Gönderen Konu: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)  (Okunma sayısı 458212 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Bayi ve Servis Eleştirileri (Şikayet veya Teşekkür)
« Yanıtla #280 : Ocak 28, 2009, 12:32:25 »
İlginize teşekkür ederim. Bana bu kadar kısa sürede değişmesi garip geldiği için yardımınızı rica etmiştim. Ben diski değiştirtmedim. Balatalar yenilendi ve de arabada hiçbir sıkıntı yok. Dediğiniz gibi yüksek hızda denemesini de yaptım, herhangi bir titreme yok şu anda. Ama işte kafama kılçık kaçtı bir kere. Hala değiştireyim mi diye düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Ocak 28, 2009, 12:32:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #281 : Ocak 28, 2009, 14:36:00 »
problem yoksa değiştirmenize gerek yok, ucuz bir parça değil sonuçta.  rutin bakımlarda zaten kontrol ederler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Ocak 28, 2009, 16:15:07 »
  Hakan bey, sizi Tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Ocak 29, 2009, 19:52:47 »
aracıma zeytinburnu/derindere servisinde komple far takımı sordum (sağ sol far ve sağ sol sinyal) bana 750tl dediler takım olarak  bu kadarda olmaz yaniii
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Ocak 30, 2009, 20:17:59 »
En iyisi cikma parca almak herhalde Ismail kardes. Hem orijinal olur, hem de cok daha ucuz olur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Ocak 31, 2009, 19:49:07 »
Aydın Parmaksızlar' da bugün direksiyon pulu değişti. İlgi, alaka süper. Ayrıca aracın içinde ses yapan ( ön yolcu koltuğu kafa dayama yeri, emniyet kemeri bağlantı yeri, sol arka kapı, sürücü yan cam ve arka plakalık ) ne varsa el attılar. İkide bir gelip test sürüşüne çağırdılar. Seslerin gidip gitmediğini kontrol ettirdiler. Şu anda ses falan yok. Asıl gıcık eden sesi yapan arka plakalıkmış... Gitmişken radyo cızırtısını sordum. Normal bir durum olmadığını, 2 saat beklersem o arızaya da bakacaklarını söylediler. Vaktim olmadığı için radyo cızırtısını erteledim.
Kısacası Aydın Parmaksızlar'dan gayet memnun kaldım...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #286 : Şubat 20, 2009, 10:49:53 »
Yenibosna Sonkara 2008 Corolla M/M dizel aracımı 10000 bakımı için götürdüm.

-Vites geçişlerinde 1 ve 2 de sert geçiş sıkıntısı vardı.. Kalibrasyon dedikleri bir işlem yapmışlar gayet güzel olması gerektiği gibi şıkır şıkır oldu.. Daha önce bu konuda bir yazıma arkadaşlar haksızlık etmişler. Bu tip problemi olan arkadaşlar vakit geçirmeden servise gidip debriajı ve sinir sistemlerini daha fazla yıpratmasınlar.

- V kayışı ilk çalıştırmada motor soğukken ses yapıyordu, daha önce de ayar yapılmıştı yine yapıldı ses giderilmiş.

-Fren balataları ile ilgili sıkıntı vardı.. gelen ses üzerine yine temizlemişler, servis yetikilisi ile yaptığım test de sorun gözükmüyordu ama tahmin ettiğim üzere evde park ederken ses yine belirdi !..

- Arka kolonlardan volume 30 ve üstü gelen ses üzerine şikayetim olmuştu, bakmışlar ama duyamamışlar ! test sürüşünde ilgili arkadaşa gösterdim, hak verdim saat geç olduğu için bilahare götüreceğim. Gelen sesin test sürüşünde refakat eden arkadaşla birlikte arka pandizotdan geldiği kanısına vardık..

Yenibosna sonkar da bir arkadaşımızın başına gelen talihsiz olayla ilgili yazıyı okuduktan sonra randevumu iptal etsem mi diye düşünmüştüm. Neyse olay münferit bir olaydır diye düşünerek gittim ve genel olarak memnun kaldım. Servis danışmanı Kerem Demirtaş'a da teşekkür ederim.

