Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692741 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2680 : Haziran 02, 2015, 09:12:00 »
Mehmet beyin ve Tuncay beyin değerli bilgi ve destekleri ile sonunda bende bizim aurise BRC de karar kıldım. Dün itibari ile Brc malatya yetkili 2a bayisinde Murat bey ile detaylıca görüştüm prensipte anlaştım. yoğunluğu nedeni ile  biraz gecikecek bizim lpg işi annlaşılan biraz daha benzin yakacaz :D bu hafta içi ilk fırsatta aracımı çağıracak bırakacağım kendisine.

murat beyle konustuklarımızın aksine  dual vvt-i de  şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıs ama  birkaç valvematic avensiste  subap sorunu görmüş. anlaşılan kullanımla çok yakından ilgili bu iş.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2680 : Haziran 02, 2015, 09:12:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2681 : Haziran 02, 2015, 09:31:43 »
Zeynel.bey hayirlisi olsun.Maalesef türkiye şartlarında lpg şart.Yeterki iyi bir.usta.ile kaliteli.bir kit  .uzun yıllar sorunsuz.kullanırsınız inşallah
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2682 : Haziran 02, 2015, 09:47:27 »
Teşekkür ederim tuncay bey.
Ne yazıkki haklısınız Türkiye şartları böyle.
sırf yetkili olsun diye bildiğimiz ustadan şaştık ama olsun yetkili olsun bizim olsun dedim.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2683 : Haziran 02, 2015, 20:03:03 »
Mehmet Ustam BRC kitimle ilgili bi sorunum var ve bunun için yakıt bölümünde ''Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun) '' başlıklı bi konu açtım.Konunun 4. ve 5. sayfalarında Serkan Tepe isimli arkadaşın yaşadığım problemin çözümü ile ilgili yazdığı mesajlar var.Okuyup bi değerlendirme yaparsanız çok makbule geçer.Kiti taktırdığım usta sorunu çözemedi.yardımcı olursanız çok sevinirim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2684 : Haziran 02, 2015, 22:44:00 »
Merhaba Serkan Bey ;
Emme manifoltu gaz nipellerinin fotoğraflarını yükleyebilir misiniz?

Mehmet Ustam BRC kitimle ilgili bi sorunum var ve bunun için yakıt bölümünde ''Tecrübeli arkadaşlar ve Ustalar bi bakabilir mi?( BRC ve sorun) '' başlıklı bi konu açtım.Konunun 4. ve 5. sayfalarında Serkan Tepe isimli arkadaşın yaşadığım problemin çözümü ile ilgili yazdığı mesajlar var.Okuyup bi değerlendirme yaparsanız çok makbule geçer.Kiti taktırdığım usta sorunu çözemedi.yardımcı olursanız çok sevinirim!
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2685 : Haziran 02, 2015, 23:14:41 »
Merhaba Serkan Bey ;
Emme manifoltu gaz nipellerinin fotoğraflarını yükleyebilir misiniz?

gaz nipeli nedir? enjektör  ve girişlerini mi kastediyorsunuz?Yarın fotoğrafı çeker buraya atarım.Bu arada açtığım konudaki Serkan Tepe isimli arkadaşın mesajlarını okudunuz mu?Arkadaşın tespiti konusunda fikriniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2686 : Haziran 03, 2015, 13:00:21 »
Serkan Hocam ;
Konu ile alakalı alakasız çok mesaj var o nedenle farklı başlıklara bakamıyorum. P.M den yazıyı ve fotoları gönderirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Selamlar...

gaz nipeli nedir? enjektör  ve girişlerini mi kastediyorsunuz?Yarın fotoğrafı çeker buraya atarım.Bu arada açtığım konudaki Serkan Tepe isimli arkadaşın mesajlarını okudunuz mu?Arkadaşın tespiti konusunda fikriniz nedir?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '20
  • 271 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2687 : Haziran 10, 2015, 10:09:30 »
İyi günler, hayırlı işler Mehmet Bey.

Geçen hafta  2.0 Honda Accord bir araba aldım. Evraklarını karıştırırken sizin servisinizde lpg işleminin uygulandığını gördüm. Ve ne yalan söyliyeyim içim  rahat etti sizin adınızı görünce :)

Yalnız sormak istediğim bir şey var. Lpg araca 28.12.2012 tarihinde uygulanmış. Motor arıza ışığı yanıyor eski sahibide bunun lpgden kaynaklandığını söyledi. Bu arıza ışığını söndürmenin bir yolu yokmudur?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2688 : Haziran 10, 2015, 19:14:08 »
Merhaba
Aracın önceki plakasını ve arıza kodunu öğrenebilir miyim?

