0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota servisi filtre değişimi falan dememişti bana yağ değişimi dedi ve 200 tl gibi bir fiyat vermişti.
Onur bey katkıdan bahsetmişsiniz de kullanıcı kitabında ATF tip T-IV yağ dışında yağ kullanmanın vites değişim kalitesi,titreşim hatta vites kilitlenmelerine sebebiyet verebileceğinden bahsediyor.
Katki kullanmak yerine Toyota'nin onerdigi turden tam sentetik ATF kullanilsa bence daha isabetli olur...
Otomatik vites şanzıman arızalanırsa başına iş alırsın diyip almayın diye akıl verirler. Bir çoğumuzun kulağına gelmiştir böyle cümleler. Yolun çok başındayım biliyorum ama daha öncede yazdığım gibi. Şanzıman yağını kontrol ettiğimde siyaha çok yakın yoğun bir yağ gördüm. Uygulanan ya ise kırmızıya renge çok yakın kızıl gibi bir renk.Daha aracım 57 000 km de olmasına rağmen Nataş Toyota servisinden 110 TL na 4 taksitle 5 litrelik ATF T IV otomatik şanzıman yağı aldım. Bunun 3.2 litresini kullanacağım. Kalanına da ustada takviye isteyerek 3.2 ye tamamlatacağım. 120 000 Km leri görürüm inşallah. Gitmişken bir de yağ Filtresi aldım (Motor Yağ)Özetle ben bu yağ değişimin araca olumlu yönde katkı sağlayacağını ileride doğa bilecek arızalara karşı da ciddi bir önlem olarak görüyüyorum.Yarın öğlen değiştirteceğim inşallah. Sürüş, vites geçişleri ve muhtemel araçtaki rahatlamayı elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.
Eskidendi o kaygılar, geri kalmış ülkeler statüsünde olduğumuz zamanlardan kalma bir laf, artık gelişmekte olan ülkeler sınıfındayız ve otomatik şanzumanlar çok gelişti, arıza falan yapmıyorlar yağı nasıl değiştirmeyi düşünüyorsun, hatta motor yağ filitresinidemi kendin değiştireceksin, gerekli araç gerecin varmı, bir şeyleri berbat etmeyesin
benim araç 52.000 gibi yağ rengi hala kırmızı gibi bariz bir kararma yok.Onur bey kaç lt yağ kullanıldı işçilik ne kadar tuttuşanzıman filtresi değişti mi?Bizi aydınlatırsanız sevinirim.