Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 692913 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2540 : Şubat 12, 2015, 22:15:01 »
Ayrıca mehmet bey yol ayarının mutlak yapılması gerektiğini söylüyorsunuz ama servislerde ustalar bundan bihaber hatta tam tersini savunuyorlar Allah  aşkına toplantılarda 2 a bu basit bilgiyi ve eğitimi srv ustalarına veremiyorsa vay kj ne vay bişey demiyorum.
+1 başka serviste yaptırınca montajı, sahip bile çıkmıyorlar. önüne gelene servis veriliyor, tamam servis ağı genişlemiş oluyor ama, ondan sonra bakkal dükkan gibi çalıyorlar.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2540 : Şubat 12, 2015, 22:15:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '14
  • 43 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2541 : Şubat 16, 2015, 22:35:53 »
2014 advence multidrive s landirenzo yağlama li  lpg sistemi son günlerde benzinden lpg ye geçtiği esnada aşırı bir silkeleme yapıyor.  Ayar yaparak düzeltiler ancak 1 gün sonra yine aynı sorun başladı.  Bu sorun neden olabilir.arac 1000 km de iken taktirdim suan 9000 km de .  Endişe  duymalimiyim?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2015, 15:26:29
Map sensörü nu ve ısı sensörü nu değiştirip yazılımı guncellediler fakat sorun devam ediyor
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2542 : Şubat 17, 2015, 18:07:06 »
Ulaş Bey ;

Yanlış yazmadınız değil mi ? BENZİN'DEN LPG'YE geçerken sorun var . Şayet böyle bir sorun varsa ;
*1. ihtimal ;Lpg ayarınız yanlış.Muhtemelen araç zengin karışım ile çalışıyor, benzine geçtiği anda oksijen sensörü aşırı zenginden fakire geçtiği için bir sarsıntı meydana gelebilir.
2. ihtimal ; Lpg enjektör sıralamanızda bir hata varsa bu sorun olabilir

*

2014 advence multidrive s landirenzo yağlama li  lpg sistemi son günlerde benzinden lpg ye geçtiği esnada aşırı bir silkeleme yapıyor.  Ayar yaparak düzeltiler ancak 1 gün sonra yine aynı sorun başladı.  Bu sorun neden olabilir.arac 1000 km de iken taktirdim suan 9000 km de .  Endişe  duymalimiyim?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2015, 15:26:29
Map sensörü nu ve ısı sensörü nu değiştirip yazılımı guncellediler fakat sorun devam ediyor
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3418 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2543 : Şubat 17, 2015, 18:26:33 »
Mehmet bey merhabalar,
Aracımdaki Tomasetto T4 LPG sisteminde enjektörler açık diye arıza bazen görüyorum.
Aklıma ilk yüksek devirde sürenin fazla uzun olabilecegi bu nedenlede sonraki LPG enjeksiyonu başlayana kadar henüz bu sürenin bitmeyerek enjektörün sürekli açık kalabilecegi geldi.

Bilgisayarı bağladım ve değişik denemelerde aracı sürmeye bağladım,
Yüksek devirde süre bindirmesi yoktu. (Veya anlık oldu yakalayamadım hedef olarak enjeksiyon süresini 6000d/d 18 ms i geçmemesi olarak belirledim.)

Ancak rolantiye yakın bir anda LPG enjeksiyonu çok nadir kırmızı olup normale döndügünü gördüm.
Bu olay oldugundada bu arızayı.veriyordu.

Bunu görüncede acaba enjektör min açılma süresi çok uzun mu tanımlanmış diyerek ayarlara baktım,
Min süre 2 ms idi, onu 0,5 ms yaptım.
Ancak sorun hala devam ediyor.

Aracın çalışması, gidişi, performansında en ufak sorun yok.
Yakıtıda çok mantıklı.

Sorunda sadece bilgisayar ile bağlandıgınızda gözüküyor.
Bir yerde, önemsiz bir değer kaçırıyorum ama neresi çözemedim. Aslında sorunda değil.
Ama çözme imkanı varsa çözmek isterim.
Bu konuda fikriniz var mı?

Teşekkür ederim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2544 : Şubat 17, 2015, 19:02:25 »
Mehmet bey ilginiz için teşekkür ederim.

Evet benzinden lpg ye gecerken sorun var. 1. ihtimalde bahs ettiğiniz ayarlar konusunda yarın tekrar ayar yaptıracam.
Servis bugün 2 kez ayarları kontrol edip sorun yok dedi. Ancak sarsıntı devam ediyor. Servis isterseniz yarın getirin enjektör ve ecu yu değiştirelim dedi. yaklaşık 5ay/8000 km bu sorun yoktu. Geçenlerde ısı sensoru bozuk diye değiştiriler sonrasında bu problem oluştu. 
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2545 : Şubat 17, 2015, 19:04:54 »
Ahmet Bey Merhaba ;
Tomasetto T4 ün programını daha önce incelemedim ,yazılımsal olarak nasıl müdahale edilir net bilmiyorum fakat şunu söyleyebilirim. Örneğin Atiker Fast modelinde de siz enjektör nozzllarını , yazılımını , programsal verileri hatasız girseniz dahi tam yükse enjektörler açık diye hata kodu verir , bunun önüne ne yaparsanız yapın geçemezsiniz , aynı durum T4 de de olabilir.
Tavsiyem bu hatayı verdiği an harita üzerindeki değerleri kısmanız yönünde olacak , bir de böyle deneyebilirsiniz. Selamlar...

Mehmet bey merhabalar,
Aracımdaki Tomasetto T4 LPG sisteminde enjektörler açık diye arıza bazen görüyorum.
Aklıma ilk yüksek devirde sürenin fazla uzun olabilecegi bu nedenlede sonraki LPG enjeksiyonu başlayana kadar henüz bu sürenin bitmeyerek enjektörün sürekli açık kalabilecegi geldi.

Bilgisayarı bağladım ve değişik denemelerde aracı sürmeye bağladım,
Yüksek devirde süre bindirmesi yoktu. (Veya anlık oldu yakalayamadım hedef olarak enjeksiyon süresini 6000d/d 18 ms i geçmemesi olarak belirledim.)

Ancak rolantiye yakın bir anda LPG enjeksiyonu çok nadir kırmızı olup normale döndügünü gördüm.
Bu olay oldugundada bu arızayı.veriyordu.

Bunu görüncede acaba enjektör min açılma süresi çok uzun mu tanımlanmış diyerek ayarlara baktım,
Min süre 2 ms idi, onu 0,5 ms yaptım.
Ancak sorun hala devam ediyor.

Aracın çalışması, gidişi, performansında en ufak sorun yok.
Yakıtıda çok mantıklı.

Sorunda sadece bilgisayar ile bağlandıgınızda gözüküyor.
Bir yerde, önemsiz bir değer kaçırıyorum ama neresi çözemedim. Aslında sorunda değil.
Ama çözme imkanı varsa çözmek isterim.
Bu konuda fikriniz var mı?

Teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2015, 19:08:48
Tekrar Merhaba ;

Isı sensörünün değişimi bu tip bir soruna neden olmaz. Isı sensörü değişirken enjektör kabloları sökülüp tekrar takılırken hata yapılmışsa ( 2. ihtimal ) bu sarsıntıya neden olur.
Ya da enjektörler ya da ecü deki problem geçiş anında yakıt püskürtmeye neden oluyorsa (lpg enjektörlerinin açık kalması v) yine geçici bir sarsıntı olabilir. Lütfen sonucu bizlerle paylaşın. Görüşmek üzere...

Mehmet bey ilginiz için teşekkür ederim.

Evet benzinden lpg ye gecerken sorun var. 1. ihtimalde bahs ettiğiniz ayarlar konusunda yarın tekrar ayar yaptıracam.
Servis bugün 2 kez ayarları kontrol edip sorun yok dedi. Ancak sarsıntı devam ediyor. Servis isterseniz yarın getirin enjektör ve ecu yu değiştirelim dedi. yaklaşık 5ay/8000 km bu sorun yoktu. Geçenlerde ısı sensoru bozuk diye değiştiriler sonrasında bu problem oluştu. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 350
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2546 : Şubat 17, 2015, 19:48:23 »
Merhaba. 2014 model 1.6 verso aracım var. Ankara'da ikamet ediyorum. LPG taktırmayı düşünüyorum. Hangi markayı öneriyorsunuz, tahmini maliyetleri nedir ve aracın garantisi bozulur mu?
Bir adam ki bilir, bildiğini de bilir, o adam akıllıdır, onu takip et.
Bir adam ki bilmez, bilmediğini de bilir, o adam zavallıdır, ona yardım et.
Bir adam ki bilmez, bilmediğini de bilmez, o adam zararlıdır, onu ihmal et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2547 : Şubat 17, 2015, 20:58:01 »
Mehmet Bey, gaz nipeli dediğiniz manfoltu delme mi?(çünkü benim 1.33 corollama manifotu delerek taktılar.)
Bir de yol bilgsayarındaki gidlecek mesafe sanki benzindeymiş gibi düşüyor.Bu durum nasıl düzelebilir.
Teşekkürler ilginize
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2548 : Şubat 18, 2015, 09:54:04 »
Merhaba Sinan Bey ;
Benim tavsiyem BRC MY11 dir. Güncel montaj fiyatı 1.800 TL /9 Taksit. Aracınızın mevcut garantisi devam eder ; araç ile ilgili bir arızada Toyota , LPG ile çalışma sonucu etkilenen bir arızada BRC masrafınızı karşılar.

