Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692664 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2720 : Temmuz 04, 2015, 00:15:30 »
Abi ben bile şuan Lpg taktırırsam bu işleri ne ara zaman bulup da yaptırabilirim onu düşünüyorum.
Hemen yaptırmayabilirsin müsait olunca yaptırırsın .Dönüşüm yaptırdığın firmaya hemen işletemeyeğini belirt,müsait olunca projeyi hazırlatırsın,ama aylarca sürmesse iyi olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2720 : Temmuz 04, 2015, 00:15:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2721 : Temmuz 08, 2015, 20:17:26 »
Toyotam artık Özençler güvencesi ile BRC ' li  :D :D :D
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2722 : Temmuz 08, 2015, 20:27:40 »

hayırlı olsun.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 19
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #2723 : Temmuz 09, 2015, 05:36:20 »
Mehmet usta corolla 2013 comfort extra için lpg taktıracağım ama hem marka hemde ankarada uzman önerisi istiyorum. Prins mi BRC mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Kilometre: 52000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2724 : Temmuz 13, 2015, 16:32:18 »
valla barış bey bende şu anda ankarada yım ben ta muş ilinden izine geldim ankara ya ertesi gün çoruma yola çıkıp mehmet beyin yanına özençler bayine gidip bağlattırdım.... yol fazla bir şey değil yakacağınız 70 tl yakıt olur ama özençler güvencesi ile bağlatmış olursunuz benim size tavsiyem....  :tamam: :tamam: :tamam:
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2725 : Temmuz 13, 2015, 19:33:19 »
    Ankara'da  Brc Mocan Otogaz tavsiye ederim.Özellikle Mocanda Aydın Ustayı öneririm. Gerek Mocan gerekse Özençlerde yapılan montajlarda sorun duymadım.En iyi işçilik ve yolda lpg ayarlama dahil yapan iyi kaliteli firmalardır.Ben 1.33 Toyota Corollama Mocanda montaj yaptırdım, benzinden fark yok ve gerek tüketim gerek çekiş çok iyi, uzun yolda 15 kuruş tüketimim var(6.8x2.22=15 krş.) Brc'den şaşmayın, parasının hakkını veren ve doğru ellerde yapılan montajda çok iyi bir kittir. Mehmet Bey'e ilgi ve alakası nedeniyle Toyota Forum adına teşekkür ederim. Saygılarımla....
2015 Toyota Corolla 1.33 Life LPG (BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2726 : Temmuz 13, 2015, 22:34:33 »
İhsan Hocam ;
Tekrar görüşmek üzere , selamlar :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 13, 2015, 22:35:51
Cengiz Bey ;
Açıklayıcı bilgileriniz ve hakkımızdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. Selamlar , saygılar...

Ankara'da  Brc Mocan Otogaz tavsiye ederim.Özellikle Mocanda Aydın Ustayı öneririm. Gerek Mocan gerekse Özençlerde yapılan montajlarda sorun duymadım.En iyi işçilik ve yolda lpg ayarlama dahil yapan iyi kaliteli firmalardır.Ben 1.33 Toyota Corollama Mocanda montaj yaptırdım, benzinden fark yok ve gerek tüketim gerek çekiş çok iyi, uzun yolda 15 kuruş tüketimim var(6.8x2.22=15 krş.) Brc'den şaşmayın, parasının hakkını veren ve doğru ellerde yapılan montajda çok iyi bir kittir. Mehmet Bey'e ilgi ve alakası nedeniyle Toyota Forum adına teşekkür ederim. Saygılarımla....
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Kilometre: 114000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2727 : Temmuz 13, 2015, 22:47:23 »
Mehmet bey öncelikle merhaba hayırlı kandiller.. Çarşamba günü 2008 corolla aracma Lovato OBD II lpg kiti taktırıyorum. Forumda da bir kaç abiimizle paylaşımlarda bulunduk ve aldığım duyumlar şunlar, OBD yi aktif etmek için bir kablo takılıyormuş bunu anlamadım o kablo takılmazsa ne olur? Birde sizce taktırmak üzere olduğum bu kit sizce nasıldır halen vazgeçme ihtimalim var..
Şoförün hatasını toprak örter....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2728 : Temmuz 13, 2015, 23:17:11 »
     Burak Bey Brc kitten şaşmayın en sorunsuz kittir. 2A bayisi ehil bir yerde takdırırsanız doğru bir ayarla yıllarca kullanırsınız. Ben 2 yıl önce sıfır Megane 3 aracıma da aynı yerde Brc kit takdırdım ve sorun yaşamadım.Şimdi de 2015 model 1.33 Corollamada Brc takdırdım sorun yok.Eşim kullanırken aracın Lpg.li olduğunu bile anlayamadı.Lpg.ye karşı olmasına rağmen şimdi çok memnun.İyi ki takdırdın dedi.Lpg.li değil Brc.li....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Kilometre: 114000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2729 : Temmuz 13, 2015, 23:20:47 »
peki cengiz bey balıkesir de bulunuyorum ve bursa ya da gitme imkanım var önerebileceğiniz bir servis var mı onlarla görüşşem? Fiyatlar nasıl şu an ?
Şoförün hatasını toprak örter....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2730 : Temmuz 14, 2015, 11:49:53 »
     Burak Bey, ben Ankara Mocan Otogazda 1800/9 taksit takdırdım. Bursa da ise Tomurcuk otogaz iyi ancak 2000/9 taksit fiyat veriyorlar.Yinede pazarlık edebilirsiniz,takdir sizin.Ayrıca sızdırmazlık raporunu mutlaka takdırdığınız ilden almak zorundasınız.Muayene ve ruhsat işlemlerini her yerden yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2731 : Temmuz 15, 2015, 08:50:52 »
peki cengiz bey balıkesir de bulunuyorum ve bursa ya da gitme imkanım var önerebileceğiniz bir servis var mı onlarla görüşşem? Fiyatlar nasıl şu an ?
Balıkesir'deki BRC bayisi Efe Otogaz'ı tavsiye ederim.
İşlerini güzel yapıyorlar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2732 : Temmuz 15, 2015, 12:15:07 »

