Gönderen Konu: Prius güvenlik testinden 5 yıldız aldı  (Okunma sayısı 2260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Prius güvenlik testinden 5 yıldız aldı
« : Eylül 02, 2009, 01:53:46 »

Yeni Toyota Prius, 2009 Euro NCAP testlerinden, en yüksek güvenlik derecesi olan 5 yıldız aldı.

Toplamda %83 puana ulaşan Yeni Prius, Toyota’nın 2009’da yeni nesil Avensis ve IQ modellerinin ardından 5 yıldız almaya hak kazanan 3. Toyota modeli oldu. (Yeni Prius’un bir önceki nesli de 2004 yılında Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almıştı.)

Geliştirilmiş aktif, pasif ve yaya güvenliği özellikleri ile donatılan Yeni Prius, darbe emen gövde yapısı, 7 hava yastığı ve aktif kafalıklar ile birlikte sunuluyor. Fren Asistanı (BA), Elektronik Çekiş Kontrolü (TRC) ve Direksiyon Destekli Araç Stabilite Kontrolü (VSC+) içeren Elektronik Kontrollü Fren Sistemi (ECB) ile donatılan Yeni Prius’ta Mesafe Kontrollü Hız Sabitleyici Sistem (ACC) de içeren çarpışma öncesi güvenlik sistemleri (PCS) de sunuluyor.

Avrupa’da lansmanı yapılmakta olan Yeni Prius, Haziran ayından bu yana toplam 17.000’in üzerinde sipariş aldı.

Buda limuzini

Link:
http://www.haber7.com/haber/20090831/Prius-guvenlik-testinden-5-yildiz-aldi.php

Toyota Club Türkiye

Prius güvenlik testinden 5 yıldız aldı
« : Eylül 02, 2009, 01:53:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Prius güvenlik testinden 5 yıldız aldı
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2009, 01:54:08 »
iple çekiyorum bu arabayı
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2009, 01:57:24 »
Hibrid motorlu araç fiyatının Türkiye'de çok pahalı olacağını tahmin ediyorum. 100.000 liranın daha üzerinde bir fiyata hazırlıklı ol. Hatta tuttuğun ipin ucunu bırak :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2009, 02:58:37 »
Tam tersine normal arabadan daha ucuz olmali, en azindan vergisi sifira yakin olmali.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2009, 12:46:23 »
Tam tersine normal arabadan daha ucuz olmali, en azindan vergisi sifira yakin olmali.

Bende bu noktada sizin gibi düşünüyorum, normal arabadan ucuz olmalı, vergileri çok az olmalı. ancak birde gerçek varki; Devletin vergi gelirlerinin yaklaşık %65'inin maaşını peşin alanlardan (memur ve işçiler) sağlandığı varsayılırsa, bizim vergiler herzaman yüksek olacak (Sistemde köklü bir değişiklik yapılmazsa). Çünkü yanlış uygulanan maliye politikaları ve gözü kapalı yapılan vergi denetimleri nedeniyle bunun faturasını bizlerin omzuna yüklüyorlar. Bu nedenle o aracın fiyatı 100.000 liranın çok üzerinde olacak diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 977 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2009, 13:35:03 »
niye? pili mi bitti? zuahaahahaaa :D :P
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2009, 18:43:21 »
Yeni Prıus için biz ( Plaza çalışanları ) pekde hevesli değiliz. Yeni motor 1.8 127 ps olacak. 1599 cc motor hacmini üzerine çıktığınızda % 37 olan ÖTV % 64 e yükseliyor. Şuan piyasada ki 1,5 prıus 57.000 TL civarında fiyatlandırıldı. Gelecek olan NG Prıus ise 80.000. TL lerden bahsediliyor. Hatta Toyotasa bunun için Ankara ya birkaç tane Prıus getirdi ve bunu üst düzey bürokratlara bi kaç günlük verip test ettiriyor. Bunu sebebide Bu tarz az egzos emisyonu üreten araçların vergisini düşürebilmek.  

