Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692909 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2560 : Şubat 25, 2015, 15:33:45 »
Aytaç abi zaten aradaki farkı lpg/benzin fiyat endeksine göre söyledim.Benzin ile 6.5 litre tüketen birisi lpg ile 8 litre tüketir max.Buda aşağı yukarı km başına 15 kuruş fark demek,Kısa bir hesapla aşağı yukarı 1 yılda amorti eder.Ülkemiz şartlarında bi araca lpg kiti takılmış olması elden çıkarma konusunda çokta bir olumsuzluk oluşturmamakta şahsi fikrim.

O olumsuzluk aracın satışındaki zorluk değil, amorti edilmeden elden çıkarılması. Aracın Lpg li olmasının 2. elde satış fiyatı avantajı benzin-dizel farkı gibi değil çünkü.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2560 : Şubat 25, 2015, 15:33:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2561 : Şubat 25, 2015, 19:57:12 »
aytaç bey,acaba auris'e simit lpg tankı takmak mümkün mü?
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2562 : Şubat 25, 2015, 20:54:49 »
@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) Bu hesap kullanıcıya, aracın kullanıldığı yol şartlarına, akaryakıt fiyatları arasındaki farklara göre değişkenlik gösterebilir. Tabi en önemlisi aracın elde tutulma süresi.

Aytaç bey konuyu hybrid başlığında da dile getirmiştim. İlk olarak hybrid ile değiştirmeyi düşündüm ama araştırmalarım sonucu hiç ekonomik olmayacağı sonucuna vardım.
Aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorum (min 100bin km), günlük kullanımım 20 km civarı düz ve ışıksız yol. Sakin kullanımda 6,5 lt tüketim değerim var.
LPG için sorunsuz kullabilir miyim ve yılda 2 bin tl kar edebilir miyim diye araştırıyorum.

Ayrıca malesef benzinli yaris i olup ta arayış içerisinde olan çok tanıdığım var. (Geçen hafta bir yakınım hybrid ile değiştirdi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2563 : Mart 03, 2015, 11:44:43 »
Merhaba ;

Lpg ince ayar konusu sadece BRC için değil tüm lpg markalarında yapılması gereken bir konudur. BRC Plug and Drive yazılımı sektördeki yazılımlar içerisindeki hata payı en az olan yazılımdır fakat yol ayarı yapılırsa sonuç çok daha iyi olacaktır.
Yılda 10.000 km üzeri yol yapanlar için LPG dönüşümünü tavsiye ediyorum.

Mehmet bey merhaba,
2013 model 1.33 CVT benzinli yaris aracım için (13bin km) lpg araştırması yapıyorum.
Yetkili servis BRC ve Lorenzo markaları ile anlaşmalı olduklarını söyledi. Aracı servise teslim edip servisten teslim alıyormuşuz.
Fiyat olarak 2 bin Tl civarında dediler.
LPG yi servis gözetiminde mi taktırmak zorundayız?
Forumdan okuduğum kadarıyla BRC sisteminde ince ayar yapılamaması dezavantaj mıdır?
Ayrıca şu an benzin tüketimim 6,5 lt/100 km. Yılda 15 bin km yapıyorum. LPG ile mantıklı bir avantaj sağlar mıyım, değer mi?
Teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '13
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2564 : Mart 08, 2015, 23:39:14 »
Mehmet bey merhaba. Bendede 1.33 yeni yaris multidrive var. 13000 km de. Burdur da onerebileceginiz bir yer var mi. Tavsiyeniz uzerine BRC dusunuyorum. Burdur da Aktan Muhendislik 1900 tl fiyat verdi. Fiyat normal mi. Verdiginiz bilgiler muazzam. Tesekkur ediyorum...
Herkes kendi geleceğinin mimarıdır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 52000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2565 : Mart 11, 2015, 15:16:50 »
mehmet ustam sizin bağladığınız toyota corollaya lpg my11 bağlama videosunu izledim orada bildiğim kadarıyla manifoltu dip tarafından  delinimiyor...
ama brc mavikaradenizliler ankara bayisinin toyota Corolla yeni kasa bağlama montaj resmini gördüm orda yanlış görmediysem manifoltu üstten delmişler resimlerde öyle gözüküyor.... bu fark neden acaba...
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2566 : Mart 12, 2015, 00:40:44 »
Benin bildigim corolla icin pipolu dedikleri manifolt delinmeden brc takilmiyor.İllaki deliniyor.Hyundailere pipolu sistemi.mevcuttu.
Ancak su hortumlarini bazisi kesiyor t baglanti atiyof.Bazisi kesmeden bagliyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2567 : Mart 12, 2015, 01:52:11 »
Aracım 1.3 karbüratörlü 1993 model Corolla.Atiker sistem takılmış üzerine.Gazda hiçbir sıkıntı yok fakat benzine geçtiğimde yüksek devirlere çıktıkça boğulma yapıyor.Ustaya götürdüm gazın boğazından dedi. boğazı çıkardık gerçekten düzeldi araç.Ama boğaz varken hala yapıyor. Yani gazda kullandığım için benzine alamıyorum. Çözüm öneriniz var mı acaba ?
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyo ToyoToyo
  • Kilometre: 52000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2568 : Mart 13, 2015, 08:42:48 »
mehmet ustam sizin bağladığınız toyota corollaya lpg my11 bağlama videosunu izledim orada bildiğim kadarıyla manifoltu dip tarafından  delinimiyor...
ama brc mavikaradenizliler ankara bayisinin toyota Corolla yeni kasa bağlama montaj resmini gördüm orda yanlış görmediysem manifoltu üstten delmişler resimlerde öyle gözüküyor.... bu fark neden acaba...
toyo43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 14000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2569 : Mart 16, 2015, 12:46:49 »
Mehmet bey. Burdur veya ispartada onerebileceginiz yetkili servisler var mi acaba. Ben aradigimda yolda yapilan kalibrasyondan bi haber gibiler... Tabi mumkunse Burdur Aktan muhendislikte yaptirmak isterim.. fiyat en iyi Balbaylar 1800 tl verdi. yaris 2013 multidrive...Ben ne diyince bu ayari yapacaklar. Bir de tum brc my11 kitleri ayni Icerikli mi. Yani hepsinde plug and drive falan mevcutmu. Tesekkur ediyorum bu forumdaki hizmetleriniz icin...
Herkes kendi geleceğinin mimarıdır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2570 : Mart 16, 2015, 20:19:58 »
Mehmet ustam bende izledim brc my11 kiti takılış videonuzu. Motor bilgim çok olmadığı icin pek anlamadim malesef. Denizli kirlioglu-köseoğlu brc bayisine montaj yaptiracagim yeni corolla aracima. Sizinde tavsiyeleriniz uzerine brc de karar kıldım.
Sorum şu olacak: montaj yapacak ustaya dikkat etmesini özellikle isteyecegim hususlar nelerdir? Baglantilari yaparken yeni corolla ile ilgili özellikle şöyle yapilsin yada şu temel hususlara özellikle dikkat çek diyebileceginiz noktalar nelerdir? Teşekkür ediyorum şimdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2571 : Mart 16, 2015, 21:27:16 »
Mehmet ustam bende izledim brc my11 kiti takılış videonuzu. Motor bilgim çok olmadığı icin pek anlamadim malesef. Denizli kirlioglu-köseoğlu brc bayisine montaj yaptiracagim yeni corolla aracima. Sizinde tavsiyeleriniz uzerine brc de karar kıldım.
Sorum şu olacak: montaj yapacak ustaya dikkat etmesini özellikle isteyecegim hususlar nelerdir? Baglantilari yaparken yeni corolla ile ilgili özellikle şöyle yapilsin yada şu temel hususlara özellikle dikkat çek diyebileceginiz noktalar nelerdir? Teşekkür ediyorum şimdiden

yol testi brc de ince ayar olarak yapılan birşey bunu isteyebilirsiniz. ama başlangıçta sormanızı tavsiye ederim yol testi var mı diye
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2572 : Mart 17, 2015, 22:30:10 »
yol testi brc de ince ayar olarak yapılan birşey bunu isteyebilirsiniz. ama başlangıçta sormanızı tavsiye ederim yol testi var mı diye

teşekkürler kaan bey. başka tavsiyeniz var mı? pek anlamıyorum da regülatör şurada olsun gibi şeyler yazılmış önceki msjlarda. manifolt delinmesi ile ilgili de bilgiler yer almış :-\ açıkcası yanlış birşey yapılsın istemiyorum montaj sırasında. montaj yapacak ustaya güvenmekten daha başka neler yapabilirim diye bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum. bilgi sahibi arkadaşlar ve mehmet usta yardımcı olursa sevinirim :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2573 : Mart 18, 2015, 00:45:54 »
teşekkürler kaan bey. başka tavsiyeniz var mı? pek anlamıyorum da regülatör şurada olsun gibi şeyler yazılmış önceki msjlarda. manifolt delinmesi ile ilgili de bilgiler yer almış :-\ açıkcası yanlış birşey yapılsın istemiyorum montaj sırasında. montaj yapacak ustaya güvenmekten daha başka neler yapabilirim diye bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum. bilgi sahibi arkadaşlar ve mehmet usta yardımcı olursa sevinirim :saygi:

yılda kaç km kullanılacak bilmiyorum ama ilk tavsiyem lpg takılmaması yönünde

bu konudaki tavsiyem ise videoda izlediğiniz gibi bire bir aynı uygulama

https://youtu.be/-l0Cczo6WZ4

video bu galiba

lpg taktıracak olsak prins yada obd kitli bir ürün taktırırız bence
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2574 : Mart 18, 2015, 19:32:47 »
prins yağlamalı sistem 3500 tl malesef. o fiyat farkına dizel alınırdı nerdeyse:) prins'in normal sistem lpg montajı ise 2700 tl. anladığım kadarıyla sistem olarak piyasadaki brc, lovato gibi markalardan pek farkı olmayan bir kit. ona da fazla para vermeye gerek yok. obd denilen sistem acaba brc de mevcutmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2575 : Mart 18, 2015, 19:40:16 »
prins yağlamalı sistem 3500 tl malesef. o fiyat farkına dizel alınırdı nerdeyse:) prins'in normal sistem lpg montajı ise 2700 tl. anladığım kadarıyla sistem olarak piyasadaki brc, lovato gibi markalardan pek farkı olmayan bir kit. ona da fazla para vermeye gerek yok. obd denilen sistem acaba brc de mevcutmu?

geleceğe bakarsanız, araçta oluşabilecek durumları göz önüne alırsanız yağlamalı sistem

ama ince ayarı olan kitler yani obd li kitler atiker lavoto gibi markalarda var
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2576 : Mart 18, 2015, 20:06:51 »
 Sayın @MEHMET ÖZENÇ (12871)  bey lpg'den kaynaklı subap arızası yapan bir motor tüm subapları değiştikten, üst kapak elden geçtikten ve 2,000 liraya yakın masraf edildikten sonra bu araca binmeye devam edilebilir mi ? Araç orjinal 125,000'de ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2577 : Mart 18, 2015, 20:32:50 »
Vay anasını :) Biz nasıl elin italyan malına hayranlık duyuyorsak bakın yabancı yapmış ATIKER :) Hiç böyle bilmiyordum, Allah hayırlı işler versin

ดูแลรักษารถที่ติดแก๊ส
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2578 : Mart 23, 2015, 11:51:53 »
Merhaba Ahmet Bey ;
Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir fakat kullanılacak enjektör turuncu renkte olanlar değil , mavi renkte olan enjektörlerdir. Ayrıca BRC 'nin özel soketli kablo demeti kullanılırsa aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmemiş olur. Fiyatta az biraz pazarlık payı var ;)

Mehmet bey merhaba. Bendede 1.33 yeni yaris multidrive var. 13000 km de. Burdur da onerebileceginiz bir yer var mi. Tavsiyeniz uzerine BRC dusunuyorum. Burdur da Aktan Muhendislik 1900 tl fiyat verdi. Fiyat normal mi. Verdiginiz bilgiler muazzam. Tesekkur ediyorum...

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 11:52:58
Merhaba İhsan Bey ;

Telefonda detaylı görüşmüştük , rahatsızlığım nedeniyle foruma pek fazla uğrayamadım . Montaj yapıldı mı bu arada ?

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 11:54:23
Merhaba ;
İŞlemi yapan servis işine hakimse en ufak sorun yaşamayaksınız. Selamlar...

Sayın @MEHMET ÖZENÇ (12871)  bey lpg'den kaynaklı subap arızası yapan bir motor tüm subapları değiştikten, üst kapak elden geçtikten ve 2,000 liraya yakın masraf edildikten sonra bu araca binmeye devam edilebilir mi ? Araç orjinal 125,000'de ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2579 : Mart 25, 2015, 00:11:26 »
Teşekkürler Mehmet Bey.
bu  gün sabah itibariyle Samsundan 170 km yoldan sonra Çorum Özençler oto gaza gittim. Gittiğimde Mehmet bey yoktu ayağı alçıdaymış biraz geç gelecek dediler ancak . Sağ olsunlar oradaki  Burhan bey, Abdullah bey  kusura bakmasınlar adlarını hatırlayamadığım diğer arkadaşların misafirperverliği  ve iş hakimiyetlerini görünce doğru yere geldiğimi anladım ve aracı gözümüz arkada kalmadan  bırakarak arkadaşımla beraber Çorum gezimizi gerçekleştirdik. denilen saate döndüğümüzde tam dedikleri gibi montaj bitmek üzereydi. ve Mehmet beyle de  görüşme imkanımız oldu . gerçekten bilgisi ve mütevaziliği ile hem tam bir usta, hem tam bir esnaf olduğunu daha ilk konuşmalardan anlıyorsunuz ( bu arada Mehmet bey diye diye gittik bir baktık genç ve dinamik bilgi küpü bir arkadaş haberiniz olsun ) neyse çok uzatmayayım sağolsun kendisi alçılı ayağı ile aracımın kalibrasyonunu bizzat yaptı. gerçi öyle bir ekip var ki darılmasın Mehmet beyin Yokluğunu hissettirmiyorlar. Yapılan montaj, işçilik ,ustalık, misafirperverlik, ve en önem verdiğim insan  ilişkileri  dört dörtlük bir firmaya işinizi yaptırmanın güvencesi ile yol aldığım her kmye değdi doğrusu. Tekrar teşekkürler Özençler Otogaz ve geçmiş olsun Mehmet Bey bakımda görüşmek üzere. iyi çalışmalar.

Düzeltme; Kanuni hız sınırlarına uyalım.

Not; Samsuna gelirken kanuni hız sınırları olan bölünmüş yollarda 110 km geçilmemiştir. Trafiğe kapalı alanda yapılan çekiş ve gaz yeme denemesinde de  şöyle bir 170 km görülüp ayak gazdan çekilmiştir :)