0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aytaç abi zaten aradaki farkı lpg/benzin fiyat endeksine göre söyledim.Benzin ile 6.5 litre tüketen birisi lpg ile 8 litre tüketir max.Buda aşağı yukarı km başına 15 kuruş fark demek,Kısa bir hesapla aşağı yukarı 1 yılda amorti eder.Ülkemiz şartlarında bi araca lpg kiti takılmış olması elden çıkarma konusunda çokta bir olumsuzluk oluşturmamakta şahsi fikrim.
@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) Bu hesap kullanıcıya, aracın kullanıldığı yol şartlarına, akaryakıt fiyatları arasındaki farklara göre değişkenlik gösterebilir. Tabi en önemlisi aracın elde tutulma süresi.
Mehmet bey merhaba,2013 model 1.33 CVT benzinli yaris aracım için (13bin km) lpg araştırması yapıyorum.Yetkili servis BRC ve Lorenzo markaları ile anlaşmalı olduklarını söyledi. Aracı servise teslim edip servisten teslim alıyormuşuz.Fiyat olarak 2 bin Tl civarında dediler.LPG yi servis gözetiminde mi taktırmak zorundayız?Forumdan okuduğum kadarıyla BRC sisteminde ince ayar yapılamaması dezavantaj mıdır? Ayrıca şu an benzin tüketimim 6,5 lt/100 km. Yılda 15 bin km yapıyorum. LPG ile mantıklı bir avantaj sağlar mıyım, değer mi?Teşekkürler
Mehmet ustam bende izledim brc my11 kiti takılış videonuzu. Motor bilgim çok olmadığı icin pek anlamadim malesef. Denizli kirlioglu-köseoğlu brc bayisine montaj yaptiracagim yeni corolla aracima. Sizinde tavsiyeleriniz uzerine brc de karar kıldım. Sorum şu olacak: montaj yapacak ustaya dikkat etmesini özellikle isteyecegim hususlar nelerdir? Baglantilari yaparken yeni corolla ile ilgili özellikle şöyle yapilsin yada şu temel hususlara özellikle dikkat çek diyebileceginiz noktalar nelerdir? Teşekkür ediyorum şimdiden
yol testi brc de ince ayar olarak yapılan birşey bunu isteyebilirsiniz. ama başlangıçta sormanızı tavsiye ederim yol testi var mı diye
teşekkürler kaan bey. başka tavsiyeniz var mı? pek anlamıyorum da regülatör şurada olsun gibi şeyler yazılmış önceki msjlarda. manifolt delinmesi ile ilgili de bilgiler yer almış açıkcası yanlış birşey yapılsın istemiyorum montaj sırasında. montaj yapacak ustaya güvenmekten daha başka neler yapabilirim diye bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum. bilgi sahibi arkadaşlar ve mehmet usta yardımcı olursa sevinirim
prins yağlamalı sistem 3500 tl malesef. o fiyat farkına dizel alınırdı nerdeyse:) prins'in normal sistem lpg montajı ise 2700 tl. anladığım kadarıyla sistem olarak piyasadaki brc, lovato gibi markalardan pek farkı olmayan bir kit. ona da fazla para vermeye gerek yok. obd denilen sistem acaba brc de mevcutmu?
Mehmet bey merhaba. Bendede 1.33 yeni yaris multidrive var. 13000 km de. Burdur da onerebileceginiz bir yer var mi. Tavsiyeniz uzerine BRC dusunuyorum. Burdur da Aktan Muhendislik 1900 tl fiyat verdi. Fiyat normal mi. Verdiginiz bilgiler muazzam. Tesekkur ediyorum...
mehmet ustam sizin bağladığınız toyota corollaya lpg my11 bağlama videosunu izledim orada bildiğim kadarıyla manifoltu dip tarafından delinimiyor... ama brc mavikaradenizliler ankara bayisinin toyota Corolla yeni kasa bağlama montaj resmini gördüm orda yanlış görmediysem manifoltu üstten delmişler resimlerde öyle gözüküyor.... bu fark neden acaba...
Sayın @MEHMET ÖZENÇ (12871) bey lpg'den kaynaklı subap arızası yapan bir motor tüm subapları değiştikten, üst kapak elden geçtikten ve 2,000 liraya yakın masraf edildikten sonra bu araca binmeye devam edilebilir mi ? Araç orjinal 125,000'de ?