Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692741 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2820 : Aralık 11, 2015, 17:58:17 »
Emre Bey Merhaba ;

Bu ciddi bir sıkıntıdır , lütfen servisinize başvurun , aracı incelesinler...

Mehmet Bey Merhaba,

Benim şöyle bir sorunum var. Gerçi sorun mu normal mi pek bilmiyorum ama şöyle anlatıyım..
Aracın motoru soğukken çalıştırıyorum, araç benzinde çalışıyor bir mühdet sonra gaza geçtikten sonra hareket halindeyken ayağımı gazdan çekince araçta silkeme oluyor bir süre sadece viteste iken ayağımı gazdan çekince yani kompresöre binince. Bu bir sıkıntımıdır yoksa normalmidir ?
Teşekkürler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2820 : Aralık 11, 2015, 17:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2821 : Aralık 14, 2015, 08:40:05 »
Emre Bey Merhaba ;

Bu ciddi bir sıkıntıdır , lütfen servisinize başvurun , aracı incelesinler...

Benzinden gaza geçtikten 20 25 sn. sonra düzeliyor yalnız.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '20
  • 271 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2822 : Aralık 14, 2015, 16:21:13 »
İyi günler Mehmet Bey; Nasılsınız iyisinizdir inşallah?

Mehmet Bey benim sıkıntım şöyle. 2004 model 247bin kmde bir Accord sahibiyim. Araca lpg 2013 yılında sizin servisiniz de takılmış 47 ltlik simit depo. Daha önceki corolla aracıma da ben taktırmıştım 47lik simit depo o 37-38 litre gaz alırken bu aracım 33-34 litre ancak alıyor. Bunda bir sorun mu vardır daha çok gaz almasını sağlayabilir miyiz? Birde 47 ltden daha büyük simit depo takılabilir mi aracıma araç 2.0 motor olunca gaz çabuk bitiyor buda beni psikolojik olarak yıpratıyor :) Teşekkür ederim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2823 : Aralık 15, 2015, 11:19:59 »
Merhaba Selman Hocam :)
47lt Simit depo maksimum 37 LT LPG alır. Herzaman söylediğim gibi +-2 LT değişebilir. Bence herhangi bir revizyona gerek yok. Daha büyük kapasiteli LPG tankları var lakin çapı uygun olmayacağı için montajı teknik olarak mümkün değil.  47 LT yerine 50 LT depo takılabilir bu da 40 LT civarında gaz alır. Ama bana soracak olursanız bu masrafı yapmaya gerek yok en azından şimdilik :) Görüşmek dileğiyle...

İyi günler Mehmet Bey; Nasılsınız iyisinizdir inşallah?

Mehmet Bey benim sıkıntım şöyle. 2004 model 247bin kmde bir Accord sahibiyim. Araca lpg 2013 yılında sizin servisiniz de takılmış 47 ltlik simit depo. Daha önceki corolla aracıma da ben taktırmıştım 47lik simit depo o 37-38 litre gaz alırken bu aracım 33-34 litre ancak alıyor. Bunda bir sorun mu vardır daha çok gaz almasını sağlayabilir miyiz? Birde 47 ltden daha büyük simit depo takılabilir mi aracıma araç 2.0 motor olunca gaz çabuk bitiyor buda beni psikolojik olarak yıpratıyor :) Teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2824 : Aralık 15, 2015, 16:12:42 »
Merhaba Selman Hocam :)
47lt Simit depo maksimum 37 LT LPG alır. Herzaman söylediğim gibi +-2 LT değişebilir. Bence herhangi bir revizyona gerek yok. Daha büyük kapasiteli LPG tankları var lakin çapı uygun olmayacağı için montajı teknik olarak mümkün değil.  47 LT yerine 50 LT depo takılabilir bu da 40 LT civarında gaz alır. Ama bana soracak olursanız bu masrafı yapmaya gerek yok en azından şimdilik :) Görüşmek dileğiyle...
:) ilgili cevabınız için çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Valla dediğiniz gibi boşa masraf olacak 5 lt gaz için. Keşke araçlar yapılırken lpg deposu için şöyle 60-70 litrelik bir uygun alan bıraksalar bizlerde rahat ederdik  :lol:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2825 : Aralık 16, 2015, 09:27:28 »
Honda Accord'un bagajın dip tarafında tam da  60 LT Silindir depo için bir alan var. Bu seçeneği de müşterilerimize sunuyoruz. Montajı yaptıran müşterimiz simit depo istemiş olmalı ki 47 LT olan takıldı. Tamamen tercih meselesi. Aşağıdaki linkte 60 LT Silindir depo takılmış Honda Accord fotoğraflarına bakabilirsiniz. Görüşmek üzere , selamlar...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.550081935154269.1073742709.115448231950977&type=3