nedense ben yolda ayar yaptıramadım. sorduğumda ise yapıyoruz ama toyotalar o kadar uyumlu ki gerek yok diye bi cevap aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2733 : Temmuz 15, 2015, 12:46:09 »
Ben yol ayarını israrla istedim. Ciktik yola. Bastım gaza, bastım gaza usta ayarı çok iyi yapılacak birşey yok dedi. Brc otokalibrasyonu cok iyi. Memnunum brc den. Uzun yolda 36 lt lpg ile klima acik ve hiz sınırlarında 480 km gitti
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2734 : Temmuz 15, 2015, 12:47:16 »

Ben yol ayarını israrla istedim. Ciktik yola. Bastım gaza, bastım gaza. Usta ayarı çok iyi yapılacak birşey yok dedi. Brc otokalibrasyonu cok iyi. Memnunum brc den. Uzun yolda 36 lt lpg ile klima acik ve hiz sınırlarında 480 km gitti

2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2735 : Ağustos 05, 2015, 16:12:57 »
ayar otogaz Taner usta nedense yolda ayar yapmak istemedi ve toyota çok uyumlu gerek yok dedi. performansta hissedilir bir düşüş olmaz da dedi ama araç doluyken veya rampa çıkarken, hızlanırken bariz bir performansta düşüş var. mehmet hocam sizce ısrarla yolda da ayar yaptırmalı mıyım yoksa bu düşüş normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5700
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2736 : Ağustos 10, 2015, 13:34:22 »
Mehmet bey merhaba  2015 avensis 1.6 e.extra aldim. Servis 3000 tlye bbrc my11 takti. Disarda 1750+330+80=2160 tlye muayene sigorta(7500tlye kadar motor arizasi) takiyorlarmis. Disardan ne farkiniz var dedigimde servis garantisi var dediler. Dogru bir kararmi verdim bilmiyorum. 2. Husus ise araci acana kadar benzinlemi kullansam. Yoksa lpgye baslasam bir sikinti olurmu

merhaba

hangi şehir hangi servis belirtebilir misiniz?

istanbulda sorduğum bir servis kapıdan sokmam dedi neredeyse.

selamlar.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2015, 13:54:04
merhaba mehmet bey,

2014 auris 1.6 için brc ile prins arasında kalmış durumdayım. bir kaç sorum olacaktı. yanıtlarsanız sevinirim.

1. genelde %40a yakın tasarruftan bahsediliyor. brc prins arasında bu oran fark ediyor mu?
2. brc'nin 25.000e kadar lpg kaynaklı sorunlardaki garantisi uygulamada nasıldır? tecrübe eden var mı acaba. ayrıca prins için benzer bir sigorta mevcut mu?
3. aracın garantisi devam ediyor. servis motor garantisi dışında sorun çıkarabilir mi? mesela geçen balatalar değişti garanti kapsamında. bunun gibi sorunlarda garantin iptal oldu diyebilirler mi?
4. önceki mesajlarınızdan birinde brc ile prins arasındaki farkın kalite değil. prinsin üretici firma olmaması olduğunu söylemişsiniz. peki piyasadaki prinsin daha kaliteli olduğu yanılsaması nereden kaynaklanıyor olabilir.
5. yine eski mesajlarınızda prins silverline modelini tavsiye etmediğinizi söylemişsiniz. Prins VSI2 Khein olanın daha iyi olduğunu yazmışsınız. fakat genelde benim araba için silverline tavsiye ediliyor. ısrar edip diğer modeli mi istemeliyim.
6. son olarak brc ve prins için istanbulda hangi ustaları tavsiye edersiniz?

zamanınız için teşekkür ederim. selamlar.
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2737 : Ağustos 18, 2015, 12:34:25 »
 km toyota corolla aracıma taktırdığım brc ile uzun yolda  bagaj  dahil full dolu ve klima açık olarak ortalama 120 km hız ile 2450 km yol yaptım ve değişik fiyatlarla aldığım ortalaaması 2.15 tl olan gaz kullandım.yaklaşık 400 tl gibi bir rakamla km si 16 krş denk gelen bir sarfiyat gördüm. Bana brc kiti önerenMehmet Özenç beye teşekkür lerimi sunar herkese öneririm.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2015, 14:24:26
 km toyota corolla aracıma taktırdığım brc ile uzun yolda  bagaj  dahil full dolu ve klima açık olarak ortalama 120 km hız ile 2450 km yol yaptım ve değişik fiyatlarla aldığım ortalaaması 2.15 tl olan gaz kullandım.yaklaşık 400 tl gibi bir rakamla km si 16 krş denk gelen bir sarfiyat gördüm. Bana brc kiti önerenMehmet Özenç beye teşekkür lerimi sunar herkese öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2738 : Ağustos 26, 2015, 02:40:31 »
merhaba

hangi şehir hangi servis belirtebilir misiniz?

istanbulda sorduğum bir servis kapıdan sokmam dedi neredeyse.

selamlar.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2015, 13:54:04
merhaba mehmet bey,

2014 auris 1.6 için brc ile prins arasında kalmış durumdayım. bir kaç sorum olacaktı. yanıtlarsanız sevinirim.

1. genelde %40a yakın tasarruftan bahsediliyor. brc prins arasında bu oran fark ediyor mu?
2. brc'nin 25.000e kadar lpg kaynaklı sorunlardaki garantisi uygulamada nasıldır? tecrübe eden var mı acaba. ayrıca prins için benzer bir sigorta mevcut mu?
3. aracın garantisi devam ediyor. servis motor garantisi dışında sorun çıkarabilir mi? mesela geçen balatalar değişti garanti kapsamında. bunun gibi sorunlarda garantin iptal oldu diyebilirler mi?
4. önceki mesajlarınızdan birinde brc ile prins arasındaki farkın kalite değil. prinsin üretici firma olmaması olduğunu söylemişsiniz. peki piyasadaki prinsin daha kaliteli olduğu yanılsaması nereden kaynaklanıyor olabilir.
5. yine eski mesajlarınızda prins silverline modelini tavsiye etmediğinizi söylemişsiniz. Prins VSI2 Khein olanın daha iyi olduğunu yazmışsınız. fakat genelde benim araba için silverline tavsiye ediliyor. ısrar edip diğer modeli mi istemeliyim.
6. son olarak brc ve prins için istanbulda hangi ustaları tavsiye edersiniz?

zamanınız için teşekkür ederim. selamlar.
Prins silverline 150 hp.altındaki arçlar için uygun .Prins VSI2 Khein  enjektörlü model 150 hp ve üzeri için daha ideal olduğundan ben onu tercih etmiştim..Siz silverline seçebilirsiniz yada Brc ..Hesabınıza bakın derim ama pek fark yok fiyat açısından.Ama Prins VSI2 Khein isterseniz.3000 tl ye yakın bir bedele mal olur size..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2739 : Ağustos 26, 2015, 10:56:17 »
Hocam kolay gelsin.
1-Valvematic motorlar icin tedbir amaclı vsr aktif edilse iyi olur mu? Evet ise ayarlar nasıl olmalı?
2-sıcak motorda stop edince direkt lpg de çalısması icin hangi secenek secilmeli?
3- Lpg ye geçiş sıcaklığı ne olmalıdır?
4- Lpg ye geçis sıcaklıktan baska süreye bağlı mıdır?
Teşekkür ederim?
İyi çalışmalar