Merhaba. 2014 model 1.6 verso aracım var. Ankara'da ikamet ediyorum. LPG taktırmayı düşünüyorum. Hangi markayı öneriyorsunuz, tahmini maliyetleri nedir ve aracın garantisi bozulur mu?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2015, 09:55:25
Merhaba Kadir Bey ;
Evet emme manifoltu delinip gaz nipelleri takılır. Yol bilgisayarına maalesef yapılacak bir şey yok. :)

Mehmet Bey, gaz nipeli dediğiniz manfoltu delme mi?(çünkü benim 1.33 corollama manifotu delerek taktılar.)
Bir de yol bilgsayarındaki gidlecek mesafe sanki benzindeymiş gibi düşüyor.Bu durum nasıl düzelebilir.
Teşekkürler ilginize
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2549 : Şubat 18, 2015, 22:07:02 »
@MEHMET ÖZENÇ (12871) bey tekrar Merhaba.
Benzinden gaza geçiş esnasındaki tutup bırakma sorunuyla ilgili olarak bugün enjektör ve ecu değişti. Fakat sorun hala devam etmekte. Servis konuyu araştırıp arayacağıni söyledi ama bu sorun çok canımı sıktı. Servis bir ara geçiş esnasında bu kadar hissetme olmasi normal dedi ancak önceden olmayan bu sorunun sonradan ortaya çıkışı münasebetiyle yaklaşımları tatmin etmedi.
1.6 Advance Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 1200
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2550 : Şubat 19, 2015, 12:12:50 »
Merhaba Mehmet Bey ve değerli forum takipçileri,
1,5 ay önce aldığım 1.6 2014 Avensis aracıma LPG uygulatmayı planlıyorum. Daha önceki aracımı (Megane-2) 7 yıl kullandım ve LPG ile ilgili endişelerim yüzünden aldıktan ancak 3-4 yıl sonra dönüşüm (Zavoli) yaptırdım. Kullandığım süre boyunca LPG ile ilgili pek sorun yaşamadım ve keşke daha önce taktırsaydım dedim. 2 ay kadar önce ilk defa 0 araç almaya karar verdim. Fiyatları birbirine yakın dizel bir C sınıfı ile (Octavia vb.) LPG dönüşümü yaptırabileceğim benzinli bir D sınıfı (Avensis) araç arasında kararımı Avensis'ten yana kullandım (Karar verme sürecimde bu forumdaki Avensis kullanıcılarının önemli bir etkisi oldu. Bu vesile ile kendilerine teşekkürü bir borç bilirim). Kısmetse bu aracımı en az 10 yıl kullanmayı planlıyorum. Arabayı aldıktan sonra da uygulatacağım LPG markasını araştırmaya başladım. Öncelikle daha önce kullandığım ve pek sorun yaşamadığım, ayrıca ana mümessilinin işyerime de çok yakın olması nedenleriyle Zavoli'yi düşündüm. Ancak, forumdaki bu başlık altında özellikle Mehmet Bey'in verdiği bilgiler nedeniyle (özellikle enjektör kalitesi ve vsr ile ilgili) BRC'ye yöneldim. Verdiği bilgiler için kendisine çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla montaj sonrası genelde rölanti ayarı ile yetinilip hassas yol kalibrasyonu yapılmıyor. Ayrıca, bazı arkadaşlar enjektör sesinin kabinden duyulduğundan bahsetmiş. Sanırım BRC'nin enjektörleri kaliteli ancak diğer bazı modellerinkine nazaran gürültü seviyesi daha fazla. Enjektörlerin motora temasının önlenmesi sanırım gürültünün önlenmesi anlamında önemli. Her ne kadar siz toyotalarda vsr sisteminin aktifleştirilmesine gerek olmadığını belirtseniz de ben subaplarla ilgili ilave bir önlem olarak 4500 devir üstü için bu sistemin aktifleştirilmesini isteyeceğim. Önümüzdeki günlerde referans olduğunuz İzmir 2A bayisinden Yasin usta ile görüşmeyi planlıyorum. Umarım yol kalibrasyon, vsr ayarı vs. gibi talepleri ters karşılamaz. Zira, ustalar bu tip talepleri işlerine müdahale olarak addedebiliyorlar. Mehmet Bey, bu konu ile ilgili veya usta ile diyalog anlamında öneri ve yardımlarınız olursa çok memnun olurum. Çorum'a yakın olup montajın sizin gözetiminizde yapılmasını gönül arzu ederdi ancak maalesef mesafe çok uzak. Mesajın uzunluğu dolayısıyla herkesten özür diliyorum. Selamlarımla...     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2551 : Şubat 20, 2015, 23:51:12 »
Mehmet bey tekrar merhaba. Daha önce yazılarınızda benzin pompasının bozulmaması için 1/4 oranında benzinin mutlaka bulundurulması gerektiğini ve bunun benzin pompasının soğutulması için gerekli olduğunu belirtmiştiniz. Aynı zamanda röle kullanımınında ani bir benzine geçiş durumunda tehlikeli olacağı için karşı olduğunuzu biliyorum.
Başka bir internet sayfasında şu şekilde bir yorum okudum, size de danışmak istedim. Sayfada yazan bütün içeriği paylaşıp mesajı uzatmamak için link paylaşıyorum => http://lpgsorunlari.blogspot.com/2013/09/benzin-pompa-rolesi.html

Cavit Bey Merhaba ;
Tüm lpg sistemleri belirli bir hata oranı ile lpg kalibrasyonu yapar , kimi otokalibrasyon sonucunda hata oranı düşük olabilir kimi sistemde fazla olabilir , otokalibrasyon bitiminde bu nedenle usta araçla beraber yol ayarına çıkmalı varsa hata oranı düzeltmeli. Gerek yok demek işin kolayına kaçmak. Yol testi sonucunda 0 hata ile ayar yapılmış olur. Bununla ilgili birazdan detaylı bir yazı paylaşacağım. Selamlar...

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2015, 17:12:31
Yunus Bey Merhaba ;

Sıralı sistemlerde gaz basıncı azaldığında sistem otomatik olarak benzine geçecektir , yani araçlarınızdaki durum normal. Fakat bu geçişler depoda hala gaz varken ya da az da olsa geçmemesi gereken durumda yaşanıyorsa , lpgsisteminin ayarlar bölümünden minimum geçiş basınç değerinin kontrol edilmesi gerek , şayet bu değer 500 mbar ın üzerindeyse tekrar revize edilmelidir. Selamlar...

Yukarıda ki mesajda bahsettiğiniz yazıyı paylaşmış mıydınız ?

Saygılar.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2552 : Şubat 22, 2015, 13:31:27 »
Merhaba;
İşin içine ticari kazanç girdiği zaman bilginin tarafsızlığı özelliğini yitiriyor.
En az çeyrek depo benzin bulundurmanız yeterli. Basit bir elektronik rolenin arıza ihtimali önemli sorunlara neden olabilir.
NOT : Avrupa'da ve Türkiye'de OEM Montajlarda (0 km LPG'li satılan Araçlarda) bu tip bir role kullanılmamaktadır.

Mehmet bey tekrar merhaba. Daha önce yazılarınızda benzin pompasının bozulmaması için 1/4 oranında benzinin mutlaka bulundurulması gerektiğini ve bunun benzin pompasının soğutulması için gerekli olduğunu belirtmiştiniz. Aynı zamanda röle kullanımınında ani bir benzine geçiş durumunda tehlikeli olacağı için karşı olduğunuzu biliyorum.
Başka bir internet sayfasında şu şekilde bir yorum okudum, size de danışmak istedim. Sayfada yazan bütün içeriği paylaşıp mesajı uzatmamak için link paylaşıyorum => http://lpgsorunlari.blogspot.com/2013/09/benzin-pompa-rolesi.html

Yukarıda ki mesajda bahsettiğiniz yazıyı paylaşmış mıydınız ?

Saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2553 : Şubat 24, 2015, 21:48:15 »
Aracıma dün BRC kit taktırdım.İlk izlenimlerime göre rolantideyken benzinden gaza geçiş esnasında devirde dalgalanma oluyor(devir hafif yükselip düşüyor) sonra normale dönüyor.Bu bir sorun mudur?Aracın gidişinde,performansında herhangi bir sorun yok.Araç 2013 corolla 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2554 : Şubat 25, 2015, 01:17:04 »
Mehmet bey tekrar merhaba.Mevcut aracımı değiştirmeyi düşünüyorum vede almak istediğim araç TSİ motorlu bir volkswagen.

-Şuanda TSİ motora sahip araçlarda LPG dönüşümü başarılı bir şekilde yapılmaktamıdır?
-Eğerki TSİ motorlara başarılı bir sistem(ler) var ise bu sistem(ler)im yakıt ekonomisi yüzde olarak nedir?Bu sistem(ler)in montaj fiyatları nedir ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2555 : Şubat 25, 2015, 13:48:55 »
Mehmet bey merhaba,
2013 model 1.33 CVT benzinli yaris aracım için (13bin km) lpg araştırması yapıyorum.
Yetkili servis BRC ve Lorenzo markaları ile anlaşmalı olduklarını söyledi. Aracı servise teslim edip servisten teslim alıyormuşuz.
Fiyat olarak 2 bin Tl civarında dediler.
LPG yi servis gözetiminde mi taktırmak zorundayız?
Forumdan okuduğum kadarıyla BRC sisteminde ince ayar yapılamaması dezavantaj mıdır?
Ayrıca şu an benzin tüketimim 6,5 lt/100 km. Yılda 15 bin km yapıyorum. LPG ile mantıklı bir avantaj sağlar mıyım, değer mi?
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2556 : Şubat 25, 2015, 14:17:48 »
Mehmet bey merhaba,
2013 model 1.33 CVT benzinli yaris aracım için (13bin km) lpg araştırması yapıyorum.
Yetkili servis BRC ve Lorenzo markaları ile anlaşmalı olduklarını söyledi. Aracı servise teslim edip servisten teslim alıyormuşuz.
Fiyat olarak 2 bin Tl civarında dediler.
LPG yi servis gözetiminde mi taktırmak zorundayız?
Forumdan okuduğum kadarıyla BRC sisteminde ince ayar yapılamaması dezavantaj mıdır?
Ayrıca şu an benzin tüketimim 6,5 lt/100 km. Yılda 15 bin km yapıyorum. LPG ile mantıklı bir avantaj sağlar mıyım, değer mi?
Teşekkürler

@Alper Koç (29301) Yılda 15bin Km için gerek yok diye düşünüyorum zaten ekonomik bir araç. Lpg dönüşüm maliyetini ne kadar sürede amorti edeceksiniz onu hesaplayabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2557 : Şubat 25, 2015, 14:22:06 »
@Alper Koç (29301) Yılda 15bin Km için gerek yok diye düşünüyorum zaten ekonomik bir araç. Lpg dönüşüm maliyetini ne kadar sürede amorti edeceksiniz onu hesaplayabilirsiniz.

Yılda 15000km ye LPG bence oldukça gerekli km başına 15 kuruş kar etseniz ortalama olarak 15000*0,15=2250TL bir yılda yapacağınız tasarruf budur.(Değerler tahminidir)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2558 : Şubat 25, 2015, 14:33:12 »
Yılda 15000km ye LPG bence oldukça gerekli km başına 15 kuruş kar etseniz ortalama olarak 15000*0,15=2250TL bir yılda yapacağınız tasarruf budur.(Değerler tahminidir)

@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) Bu hesap kullanıcıya, aracın kullanıldığı yol şartlarına, akaryakıt fiyatları arasındaki farklara göre değişkenlik gösterebilir. Tabi en önemlisi aracın elde tutulma süresi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2559 : Şubat 25, 2015, 15:10:21 »
Aytaç abi zaten aradaki farkı lpg/benzin fiyat endeksine göre söyledim.Benzin ile 6.5 litre tüketen birisi lpg ile 8 litre tüketir max.Buda aşağı yukarı km başına 15 kuruş fark demek,Kısa bir hesapla aşağı yukarı 1 yılda amorti eder.Ülkemiz şartlarında bi araca lpg kiti takılmış olması elden çıkarma konusunda çokta bir olumsuzluk oluşturmamakta şahsi fikrim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG