0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iple çekiyorum bu arabayı
Tam tersine normal arabadan daha ucuz olmali, en azindan vergisi sifira yakin olmali.
Yeni Prıus için biz ( Plaza çalışanları ) pekde hevesli değiliz. Yeni motor 1.8 127 ps olacak. 1599 cc motor hacmini üzerine çıktığınızda % 37 olan ÖTV % 64 e yükseliyor. Şuan piyasada ki 1,5 prıus 57.000 TL civarında fiyatlandırıldı. Gelecek olan NG Prıus ise 80.000. TL lerden bahsediliyor. Hatta Toyotasa bunun için Ankara ya birkaç tane Prıus getirdi ve bunu üst düzey bürokratlara bi kaç günlük verip test ettiriyor. Bunu sebebide Bu tarz az egzos emisyonu üreten araçların vergisini düşürebilmek. Tabi aracı benim ve forum arkadaşlarımızdan Alpay ında test etme şansı oldu. Araç süper tek kelime bazı eksi yanları var ama donanım, sessizlik gayet güzel.
niye? pili mi bitti? zuahaahahaaa
Aynı arabadan bahsediyoruz değil mi? 1.8 hibrid motorlu Prius? Bu aracıın satış fiyatı dünyanın heryerinde Camry'den bile pahalı. Eğer aynı araçtan bahsediyorsak ve Toyotasa (belki ilerde değişecek ama halen Sabancıların) bu fiyatlarla aracı Türkiye piyasa sokarsa; Toyotasa'ya bugüne kadarki en büyük alkışı vermek istiyorum.
evet camry'den pahalı, çünkü camry Amerikada sudan ucuz Bu arada Adil abi naber ya? Uzun süredir yoksun ortalıkta
Mehmet, yeni nesil (2010) Prius 2009'a gore zaten daha pahali, teknoloji farkliligi sebebiyle. Ama bu aracin fiyatinin yuksek olmasinin en buyuk sebebi yakit tasarrufu saglamasi, cevreci olmasi. Meraklilari cok, bir moda olusturmus simdiden.En zenginler bile aliyor mesaj vermek icin.Turkiye'de Camry'nin Prius'tan pahali olacak olmasi normal geliyor bana.Camry'nin motor hacmi buyuk, vergisi buyuk. Bir de Turk halki yakit tasarruflu arac kullaniminda uzman artik, Prius ahim sahim bir ekstra tasarruf getirmiyor, genelde kullanilan arabalarin yakit tuketimiyle karsilastirinca. Turkiye'nin ozel konumu...ABD'de de baz Prius, baz Camry'den 2-3 bin dolar daha pahali. Ama Camry Hybrid, Prius'tan 4bin dolar daha pahali. (26bin dolar)
LS600h Toyota Century'nin el yapimi olmayan versiyonu. Havali araba Insallah en kisa zamanda alirsin. RX400h de Lexus oldugu icin guzel, ama yine de bir SUV. Crossover deseler de bence SUV. Mercedes, BMW artik daha bir hirsla rekabete asilmalilar.
Neden alkış? Biz vergiden yana muzdaribiz! Vergisi çok yüksek olacak, araç 80.000. TL olunca farklı modeller ele alınabilir. Dizeller mesela?