 10:59:29 »
Selamlar Mehmet bey 2006 Corolla aracıma LPG taktırmak istiyorum Ankara da güvenilir işini sizin kadar iyi bile ve yapan yaptığı işin arkasında olan bir bayi önerirmsiniz.Genel olarak forumlarda araştırma yaptım Mocan Otogaz AYDIN usta  veya Mavidenizler Otogaz  deniliyor ama ben daha önce lpg kaynaklı 2 aracımı sattım sorunlarını bitiremediğim için o yüzden 4 yıldır benzinli araca biniyorum hiç de başım ağrımıyor ama malum yakıt fiyatları canımı çok yakıyor . Birde birkaç yere sordum MY11 den farklı bir model söylediler plug 32 gibi bir şey dediler artık bunu takıyoruz dediler benim aracıma hangi brc kit daha uyumlu ve sorunsuz olur .Uzun ömürlü ve sorunsuz  kullanabilirim .Birde fiyat olarak güncel montaj fiyatı nedir

Çorum a gelme imkanım olsa siz yardımcı olur musunuz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2843 : Ocak 06, 2016, 11:47:19 »
Merhaba Emre Bey ;
FS OTOGAZ Firma yetkilisi Faruk Sevgili'ye ulaşın ve durumu iletin kendisi yardımcı olacaktır.Lütfen selamlarımı iletin.

Mehmet Bey Merhaba,

BRC'li Mitsubishi Colt aracımızın LPG bakımı için Kocaeli'de AS Otogaz servisine götürdüm. Mesajlarınızda belirttiğiniz üzere periyodik LPG bakımı ve kalibrasyon yapılmasını istedim. Bilgisayar programı ile otokalibrasyon yapıldı fakat özellikle yol kalibrasyonu, ince ayar istememe rağmen gerek olmadığını söyleyip yapmadılar. Sizin tavsiye edeceğiniz başka bir usta var ise oraya giderek ayar yaptırmak isterim veya yakın çevre illerde bir usta tavsiye ederseniz sevinirim.
Soğuk motorda LPG geçişinde arabada silkeleme sorunu var, LPG sistem kontrolünde veya yetkili serviste yapılan kontrollerde herhangi bir arızaya rastlanmadı. LPG'nin ve aracın bakımları yetkili servis ortamında düzenli olarak yaptırılıyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

İyi çalışmalar,

Emre
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyata var ise sorun yoktur.
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2844 : Ocak 07, 2016, 16:56:21 »
Mehmet Bey cevap için teşekür ederim
Toyotanın olduğu yerde sorun, sadece anlamsız bir kelimedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2845 : Ocak 07, 2016, 17:13:55 »
Rica ederim Hakan Bey . Aklınıza takılan tüm konularda yazabilirsiniz.Selam ve saygılarımla...

Mehmet Bey cevap için teşekür ederim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2846 : Ocak 07, 2016, 22:14:29 »
Rica ederim Hakan Bey . Aklınıza takılan tüm konularda yazabilirsiniz.Selam ve saygılarımla...
Mehmet bey selamlar. Tekrar hatırlatarak sorumu sorayım lpg sistemi romano fast.
Lpg sisteminde obd yok diye hayiflanirken aynı kitte bir arkadaşın lpg foruma Konu acmasi ile aslında kitin obd li olduğu lakin uber zekalı ustanın bağlamaya tenezzül etmediğini anladım. Obd nin 7 16 idi sanırsam o pinleri ne obd kablolarını bağlayarak sistemi aktif hale getirebiliyor muşum?