:) ilgili cevabınız için çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Valla dediğiniz gibi boşa masraf olacak 5 lt gaz için. Keşke araçlar yapılırken lpg deposu için şöyle 60-70 litrelik bir uygun alan bıraksalar bizlerde rahat ederdik  :lol:
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2826 : Aralık 16, 2015, 09:36:45 »
Honda Accord'un bagajın dip tarafında tam da  60 LT Silindir depo için bir alan var. Bu seçeneği de müşterilerimize sunuyoruz. Montajı yaptıran müşterimiz simit depo istemiş olmalı ki 47 LT olan takıldı. Tamamen tercih meselesi. Aşağıdaki linkte 60 LT Silindir depo takılmış Honda Accord fotoğraflarına bakabilirsiniz. Görüşmek üzere , selamlar...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.550081935154269.1073742709.115448231950977&type=3
Tam istediğim gibi aslında ancak bu seferde bagaj küçülüyor. 2 tane ufaklık olunca onların arabasıdır pusetidir derken yer kalmıyor zaten :) Ama ilerde belki değişim düşünülebilir, depo değiştirmeye kalktığımızda bunun maliyeti ne kadar oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2827 : Aralık 16, 2015, 10:55:04 »
Mehmet bey merhaba;

lpg enjektörlerinin çalışma performansını soguk hava nasıl etkiler aceba.(-2,-3,-4 derece gibi)

benim aracta motor arızası veriyordu hatırlarsanız (1.6 avensis brc my11 takılı) dikkat ettim soguk havalarda yapıyor arızayı
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2828 : Aralık 16, 2015, 11:10:02 »
Merhaba ;
Normal şartlarda bu tip bir sorun yaşanmaz ,lakin soğuk havada tüm silindirlerde tekleme sorunu yaşıyorsanız LPG regulatörünü kontrol ettirin yok sadece belirli bir silindirde tekleme sorunu yaşanıyorsa , arıza tespit cihazı ile hangi silindir olduğunu tespit ettirip o silindirin lpg enjektörünü değiştirip test ettirebilirsiniz.

Mehmet bey merhaba;

lpg enjektörlerinin çalışma performansını soguk hava nasıl etkiler aceba.(-2,-3,-4 derece gibi)

benim aracta motor arızası veriyordu hatırlarsanız (1.6 avensis brc my11 takılı) dikkat ettim soguk havalarda yapıyor arızayı
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Kilometre: 100000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2829 : Aralık 16, 2015, 12:53:09 »
arıza tesbit cihazı 4.silindir ateşleme hatası veriyor her defasında aynı 4 kere oldu şimdiye kadar arıza lpg ustası bujiden diyor her zaman

ama sogukla kesinlikle alakası var bence

peki buji oldugunu dusunursek onun sogukla alakası varmı aceba
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2830 : Aralık 18, 2015, 11:53:38 »
Buji ile alakalı olduğunu sanmıyorum lakin ustanızı dinleyelim basit ve ucuz yol olan buji değişimini gerçekleştirin , sorun düzelmez ise 4. lpg enjektörünü değiştirin.Ya da %100 tespit için 4. lpg enjektörü ile 3. lpg enjektörünü yer değiştirin , tekleme 3 e geçerse lpg enjektörünü 4. silindirde kalırsa bujilerinizi değiştirin.  Sonucu lütfen bizimle de paylaşın.