Erkan Duman

-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #287 : Şubat 25, 2009, 15:58:17 »
2005 corllamın bakımını yeni yaptırdım 40000km bakımında standart değişmesi gerekenlerle(balata hariç) 470 tl tuttu. 4 yıllık orta sınıf bir araba için çok yüksek olduğunu düşünüyorum. orta konsoldaki fan aydınlatma ışıkları değişti 2 gün sonra söndü şimdi soluk yanıyor. götürdüm normal güzüküyor karanlıkta gitirin daha rahat anlaşılır dendi. 5 dakka açıp ampuller sıkıştırılsa düzelecek işe ben uğraştırılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • tosun
« Yanıtla #288 : Şubat 25, 2009, 17:36:35 »
Ankara Akota plaza'yı pek beğenmiyorum.Fiyatları çok yüksek ve ufak şeyler için büyük ücretler alıyorlar.40000 Bakımı 415 ytl dediler ve sadece filtreler değişiyor,yeni lpg taktırdığım için muayeneye giricektim toyotanın muayene öncesi bakımını da 40000 bakımında yapabilirmiyiz dedim onun ekstra ücreti var dediler(75 ytl)ama yapılan şeyler emniyet kemeri yükseklik ayarı far ayarı gibi basit şeyler.Sonra sanayide çıkma far taktırmıştım tamponu biraz garip monte ettiler,onun için 40000 bakımında tamponun montesini bi daha yapabilirmiyiz dedim,onun da 100 lira üstü bi ücreti vardı dediler:).İndirim yok,taksit yok!böyle bi durum fiyatlar çok uçuk direksiyon üst mafsalı 375 lira işçilik 175 lira o yüzden yaptırmıyorum diğer toyota servislerine de sorucam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Şubat 25, 2009, 17:39:22 »
serkan bey korkuttunuz beni şimdi.. benim de aracımda belli başlı birkaç eksik var, yakın diye akotayı tercih etmeyi planlıyordum, ankarada tecrübesizim de, yandık desenize..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • tosun
« Yanıtla #290 : Şubat 25, 2009, 17:41:09 »
Sanayide bildiğiniz iyi bir toyota servisi varsa ben ordan yararlaniyim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • tosun
« Yanıtla #291 : Şubat 25, 2009, 17:42:23 »
yani bence akotaya gitmeyin derim.Toyandan memnun kalan kişiler varmış forumumuzda isterseniz onlara bi sorun bende belki toyana giderim ama akotaya gidiceğimi sanmıyorum bir daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #292 : Şubat 25, 2009, 17:50:11 »
özel servis şimdiye kadar hiç tercih etmedim, şimdi de tercih etmem gibi geliyor, güvenemiyorum orjinal parça dışında parça takmaya
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Mart 12, 2009, 21:32:32 »
corollamın bagajına su almaktaydı.döşemenin altından sızıp, stepne civarına doluyordu. kayserideki AKSOYLAR SERVİSE götürdüm. taaa kayseriye kalkıp gttim. acele işişm vardı 1,5 saat baktılar: sonuç: güya araç arkadan darbe almış, bu nedenle arka kısım 2cm içeri geçmişmiş,bu nedenle kapı tam oturmuyormuş, bir de fitil de değişekmiş, o 2 cm içeri geçmiş olan komple bagaj paneli dışarı itilecekmiş miş miş.. neyse geçici yaptık dediler bende aldım eve geldim. baktım hala su alıyor..
sonra kendim bizzat komple bagaj döşemesini söküp, elime bir fener alıp dışarıdan su döktüm, stop u da söktüm. veeee nereden su aldığını buldum.. tarif etmeye çalışayım
      suyu sol camdan yavaşça döktük. su alıyo ama nerden geliyo inanın belli değil. fitilden dedik fitili söküp kontrol edip, bally sürerek yapıştırdık. döktük yine alıyor..
sonra stop u söktük döktük, stop sökülü olduğu halde o civardan su almıyordu ama başka bir yerden girmeye devam ediyordu. en sonunda el feneriyle içinden baktım.
stopun sağ alt kısmına 5-10 cm altında, tamponun bağlantı noktasından su alıp, iki saç arasından inip, slikonun üzerinden akıyor(slikon üzerinden aktığı için gözükmüyormuş)
sonra tamponu söküp o bölgeyi yapalım dedik (artık deliğe vida mı gerek, slikon mu diye düşündük) ama anahtar takımı gerekiyordu. her anahtar olmadığı için sökemedik. artık bir kaportacıya giderim.
servise kalsa idi, aracım darbeden gelmişmiş  bu hale..
2016 Corolla Advance multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Mart 12, 2009, 21:37:46 »
ayrıca servise sordum, madem araca arkadan vurulmuş, 1- değişen varmı? 2- değişen yoksa rütüş varmı? adamlar değişen de rütüş de boyada yok diyorlar,
peki nasıl olur darbeli ise bir iz olmalı değil mi?
ben göremezmişim, tamponun altındaki panelde imiş, sökülüp yapılacakmış..
az kalsın sağlam arabamın panel eğik diye paneli komple bozacaklardı.
fiyata gelince, ilk gittiğimdeki geçici düzeltme için 29 tl aldılar. eğer tamam deyip ikinci kez gitseydim
1- bagaj fitili değişeceklerdi : 80 tl imiş,
2- panel düzelteceğiz diyorlardı , kim bilir ne kadar alacaklardı..
3- el emeği ise 30-40 olur dediler. ama toyotasa ise aynı yer için 1 yılda ikinci kez işçilik alınmaz dedi
toyotasa  ise bu olayda benim tesbit ettiğim su alma yerini kabul etmiyor. servis ne derse o imiş.. siz bilirsiniz sevgili elit servis ve toyotasa demek gerek herhalde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #295 : Mart 12, 2009, 21:43:34 »
ismail bey kayseri servisi hakkında bir takım şikayetler vardı zaten.. anladığım kadarıyla servis tek olduğu için dilediği gibi at koşturuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Mart 12, 2009, 21:58:39 »
türkay bey bu formda mı  o diğer şikayetler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #297 : Mart 12, 2009, 23:52:36 »
silinmişti sanırım o yazılanlar, servis "hem suçlu, hem güçlü" moduna girmişti, yok dava edeceğim yok bilmemne şeklinde saldırıya geçmişti, ben şahsen o servise hiç gitmemiş olmama rağmen size öneremiyorum çünkü duyduğum şeyler hiç iç açıcı değil...
www.sikayetvar.com sitesine de yazmıştı o üyemiz şikayetleri, ordan silinmediyse okuyabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Mart 13, 2009, 09:36:09 »
bulamadım şikayet var da da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Mart 19, 2009, 21:16:07 »
ismail bey kayseri servisi hakkında bir takım şikayetler vardı zaten.. anladığım kadarıyla servis tek olduğu için dilediği gibi at koşturuyor
Aynen. ben de bir konu açıp yazmış idim mağduriyetimi. Bir arkadaş da yazmış idi onu da dava açarız diye tehdit etmişler. sonra silindi ...