Sorum şu bu usta kabloyu büyük ihtimalle soket dibinden kesmiş olabilir.
Bu kabloyu bulmak için lpg ecusunda bulunan 2 büyük soketi sokup iç kısmına baksam bu kabloları bulma şansım var mı?  Ecu dan kablo soketleri ni sökmek sorun oluşturur mu?
Teşekkürler
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2847 : Ocak 07, 2016, 23:27:54 »
Mehmet ustam Öncelikle sabırla verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
Benim sorunum çok garip.Aracım t27 avensis 2010 model 132 hp.Üzerinde zavoli obd siz kit var.Basın 1,20 mbar ve nozüllerde 2,2 mm.sorunuma gelirsek:
size resimde örnek bir harita sundum.Bu sadece örnek olsun diye konulmuş harita enj.süreleri okunmuyor o yüzden.kırmızı ile işaretlediğim alan aracın rolantisinin yeri benzin enj süresi 2,27ms olarak çalışıyor.Ben gaza alıp yine benzin enjeksiyon değerini eşitliyorum.Rolanti değerini resimdeki gibi 146 yaptım ve eşitledim.Biraz dolaşıyorum durduğumda gazdayken benzin enjeksiyon süresi değişiyor az önce hem gazda hem benzinde 2,27 ms olan enj.süresi lpg de atıyorum 2,10 oluyor.tekrar eşitliyorum bu sefer 135 te eşitleniyor diyelim bir süre sonra ltft ye bakıyorum fakir yada zengin olmuş.benzin enj süresi yine uyumsuz bu normal bir durum mu.değilse neden böyle oluyor.Bir arıza mı var.Benzinde enj süreleri sabit ama lpg de benzin enj süreleri değişken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2848 : Ocak 08, 2016, 03:33:19 »
Merhaba Emre Bey ;
FS OTOGAZ Firma yetkilisi Faruk Sevgili'ye ulaşın ve durumu iletin kendisi yardımcı olacaktır.Lütfen selamlarımı iletin.

Mehmet Bey,

Yardımınız için teşekkür ederim.

Saygılar,

Emre
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2849 : Ocak 08, 2016, 10:56:32 »
Merhaba Seydi Bey ;

Emin olun çoğu lpg ustası sizin bu tespitinizi dahi yapamıyor. Esasında aracınızda ya da lpg ayarınızda bir sorun yok . Bu tamamen valvematik motorun çalışma şekli ile alakalı , şöyle ki ; valvematik Toyota'da manifolt basıncı rolantide sabit durmaz. Ayar yaparken dikkat edin , MAP bazen 300 mbar , bazen 200 mbar olur. Manifolt basıncındaki bu değişkenlik lpg basıncını ( deltaP'yi) da etkiler. LPg basıncı değiştiğinde rolantideki enj süreleri de değişir. Bu nedenle map sabit iken süreleri eşitleyin ve bırakın.
Bu güzel soru için teşekkürler :)

Mehmet ustam Öncelikle sabırla verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
Benim sorunum çok garip.Aracım t27 avensis 2010 model 132 hp.Üzerinde zavoli obd siz kit var.Basın 1,20 mbar ve nozüllerde 2,2 mm.sorunuma gelirsek:
size resimde örnek bir harita sundum.Bu sadece örnek olsun diye konulmuş harita enj.süreleri okunmuyor o yüzden.kırmızı ile işaretlediğim alan aracın rolantisinin yeri benzin enj süresi 2,27ms olarak çalışıyor.Ben gaza alıp yine benzin enjeksiyon değerini eşitliyorum.Rolanti değerini resimdeki gibi 146 yaptım ve eşitledim.Biraz dolaşıyorum durduğumda gazdayken benzin enjeksiyon süresi değişiyor az önce hem gazda hem benzinde 2,27 ms olan enj.süresi lpg de atıyorum 2,10 oluyor.tekrar eşitliyorum bu sefer 135 te eşitleniyor diyelim bir süre sonra ltft ye bakıyorum fakir yada zengin olmuş.benzin enj süresi yine uyumsuz bu normal bir durum mu.değilse neden böyle oluyor.Bir arıza mı var.Benzinde enj süreleri sabit ama lpg de benzin enj süreleri değişken.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 11:07:31
Merhaba Talat Hocam ;

Tesisatın soket tarafından belirli bir uzunluğu komple sarılıdır , usta muhtemelen bu sarılı alandan sonraki yeri kesmiştir. Bu nedenle bu sarılı alanı açtığınızda kablolara ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin ...