arıza tesbit cihazı 4.silindir ateşleme hatası veriyor her defasında aynı 4 kere oldu şimdiye kadar arıza lpg ustası bujiden diyor her zaman

ama sogukla kesinlikle alakası var bence

peki buji oldugunu dusunursek onun sogukla alakası varmı aceba
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 28750
  • Model Yılı: '15
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2831 : Aralık 22, 2015, 20:00:41 »
Merhaba
51LT Lpg deposu yaklaşık 40LT LPG almalı lakin bu değerler +-2 LT oynayabilir. Aradaki fark 5 LT 'yi bulduğunda şamandrada bir problem olabilir. Lakin tavsiyem ilk dolum olması nedeniyle acele etmemeniz yönünde. Bu depoyu bitirip tekrar LPG alıp durumu değerlendirelim. Bir de LPG Kiti PRİNS olmasına rağmen farklı şamandıralar kullanabiliyorlar sizdeki şamandıra ne marka ?
Mehmet Bey merhabalar,
Depo tamamen bosaldiktan sonra yeniden gaz aldim. Ve 44.3 lt de durdu. Bildiginiz uzere onceleri 36 lt aliyordu. Samandirayi sokup birseyler yapip yeniden takmislari.
Depo 51 lt ve simit.
Ne dersiniz tekrardan samandirayi soktureyim mi? Yoksa gerek yok mu?
2015 - Toyota Corolla 1.6 Manuel Advance + LPG (Prins VSI-2)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2832 : Aralık 24, 2015, 18:08:18 »
Merhaba Rıfat Bey ;

Dolum üst sınırda (+-2 lt) bence şuan için bu şekilde devam edin . 45LT üzerinde şamandıra değişiminde bulunun. Selamlar...

Mehmet Bey merhabalar,
Depo tamamen bosaldiktan sonra yeniden gaz aldim. Ve 44.3 lt de durdu. Bildiginiz uzere onceleri 36 lt aliyordu. Samandirayi sokup birseyler yapip yeniden takmislari.
Depo 51 lt ve simit.
Ne dersiniz tekrardan samandirayi soktureyim mi? Yoksa gerek yok mu?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyata var ise sorun yoktur.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2833 : Aralık 25, 2015, 20:07:43 »
Mehmet Bey iyi günler. İki aydır BRC MY 11 kiti kullanıyorum. Çok şükür iyiki BRC taktırmışım. Benim sorum şu. LPG dolumunu Shell, Petrol Ofisi ve Türkiye Petrollerinden yapıyorum. Ama çok ucuza LPG satan yerler var. Ucuz LPG'nin aracımıza ya da LPG kitimize zararı var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim iyi günler.
Toyotanın olduğu yerde sorun, sadece anlamsız bir kelimedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2834 : Aralık 27, 2015, 17:06:07 »
Mehmet Bey Urfada yeni çıkan brc s 32 kitinden montaj yaptırdım.öncelikle kit hakkında sizden görüş almak istiyorum.Montaj sonrası ayar yapıldı  aradan birkaç saat sonra arıza lambası ve vsc lambası yandı tekrar bayiye geldim arş tekrar kalibrasyona alındı şimdilik bir şey yok ama endişelenmeye başladım corollalarda böyle sorun oladığını söylemişlerdi usta ilk etapta böyle hatalar olabileğini söyledi acaba doğrumudur. bizleri aydınlatırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2835 : Aralık 28, 2015, 01:18:26 »
oguz bey tamamen lpg den kaynaklı.Valla ben yıllarca mardinde calistim.Bu bölgede brc bayisi mardin kızıltepe deki esaş lpg ve inayet usta.Adam işi biliyor.Bundan önceki aracima onlar takmıştı yillarca sorunsuz kullandim.
Simdi verso var diyarbakirda landirenzo takılmış.Gaziantepte yapilan ayari ankarada olgun lpg nin ana bayisinde begenmediler.Orada  yapılanı de burada begenmediler.ariza lambasi falan yanmiyor ama araç benzinden lpg ye gecerken bazen silkeliyor ve bunuda bir türlü yapamadilar.Nadirende olsa yapiyor.Brc de hic olmuyordu mesela.
bende kışın lpg dw kullanmıyorum zaten geçene kadar gidecegim yere variyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2836 : Aralık 28, 2015, 03:44:59 »
2006 model  168 000 km de  1.6 LPG li  corolla aracımın sibop problemini çözdükten sonra lpg de net bellı baslı problemler ortaya cıkmaya başladı. benzınde en ufak rolentı dalgalanması stop etme titreme vuruntu yok. devir sabit 650 lerde. fakat lpg de devrin 400- 1200 arası dalgalanması stop etmesi ve lpg ye geçişte eğer ki o an sehır içi istanbul trafiğinde dur kalk yapıyorsanız zaman zaman gaza basmıyorsanız yada cok az 1. cı viteste 1000 devirlerde iseniz stop etme durumları söz konusu.aracım son 80 000 i lpgli olarak kullanılmış. biraz arastırdığımda her sıkıntının BİRDEN çok sebebi olacağı gibiyine BİRDEN çok her lpg donanımlarında  da arızalı olacağını gördüm. AMA esas sorun lpg kitimin BAYKAN marka diye piyasada tutunamamış italyan malı olması. yedek parça sıfır. yetkili servis diye bişi yok. tamamen ortaya karışık bişiler yapmam lazım.
SORU-1 bakım a enjektörlerden girmek istiyorum. temizlik için uğraşmaya gerek yok sonucta 6 yıldır kullanılan 80 bın km dir çalısan bir sistem. üzerinden çıkan baykan enjektör lerin yerine atikerin yada diğer markaların enjektörlerini takabilirmiyiz. randıman alabilirmiyim.
SORU-2 internet sitelerinde bu parçalar 100-150 tl arasında ama serviste atiker bile en az 250 tl cekıyor. bu ürün dışardan alınması mantıklımı
SORU -3  baykanın programını bulsam kendim halledebilirmiyim. yada programla enjektör secimi mevcutmudur.
SORU-4 eger enjektörle işi sonuçlandıramazsam. REGÜLATÖR denen parçayı da değiştirmek istiyorum. regülatörüde yine farklı bir marka takabilirmiyim. yada taktırabilirmiyim
2007 mod. 1.4 g.punto 2007-2013
2005 mod 1.6 vtec AT euro civic 2013-2014
2001 mod 1.6 vvti AT corolla 2014-2015
2015 mod 1.6 cvt megane3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2837 : Aralık 28, 2015, 21:44:55 »
2015 corolla multidrive s araca, temmuz sonunda, bayiden teslim almadan önce Çorum özençler'de BRC takıldı.

Araç şu anda 8500 km de. 10 bin bakımı için Çorum'a gittiğimde, BRC özençler'e de gitmem gerekir mi? Giderken randevu almak gerekiyor mu?

BRC kitin bakım periyodu nedir?

Araçta hiçbir sorun yok. LPG de sorun yok. Çok memnunum  :alkis:

Bakım ücreti nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2838 : Aralık 28, 2015, 23:24:28 »
bakım periyodu 10000 km. dilediğiniz yetkili servise gidebilirsiniz. bakım için randevu gerekmez. 2 filtre değiştirilir, gaz ayarı, kaçak, sistem kontrol edilir, 60 tl ücreti var.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2839 : Ocak 02, 2016, 09:36:58 »
Hakan Bey Merhaba ;
Türkiye genelinde hizmet veren , kurumsal firmalardan lpg alımına dikkat etmemiz gerekiyor. Bir çok firmanın deposu , filitresi yetersiz olabilir bu tip kirli yakıtlar sisteme zarar verebilir. Bu nedenle periodik lpg bakımlarına dikkat etmemiz gerekiyor. LPG nin kalitesi anlamında ise en kaliteli lpg Cezayir gazıdır. Bu gazı hangi firmalar satar onu araştırabilirsiniz :) Birde Rus gazı sata firmalar var , bu gaz ise nispeten Cezayir gazına göre daha kalitesi düşük bir gazıdır. Selamlar...

Mehmet Bey iyi günler. İki aydır BRC MY 11 kiti kullanıyorum. Çok şükür iyiki BRC taktırmışım. Benim sorum şu. LPG dolumunu Shell, Petrol Ofisi ve Türkiye Petrollerinden yapıyorum. Ama çok ucuza LPG satan yerler var. Ucuz LPG'nin aracımıza ya da LPG kitimize zararı var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim iyi günler.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2016, 09:39:30
Oğuz Bey Merhaba ;

Arıza kodunu bana söyleyebilrseniz net cevap verebilirim . Lakin ne olduğunu görmeden silip tekrar ayar yaptılar ve sorun düzeldi ise muhtemelen yakıt karışım oranı arızası yaşandı ( P0171- P0172) . Bu ilk kalibrasyonun hatalı olduğu anlamına geliyor.
İlk etapta şayet iş doğru yapılsaydı böyle sorunlar yaşanmazdı. Geçmiş olsun , arıza tekerrür ederse lütfen arıza kodunu bana buradan bildiririn %100 net cevap vereyim.

Mehmet Bey Urfada yeni çıkan brc s 32 kitinden montaj yaptırdım.öncelikle kit hakkında sizden görüş almak istiyorum.Montaj sonrası ayar yapıldı  aradan birkaç saat sonra arıza lambası ve vsc lambası yandı tekrar bayiye geldim arş tekrar kalibrasyona alındı şimdilik bir şey yok ama endişelenmeye başladım corollalarda böyle sorun oladığını söylemişlerdi usta ilk etapta böyle hatalar olabileğini söyledi acaba doğrumudur. bizleri aydınlatırsanız sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2016, 10:13:22
Şaban Bey Merhaba ;
Sorularınıza cevap vermekle beraber benim bu konu ile ilgili düşüncem '' bu sistemin revizyonu ile uğraşmayın '' . Hem zaman hem de maddi kayıp olacaktır ve üstüne %100 randımanlı çalışmayacaktır. Selamlar...

1. evet takılabilir
2. Dışarıdan alabilirsin
3. Yıllardır lpg işi ile uğraşan lpg servisleri bile yeterli programlama yapamazken sizin bunu yapmanız zor olacaktır.
4. Regulatörlerin ısı sensörleri birbirine uygun ise takılabilir.

2006 model  168 000 km de  1.6 LPG li  corolla aracımın sibop problemini çözdükten sonra lpg de net bellı baslı problemler ortaya cıkmaya başladı. benzınde en ufak rolentı dalgalanması stop etme titreme vuruntu yok. devir sabit 650 lerde. fakat lpg de devrin 400- 1200 arası dalgalanması stop etmesi ve lpg ye geçişte eğer ki o an sehır içi istanbul trafiğinde dur kalk yapıyorsanız zaman zaman gaza basmıyorsanız yada cok az 1. cı viteste 1000 devirlerde iseniz stop etme durumları söz konusu.aracım son 80 000 i lpgli olarak kullanılmış. biraz arastırdığımda her sıkıntının BİRDEN çok sebebi olacağı gibiyine BİRDEN çok her lpg donanımlarında  da arızalı olacağını gördüm. AMA esas sorun lpg kitimin BAYKAN marka diye piyasada tutunamamış italyan malı olması. yedek parça sıfır. yetkili servis diye bişi yok. tamamen ortaya karışık bişiler yapmam lazım.
SORU-1 bakım a enjektörlerden girmek istiyorum. temizlik için uğraşmaya gerek yok sonucta 6 yıldır kullanılan 80 bın km dir çalısan bir sistem. üzerinden çıkan baykan enjektör lerin yerine atikerin yada diğer markaların enjektörlerini takabilirmiyiz. randıman alabilirmiyim.
SORU-2 internet sitelerinde bu parçalar 100-150 tl arasında ama serviste atiker bile en az 250 tl cekıyor. bu ürün dışardan alınması mantıklımı
SORU -3  baykanın programını bulsam kendim halledebilirmiyim. yada programla enjektör secimi mevcutmudur.
SORU-4 eger enjektörle işi sonuçlandıramazsam. REGÜLATÖR denen parçayı da değiştirmek istiyorum. regülatörüde yine farklı bir marka takabilirmiyim. yada taktırabilirmiyim

Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2016, 10:15:32
Kadir Bey Merhaba;

Öncelikle BRC dönüşümünde firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz , aracınızı güzel günlerde kullanmanızı temenni ederiz.
BRC bakım periodu yılda 1 ya da 10.000 km'de birdir. Haftasonu gelmeyi düşünüyorsanız lütfen randevu alınız. Hafta içi geldiğinizde yarım saat içerisinde aracınızın bakımı bitecektir. Bakım ücretimiz 70 TL 'dir .
Çorum'dan selamlar  :)

2015 corolla multidrive s araca, temmuz sonunda, bayiden teslim almadan önce Çorum özençler'de BRC takıldı.

Araç şu anda 8500 km de. 10 bin bakımı için Çorum'a gittiğimde, BRC özençler'e de gitmem gerekir mi? Giderken randevu almak gerekiyor mu?

BRC kitin bakım periyodu nedir?

Araçta hiçbir sorun yok. LPG de sorun yok. Çok memnunum  :alkis:

Bakım ücreti nedir?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