Tabi aracı benim ve forum arkadaşlarımızdan Alpay ında test etme şansı oldu. Araç süper tek kelime bazı eksi yanları var ama donanım, sessizlik gayet güzel.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2009, 19:12:01 »
Yeni Prıus için biz ( Plaza çalışanları ) pekde hevesli değiliz. Yeni motor 1.8 127 ps olacak. 1599 cc motor hacmini üzerine çıktığınızda % 37 olan ÖTV % 64 e yükseliyor. Şuan piyasada ki 1,5 prıus 57.000 TL civarında fiyatlandırıldı. Gelecek olan NG Prıus ise 80.000. TL lerden bahsediliyor. Hatta Toyotasa bunun için Ankara ya birkaç tane Prıus getirdi ve bunu üst düzey bürokratlara bi kaç günlük verip test ettiriyor. Bunu sebebide Bu tarz az egzos emisyonu üreten araçların vergisini düşürebilmek. 

Tabi aracı benim ve forum arkadaşlarımızdan Alpay ında test etme şansı oldu. Araç süper tek kelime bazı eksi yanları var ama donanım, sessizlik gayet güzel.

Aynı arabadan bahsediyoruz değil mi? 1.8 hibrid motorlu Prius? Bu aracıın satış fiyatı dünyanın heryerinde Camry'den bile pahalı. Eğer aynı araçtan bahsediyorsak ve Toyotasa (belki ilerde değişecek ama halen Sabancıların) bu fiyatlarla aracı Türkiye piyasa sokarsa; Toyotasa'ya bugüne kadarki en büyük alkışı vermek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 977 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2009, 21:38:56 »
evet camry'den pahalı, çünkü camry Amerikada sudan ucuz :)

Bu arada Adil abi naber ya? Uzun süredir yoksun ortalıkta :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2009, 21:41:04 »
niye? pili mi bitti? zuahaahahaaa :D :P
Anam Alper delirdi:))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2009, 22:56:07 »
Aynı arabadan bahsediyoruz değil mi? 1.8 hibrid motorlu Prius? Bu aracıın satış fiyatı dünyanın heryerinde Camry'den bile pahalı. Eğer aynı araçtan bahsediyorsak ve Toyotasa (belki ilerde değişecek ama halen Sabancıların) bu fiyatlarla aracı Türkiye piyasa sokarsa; Toyotasa'ya bugüne kadarki en büyük alkışı vermek istiyorum.

Mehmet, yeni nesil (2010) Prius 2009'a gore zaten daha pahali, teknoloji farkliligi sebebiyle. Ama bu aracin fiyatinin yuksek olmasinin en buyuk sebebi yakit tasarrufu saglamasi, cevreci olmasi. Meraklilari cok, bir moda olusturmus simdiden.En zenginler bile aliyor mesaj vermek icin.

Turkiye'de Camry'nin Prius'tan pahali olacak olmasi normal geliyor bana.Camry'nin motor hacmi buyuk, vergisi buyuk. Bir de Turk halki yakit tasarruflu arac kullaniminda uzman artik, Prius ahim sahim bir ekstra tasarruf getirmiyor, genelde kullanilan arabalarin yakit tuketimiyle karsilastirinca. Turkiye'nin ozel konumu...

ABD'de de baz Prius, baz Camry'den 2-3 bin dolar daha pahali. Ama Camry Hybrid, Prius'tan 4bin dolar daha pahali. (26bin dolar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2009, 23:51:54 »

Sadece camry değil, Amerikada tüm araçlar birçok ülkeye göre daha ucuz ;)

Mehmet, yeni nesil (2010) Prius 2009'a gore zaten daha pahali, teknoloji farkliligi sebebiyle. Ama bu aracin fiyatinin yuksek olmasinin en buyuk sebebi yakit tasarrufu saglamasi, cevreci olmasi. Meraklilari cok, bir moda olusturmus simdiden.En zenginler bile aliyor mesaj vermek icin.

Turkiye'de Camry'nin Prius'tan pahali olacak olmasi normal geliyor bana.Camry'nin motor hacmi buyuk, vergisi buyuk. Bir de Turk halki yakit tasarruflu arac kullaniminda uzman artik, Prius ahim sahim bir ekstra tasarruf getirmiyor, genelde kullanilan arabalarin yakit tuketimiyle karsilastirinca. Turkiye'nin ozel konumu...

ABD'de de baz Prius, baz Camry'den 2-3 bin dolar daha pahali. Ama Camry Hybrid, Prius'tan 4bin dolar daha pahali. (26bin dolar)

Ahmet hocam benim de demek istediğim bu; baz Prius baz Camry'den pahalıyken, Türkiye'de daha ucuz olması çok ilginç olacak. Web sayfasından öğrenebildiğim kadarıyla baz Camry Türkiye'de 100.000 TL'nin üzerinde ve ben buna istinaden Prius 100.000 TL'nin üzerinde olacaktır diye yorumda bulundum.