Mehmet bey selamlar. Tekrar hatırlatarak sorumu sorayım lpg sistemi romano fast.
Lpg sisteminde obd yok diye hayiflanirken aynı kitte bir arkadaşın lpg foruma Konu acmasi ile aslında kitin obd li olduğu lakin uber zekalı ustanın bağlamaya tenezzül etmediğini anladım. Obd nin 7 16 idi sanırsam o pinleri ne obd kablolarını bağlayarak sistemi aktif hale getirebiliyor muşum?

Sorum şu bu usta kabloyu büyük ihtimalle soket dibinden kesmiş olabilir.
Bu kabloyu bulmak için lpg ecusunda bulunan 2 büyük soketi sokup iç kısmına baksam bu kabloları bulma şansım var mı?  Ecu dan kablo soketleri ni sökmek sorun oluşturur mu?
Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 11:08:01
Rica ederim.Selamlar...

Mehmet Bey,

Yardımınız için teşekkür ederim.

Saygılar,

Emre
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #2850 : Ocak 08, 2016, 13:19:12 »
Merhaba Seydi Bey ;

Emin olun çoğu lpg ustası sizin bu tespitinizi dahi yapamıyor. Esasında aracınızda ya da lpg ayarınızda bir sorun yok . Bu tamamen valvematik motorun çalışma şekli ile alakalı , şöyle ki ; valvematik Toyota'da manifolt basıncı rolantide sabit durmaz. Ayar yaparken dikkat edin , MAP bazen 300 mbar , bazen 200 mbar olur. Manifolt basıncındaki bu değişkenlik lpg basıncını ( deltaP'yi) da etkiler. LPg basıncı değiştiğinde rolantideki enj süreleri de değişir. Bu nedenle map sabit iken süreleri eşitleyin ve bırakın.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 15:07:31
Merhaba Talat Hocam ;

Tesisatın soket tarafından belirli bir uzunluğu komple sarılıdır , usta muhtemelen bu sarılı alandan sonraki yeri kesmiştir. Bu nedenle bu sarılı alanı açtığınızda kablolara ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin ...

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 15:08:01
Rica ederim.Selamlar...
Ustam ilgin için teşekkür ederim. Bu kablonun sargisini söktügümüzde geri sarınca sorun olmaz değil mi?
Yine izninizle bir soru sorayım benim aracta 132hp valvematik.
Araçta örneğin 2000 devir  50 km ile giderken ltft 3 civarında lpg ve gazda da aynı.

Bu halde seyrederken  birden yarimdan fazla gaza basıp hızlanma istediğimde ltft artı 25 leri görüyor. Bu normal bir durum mudur? Aslında araç ecusunu 2 hafta önce sifirlayip 50 60 km benzinde kullandım sonra gaza alıp benzin ms lerini esitledim.  Ona rağmen bu şekilde ltft 25 leri görüyor stft de 15 lere kadar çıkıyor.

Bu durum valvematik motorun bir özelliği /sorunu mu? Bu durum sorun değilse haritadan o bölgedeki değerleri artirmam mi gerekiyor?

Sorum uzun oldu kusura bakmayın

Teşekkürler
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2851 : Ocak 08, 2016, 14:46:52 »
Mehmet ustam kolay gelsin talatın sorduğu soruyu bende sormak istiyorum.Brc ayar kablosu ve map1 ayar sensörü alarak benzin ecusunu sıfırlayarak bende otomatik kalibrasyon ve rolanti ayarı yaptım.Yol ayarını valvamatik lerde değişik zamanlamalı sübop teknolojisi olduğundan hangi devir bandında ve map aralığında yol haritası çıkartacağımı anlayamadım (araç hangi viteste ve devirlerde kullanılmalı siz nasıl ayar yapıyorsunuz.)
Torque ile geçen gün uzun yolda  ltft stft log kayıtları çıkardım sizin yorumunuz nedir. (lpg kitim BRC MY11)

http://hizliresim.com/92om48

http://hizliresim.com/281Jgd

http://hizliresim.com/PPklo6

http://hizliresim.com/NrAZ4Q
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2852 : Ocak 08, 2016, 16:01:13 »
Merhaba Talat Bey ;

Tesisatı açıp sardığınızda bir sorun olmaz.
LFT 25 ise yakıt ayarınız bozuk demektir.

