0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat, Avrupa oyle de Amerika gocmen kaynadigi icin herhalde daha farkli. Bir de farkli cemaatler, tarikatler cok cocuklulugu benimsiyorlar. Bir duzine cocugu olan da var...
deneyen var mı desek... biz ki türk milleti olarak 1 arabayı 3 aile kullanırız.bırakın arkaya 3 çocuk koltuğunu yeri gelir çocuklar hariç 5 kişi otururuz. bence önce standartlar yükselmeli. avrupa standartları seviyesine gelmeli. ayrıca şu kedi köpek olayına katılmamak elde değil. adamlarda çocuk yok ki ölsün...
Eşim hamileyken okuduğumuz, hamilelik ve doğum süreci ile ilgili bilgi veren bir kitabın yazarı Amerika'daki hastanelerde doğum sonrası taburcu olurken eğer binilecek araçta uygun bir çocuk koltuğu yoksa bebeği aileye teslim etmediklerini yazmış, doğru bir uygulama. Ayrıca korkutucu bir istatistik vermiş, tam rakamı hatırlamıyorum ama her yıl 100'den fazla bebek doğum sonrası hastaneden evine giderken geçirdiği trafik kazasında güvenli bir çocuk koltuğu olmadığı için can veriyormuş...
başımdan geçen mevzuyu anlatmadan önce şunu belirteyim.4 yaşında ve 11 aylık oğlum.Oğullarım doğduğundan beri oto koltuğu kullanmakta.Ben onları oraya oturtamam,oturmuyorlar kelimeleri bizlerin ürettiği boş laflar.Sanki benim evlatlarım çok mu kolay oturdular zannediyorsunuz.İlk oğlum yaklaşık 30 dakika yolda giderken ağladı 2-3 kez daha devam etti ve sonra sustu.Her çözmeye çalıştığında aklıma bir kaza olduğunda oğlumun alacağı hal geldi aklıma.Bizlerher zaman işin kolayına kaçarız. Bu olay başımdan geçtikten sonra daha dikkatli olmam gerektiğini düşündüm. yaklaşık 3 sene önce Almanya'ya gezmeye gitmiştim.Bir kasabadan diğerine seyahat ediyorduk.Arabada 5 kişiydik.(Golf 3 Station)Oğlum kucağımızdaydı.Polis durdurdu.Arabanın içine baktı.Oğlanı kucağımızda görünce bu ne arıyor burada dedi.Bzde yer yok kucağımızda dedik.Cezayı yedik.Polisi söylediği bir kaza olursa bu çocuğun sigortası yok gibi laflar etti.Tamam cezayı yedikten sonra yola devam edlik dedik.Bizi bırakmadı ben bu şekilde sizi bırakmam.Yakın yerden tanıdıklarınızdan oto koltuğu gelince sizi bırakırım dedi.Gece saaat 10.00.En yakın tanıdık 150 km uzaklıkta.Anlattık.O zaman oto koltuğu olan taksi çağıracağım dedi.Gideceğiniz yere kadar o bırakacak dedi.(Ben oğlumu onun kadar düşünmemiştim.) Taksiyi çağırdı.Oto koltuklu taksi geldi.Bizi yaklaşık 30-35 km uzaklıktaki yere bıraktı.Biz ilerde taksiden inip kendi arabamıza bineriz diye taksiciyi uyardı.Aksi olursa haber et dedi. velhasıl kelam çocuğunuzdan glen bağırtılara biraz dayanıp sabırlı olacaksınız.Tüm bunlar çocuğunuz için.