0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Güray Gürgen ;Malesef aynı sorun sizin aracınız içinde geçerli.Uzun yolda belli bir devirden sonra araçlar open loop a (açık döngü) geçer ve bu döngüde motor oksijen sensörü verilerine göre düzeltme yapmaz ,yani yanlış yanmayı aracın ecüsü görmez bu sebeble lambanız hareket halindeyken yanmayabilir ya da yakıt harıtasının üst kısımlarının hata aralığı azdır ;alt kısımlar ise yanlış ayarlanmıştır bu sebeble şehir içinde düşük devirlerde fakir karışımdan dolayı lamba yanacaktır.Bu arıza lambası yanma olayı çok önemlidir ;çünkü lambanız yanıyorsa motorda yolunda gıtmeyen bir çalışma vardır ,bu hata bir de fakir karışımsa bu çok tehlıkelıdır ;çünkü zaten subab yapıları hassas olan toyotalara bır de boyle kısık yakıt gönderilirse motordakı ısı daha da artacak ve bu da subab erimesi dediğimiz kotu bır duruma neden olacak.Tabı bu hemen bir kaç bın km de olmaz ama uzun vadede zarar verecektir.NOT : İnsanlar neden Toyota arabası alır?CEVAP : Toyota arıza yapmaz ,parçası bozulmaz ,sizi yolda bırakmaz ;sadece bakımdan bakıma servise gidersiniz , bu sebeble lpg sistemi tercih ederken de Toyota gibi kaliteli markaları tercih edin!!!
merhabalar mehmet bey. arkadaşımın aracında lavato marka lpg taktırdık ilk hafta arıza (motor) lambası yandı ve götürdüğümüzde bunun normal olduğunu ve bir sonraki ayarı yaptırdıklarında bunu düzellttiler ve 3 aydır arıza lambası yanmıyor.araç içersindeki lpg ışığı yeşillerden kırmızıya geldikten sonra yani gaz bittiğinde otomatik olarak benzine geçmesi gerekmiyormu geçenlerde gaz almaya üşenmiş ve gaz bittiğinde araç istop etmiş birdahaki çalıştırışında araç benzinde çalışmaya devam etmiş sizce bu normalmi değilse hata neyden kaynaklanıyor. gerçi servise götüreceğiz ama sizden bilgi almak istedim. son sorum lpg takıldıktan sonra aracın çekişinde veya başka birşeyde sorun yaşamadık tek sorun motordan gelen sesin uzun yolda 130 km/hız dan sonra biraz fazla ses yapması bu normalmidir?
teşekkürler sağolun.peki atiker'i söktürüp zavolli taktırsam bu konudaki fikriniz...
mehmet bey bir şey daha sormak istiyorum birçok kişininde merak ettiği birşey sanırım bu ;yeni kasa bi corolla baya bi araçtırmalardan sonra bu araca en iyi giden markalardan biri lavato olduğunu örendik ve lavato taktırdık. lpg takılırken ordaki ustanın bize söylediği bu lpg karışımlı gazla fazla sevmez dedi yani bu aygaz larda satılan gazları kastetti sanırım. böyle birşey varmıdır gerçekten yani dahada genellştirmek gerekirse lpg markalarının gaz markaları ile uyum söz konusu varmıdır?
Ustanız yanlış söylemiş ,yalan demiyorum Toyotaya en uygun lpg sistemi lavatodur demek sadece lavatodan daha çok para kazanıyorum demektir.Lavatoda olur ,Prins de olur ,BRC de olur landı renzo da olur... hepsi de aynı özellik de değildir hatta yukardakı markalar lavatodan çok daha ustun cıhazlardır.LPG gazı konusunda ; lpg markalarının gaz markaları ile aralarında uyum konusunda bir fark yoktur.Ama katkılı gazın genel anlamda bir tartışma konusu da mevcuttur.ama Sizin ustadan biraz fazla ses çıkıyor bu gerçek )
mehmet bey aracım sıralı sistem lpg li ( woltran marka) 94 model toyota corolla gli.lpg yakıt tüketimi 90 km hızla 0,15 krş gaz fiyatı litre= 1,95 krş.aracım benzindeki gibi seri değil.
lavatoyu aslında hiç gidipte siz iyi misiniz bu konuda die sormadık : )soruğumuz kişiler taksiciler ve bu markayı araçlarında kullananlardı. yanlış anlaşılma olmasın: )lavato marka lpg i araca taktırırken sadece nasıl denir hani katkısız gaz almınız biraz daha avantajlı olacaktır anlamında. normal gazın katkılıya göre daha iyi olacağını söyledi. tabi neye dayanarak söyledi bunu bir kaç kişi sordum ama cevap alamadım. yorum yapamadılar.hazır yazmışken birşey daha sormak istiyorum bu araçta lpg ile yüksek hızlara ulaşmak (150-240) ve aracı seri kullanmak araca herhangibi bir zarar verirmi? tabi bunu sık sık yapmamak şartı ile.
gaz enjektörleri temizliği mümkünmüdür_?
mehmet bey gaz enjektörleri demişsiniz değiştirmelimiyim,gaz ayarı gaz basıncının yuksek olması derken gaz ayarı yaptırdığımda yani vanayı az açtırdık az yaksın diye bir muhabbet var bu tez doğrumudur._?şimdi ne yaptırmam lazım aracım geç hızlanıyor fakat hızlanınca neredeyse benzinle aynı sürate ulaşıyor ama benzine oranla daha yavaş hızlanıyor.teşekkürler