Ustam ilgin için teşekkür ederim. Bu kablonun sargisini söktügümüzde geri sarınca sorun olmaz değil mi?
Yine izninizle bir soru sorayım benim aracta 132hp valvematik.
Araçta örneğin 2000 devir  50 km ile giderken ltft 3 civarında lpg ve gazda da aynı.

Bu halde seyrederken  birden yarimdan fazla gaza basıp hızlanma istediğimde ltft artı 25 leri görüyor. Bu normal bir durum mudur? Aslında araç ecusunu 2 hafta önce sifirlayip 50 60 km benzinde kullandım sonra gaza alıp benzin ms lerini esitledim.  Ona rağmen bu şekilde ltft 25 leri görüyor stft de 15 lere kadar çıkıyor.

Bu durum valvematik motorun bir özelliği /sorunu mu? Bu durum sorun değilse haritadan o bölgedeki değerleri artirmam mi gerekiyor?

Sorum uzun oldu kusura bakmayın

Teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 16:03:41
Cavit Hocam ;
Lpg mapping ayarı yapmak ve bunu EOBD cihazı , oksijen sensör değerlerine ve de  LFT SFT değerlerine göre yapmak ciddi bir eğitim ister. Bunu ne ben burada size layıkıyla anlatabilirim ne de anlaşılabilirim. Bu nedenle bu tip lpg kalibrasyon işlemlerini işinde uzman birilerinin yapması gerek. Aksi halde aracınızda yanma bozukluğuna mütakip ciddi zararlar verebilirsiniz.

Mehmet ustam kolay gelsin talatın sorduğu soruyu bende sormak istiyorum.Brc ayar kablosu ve map1 ayar sensörü alarak benzin ecusunu sıfırlayarak bende otomatik kalibrasyon ve rolanti ayarı yaptım.Yol ayarını valvamatik lerde değişik zamanlamalı sübop teknolojisi olduğundan hangi devir bandında ve map aralığında yol haritası çıkartacağımı anlayamadım (araç hangi viteste ve devirlerde kullanılmalı siz nasıl ayar yapıyorsunuz.)
Torque ile geçen gün uzun yolda  ltft stft log kayıtları çıkardım sizin yorumunuz nedir. (lpg kitim BRC MY11)

http://hizliresim.com/92om48

http://hizliresim.com/281Jgd

http://hizliresim.com/PPklo6

http://hizliresim.com/NrAZ4Q
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #2853 : Ocak 08, 2016, 18:42:42 »
Merhaba Talat Bey ;

Tesisatı açıp sardığınızda bir sorun olmaz.
LFT 25 ise yakıt ayarınız bozuk demektir.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 16:03:41
Cavit Hocam ;
Lpg mapping ayarı yapmak ve bunu EOBD cihazı , oksijen sensör değerlerine ve de  LFT SFT değerlerine göre yapmak ciddi bir eğitim ister. Bunu ne ben burada size layıkıyla anlatabilirim ne de anlaşılabilirim. Bu nedenle bu tip lpg kalibrasyon işlemlerini işinde uzman birilerinin yapması gerek. Aksi halde aracınızda yanma bozukluğuna mütakip ciddi zararlar verebilirsiniz.
Teşekkür ederim üstat. Şimdi benzinde de baktım da benzinde de ltf 20 leri görüyor yani aracın yakıt haritasının biraz daha oturmasını bekleyeceğim anlaşılan.  Hayırlı işler olsun[emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2854 : Ocak 08, 2016, 19:19:02 »
Cavit Hocam ;

Mehmet bey sizde haklısınız bu işi yapan ustalar bilmiyorki siz anlatsanız belki bende anlamayacağım.Ayarlarım iyi olsaydı bu işe zaten girişmeyi aklımın ucundan getirmezdim.Taktırdığım yere gitsem ve yol ayarı istesem eminimki ilk önce rolanti ince ayarıma bakıp çok iyi deyip yol ayarına gerek yok diyerek yollayacaklarki zaten her gidişimde öylede yapıyorlar.Bunu yapan yerde bulunduğum yerdeki tanınmış brc bayisi. :argh:
Saygılar.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2855 : Ocak 09, 2016, 12:56:23 »
Malesef çok haklısınız ; işi bu olan ustalarımız halen yol ayarı yapmayı bilmezken vatandaşın bu işe kalkışması tamamen bizim sektörümüzün eksikliği .
Her zaman söylediğim gibi yol ayarı yapılmayan lpg programı ''Kahve Falına '' bakmaya benzer . Selamlar...

Cavit Hocam ;

Mehmet bey sizde haklısınız bu işi yapan ustalar bilmiyorki siz anlatsanız belki bende anlamayacağım.Ayarlarım iyi olsaydı bu işe zaten girişmeyi aklımın ucundan getirmezdim.Taktırdığım yere gitsem ve yol ayarı istesem eminimki ilk önce rolanti ince ayarıma bakıp çok iyi deyip yol ayarına gerek yok diyerek yollayacaklarki zaten her gidişimde öylede yapıyorlar.Bunu yapan yerde bulunduğum yerdeki tanınmış brc bayisi. :argh:
Saygılar.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2856 : Ocak 09, 2016, 14:25:36 »
Mehmet Bey verdiğiniz değerli bilgiler için şahsen teşekkür ederim. Nokta atış bilgiler ile lpg-motor sorunlarına en yetkin cevapları verdiğiniz aşikar. Ancak ülkemizde bir çok aracın lpg dönüşümlü olmasına ve yüzlerce lpg dönüşüm merkezi olmasına rağmen lpg satış ve montajı ile kalibrasyon ayarları konularında  daha çok yol katedilmesi gerektiği bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2857 : Ocak 09, 2016, 19:39:12 »
Merhaba mehmet bey

Benim aracta lpg my 11 takili daha 2ay olmadi

Bit kac ariza vermisti daha onceden de buji degisiminden sonra duzeldi derken

Son zamanlarda lpg ecu Su besleme hatasi vermeye basladi

Ariza koduna bakamadim ama enjektor baglantilarini kontrol edin Sigorta baglantilarini kontrol edin gibi seyler yaziyordu

Bu gun yine yapti arizayi ustada ecu yu soktu fabrikaya gonderecegiz test edecekler dedi

Yerine baska bit ecu takin dedim ama olmaz dedi!!!

Ecu teste gidecek gelene kadarda lpg iptal edildi.

Aku baglanti kablolarina bakmislardi daha onceden

Yapacak bir sey kalmadi teste fonderecegiz dedi.

Arac hic calismadan bile yarim kontak yaptigimizda yani veriyor arizayi

Anllatabildim mi bilmiyorum ama

Degerli yorumlarinizi bekliyorum.
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2858 : Ocak 10, 2016, 21:09:48 »
Merhaba Seydi Bey ;

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 11:07:31
Merhaba Talat Hocam ;

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2016, 11:08:01
Rica ederim.Selamlar...

çok teşekkürler mehmet ustam.Map sabitken ayar yapın demişsiniz.Mapın sabit olduğunu nasıl anlayacağız.Torque kullanıyorum ltf stf için.Mapı nasıl görebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2859 : Ocak 10, 2016, 21:17:41 »
çok teşekkürler mehmet ustam.Map sabitken ayar yapın demişsiniz.Mapın sabit olduğunu nasıl anlayacağız.Torque kullanıyorum ltf stf için.Mapı nasıl görebilirim
torque programında "intake manifold pressure (map)" değerinden görebilirsin. öncesinde torque birimlere girip basınç değerini psi göster seçeneğini kaldır. değeri görüntülerken 30 görüyorsan 300 demektir. (x 10 yani)
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)