İyi günler, hayırlı işler Mehmet Bey.

Geçen hafta  2.0 Honda Accord bir araba aldım. Evraklarını karıştırırken sizin servisinizde lpg işleminin uygulandığını gördüm. Ve ne yalan söyliyeyim içim  rahat etti sizin adınızı görünce :)

Yalnız sormak istediğim bir şey var. Lpg araca 28.12.2012 tarihinde uygulanmış. Motor arıza ışığı yanıyor eski sahibide bunun lpgden kaynaklandığını söyledi. Bu arıza ışığını söndürmenin bir yolu yokmudur?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2689 : Haziran 10, 2015, 23:18:11 »
Merhaba
Aracın önceki plakasını ve arıza kodunu öğrenebilir miyim?
Önceki plakası 19TP997 ancak arıza kodunu bilmiyorum. Nasıl ve nereden öğreniliyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2690 : Haziran 12, 2015, 13:39:51 »
Selman Bey
Arıza lambasının yüzlerce yanma nedeni var. Aracınızdaki sorunun lpg-benzin Kaynaklı olup olmadığını arıza kodunu öğrenmeden söyleyemeyiz. Honda servislerinde arıza tespit cihazı ile arıza kodunu öğrenebilirsiniz. Arıza koduna göre yardımcı olabilirim. Selamlar...

Önceki plakası 19TP997 ancak arıza kodunu bilmiyorum. Nasıl ve nereden öğreniliyor.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2691 : Haziran 12, 2015, 13:46:50 »
Selman Bey
Arıza lambasının yüzlerce yanma nedeni var. Aracınızdaki sorunun lpg-benzin Kaynaklı olup olmadığını arıza kodunu öğrenmeden söyleyemeyiz. Honda servislerinde arıza tespit cihazı ile arıza kodunu öğrenebilirsiniz. Arıza koduna göre yardımcı olabilirim. Selamlar...
Teşekkür ederim Mehmet bey.  Aracı aldığım şahıs bu arıza lambasını bir kaç kez söndürmeyi denemiş ve lpgden kaynaklı olduğuna ustalarca kanaat getirmiş. Bana dediği eğer arıza ışığının sönmesini istiyorsan akü kutup başını söküp yeniden tak bir hafta yanmıyor sonra yeniden yanıyor dedi. Birde lpgnin motora daha az zarar vermesi için benzinden lpgye geçiş süresinin uzun olarak ayar yaptırdığını belirtti. Fırsat bulduğum vakit arıza kodunuda öğrenmeye çalışacağım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2692 : Haziran 12, 2015, 14:38:40 »
lpg li bir araçta arıza olunca hep şöyle oluyor.''arızanın benzinden mi?yoksa lpg den mi?olduğunu bulmak lazım önce ama hiçbir zaman neden kaynaklandığı belli olmuyor :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2693 : Haziran 19, 2015, 15:37:15 »
sonunda ben de benzin fiyatlarından yıldım ve arabama brc marka kit taktırmaya karar verdim. istanbul bahçelievlerdeki ayar otogazı arayıp fiyat istedim. verdiği fiyat 1900tl. fiyat hangi model kit olacağı konusunda fikirlerinizi rica ediyorum. konuya uzak biriyim. o nedenle sizlerin fikir ve önerileri benim için önemli.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2694 : Haziran 19, 2015, 16:06:09 »
Mehmet bey dün aracımı Erzurum Tulu otogaza götürdüm. Oradan cihazla baktıklarında katalitik konvektör arızası tespit edildi. Arızayı sildi şuan için ışık yanmıyor. Ama yine yanması muhtemel dedi. Bunun kalıcı bir çözümü yok mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2695 : Haziran 20, 2015, 09:00:06 »
Selman Bey Merhaba ;

Aracınızdaki sorun P0420 Katalitik konvektör verim düşüklüğü. Arıza lambanız tekrar yanacaktır. Katalitik konvektörünüz ; kalitesiz yakıt , ilerleyen km (muhtemel 150.000 km sonrası) ya da aldığı bir darbe sonucu zarar görmüş. Bu nedenle içerisindeki ısı yükseliyor bu ise arıza lambanızın yanmasına neden oluyor. Konvektörün değişimi gerekir . Orjinali yaklaşık 2.000 TL civarı. Muadil yerlileri 750 TL civarında. Değişim olmadan tekrar arıza lambanız yanacaktır.
Değişmemesi halinde çevreyi daha fazla kirletecek zamanla performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz.

Mehmet bey dün aracımı Erzurum Tulu otogaza götürdüm. Oradan cihazla baktıklarında katalitik konvektör arızası tespit edildi. Arızayı sildi şuan için ışık yanmıyor. Ama yine yanması muhtemel dedi. Bunun kalıcı bir çözümü yok mudur?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2015, 09:01:08
Kerem Bey ;
Aracınıza uygun ürün BRC MY11 turuncu renkli enjektörlerdir. Fiyat makul. Taner Bey'e lütfen selamlarımı iletiniz. BRC'niz hayırlı olsun.

sonunda ben de benzin fiyatlarından yıldım ve arabama brc marka kit taktırmaya karar verdim. istanbul bahçelievlerdeki ayar otogazı arayıp fiyat istedim. verdiği fiyat 1900tl. fiyat hangi model kit olacağı konusunda fikirlerinizi rica ediyorum. konuya uzak biriyim. o nedenle sizlerin fikir ve önerileri benim için önemli.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2696 : Haziran 22, 2015, 12:03:05 »
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim Mehmet Bey. Aracımın kmsi 236binde. Dediğiniz gibi arıza ışığı dün yeniden yandı. Şu durumda bu parçayı değiştirmem pek mümkün değil. Anladığım kadarıyla çok bir zararı yok. Artık bu şekilde binmeye devam edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2697 : Haziran 22, 2015, 12:18:46 »
Mehmet Bey merhabalar benim anti lpg ci olduğumu forumdan zaten takip etmişsinizdir.Ancak sizin yeriniz ben de açıkcası farklı.Avrupa daki örneklerine yakın çalışıyorsunuz.Montaj videolarını izlerken dikkatimi çeken bir nokta var.Arcın içinden bir demet kablo geliyor ustalar ha bire onu kesip ek yapıp birleştiriyorlar falan bu kablolar nedir?Bu kablolama yöntemin soketli sistemi yok mu?kes ek yap kaldı mı bu devirde lehim falan?Neden BRC araç modeline uygun bağlantı soketleri falan yapmaz?Yakın zamanda İstanbul daki Fuarda bir firma patlamaya tank yaptım diye fuara getirmiş.Onlara da sordum bunu niye yaptınız?Yani diğerleri patlıyor mu dedim.Onlar da açıklamakta zorlandılar.Eninde sonunda belki ben de lpg montajı yaptıracağım ve Çorum'a geleceğim.Başka yerde montaj yaptırmam orası kesin de.Sorularıma vaktinizin yettiğince cevaplarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2698 : Haziran 22, 2015, 19:58:15 »
İsmail Bey Merhaba ;

BRC Özençler olarak yaklaşık 7 yıldır belirli araç guruplarına araca özel elektirik tesisatlarının montajını yapıyoruz. Bu sayade benzin enjeksiyon kanloları kesilmiyor , lehhim yapılmıyor ; soketli kablo demeti kullandığımız için uzun vadede lehim atığı , şase ve olsit gibi durumların en baştan önüne geçiyoruz. Selamlar...

Mehmet Bey merhabalar benim anti lpg ci olduğumu forumdan zaten takip etmişsinizdir.Ancak sizin yeriniz ben de açıkcası farklı.Avrupa daki örneklerine yakın çalışıyorsunuz.Montaj videolarını izlerken dikkatimi çeken bir nokta var.Arcın içinden bir demet kablo geliyor ustalar ha bire onu kesip ek yapıp birleştiriyorlar falan bu kablolar nedir?Bu kablolama yöntemin soketli sistemi yok mu?kes ek yap kaldı mı bu devirde lehim falan?Neden BRC araç modeline uygun bağlantı soketleri falan yapmaz?Yakın zamanda İstanbul daki Fuarda bir firma patlamaya tank yaptım diye fuara getirmiş.Onlara da sordum bunu niye yaptınız?Yani diğerleri patlıyor mu dedim.Onlar da açıklamakta zorlandılar.Eninde sonunda belki ben de lpg montajı yaptıracağım ve Çorum'a geleceğim.Başka yerde montaj yaptırmam orası kesin de.Sorularıma vaktinizin yettiğince cevaplarsanız sevinirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2699 : Haziran 22, 2015, 20:02:08 »
İsmail Bey Merhaba ;

BRC Özençler olarak yaklaşık 7 yıldır belirli araç guruplarına araca özel elektirik tesisatlarının montajını yapıyoruz. Bu sayade benzin enjeksiyon kanloları kesilmiyor , lehhim yapılmıyor ; soketli kablo demeti kullandığımız için uzun vadede lehim atığı , şase ve olsit gibi durumların en baştan önüne geçiyoruz. Selamlar...

Mehmet Bey bu güzel haber sitenizde zaten iletişim bilgileriniz var telefonla ararım sizi Ankara dan geleceğim.