Burada da baz Prius baz Camry'den pahalı ve benim bildiğim heryerde fiyat dengeleri bu şekilde kurulu iken, Türkiye farklı bir uygulama olmasını ilginç olarak düşünüyorum. Bende hibrit motorlu bir araba almayı düşünüyorum bu nedenle üstüne bayağı bir inceleme yapmıştım. Burada Toyota sadece Prius'u hibrit motorlu olarak satışa sunuyor bu nedenle hibrit Camry'i bilmiyorum. Benim özellikle üzerine düşündüklerin; RX400h yada LS600h

Her neyse eğer farklı bir fiyat politikası uygularlarsa gerçekten iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2009, 23:58:25 »
LS600h Toyota Century'nin el yapimi olmayan versiyonu. Havali araba :) Insallah en kisa zamanda alirsin. RX400h de Lexus oldugu icin guzel,  ama yine de bir SUV. Crossover deseler de bence SUV.

Mercedes, BMW artik daha bir hirsla rekabete asilmalilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2009, 00:13:12 »
LS600h Toyota Century'nin el yapimi olmayan versiyonu. Havali araba :) Insallah en kisa zamanda alirsin. RX400h de Lexus oldugu icin guzel,  ama yine de bir SUV. Crossover deseler de bence SUV.

Mercedes, BMW artik daha bir hirsla rekabete asilmalilar.

Benz'in de ve BMW'nin üst sınıflarını kullandım, ama Lexus ile tanıştıktan sonra, onların sadece isimleri olduğunu düşünmeye başladım. Tabii ki onlarda çok kaliteli markalar ancak teknoloji ile bir arabanın uyumu noktasında Lexus'un üstüne tanımıyorum. Tek dezavantajı fiyatları da diğer iki markadan geri kalmıyor, hatta bazı serilerde daha yüksek.

Aslında bu rekabet işini çok seviyorum çünkü bizlere çok faydası var; her geçen gün daha uygun fiyatlarla daha kaliteli araç sahibi olabiliyoruz :D

Not: Bence de SUV

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2009, 03:18:34 »
vala ilk baktıgımda honda civic zannetim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2009, 17:25:45 »

Teşekkür ederim Alper. Şirket duvar koymuştu uzun süredir. Bide ötv indirimi falan yoğun günlerdi. Sen nasılsın iyimisin? 
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2009, 17:28:16 »

Neden alkış? Biz vergiden yana muzdaribiz! Vergisi çok yüksek olacak, araç 80.000. TL olunca farklı modeller ele alınabilir. Dizeller mesela?
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2009, 19:39:37 »
Neden alkış? Biz vergiden yana muzdaribiz! Vergisi çok yüksek olacak, araç 80.000. TL olunca farklı modeller ele alınabilir. Dizeller mesela?

Tüm dünyada izlediği oransal fiyat politikasını Türkiye'ye özel değiştireceği için. Çünkü 80.000 TL olacak dediğiniz araç yüzdesel olarak orantılı bir şekilde türkiye için fiyatlandırılırsa, fiyatı 100.000 TL'nin üzerinde olacak. Bu hesaba göre diğer ülkelerde uyguladığı fiyat politikalarını değerlendirirsek, Türkiye'ye özel %20 üzeri bir indirim yapmış oluyor ;) işte ben yüzdesel olarak farklı modellerin fiyat değerlendirmesini yapınca bahsettiğiniz fiyatla Prius'u Türkiye piyasasına sokacak toyotasayı alkışlıyorum (bu alkış tamamiyle sizin belirttiğiniz fiyatın uygulamasına bağlı olacak)

Not: Sizin durumunuz diş problemi olan kişinin tedevi için göz doktorunu seçmesi gibi oldu. Vergiyi bizden alan Toyota yada diğer otomobil üreticileri değil, bu nedenle vergi için yanlış yere yakınıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2009, 11:47:11 »
Doğru diyosunuz. Toyota, Türkiye için özel fiyatlandırma yapıyor ona bişey yok. Ama İngiltere de 32.000. TL ye satılan Avensis 1,6 Elegant bizde 50,000. TL.
Toyota işi global yürüttüğü için vergi oranlarına göre değilde egzos emisyonu, ekonomik kullanım faydalarına bakıyor. BU sebeple genel olarak lezzetli motorlar bize gelemiyor, gelsede satılamıyor.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA