0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Ustam BRC kitimle ilgili bi sorunum var ve bunun için yakıt bölümünde ''Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun) '' başlıklı bi konu açtım.Konunun 4. ve 5. sayfalarında Serkan Tepe isimli arkadaşın yaşadığım problemin çözümü ile ilgili yazdığı mesajlar var.Okuyup bi değerlendirme yaparsanız çok makbule geçer.Kiti taktırdığım usta sorunu çözemedi.yardımcı olursanız çok sevinirim!
Merhaba Serkan Bey ;Emme manifoltu gaz nipellerinin fotoğraflarını yükleyebilir misiniz?
gaz nipeli nedir? enjektör ve girişlerini mi kastediyorsunuz?Yarın fotoğrafı çeker buraya atarım.Bu arada açtığım konudaki Serkan Tepe isimli arkadaşın mesajlarını okudunuz mu?Arkadaşın tespiti konusunda fikriniz nedir?
İyi günler, hayırlı işler Mehmet Bey.Geçen hafta 2.0 Honda Accord bir araba aldım. Evraklarını karıştırırken sizin servisinizde lpg işleminin uygulandığını gördüm. Ve ne yalan söyliyeyim içim rahat etti sizin adınızı görünce Yalnız sormak istediğim bir şey var. Lpg araca 28.12.2012 tarihinde uygulanmış. Motor arıza ışığı yanıyor eski sahibide bunun lpgden kaynaklandığını söyledi. Bu arıza ışığını söndürmenin bir yolu yokmudur?
MerhabaAracın önceki plakasını ve arıza kodunu öğrenebilir miyim?
Önceki plakası 19TP997 ancak arıza kodunu bilmiyorum. Nasıl ve nereden öğreniliyor.
Selman Bey Arıza lambasının yüzlerce yanma nedeni var. Aracınızdaki sorunun lpg-benzin Kaynaklı olup olmadığını arıza kodunu öğrenmeden söyleyemeyiz. Honda servislerinde arıza tespit cihazı ile arıza kodunu öğrenebilirsiniz. Arıza koduna göre yardımcı olabilirim. Selamlar...
Mehmet bey dün aracımı Erzurum Tulu otogaza götürdüm. Oradan cihazla baktıklarında katalitik konvektör arızası tespit edildi. Arızayı sildi şuan için ışık yanmıyor. Ama yine yanması muhtemel dedi. Bunun kalıcı bir çözümü yok mudur?
sonunda ben de benzin fiyatlarından yıldım ve arabama brc marka kit taktırmaya karar verdim. istanbul bahçelievlerdeki ayar otogazı arayıp fiyat istedim. verdiği fiyat 1900tl. fiyat hangi model kit olacağı konusunda fikirlerinizi rica ediyorum. konuya uzak biriyim. o nedenle sizlerin fikir ve önerileri benim için önemli.
Mehmet Bey merhabalar benim anti lpg ci olduğumu forumdan zaten takip etmişsinizdir.Ancak sizin yeriniz ben de açıkcası farklı.Avrupa daki örneklerine yakın çalışıyorsunuz.Montaj videolarını izlerken dikkatimi çeken bir nokta var.Arcın içinden bir demet kablo geliyor ustalar ha bire onu kesip ek yapıp birleştiriyorlar falan bu kablolar nedir?Bu kablolama yöntemin soketli sistemi yok mu?kes ek yap kaldı mı bu devirde lehim falan?Neden BRC araç modeline uygun bağlantı soketleri falan yapmaz?Yakın zamanda İstanbul daki Fuarda bir firma patlamaya tank yaptım diye fuara getirmiş.Onlara da sordum bunu niye yaptınız?Yani diğerleri patlıyor mu dedim.Onlar da açıklamakta zorlandılar.Eninde sonunda belki ben de lpg montajı yaptıracağım ve Çorum'a geleceğim.Başka yerde montaj yaptırmam orası kesin de.Sorularıma vaktinizin yettiğince cevaplarsanız sevinirim.
İsmail Bey Merhaba ;BRC Özençler olarak yaklaşık 7 yıldır belirli araç guruplarına araca özel elektirik tesisatlarının montajını yapıyoruz. Bu sayade benzin enjeksiyon kanloları kesilmiyor , lehhim yapılmıyor ; soketli kablo demeti kullandığımız için uzun vadede lehim atığı , şase ve olsit gibi durumların en baştan önüne geçiyoruz. Selamlar...